Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Więcej szkody niż pis i jego złodzieje nie zrobi. A co do starych dziadów i rozumu wystarczy spojrzeć na Bidena. Chłop chce udowodnić sobie, że jeszcze może. ale już nie może. To chyba problem każdego na stare lata. Chciało by się ale brak już realnej oceny możliwości i otoczenia.

Opublikowano (edytowane)

Tak to u nas działa rząd się zmienia bo poprzedni się kompromituje i dopuszcza do powrotu. W 2007 roku pis dopuścił po do władzy. Potem po i psl w 2015 się skompromitowały dopuściły pis. Potem pis w 2023 się znowu skompromitował i dopuścił po. Wcześniej jeszcze było tak samo. 1993 to kompromitacja prawicy wraca sld z partyjnymi towarzyszami na pokładzie. w 1997 roku się kompromituje i wraca prawica. Potem 2001 prawica się kompromituje wraca sld.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
28 minut temu, hubertuss napisał:

Wyłapywać? Jak gdzie u nas u Niemca? Przy niedoborze pracowników straży granicznej i służby celnej. Kim? Ostatnio znajomy relacjonował mi pewne spotkanie w tej sprawie gdzie padła propozycja taka jak twoja. SG natychmiast powiedziana, ze nie mają kim. Jak chcesz wyłapywać tiry jadące do PL na autostradzie do kontroli? Na radiu będziesz ich wołał na parking? I pewnie przyjadą co? Ok można łapać te tiry na polskich drogach. Ale kto ma to robić? W Policji SG niedobór etatów a wiesz ile tysięcy tirów jedzie dziennie przez Świecko? Możesz se łapać te tiry gdzieś po Polsce ale dla Niemca to już nie bezie żadna dolegliwość. Korek na autostradzie też nie bezie dla Niemca dolegliwością bo z DE do PL mało Niemców jeździ. Wystarczy zimą pojechać z Berlina do Świecka A 12 i po stanie utrzymania zimowego zobaczyć, zę dla Niemca to droga donikąd.

Oczywiście transport odpadów należy tępić ale to akurat za pisu zrobił się z tego gigantyczny proceder i interes milionowy jeśli nie miliardowy.

gdybyś był moim pracownikiem po tym jednym wpisie wywalił bym Cię na zbity pysk z publicznie ogłoszonym wilczym biletem dożywotnim.

no w prostej linii uczeń paszkwilu na gomułkę (tego przed gierkiem) - "gdybyśmy mieli mięso zrobili byśmy konserwy ale niestety, nie mamy blachy"

Tobie świeczka się nie wywraca jak zdarzy się potrzeba takowej użyć? takie to cienkie i długie i jeszcze ten dolny koniec taki nierówny a frajera do trzymania trudno znaleźć i jeszcze trzeba mu płacić.
Nawet bym Ci świeczki nie powierzył bo na leżąco gotóweś odpalić jak se wytłumaczysz że inaczej się nie da.

inaczej tego skomentować nie można bo jest ta argumentacja tak tendencyjnie naciągana że z góry widać iż jest z tezą z góry założoną.
Nawet jeśli jesteś zwykłym nieobiektywnym trollem z wkodowaną z góry tezą w swoją naturę to zanim takiego poziomu argumentów użyjesz zapytaj kogoś mądrzejszego czy sam sobie i owej tezie krzywdy nie zrobisz tak durnymi konfabulacjami.
Równie dobrze można argumentować że chleba to też nie da się zrobić bo tyle po drodze utrudnień i przeszkód

dla porządku wskażę na co miał być powyższy wpis odpowiedzią bo mało kto skrupulatnie wszystko dziś czyta (i słusznie byle by nie wierzył też i w to co przeczyta)

Dnia 1.07.2024 o 23:06, dysydent napisał:

a kto każe kontrole robić wszystkich i ruch blokować jak te niemieckie świnie zrobiły zjazd nawet z autostrady świadomie generując korki?
wystarczy transport ciężarowy, kolejowy podejrzany o zwożenie niemieckich śmieci do Polski wyłapywać i stosowne kary tudzież do szkoplandu zwracać i stosowną akcję propagandowo informacyjną nakręcić. ruska czy niemiecka świnia jak nie dostanie po ryju to będzie się pchać tym więcej im więcej się jej pozwoli.

