Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

https://biznes.interia.pl/gospodarka/news-nieznany-numer-moze-zadzwonic-tez-do-ciebie-zapytaja-o-abona,nId,7560256

szwindlem śmierdzi na kilometr jak dwutygodniowa padlina w upały

po co komu dane i kim jest ten ktoś kto pyta o dane którymi operator dysponuje niejako i z urzędu i z konieczności technicznych zaś tajemnica dochodów jest wprost prawnie chroniona.

wróciło cwaniactwo do władzy na zamianę po tępocie i teraz trzeba się liczyć na wprost przyzwolenie a co najmniej tolerowanie przez platfusiarskich kacyków na wszelkie praktyki na pograniczu naciągactwa i innych szemranych działań nadużywających ufność większości z obywateli.

przede wszystkim to nie ma prawnego obowiazku podtrzymywania rozmowy z dowolnym numerem i wszelkie nagabywania sms-y nie mają mocy prawnej tak że gnać tałatajstwo wszelakie zwykłym zerwaniem połączenia nawet bez ostrzeżenia i podania przyczyny a kto ma czym (w sensie stosownych aplikacji w smartfonach) i wie jak to każdy taki numer może sobie do bazy numerów z automatu przez sam aparat odrzucanych dodać nawet bez uruchamiania dzwonka.

nie ma najmniejszego obowiazku nawet odbierania takich połączeń i nigdy nie będzie tzn nigdy być nie powinno bo gdy takie coś wataha państwowa wprowadzi to znak że czas na krwawą rewolucję i wybicie do nogi tej watahy
ale to ostatnie to tylko najskrajniejsza skrajność choć wcale nie wykraczająca po za prawdopodobieństwo że jednak będzie to konieczne nie tylko z ewentualności akurat tego bo i wielu innych potencjalnych powodów

piszę to teraz póki można to napisać ku przestrodze każdego sługusa aparatu państwa oraz jako instruktaż dla całej reszty do zapamiętania bo gdy opresja państwa do tego się posunie że będzie zwykłe połączenie telefoniczne sankcjonowanie prawnym obowiązkiem odebrania TO I SZANS (w publicznych masmediach) JUŻ WTEDY NA TAKIE INSTRUKTAŻE DAWNO NIE BĘDZIE

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)
50 minut temu, Ulman napisał:

Nie bedziemy bogatym krajem też z racji deficytu inteligencji i klasy średniej

Oooooo przepraszam. Pan Prezes Kaczyński ( oby Allach był dla niego łaskawy) określił jasno że klasa średnia zarabia ponad 4tyś PLN. Czyli obecnie najniższą krajową, czyli klasy średniej mamy po kokardę?:)

3 godziny temu, Roman176 napisał:

ta a czemu zwierzchnika sił zbrojnych zostało to zatajone czyli dudy ? 

Wiesz, jak kiedyś żołnierz będący na przepustce, zobaczył swoją pannę tańczącą z innym na zabawie w remizie a potem poszedł wkurwiony do transformatora wsadził tam łapy i się usmażył, to tez nikt do Prezydenta nie dzwonił. A Pan prezydent Duda to nawet chyba nie był świadom że chce o tym wiedzieć. do chwili gdy nie uzmysłowił sobie iż faktycznie o tym nie wiedział. A Pan Prezydent Kaczyński po Nangar Khel o wszystkim wiedział i też nie ruszył dupska aby chłopaków choćby ułaskawić. Tak że ten tego...

Edytowane przez mirro
  • Haha 1
Opublikowano
29 minut temu, Ulman napisał:

Żeby być poza UE to trzeba być bogatym krajem. Żeby być bogatym krajem trzeba mieć zasoby. Aby je mieć trzeba mieć tak jak Norwegia zasoby naturalne albo być centrum finansowym w skali światowej. Dodatkowo trzeba mieć zasoby ludzkie. Wykształcone, myślące i świadome. Finalnie by być bogatym  trzeba wyzbyć się uprzedzeń fobii, historycznego zidiocenia i robić biznes z każdym.

My zasobów ludzkich nie mamy bo dali sie wybić w bezsensownych powstaniach, potem byli tępieni przez komunę a teraz są tępieni przez plebs który chce im dopieprzyć zamiast do nich równać. Zasobów specjalnych nie mamy oprócz węgla do którego najczęściej dokładamy Nie mamy też zasobów materialnych takich jak infrastruktura bo wojowaliśmy ze wszystkimi bez wzgledu na koszty materialne i ludzkie. Finalnie nie byliśmy i nie będziemy bogatym krajem bo z głupimi rządzącymi będącymi odzwierciedleniem głupiego społeczeństwa będziemy na wszystkich obrażeni. Nie bedziemy bogatym krajem też z racji deficytu inteligencji i klasy średniej a dominacji klasy niższej która nie chce się zmieniać, jest pazerna, roszczeniowa, leniwa i do tego przekonana o swojej ważności. 

