Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, hubertuss napisał:

Pytanie którego roku ta policja tak twierdzi. Bo znając pis to może być i rok temu i dwa temu. Najlepszy jest podpis. Że ktoś rozmawiał ale niema z kim a najlepsze jest to, że ktoś to jeszcze opracował. Czyli co przedstawił rozmowę z nieznaną osobą tak jak on to rozumie. To jest właśnie pisowsko ruska propaganda. Tu fejk aż bije po oczach.

Umiesz trochę logicznie myśleć. Artykuł przedstawia dane zaczerpnięte od Niemieckiej policji i dotyczą okresu z początku obecnego roku ,konkretnie do 30 kwietnia  . Gdybyś nie wiedział , nie ma jeszcze oficjalnych danych za maj ,a tym bardziej za pierwsze półrocze obecnego roku. Dlatego twoje dane są głęboko wyssane z palca i nie można ich traktować jako wiarygodne nawet w najmniejszym stopniu . Drugi wycinek artykuły jaki przedstawiłem był z sierpnia ubiegłego roku . Wszystko to tam jest napisane ,a wyjeżdżanie z tekstem o rosyjskiej propagandzie świadczy jedynie o braku argumentów.  Może inaczej skąd masz te swoje wiarygodne dane za pierwsze półrocze,skoro mamy dopiero połowę czerwca.?

Artykuł z zagranicznej gazety z sierpnia 2023 ,gdzie jest mowa o odesłaniu prawie 500 set migrantów ,ale sytuacja staje się napięta.

https://www.google.com/amp/s/amp.dw.com/pl/prasa-o-granicy-z-polsk%C4%85-policja-u-kresu-swych-mo%C5%BCliwo%C5%9Bci/a-66621606

Edytowane przez andrzej78
Opublikowano

A po ch..... wy tak bijecie pianę w temacie tych ciapatych? Jak stali na granicy tak będą stać. Część przelezie i pojedzie na zachód, najgłupsi zostaną u nas i będą się plątać w większych miastach. To jest temat dyżurny do zajmowania ludu. Każdego tygodnia znajdzie sie jakiś wiodący temat dotyczacy beżowych. A to gdzieś ich widzieli, a to kilku złapali, a to rzucili gałęzią a to zjedli babie 2 kury itd. To sa bzdury nie warte uwagi. 

Opublikowano (edytowane)

Może i bzdury ,bo skoro TVN neguje tego typu wiadomości ,a kilka tys migrantów więcej ,czy mniej to żadna różnica . Ponadto jak Tusk powiedział , że nie przyjmiemy żadnego migranta to jego wyznawcy będą mówić , że " deszcz pada ......." 😔 Sprawa druga,że Niemcy chcą obciąć socjal uchodźcom ,aby właśnie deportowani nie wracali . Dlatego nie bagatelizował bym tego problemu , ale widzę że uśmiechnięta koalicja ma silne oddziaływanie na wyborców. 

Edytowane przez andrzej78
  • Haha 1
Opublikowano

A co ci da że będziesz ciągle klepał w kółko o jednym i tym samym? Jaki efekt ma twoje grzanie tematu na ilość tych którzy wejdą, czy nie wejdą przez granicę? To jest tylko ciągle eksploatowany temat do straszenia proletariatu.  

Opublikowano
1 godzinę temu, Mariusz2903 napisał:

Każdy dobrze wie że najbardziej pro putinowska jest obecna koalicja z wygranej PO cieszył się sam Łukaszenka .

Sęk w tym, ze pisowcy jedynie tak mówią o po bo tak. A sami dają realne fakty, ze są pro putinowscy.