przecież powszechnie wiadomo w tym i w kręgach władz o co chodzi z tymi pożarami śmieciowisk w Polsce
to już jesteśmy aż takie łajzy aby pozwolić obcym s.ać i to niemal dosłownie w naszym kraju a my nic? oczywiście nie tylko niemieckie śmieci płoną po tych składowiskach le większość tego przez Niemcy wjeżdża. i nie ma znaczenia że to polskie dziadtransy to ściągają, winien i ten kto ściąga ale bardziej ten kto wysyła i płaci

tysiące sposobów można wymyślić jak to zrobić a przynajmniej próbować i tych sposobów nawet więcej niż podobnych jak wyżej wytłumaczeń nieudolności

spróbuj wwieźć do Niemiec śmieci i tam się ich pozbyć, niekoniecznie z Polski oczywiście jest to możliwe ale dlaczego to dużo trudniejsze oj dużo  niż w drugą stronę jest najłatwiejszym najprostszym kontrargumentem do tej kwękaniny która już zaczyna aż wqrwiać kogoś kto pamięta te czasy z których ów paszkwil o gomułce i - zaręczam - rzeczywistość bywała jeszcze gorsza
zrobił byś karierę w tamtych czasach i - niestety - zdają się wracać

Opublikowano (edytowane)

Piszesz dużo ale treści i merytoryki w tum mało. Z tego tysiąca sposobów wymień choć jeden. 

Pomijam już szczegół, ze wątek był o kontrolach niemieckich na granicy i jakie my możemy podjąć działania odwetowe. A ty zjechałeś na śmieci.

Wracając do pracy jak by ci szef powiedział masz to kontrolować a ty mu sposobów są tysiące ale żadnego nie wprowadzasz. I nic nie sprawdzasz. To by cię na pewno pochwalił. 

Wiedz co piszesz zamiast pisać wszystko co wiesz.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
Roman176 napisał:

1 ok 100tyś ludzi w pl straciło prace , w 6 miesięcy .........   dlaczego mają mieć sie gorzej od ciebie ?

A to z jakiego powodu się tak wydarzyło?

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, mirro napisał:

A gdyby te dziady miały choć trochę oleju w baniakach, to Tusk też nie miałby szans a i dla Polski byłoby to z korzyścią. A tak dziady się starzeją, rozumu im nie przybywa więc i Tusk musiał wrócić.:lol:

pamiętam , pamiętam - byłeś jednym z niewielu dziwięć lat temu który nie ganił mnie za deklaratywne "nigdy nie głosowanie na pisowców"
wtedy nie głosowałem wcale bo nie było na kogo, czy wiele się zmieniło?

popatrz
https://niezalezna.pl/polityka/rzad/zandarmeria-wojskowa-w-sztabie-generalnym-wojska-polskiego-szukaja-zrodla-przecieku-do-tv-republika/521643

oczywiście portal niewiarygodny no ale coś jest na rzeczy skoro dochodzenie w sprawie wycieku a nie kłamstwa czy fałszerstwa medialnego.

Oczywiście nie znamy i nie poznamy pełnej prawdy ae faktem jest iż wykopano dowód na ograniczanie wydatków na obronność i nawet lepiej dla polityków by było gdyby wykopano wszystkie dokumenty tzn kto decyzję wydał, dlaczego? (bo może słusznie) i takie wyjaśnienie zawęziło by krąg sqrwieli do wystrzelania a od słuszności lub nie decyzji cięć z której bandy politycznej i kto do odstrzelenia  i to z paradą i plutonem egzekucyjnym wybranym z Kompanii Reprezentcyjnej bo tak to rodzi się potrzeba wystrzelania wszystkich którzy rządzili i rządzą Polską od ... cholera nie dożył żaden z moich dziadków by mi opowiedzieć jak to za Ich czasów było bo nie wiem do kiedy

no na wszystkich Kompanii Reprezentacyjnej nie wystarczy i mamy taki trochę "techniczny" problem ;) Sama Natura sporo pomogła bo sporo już wymarło a tylko pisowcy potrafili nwet trupa odkopać aby rozstrzelać żeby było zgodnie z "prawem i sprawiedliwością" :P xD