Tak więc przy obecnych rzadzących i mentalności społeczeństwa, poza UE mielbyśmy bardzo duże problemy.

A co w twojej neurotycznej jaźni to oznacza? 

trzeba wyzbyć się uprzedzeń fobii, historycznego zidiocenia .

Jakoś tobie to nie wychodzi co do Ukrainy , masz nasrane w tej kopule aż szkoda gadać .

Lata 1990 - 2000 wiesz ile było w Polsce , Ukraińców tysiące , handel kwitł kupowali wszystko masło sery , śledzie z beczki wodę wylewali i sypali to w bagażnik łady byle więcej weszło . Masarnia w Zamościu , Sikora tony wędlin sprzedał , Ukraińcom . Taki dziwak jak ty , co ty możesz o tym wiedzieć kto pamięta to powie . Lublin Majdanek bazar  setki Polskich sprzedawców  , handel kwitł , ludzie się dorabiali   Ukraińce kupowali .

Tony produktów z Polski wywieźli na Ukrainę . Na bazarach można było wszystko kupić handlowali od miski łyżki , świąteczne wyroby tego też nie pamiętasz bo za głupi byłeś .

Przyszła unia i pozbawiła wszystkiego , upadło wszystko .

Opublikowano
3 minuty temu, galan99 napisał:

kto pamięta to powie . Lublin Majdanek bazar  setki Polskich sprzedawców  , handel kwitł , ludzie się dorabiali   Ukraińce kupowali .

Eeeeeee zwolnij, bo chyba na Majdanku to raczej bazaru nie było? Na Grygowej owszem.

Opublikowano

Ooooooo właśnie mamy ciebie jako przykład zidiocenia w wydaniu o jakim pisze. Nie lubie sk....ów jak psów ale znajdź mi jedno jedyne zdanie z moich postów w którym  napisałem żeby nie robić z nimi interesów o ile będzie z tego korzyść.   

Właśnie o takich durniach jak ty pisałem - uznajesz że jak sie kogoś nie lubi to sie z nim nie chce mieć nic do czynienia, nie rozmawia nie handluje i jest się na niego obrażonym. Ano właśnie to jest ten DEBILIZM . Te rzeczy się rozdziela  - sympatie i antypatie w biznesie nie mają żadnego znaczenia. Znaczenie maja korzyści które można osiągnąć.

Opublikowano (edytowane)
39 minut temu, mirro napisał:

Oooooo przepraszam. Pan Prezes Kaczyński ( oby Allach był dla niego łaskawy) określił jasno że klasa średnia zarabia ponad 4tyś PLN. Czyli obecnie najniższą krajową, czyli klasy średniej mamy po kokardę?:)

Wiesz, jak kiedyś żołnierz będący na przepustce, zobaczył swoją pannę tańczącą z innym na zabawie w remizie a potem poszedł wkurwiony do transformatora wsadził tam łapy i się usmażył, to tez nikt do Prezydenta nie dzwonił. A Pan prezydent Duda to nawet chyba nie był świadom że chce o tym wiedzieć. do chwili gdy nie uzmysłowił sobie iż faktycznie o tym nie wiedział. A Pan Prezydent Kaczyński po Nangar Khel o wszystkim wiedział i też nie ruszył dupska aby chłopaków choćby ułaskawić. Tak że ten tego...

Wiesz, jak kiedyś żołnierz będący na przepustce, zobaczył swoją pannę tańczącą z innym na zabawie w remizie a potem poszedł wkurwiony do transformatora wsadził tam łapy i się usmażył,

Bo był głupi , za płotem na Majdanku dziwek nie brakowało .

Na poligonie w Nowej Dębie tez nie brakowało , Chorąży na rozprowadzeniu powiadał , jak dwie d*py się rozmawiali , tak ich wy.....li aż , pęcherz bolał .

Wojsku jest Hu...o ale jednakowo . Wojsko to jedna wielka sztuka .

13 minut temu, Ulman napisał:

Ooooooo właśnie mamy ciebie jako przykład zidiocenia w wydaniu o jakim pisze. Nie lubie sk....ów jak psów ale znajdź mi jedno jedyne zdanie z moich postów w którym  napisałem żeby nie robić z nimi interesów o ile będzie z tego korzyść.   