36 minut temu, Ulman napisał:

A po ch..... wy tak bijecie pianę w temacie tych ciapatych? Jak stali na granicy tak będą stać. Część przelezie i pojedzie na zachód, najgłupsi zostaną u nas i będą się plątać w większych miastach. To jest temat dyżurny do zajmowania ludu. Każdego tygodnia znajdzie sie jakiś wiodący temat dotyczacy beżowych. A to gdzieś ich widzieli, a to kilku złapali, a to rzucili gałęzią a to zjedli babie 2 kury itd. To sa bzdury nie warte uwagi. 

W pisie narzucili ucieczkę do przodu kolokwialnie mówiąc. Muszą dać ciemnemu ludowi jak nazwał wyborców pis Kurski temat zastępczy. Kaczynki chce uniknąć w partii dymu po przegranych wyborach a zarazem odwrócić narracje od problemów pisu ze złodziejstwem. Pis w zasadzie nie ma innych tematów do dyskusji z władzą niema innych tematów dla swoich wyborców musi straszyć imigrantami.

19 minut temu, andrzej78 napisał:

Czyli jesteś za tezą, że w tym półroczu weszło tylko 290 uchodźców i żadne argumenty Ciebie nie przekonują, traktujesz to jak pewnik ? 

Ale gdzie weszło 290 tych uchodźców ty rozumiesz w ogóle czytany tekst czy tylko potwierdzasz słowa Kurskiego które przytoczyłem powyżej. 290 to Niemcy nam odesłali. A przez dziurawy płot na granicy wschodniej przeszło dużo więcej. Ty nawet nie rozumiesz co się dzieje nie rozumiesz co czytasz a z wielkim zapałem uskuteczniasz dyskusje.

27 minut temu, Ulman napisał:

A co ci da że będziesz ciągle klepał w kółko o jednym i tym samym? Jaki efekt ma twoje grzanie tematu na ilość tych którzy wejdą, czy nie wejdą przez granicę? To jest tylko ciągle eksploatowany temat do straszenia proletariatu.  

Piswocy myślą, ze jak będą klepać to w kółko to lud odwróci się od Tuska i wybierze Kaczyńśkiego. poza tym trzeba przykryć fiasko wielkiej ofensywy kłamstwa z tymi żołnierzami co ich pis tak broniła  okazało się, ze stanowili zagrożenie dla kolegów. To było grube polityczne paliwo pis które się skończyło.

Opublikowano
7 minut temu, malinalbe napisał:

widzę że tu Pis landia 😀

Poczytaj jak jakie tu teorie krążą to ci włosy na głowie staną. Ja jestem weteranem tego tematu i nadal mnie te same osoby zaskakują teoriami których nie powstydziliby się pensjonariusze zakładów all inclusive. 

• Like 1
Opublikowano

Niemiecki Onet chce udowodnić, że #Tusk rozmawiał z Scholzem, więc co wstawia? Stare zdjęcie tak wyretuszowane, żeby pozbyć się Macrona😂

ImageImage

to jest cyrk :D 

Opublikowano (edytowane)

Tak czy siak Tusk rozmawiał z kanclerzem. @nie wyłeś tu jak to zamknęli żołnierzy bo Tusk kazał. I przez to zginął jeden żołnierz bo bal się strzelać. Wyszło, ze oni stanowili zagrożenie dla innych kolegów naszych żołnierzy. I co łyso ci? Znowu zostałeś wydymany przez pis. Pis nawet w opozycji was dyma.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano

Weź przestań z tym referendum. Pis ściągał setki tys imigrantów, Wawrzyk sprzedawał im wizy a wam kazali głosować żeby imigrantów nie sprowadzać. Nie wstyd ci tak być w durnia robionym?