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
Mariusz2903 napisał:

https://www.agrofoto.pl/farmer-po-godzinach/oplata-ets2-zrujnuje-wlascicieli-domow-ogrzewanych-weglem-i-ekogroszkiem,148539.html?mp=promo

Ten artykuł to jakiś żart , trzeba jak najszybciej zrezygnować z ETS1 i ETS2 przecież kogo stać na pompy ciepła .

Bez sraki cenowej związanej z dotacjami? Każdego kto przy rozważa zakup kotła na pellet i większość która buduje kotłownię opartą o kotły niskotemperaturowe na gaz. Nawet kocioł na ekogroszek jest często droższy. Gorzej z izolacją starego. Ale przy nowym - jest j.w.

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, hubertuss napisał:

Piszesz dużo ale treści i merytoryki w tum mało. Z tego tysiąca sposobów wymień choć jeden. 

Pomijam już szczegół, ze wątek był o kontrolach niemieckich na granicy i jakie my możemy podjąć działania odwetowe. A ty zjechałeś na śmieci.

nie kontynuowałem wątku kontroli niemieckich, ja te kontrole tylko jako porównanie wskazałem do odrębnego tematu płonących śmietnisk w Polsce z ponadstatystyczną częśtotliwością jak dla przypadkowych pożarów na innych obiektach z sugerowanym pytaniem - dlaczego Niemcy zawsze i wszystko potrafią jakby lepiej...? i dopiero kiedy dochodzi do bezpośredniej konfrontacji to mimo iż mecze wygrywają według starych reguł to gdy te reguły zaczynają zmieniać na koniec sami dostają decydujący wpier.ol?

1 godzinę temu, hubertuss napisał:

Wiedz co piszesz zamiast pisać wszystko co wiesz.

no właśnie opisałem co wszystkim powszechnie wiadomo ale rozumiem groźbę i mam nadzieję że inni też wiedzą co właśnie przeczytali.

otrzymałem groźbę od proniemieckiego klakiera która jest jak najbardziej technicznie realizowalna i tu też wiem co piszę bo pojęcie o Informatyce mam na tyle wystarczające iż rozumiem że może być personalnie wobec mnie egzekwowana w wymiarze bezpośrednio praktycznym.
Wiem nawet więcej - informatycznie najsprawniejsi są jankesi (oj teraz to już nawet i żółtki azjatyckie nie tylko sami Chińczycy) i pomimo dominacji medialno propagandowej w Polsce mediów z niemieckim kapitałem czy to nie ja mam silniejszego niż Ty sprzymierzeńca?

nadal twierdzisz, że nie wiem co piszę ? ;)

temat szefa pomińmy bo ja nie mam szefa, prędzej sam nim jestem a mam co najwyżej klientów których mogę ale nie muszę obsłużyć póki mam wybór a jeszcze takowy mam

Edytowane przez dysydent
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

no jeżeli jeszcze ten ciągnięty za samochodem pies był rasy kundel to aluzja była w kategoriach politycznej groźby i tu kara będzie na pewno niewspółmiernie surowa ;)

wiążąc wątki to według tego z poprzedniego mojego posta ja też mogę zostać oskarżony i skazany za znęcanie się sadystyczne nad stonką ziemniaczaną bo stosuję chlorantraniliprol po którym ten darmozjad ginie w męczarniach i mogę być oskarżony o nie stosowanie łączne substancji znieczulających czy ostatecznie - nasennych ;)

