Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

między wierszami wskazujesz że tylko musisz a nie chcesz się zgodzić z kimś kto ma w równej pogardzie wszystkich polityków a nie tak jak Ty - niektórych bardziej

każdy kto ma możliwość używania wobec mnie jakiejkolwiek siły choćby tylko wynikającej z hierarchiczności społecznej jest dla mnie wrogiem bo wiem że nikt nigdy nie będzie dbał o podwładnych interesy bardziej niż o swoje nawet kosztem ryzyka zaszkodzenia efektywności całego systemu

Francuzi dobrze wiedzą że ryzykują ale to co teraz rządzi całą tą xujnią Ich usprawiedliwia przynajmniej po części że posuwają się do aż takiego hazardu; mało co może być gorsze od tego co jest

Opublikowano (edytowane)

bo sama nie wie kim ma być naprawdę

no to my też nie wiemy co o nich myśleć i nawet trafniej oceniamy niż oni sami potencjał jaki w sobie niosą że bodaj do tego sufitu dobijają.

wybory do xujni pokazały im nasz przekaz - ucywilizujcie się to może wy będziecie alternatywą kiedy ten popaprańsko pisdzielski konglomerat przekroczy wszelkie granice akceptowalności a jest coraz bliżej tej granicy

bozipopieprzeńcy tupu Braunów i nawet Bosaków nie mają szans u trzeźwo myślacej większości a demencja starców sektowtyznawców (nie ważne jakich tych sekt)  jest bardzo łatwa do obejścia nawet przez tych coraz mniej licznych młodych którzy na "słowo" nigdy nikomu nie wierzą i to nie religie zadecydują a biznes a ten jest ponadnarodowy
to powód owego szklanego sufitu. Europa epokę ciemnot religijnych ma już za sobą i doskonale przećwiczyła jak sobie z takowymi radzić tylko na razie trudno ocenić co jest większa ciemnotą; pojudaistyczne monoteizmy czy klimatyczne oszołomstwa tych tzw "laików" na prawdę trudno ocenić nawet takiej ściśle naukowej naturze jak ja. oczywiście dla mnie jedno i drugie to ciemnota i jeśli beznamiętny analityk jak ja ma takie dylematy to ogólnie na prawdę jest źle i jeszcze daleka droga do opamiętania
wątpię abym ja tego dożył

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Wie kim być na prawdę czy nie wie ale jak lider raz mówi tak a raz tak co u Mentzena jest chlebem powszednim to niestety mało naiwnych się nabierze. Nie na darmo Mentzena nazywają Memtzenem. A przecież memy to domena młodych teoretycznie wyborców konfy.

Opublikowano (edytowane)

postrzegacie "starosystemowcy" Mentzena jako najrealniejsze wasze zagrożenie że aż taki atak akurat na Niego?
w polityce każdy łże i żadna sztuka kogokolwiek z polityków na łgarstwie złapać. łapanie kogoś bardziej to też koniunkturalizm
No tak - Mentzen jest spośród konfy najrealniejszym zagrożeniem zgniłków starosytemowych bo jest nabardziej z konfy "cywilizowany"

czy to dobrze że ma największe szanse? ja tylko beznamiętnie analizuję co widzę a prognoz że wam poskąpię to nawet podziękujcie bo nazbyt często mi się sprawdzają ;)

ale "wam" znaczy wszystkim z Mentzenem włącznie
żeby nie było iż samo to co wyżej jest jakąkolwiek :P

jedno jest pewne - zapi..ala na mnie burza i to tak rozległa jakiej od trzech lat nie pamiętam

no nieciekawie to wygląda i właśnie front szkwałowy dociera

na ra

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
2 godziny temu, dysydent napisał:

między wierszami wskazujesz że tylko musisz a nie chcesz się zgodzić z kimś kto ma w równej pogardzie wszystkich polityków a nie tak jak Ty - niektórych bardziej

A jak ich rozróżnić? Tylko różnicując stopień pogardy. A sami do tego doprowadzili.:lol:

2 godziny temu, dysydent napisał:

Francuzi dobrze wiedzą że ryzykują

Nie wiedzą. Tak jak konstruktor gilotyny. :lol:

Opublikowano (edytowane)

konstruktor dobrze wiedział co i po co kleci, ten który obstalował zamówienie nie wiedział że sam ma największe szanse być obiektem "testów eksploatacyjnych" wynalazku

i zdaje się był, czy nie?
bo ja noga z historii płazożernych

i jeszcze humor z brodą

https://www.wprost.pl/kraj/11739952/braun-powiesil-billboard-przy-obozie-zaglady-ambasador-izraela-nie-kryje-wscieklosci.html

no nie jaja?

z brodą i gaśnicą xD

jednak swoisty rodzaj to swoisty ale klasy to ten  Braun ma czy to się komu podoba czy nie
mi się np nie podoba a i tak - szacun

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
3 godziny temu, dysydent napisał:

postrzegacie "starosystemowcy" Mentzena jako najrealniejsze wasze zagrożenie że aż taki atak akurat na Niego?
w polityce każdy łże i żadna sztuka kogokolwiek z polityków na łgarstwie złapać. łapanie kogoś bardziej to też koniunkturalizm
No tak - Mentzen jest spośród konfy najrealniejszym zagrożeniem zgniłków starosytemowych bo jest nabardziej z konfy "cywilizowany"

czy to dobrze że ma największe szanse? ja tylko beznamiętnie analizuję co widzę a prognoz że wam poskąpię to nawet podziękujcie bo nazbyt często mi się sprawdzają ;)

ale "wam" znaczy wszystkim z Mentzenem włącznie
żeby nie było iż samo to co wyżej jest jakąkolwiek :P

jedno jest pewne - zapi..ala na mnie burza i to tak rozległa jakiej od trzech lat nie pamiętam

no nieciekawie to wygląda i właśnie front szkwałowy dociera

na ra

Mentzen nie jest dla nikogo zagrożeniem. Bo nawet średnio rozgarnięty wyborca widzi, ze u niego co chwila inne zdanie często przeciwne. Ja  wiem politycy kłamią ale przynajmniej starają się trzymać jedne wersji a ten nie dość, że kłamie to jeszcze wersje zmienia. Była już likwidacja zusu na której sromotnie poległ był za a nawet przeciw CPK. Teraz jest za a nawet przeciw karaniu posłów pis za Pegazusa. Normalnie drugi Wałęsa.

Opublikowano

nie ma sensu wątku ciągnąć
czas sam pokaże

inny temat
jakieś wizyty niemieckie kacyki planują w Polsce a ja bym kontrole graniczne symetrycznie do niemieckich postawił bo jedyny los jaki tu czeka niemieckie śmieci

https://www.onet.pl/informacje/onetlodz/pozar-skladowiska-odpadow-alert-rcb-dla-okolicznych-mieszkancow/k5hm91d,79cfc278

może w końcu ktoś się qwa za to weźmie i ... rzeczywiście te kontrole wprowadzi?

Opublikowano

Niby można by postawić kontrole graniczne dla Niemców. Problem w tym, że Niemcy mało do nas jeżdżą i uderzyli byśmy w swoich, którzy wracają do PL. Wszyscy musieli bys tac w tym samym korku. Tak jak teraz stoją chcąc wjechać do DE.

Opublikowano

a kto każe kontrole robić wszystkich i ruch blokować jak te niemieckie świnie zrobiły zjazd nawet z autostrady świadomie generując korki?
wystarczy transport ciężarowy, kolejowy podejrzany o zwożenie niemieckich śmieci do Polski wyłapywać i stosowne kary tudzież do szkoplandu zwracać i stosowną akcję propagandowo informacyjną nakręcić. ruska czy niemiecka świnia jak nie dostanie po ryju to będzie się pchać tym więcej im więcej się jej pozwoli.

przecież powszechnie wiadomo w tym i w kręgach władz o co chodzi z tymi pożarami śmieciowisk w Polsce
to już jesteśmy aż takie łajzy aby pozwolić obcym s.ać i to niemal dosłownie w naszym kraju a my nic? oczywiście nie tylko niemieckie śmieci płoną po tych składowiskach le większość tego przez Niemcy wjeżdża. i nie ma znaczenia że to polskie dziadtransy to ściągają, winien i ten kto ściąga ale bardziej ten kto wysyła i płaci

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano

Paszyk mówi na podstawie, że Polacy widzą większy problem w zdolności kredytowej niż w cenie metra. Ja to rozumię jako gotowość do płacenia każdej ceny bez refleksji. Dziennikarze zaś się pastwią nad Paszykiem jakby oczekiwali od niego obniżenia ceny metra... Niewiem teraz czy optują za cenami regulowanymi czy za skasowaniem planowanych dopłat.

