Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Galan, nie ma się z czego śmiać, Konfa jeszcze najrozsądniej to wszystko widzi, teraz jest śmiech, tylko za trochę żeby nie był płacz z durnym wyborem.

5 minut temu, galan99 napisał:

Zobaczy  się 21 godzina niedziela .

9 czerwca 2024 ,

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Desperado napisał:

Galan, nie ma się z czego śmiać, Konfa jeszcze najrozsądniej to wszystko widzi, teraz jest śmiech, tylko za trochę żeby nie był płacz z durnym wyborem.

Ja tak twierdzę od zawsze ale taki pisowski beton jak galan juz nie,  mimo ze nie jest w stanie napisać w czym się z nimi nie zgadza. Mam podejrzenie graniczące z pewnością że nawet nie wie o czym tak naprawdę mówią.

Edytowane przez Ulman
  • Like 2
  • Haha 1
Opublikowano
9 minut temu, Desperado napisał:

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Ulman napisał:

Ja tak twierdzę od zawsze ale taki pisowski beton jak galan juz nie,  mimo ze nie jest w stanie napisać w czym się z nimi nie zgadza. Mam podejrzenie graniczące z pewnością że nawet nie wie o czym tak naprawdę mówią.

konfa mnie nie  interesuje i ty do tego też .

Co robisz i co myślisz .

Ja sobie sam panem w Polsce . PiS jedna słuszna partia .

Edytowane przez galan99
Opublikowano (edytowane)

Ano właśnie..... nic cie nie interesuje, niczego się nie uczysz, niewiele rozumiesz i dlatego całe życie jesteś dziadem.

Edytowane przez Ulman
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

Żandarmeria Wojskowa zatrzymała trzech żołnierzy, którzy użyli broni wobec uzbrojonej w niebezpieczne narzędzia grupy migrantów. Prokuratura oskarżyła dwóch o przekroczenie uprawnień i narażenie życia innych osób. W wojsku wrze. Oficerowie mówią o zhańbieniu munduru i poniżeniu godności żołnierskiej.

wyszło szydło z worka, prawdziwej twarzy długo nie ukryją

dla peowców polski mundur to wstyd, co innego niemiecki

Edytowane przez nie
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

ŻW ich zatrzymało ale chyba włos im z głowy nie spadnie. Tygrysek już pisał, że tak nie może być. Więc kolejny kapiszon pisowskiej propagandy nie wypalił.

8 godzin temu, galan99 napisał:

Tak wygląda podział mandatów w poszczególnych okręgach:

Konfa  ma szansę z liderami . Konfa musi zdobyć 5 % jako partia .

• pomorskie: 2 KO, 1 PiS
  • kujawsko-pomorskie: 1 KO, 1 PiS
  • podlaskie i warmińsko-mazurskie: 1 KO, 1 PiS, 1 Trzecia Droga, 1 Konfederacja
  • Warszawa: 2 KO, 1 PiS, 1 Lewica, 1 Konfederacja
  • mazowieckie: 1 KO, 1 Trzecia Droga, 1 PiS
  • łódzkie: 1 KO, 1 PiS
  • wielkopolskie: 2 KO, 1 PiS, 1 Konfederacja, 1 Trzecia Droga, 1 Lewica
  • lubelskie: 1 KO, 1 PiS
  • podkarpackie: 1 KO, 1 PiS, 1 Konfederacja
  • małopolskie i świętokrzyskie: 2 KO, 3 PiS, 1 Konfederacja, 1 Trzecia Droga
  • śląskie: 2 KO, 2 PiS, 1 Konfederacja, 1 Lewica, 1 Trzecia Droga
  • dolnośląskie i opolskie: 2 KO, 1 PiS, 1 Lewica, 1 Trzecia Droga, 1 Konfederacja
  • lubuskie i zachodniopomorskie: 2 KO, 1 PiS.

Ciekawe zestawienie pis przegrywa z ko 16 do 18. Plus 11 mandatów trzeciej drogi i lewicy. 

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, nie napisał:

Żandarmeria Wojskowa zatrzymała trzech żołnierzy, którzy użyli broni wobec uzbrojonej w niebezpieczne narzędzia grupy migrantów. Prokuratura oskarżyła dwóch o przekroczenie uprawnień i narażenie życia innych osób. W wojsku wrze. Oficerowie mówią o zhańbieniu munduru i poniżeniu godności żołnierskiej.

wyszło szydło z worka, prawdziwej twarzy długo nie ukryją

dla peowców polski mundur to wstyd, co innego niemiecki

Nangar Khel wersja 2024?

Edytowane przez mirro
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

Kurna, nie wiedziałem że żandarmeria aresztowała dwóch żołnierzy którzy ośmielili się dać strzały ostrzegawcze na granicy.

To już kompletny odlot. 

Policja i wojsko zostały wykastrowane.