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
Opublikowano

Zastąpienie floty autobusów spalinowych czystoemisyjnymi będzie kosztować 25,7 mld zł - ocenia resort klimatu i środowiska.
Resort skierował w piątek do konsultacji projekt ustawy, który wprowadza w miastach z ponad 100 tys. mieszkańców obowiązek wykonywania przewozów pasażerskich w transporcie drogowym w ramach komunikacji miejskiej autobusami zeroemisyjnymi oraz w niektórych przypadkach konieczność ustanowienia strefy czystego transportu.
MKiŚ ocenia, że w dużych miastach będzie musiało zostać wymienionych około 7400 autobusów, a całkowita wymiana floty zajmie około 16 lat.
"Przewidziany czas jest związany z naturalnym tempem zużycia wynikającym z eksploatacji oraz amortyzacją floty. Obecnie wymianie podlega około 508 autobusów rocznie. Przy przyjęciu obecnych cen autobusów elektrycznych oraz wodorowych zastąpienie całej floty autobusów spalinowych będzie wiązać się z wydatkami w kwocie rzędu 25,7 mld zł" - napisano.
Różnica w kosztach między zakupem autobusów spalinowych oraz zasilanych paliwami alternatywnymi wynosi około 14,7 mld zł.
Oznacza to dodatkowe koszty dla zobowiązanych miast w kwocie 920 mln zł. rocznie przez 16 lat

czyżby to było nieekonomiczne? że trzeba miasta zmuszać

lewackie ideologie doprowadzą do kryzysu

Opublikowano (edytowane)

a ostrzegaliśmy pisdzielców że pomaganie ukrom zbyt skwapliwie i bezwarunkowo to najdurniejsza inwestycja jaką Polska poczyniła od czasów .. nie wiem - zainwestowania w Krzyżaków?

tu akurat ukłon mój uznania wobec Niemców
żeby nie było że jestem germanofobem totalnym i na szacunek zasługuje to szanuję nawet jeśli wbrew moim interesom bo i tak przegram te interesy jeśli nię będę dobrym uczniem na zarówno błędach ale i sukcesach innych

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

tusk przeznaczył więcej bo 69mld  kosztem pewnie naszych inwestycji ... do tego wpuszcza nam konkurencje ukr 

2 godziny temu, mirro napisał:

A gdyby te dziady miały choć trochę oleju w baniakach, to Tusk też nie miałby szans a i dla Polski byłoby to z korzyścią. A tak dziady się starzeją, rozumu im nie przybywa więc i Tusk musiał wrócić.:lol:

tak jak naszemu społeczeństwu coraz mniej oleju w głowie ... a ja mam wrażenie ze czym starszy tym mądrzejszy ..  no ale pewnie do czasu bo po 60 nie bd komputerem kwantowym 

Opublikowano

Jeżeli idąc Waszą miarą liczyć za każdy wrzucony do puchy grosz loda to żaden ze wspomnianych krajów nie doznał szczęśliwego zakończenia. To jest badanie o niezawodność a nie wdzięczność. Mamy fochy w pomaganiu to nas tak ocenili. Inna sprawa to sposób. Jeżeli ruski to specjalista w robieniu ludzi w xuja to warto by pomóc zrobić w niego ruska to raz a dwa to można też ustalić miejsce pobytu podlegających mobilizacji na Ukrainie i zafundować im flixbusa bo przecież na ich miejsce jest w pip Hindusów, Filipińców i innych śniadych.

Nowy dowód trzeba było zrobić a to wiąże się z przyłożeniem palucha. W takich chwilach człowiek po prostu traci pewność...

Opublikowano

ktos kot mysli o kontrolach na granicy niemieckiej niech sie choc raz tam przejedzie ...

moj pies to jest madrzejszy niz statystyczny wyborca pis-u 🤣🤣

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
49 minut temu, jacus napisał:

ktos kot mysli o kontrolach na granicy niemieckiej niech sie choc raz tam przejedzie ...

moj pies to jest madrzejszy niz statystyczny wyborca pis-u 🤣🤣

widać to po gospodarstwie poszło w ruina gdzie pracujesz ? 

Edytowane przez Roman176
Opublikowano

On to chyba prześladował salcesonem. Zabawni są ci ludzie kradli robili przekręty a teraz płacz i żale. Bo zdziwieni, że za to się idzie siedzieć. Tak samo jak Woś. Jak lewiznę robić to było dobrze a teraz jak widmo odsiadki się zbliża to łzy lecą.

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v