Właśnie o takich durniach jak ty pisałem - uznajesz że jak sie kogoś nie lubi to sie z nim nie chce mieć nic do czynienia, nie rozmawia nie handluje i jest się na niego obrażonym. Ano właśnie to jest ten DEBILIZM . Te rzeczy się rozdziela  - sympatie i antypatie w biznesie nie mają żadnego znaczenia. Znaczenie maja korzyści które można osiągnąć.

H....j z twym zdaniem że tak nie  pisałeś , tacy jak ty pie...lą ,  jak poje na Ukrę .

Słuchać się nie da , miałeś z nimi do czynienia w tych latach ?.

Edytowane przez galan99
Opublikowano

Oczywiście że miałem i wtedy wyrobiłem sobie o nich zdanie w którym tylko z biegiem lat sie utwierdzałem. 

Ano widzisz, teraz to się miotasz bo nigdy nie pisałem żeby z nimi biznesu nie robić. Ty i tacy jak ty mają wpojona głupotę że ruskie czy niemcy są źli to się z nimi nie handluje bo nie daj Boże jeszcze na nas zarobią. Nie ważne że mu nie skorzystamy, ważne żeby oni nie zarobili. 

Odpowiedz mi na proste pytanie. Czy uważasz że trzeba kogoś lubić by robić z nim interes? 

Opublikowano
1 godzinę temu, Ulman napisał:

Żeby być poza UE to trzeba być bogatym krajem. Żeby być bogatym krajem trzeba mieć zasoby. Aby je mieć trzeba mieć tak jak Norwegia zasoby naturalne albo być centrum finansowym w skali światowej. Dodatkowo trzeba mieć zasoby ludzkie. Wykształcone, myślące i świadome. Finalnie by być bogatym  trzeba wyzbyć się uprzedzeń fobii, historycznego zidiocenia i robić biznes z każdym.

My zasobów ludzkich nie mamy bo dali sie wybić w bezsensownych powstaniach, potem byli tępieni przez komunę a teraz są tępieni przez plebs który chce im dopieprzyć zamiast do nich równać. Zasobów specjalnych nie mamy oprócz węgla do którego najczęściej dokładamy Nie mamy też zasobów materialnych takich jak infrastruktura bo wojowaliśmy ze wszystkimi bez wzgledu na koszty materialne i ludzkie. Finalnie nie byliśmy i nie będziemy bogatym krajem bo z głupimi rządzącymi będącymi odzwierciedleniem głupiego społeczeństwa będziemy na wszystkich obrażeni. Nie bedziemy bogatym krajem też z racji deficytu inteligencji i klasy średniej a dominacji klasy niższej która nie chce się zmieniać, jest pazerna, roszczeniowa, leniwa i do tego przekonana o swojej ważności. 

Tak więc przy obecnych rzadzących i mentalności społeczeństwa, poza UE mielbyśmy bardzo duże problemy.

Wynika z tego co piszesz że mamy się dostosować do dyrektyw UE . Gospodarka w UE jest powiązana z klimatem ?

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Ulman napisał:

Oczywiście że miałem i wtedy wyrobiłem sobie o nich zdanie w którym tylko z biegiem lat sie utwierdzałem. 

Ano widzisz, teraz to się miotasz bo nigdy nie pisałem żeby z nimi biznesu nie robić. Ty i tacy jak ty mają wpojona głupotę że ruskie czy niemcy są źli to się z nimi nie handluje bo nie daj Boże jeszcze na nas zarobią. Nie ważne że mu nie skorzystamy, ważne żeby oni nie zarobili. 

Odpowiedz mi na proste pytanie. Czy uważasz że trzeba kogoś lubić by robić z nim interes? 

Nie pisz bzdur że coś tam . biegiem lat sie utwierdzałem.

Nikomu nic w Polsce nie zrobili , wspaniali ludzie . Wiec nie miałeś z nimi nic wspólnego skoro tak krytycznie sie wypowiadasz .

Co do , Niemca to już inna bajka , ta rasa wszystko zrobiła , żeby w Polsce upadło i nadal to robi doskonale .

Zaś Onuca to by chciała jak za komuny , podpisać umowę 25 lat i w takiej cenie onucy sprzedawać .

Edytowane przez galan99
Opublikowano

Nie rozumiesz zwrotu "....z biegiem lat...." Dziwi cię to? 

A co ty nieszczęsny wiejski filozofie możesz wiedzieć co by onuca czy niemiec chciał? Od razu jak każdy pisowski schizofrenik budujesz sobie jakiś straszny obraz sytuacji. Jako że albo jesteś nienormalny albo nie rozumiesz to przedstawię ci to jak się najprościej da

W biznesie są dwie strony. Jeśli obydwie strony znajdują wspólny obszar który jest korzystny dla każdej z nich to dochodzi do biznesu. Jeśli nie - to nie. To jest tak proste że każdy normalny człowiek to rozumie. 