Pozostaje im prosić o spokój i mieć zapas kredy by wyrazić emocje pisząc po asfalcie.

Na granicy to chyba patykiem w błocie🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️

Było #muremzamundurem

jest

#muremzabandziorem

Edytowane przez Agrest
Opublikowano
23 minuty temu, Agrest napisał:

Kurna, nie wiedziałem że żandarmeria aresztowała dwóch żołnierzy którzy ośmielili się dać strzały ostrzegawcze na granicy.

Mnie się wydawało zawsze że traktowane to jest jako służba wartownicza, bądź patrolowa. Bo jeżeli nie, to jak inaczej traktować? Ktoś zapomniał że jednak jest to wykonywanie zadnia bojowego w czasie pokoju i trza powiązać  z adekwatnymi środkami oraz możliwymi konsekwencjami. Strzał jako taki , w służbie wartowniczej bądź patrolowej,  jest również jednym ze sposobów powiadamiania i alarmowania pozostałych żołnierzy z jej składu  o zagrożeniu. Po tym wysyła się natychmiast patrol, bez względu czy ktoś melduje że wszystko OK, czy nie. Bo Tamci moga już mieć lufy przy łbach i gadać przez radio co chcą przystawiający.

Opublikowano
39 minut temu, Agrest napisał:

To już kompletny odlot. 

Policja i wojsko zostały wykastrowane.

Pozostaje im prosić o spokój i mieć zapas kredy by wyrazić emocje pisząc po asfalcie.

Na granicy to chyba patykiem w błocie🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️

Było #muremzamundurem

jest

#muremzabandziorem

Widać do żandarmerii największe zjeby pracują i się za bardzo chcieli wykazać. 

Opublikowano
10 minut temu, mirro napisał:

Mnie się wydawało zawsze że traktowane to jest jako służba wartownicza, bądź patrolowa. Bo jeżeli nie, to jak inaczej traktować? Ktoś zapomniał że jednak jest to wykonywanie zadnia bojowego w czasie pokoju i trza powiązać  z adekwatnymi środkami oraz możliwymi konsekwencjami. Strzał jako taki , w służbie wartowniczej bądź patrolowej,  jest również jednym ze sposobów powiadamiania i alarmowania pozostałych żołnierzy z jej składu  o zagrożeniu. Po tym wysyła się natychmiast patrol, bez względu czy ktoś melduje że wszystko OK, czy nie. Bo Tamci moga już mieć lufy przy łbach i gadać przez radio co chcą przystawiający.

No jak widać nie wszyscy to wiedzą🤷

jak byłem rozprowadzającym kiedyś mi  chłopak przeładował ak47 podczas schodzenie ze służby nim wypiął magazynek, w ostatniej sekundzie zdążyłem zareagować, ciekawie by było jakby zdążył pociągnąć spust 😉

Opublikowano
6 minut temu, Leszy napisał:

Widać do żandarmerii największe zjeby pracują i się za bardzo chcieli wykazać. 

Taa,winna jednostka osobowa zakładająca kajdany na oczach towarzyszy???

Opublikowano
1 minutę temu, Nieustraszony1044 napisał:

ciekawie by było jakby zdążył pociągnąć spust 😉

Niezbyt ciekawie i dlatego zawsze trza było stać z boku stojaka i pilnować rożładowania.

1 minutę temu, Agrest napisał:

ŻW prowadzi postepowanie pod kątem użycia broni. Wszystko zależy od pierwszych chwil i tego co się znajdzie w kwicie.

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, Agrest napisał:

Nie siedzą w areszcie, więc chyba nie mieli takiego polecenia od prokuratury. Jednak może się mylę. Sprawa świeża, a ja się na procedurach nie znam zbytnio. 

Opublikowano
6 minut temu, mirro napisał:

Niezbyt ciekawie i dlatego zawsze trza było stać z boku stojaka i pilnować rożładowania.

Z bronią nie ma żartów, przy zachowaniu procedur nic się nie stanie, po wypięciu magazynku trzeba było najpierw odciągnąć zamek i pokazać czy pusto w komorze nabojowej, potem broń skierowana w skrzynię z piaskiem i naciśnięcie spustu.

Opublikowano

Brawo Dol Ald tak trzymać, Straż Graniczną pozamykać, włamać się do domów, postawić zarzuty, niedopuszczać adwokatów i jeszcze popałować, bo  trzeba zrobić miejsce dla przedstawicieli władzy przed wyborami:

https://www.youtube.com/watch?v=iTLPOhI854Q

• Like 2
Opublikowano
31 minut temu, mirro napisał:

k**wa jego w mandolinę,za komuny niech by ktoś przelazł przez granicę nielegalnie, do tego jeszcze rozrabiał. Wstyd i hańba to co teraz się wyprawia.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Rozmowy o polityce oczami rolników w 2026 roku, kontynuacja tematu z 2025 roku

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v