Opublikowano (edytowane)

Mam gdzieś benzynę po 5,5 co wy z tą benzyną ja na te obietnice nie głosowałem a i tak mam paliwo po 5,5. Biedota z pisu czai się na wahe po 5,5 a reszta ma to gdzieś i poparcie dla Tuska rośnie choć niema paliwa po 5,5.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
21 minut temu, hubertuss napisał:

Wyszło, ze oni stanowili zagrożenie dla innych kolegów naszych żołnierzy.

po trzech miesiącach? tylko naiwny w to uwierzy, stworzyli komando do ścigania żołnierzy i teraz chcą na nich całą odpowiedzialność zrzucić

Opublikowano
mirro napisał:

A co innego mógłby stwierdzić "zespół złożony z oficerów starszych"? Zatrzymanie jak zatrzymanie, tylko tłumaczenie o "przestępstwie z użyciem broni palnej" jakoś do mnie nie przemawia. Gdyby mówił o broni służbowej, to jeszcze mógłbym to przełknąć. Ale każdy element wyposażenia może być bronią, więc zaraz paranoja się pogłębić może również.

To fakt... Dobrze, że to był zespół bo jeden na bank by się w tym poplątał.

Mi to przestępstwo w ogóle nie się nie klei. Wszak temat lekcji był: przekroczenie uprawnień.

Opublikowano
19 minut temu, nie napisał:

po trzech miesiącach? tylko naiwny w to uwierzy, stworzyli komando do ścigania żołnierzy i teraz chcą na nich całą odpowiedzialność zrzucić

Nie zauważyłeś jak skowyt pisowski w sprawie żołnierzy ucichł?  Duda jakoś uwierzył nawet Błaszczak już nie rznie głupa w pisie o żołnierzach ani mru mru. ładnie zrobili was w balona.

31 minut temu, Desperado napisał:

Taaaa rośnie, ale w twojej głowie, prawdę mówi jak się pomyli, a ty to łykasz jak młody pelikan.   xD

Rośnie poparcie Tusk nie realizując obietnicy paliwa po 5,5 wygrywa wybory. Widać ludzie mają gdzieś paliwo po 5,5 mają ważniejsze sprawy.

Opublikowano
1 godzinę temu, hubertuss napisał:

Ale gdzie weszło 290 tych uchodźców ty rozumiesz w ogóle czytany tekst czy tylko potwierdzasz słowa Kurskiego które przytoczyłem powyżej. 290 to Niemcy nam odesłali. 

Czyli wiesz o jakich uchodźców się rozchodzi ,a jeżeli już taki dosłownie traktujesz temat ,to może znasz adres tejże przesyłki ,skoro to było odesłanie .😃🤭

Ale to typowe , ucieczka w temat zastępczy o putinowskiej propagandzie, dlatego pociągnąłem ten temat i okazało się to ,co wiadomo od dawna ,wyborcy Tuska mają swój świat i wszystko co może być w sposób negatywny kojarzone z ich wodzem jest skutecznie wypierane. 

Opublikowano (edytowane)
33 minuty temu, hubertuss napisał:

Nie zauważyłeś jak skowyt pisowski w sprawie żołnierzy ucichł?  Duda jakoś uwierzył nawet Błaszczak już nie rznie głupa w pisie o żołnierzach ani mru mru. ładnie zrobili was w balona.

Rośnie poparcie Tusk nie realizując obietnicy paliwa po 5,5 wygrywa wybory. Widać ludzie mają gdzieś paliwo po 5,5 mają ważniejsze sprawy.

Po 5.19 nie po 5.5😁

I tu pomijając zachowanie Tuska to bardziej chodzi mi o problem w zachowaniu prezydenta Ugandy bo jeśli on nie podał ręki Von der leyen dlatego że jest kobietą a w islamie kobiecie nie można to wiecie co tacy zwykli ludzie przedostajacy się do Europy z tymi kobietami mogą robić jaki oni do Europejek mają szacunek

Edytowane przez MariuszDe
  • Haha 1
Opublikowano

To ja wam zaraz wyjaśnię czemu tak jest. Roman wczoraj PISał że tusk wypłaci esbekom 1,6mld. Na to potrzeba dużo kasy i dlatego paliwo nie stanieje. Czyli tak jak zawsze winna jest komuna i tusk.😆

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v