Opublikowano

https://dorzeczy.pl/opinie/606156/burza-po-spotkaniu-premiera-i-kanclerza.html

Takie bedom reparacje że hej, Don Ald już tubylcom i lemingozie to już załatwi:)

Opublikowano (edytowane)

reparacje są skutkiem wymuszenia silniejszego na słabszym zatem czyjekolwiek rojenia o skuteczności takowych w przypadku reparacji Niemiec wobec Polski w obecnych relacjach siły tych państw jest co najwyżej mieszanką:cynizmu i głupoty z chorym poczuciem humoru

no jeśli jeszcze takowe deklaracje ze strony Niemiec to jeszcze bezczelnego szyderstwa

jedyne sprawiedliwe reparacje na ten przypadek to gdyby Polacy zagonili Niemców do niewolniczej pracy przymusowej, nieudacznych do tego celu zegnali w obozy i wymordowali trzydzieści procent niemieckiej populacji przy okazji rabując lub niszcząc większość majątku niemieckiego

kolejny raz powtórzę zapewnienia majstra na budowie tych stojących na dole że w razie by murarzowi na górze zdarzy się tym z dołu pustaka na łeb spuścić to żeby się nie bali, nie marudzili i takie tam bo murarz na pewno przeprosi

akurat w relacjach polsko niemieckich nie ma miejsca ani na reparacje ani na przebaczenia bo Ci którym takowe naprawdę przysługują nie są w stanie ani takowych odebrać ani przebaczenia wyartykułować i szans na to pozbawili Ich przodkowie współczesnych Niemców zwyczajnie Ich eksterminując.
Logicznym również wnioskiem jest to że nie ma i po wojnie nie było nikogo na prawdę uprawnionego by tych reparacji się zrzec przy czym tak obstają Niemcy jakoby mieli od kogoś takowe zrzeczenie
Od kogo macie półzwierzęce kreatury? od tych których żeście wymordowali? bo nie pozostawiliście nikogo wśród żywych kto miał by prawo takiego zrzeczenia

inna sprawa że i potomkowie oprawców tak nie do końca muszą odpowiadać za bestialstwa swoich przodków stąd jak wyżej - temat reparacji nic nie ma z powagą i sprawiedliwością wspolnego

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
31 minut temu, dysydent napisał:

Od kogo macie półzwierzęce kreatury? od tych których żeście wymordowali?

Noooo ktoś akurat przechodził tamtędy z tragarzami, to go zapytali a ten wybaczył.:lol:A że mu sie spieszyło, to adresu nie zostawił.

Opublikowano (edytowane)

gdyby współcześni Niemcy nie rościli sobie prawa do przyjmowania podobnych zrzeczeń można by uznać iż zrzekli się też sami całego spadku po tych mitycznych "faszystach" z całym i dobrodziejstwem ale i odium inwentarza. Widać się nie zrzekli zatem niemieckie miasta jeszcze nie raz muszą być bombardowane

i będą

a przez kogo to się właśnie ustala
ostatnio najintensywniej we Francji ;)

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
1 godzinę temu, dysydent napisał:

gdyby współcześni Niemcy nie rościli sobie prawa do przyjmowania podobnych zrzeczeń można by uznać iż zrzekli się też sami całego spadku po tych mitycznych "faszystach" z całym i dobrodziejstwem ale i odium inwentarza. Widać się nie zrzekli zatem niemieckie miasta jeszcze nie raz muszą być bombardowane

i będą

a przez kogo to się właśnie ustala
ostatnio najintensywniej we Francji ;)

Przeciez żadnych faszystów nie ma i nie było,  9 maja 1945 roku wszyscy wsiedli do latającego spodka i odlecieli

Opublikowano (edytowane)
30 minut temu, jahooo napisał:

Przeciez żadnych faszystów nie ma i nie było,  9 maja 1945 roku wszyscy wsiedli do latającego spodka i odlecieli

.

Edytowane przez galan99
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v