To że onuca by chciała na 25 lat nie ma znaczenia. Chcieć to sobie mogą. Jak ci nie pasuje to w to nie wchodzisz. Ty masz jakiś syndrom uległości czy fobię? Zachowujesz się tak jakby trzeba było robić to co inni chcą i w związku z tym uznajesz że lepiej z założenia się zbuntować i nie robić nic. 

Opublikowano (edytowane)
54 minuty temu, Ulman napisał:

Nie rozumiesz zwrotu "....z biegiem lat...." Dziwi cię to? 

A co ty nieszczęsny wiejski filozofie możesz wiedzieć co by onuca czy niemiec chciał? Od razu jak każdy pisowski schizofrenik budujesz sobie jakiś straszny obraz sytuacji. Jako że albo jesteś nienormalny albo nie rozumiesz to przedstawię ci to jak się najprościej da

W biznesie są dwie strony. Jeśli obydwie strony znajdują wspólny obszar który jest korzystny dla każdej z nich to dochodzi do biznesu. Jeśli nie - to nie. To jest tak proste że każdy normalny człowiek to rozumie. 

To że onuca by chciała na 25 lat nie ma znaczenia. Chcieć to sobie mogą. Jak ci nie pasuje to w to nie wchodzisz. Ty masz jakiś syndrom uległości czy fobię? Zachowujesz się tak jakby trzeba było robić to co inni chcą i w związku z tym uznajesz że lepiej z założenia się zbuntować i nie robić nic. 

Tak T ratował stocznie ze w Polsce padała a Niemiec miliardy dotacji dał na stocznie . Zapomniało się prawda . Tak to jest . W biznesie są dwie strony. Jeśli obydwie strony znajdują wspólny obszar  . 

Edytowane przez galan99
Opublikowano

No i jak zwykle skończyło sie na tym ze ani nie masz argumentów ani w zasadzie nic do powiedzenia , nie mówiąc o czymś mądrym. Tak trzymaj, trwaj w nieświadomości , głosuj na PIS. 👍

Opublikowano

Ty masz jak dzieciak w piaskownicy .

Podział w europie zawsze był i będzie .

Silny zawsze będzie chciał więcej i więcej .

Nie da się tego zbudować , zawsze coś wyniknie jakieś zapędy innych Krajów .

Tu Wałęsa dobrze prawi .

Opublikowano
1 minutę temu, Ulman napisał:

A dlaczego silny ma nie chcieć więcej, lun nawet mniej? Co ty komunista jesteś? 

4 min , 9 min , słyszał .

Kapitalizm to rywalizacja , wyścig szczurów .

Więc sam widzisz onuca chce więcej , chce odbudować komunizm .

Ty chcesz być uległy onucy , handelek nie da się tak prowadzić biznesu . Onuca chce za darmo mieć i być onucy posłusznym . 

Opublikowano

Pewnie że kapitalizm to  rywalizacja i jest to jak najbardziej dobre i pożądane bo prowadzi do rozwoju. Ty byś pewnie chciał żeby nie było zadnych wymagań, państwo ci dawało bo nic nie potrafisz i nic ci sie nie chce. Otóż nie  -  jedyny sprawiedliwy system jest taki że głupi i leniwy musi mieć bardzo źle a pracowity i inteligentny , bardzo dobrze. 

Jak to.......

6 minut temu, galan99 napisał:

handelek nie da się tak prowadzić biznesu .

To co twoim zdaniem jest biznesem? Wymiana handlowa to podstawowy filar biznesu więc nie wiem skąd ta kolejna "złota myśl" ci przyszła do głowy?

Opublikowano (edytowane)

Ty byś pewnie chciał żeby nie było zadnych wymagań, 

To są wymagania w Europie . 

Zie ład , równość , jedni mogą więcej inni nie .

Cała wspaniała Europa , pięknie  zie nam .

Edytowane przez galan99
Opublikowano

Oczywiście że są wymagania i bardzo dobrze że są. Problem w tym ze często są głupkowate ale to jest nieuniknione skoro głupia większość wybiera głupich polityków którzy mają stanowić prawo. 

To że jeden może a drugi nie, to jest wytłumaczenie niedojdów. Raczej jest tak że jeden potrafi się odnaleźć w rzeczywistości a drugi nie i dziaduje.

Tu kolejny raz piszesz o równości - komuna ci się marzy?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v