Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, hubertuss napisał:

Ja bym chciał zauważyć, że jeśli chodzi o władze polskie to już jest po wyborach. Wąsik z Kamińskim już siedzieli gdyby nie Duda siedzieli by do dziś. Jednak jakaś różnica jest. A paliwo po 5 zł mi ta obietnica wisi ja na to nie czekałem. 

W piśmie jest powiedziane. Sondażowym heheheh. A kto ma wygrać? Morawiecki do wyborów przez rok może jeszcze zarzuty usłyszeć. Kto inny wystartuje z pisu broszka?

Dobrze wiedzieli że siedzieć nie będą dlatego ich niby wsadzili, co do paliwa i innych, liczy się sam fakt kłamstwa.

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Kowalsky30 napisał:

No ale on ukradł 14 jak kure z kurnika i nic nie dodał. Taka chitra matematyka rudego rudzielca 

emerytur żaden Tusk czy Kaczyński nie płaci a frajerzy co pozwalają sobie zusowskie składki zdzierać nawet jeśli tyle netto nie zarobili oraz coraz więcej z podatków jest to dotowane to wszyscy frajerzy co jeszcze tu uczciwie pracują tak że akurat tu bym się nie czepiał
problem w tym że za Tuska uposażenie socjalne w tym emerytów wzrosło w skali szybszej niż za PiSu a to już mi się bardzo nie podoba i to szybciej w skali uwzględniającej inflację

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
6 minut temu, Desperado napisał:

Dobrze wiedzieli że siedzieć nie będą dlatego ich niby wsadzili, co do paliwa i innych, liczy się sam fakt kłamstwa.

Wykorzystali perfidnie fakt, że Pis co obiecał to dał, nawet przed wyborami. Ludzie myśleli, że tak już będzie zawsze

2 minuty temu, dysydent napisał:

Tuska uposażenie socjalne w tym emerytów wzrosło w skali szybszej niż za PiSu

Ale jjaja🤣🤣🤣🤣 Powiedz to mojej babce😗

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Kowalsky30 napisał:

Ale jjaja🤣🤣🤣🤣 Powiedz to mojej babce😗

a kto Jej bronił do ubecji za komuny się podczepić? ;)
Tusk "swoim" szybciej podnosi niż PiS co statystyki zawyża bo już do tego doszło że jednak boi się "nie swoim" odebrać by się zbilansowało

to jest rzeczywiście trudna kwestia do udowodnienia jeśli łajzy pisowskie przez osiem lat nie potrafiły zreformować sądownictwa na bodaj względnie obiektywne. jeszcze tylko popsuli na bardziej subiektywne i zależne od aktualnej władzy niż zastali to teraz mają bat na własny tyłek który sobie sami ukręcili
trochę pokrętna to sprawiedliwość no ale ...
ja tam nigdy nic nie miałem przeciwko sprawiedliwości nawet takiej gdzie karą dla głupca jest jego własna głupota tylko z odwleczoną egzekucją

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
4 godziny temu, hubertuss napisał:

Co ty bredzisz? Jak by rząd po psl w latach 2008 2015 tyle nakradł to czemu pis ich nie pozamykał. Nie umieli nawet na takiego Karpińskiego aktu oskarżenia do sądu napisać. A pisiory będą chyba siedzieć jednak wały są gigantyczne.

papka dla ciebie poczekamy po 9 czerwca 

Może być zdjęciem przedstawiającym tekst „Szczecin straci ważny terminal zbożowy. Ma zostać sprzedany i wycofany z eksploatacji oprac. PRC 03.06.20246:43 aktualizacja03.06.2024 20247:41 DOX 2 Przeładunek zbożaw porcie East News, Wojciech Strozyk REPORTER) Kurczy się sieć terminali zbożowych w polskich portach. Po doniesieniach o niepewnym losie tych w Gdyni i Gdańsku teraz okazuje się, że zniknie kolejny. Szczeciński terminal ma zostać sprzedan Amerykanom i wycofany z eksploatacji pisze w poniedziałek "Rzeczpospolita".”

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Kowalsky30 napisał:

Mnie interesuje godziwa waroryzacja renty babki a nie jakieś zakulisowe rozgrywki których i tak nie rozumiem

a kto ma określać co jest godziwe a co nie? nawet to czy sama waloryzacja jest godziwa jeśli nominalnie emerytury mogły by być liczone tylko do nominału składek wszak inflacja jest stratą wszystkich którzy oszczędzają w nominale fałszywki jeszcze tylko z nakazu politycznego zwanej pieniądzem

gdyby tak adekwatnie do własnego wkładu w pulę obecnej zasobności kraju wypłacać emerytury to by większość emerytów na chleb po obecnych cenach nie było stać. Z resztą system emerytalny współczesny jest oszustwem również bo klasyczną piramidą finansowo spekulacyjną a nie żadnym kapitałowo własnościowym i tylko wtedy będą jakiekolwiek waloryzacje jeśli będzie z czego w momencie ich oczekiwania. Tak to jest powiuerzyć coś urzędasowi państwowemu - na pewno to zmarnuje

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Najniższa emerytura ma zapewniać godziwe życie babce. Co to jest te 1700? Gdyby Pis nie dokonywał wręcz ekwilibristycznych wygibasów i waroryzował jak Tusk ostatnio o minimalny procent babka by dostawała 1100, a stara jest i się jej należy bo mi pomaga na gospodarstwie

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, mirro napisał:

Ale co ten nasz kolega taki rentą seniorki zainteresowany? Tak pytam, bez podtekstów.

masz @mirro swój podtekst i to mimo a nawet wbrew woli

29 minut temu, Kowalsky30 napisał:

stara jest i się jej należy bo mi pomaga na gospodarstwie

...
może jednak lepiej jak tego nie skomentuję? co? ;)

Edytowane przez dysydent
  • Haha 1
Opublikowano

Bo jeszcze Wałęsy Kwaśniewskiego Balcerowicza, Lewandowskiego i Rostowskiego i wielu innych nie posadzili🤣🤣🤣

mirro napisał:

To wiele wyjaśnia.

Wyście się na pewno tu dogadali?

Opublikowano
dysydent napisał:

1 stara jest i się jej należy bo mi pomaga na gospodarstwie ... może jednak lepiej jak tego nie skomentuję? co? 

Dlaczego? Tu gdzie jestem, jak zwlekam tę kupę złomu z paska to przed szóstą w polach tylko bociany i jedna babina zgięta w pół... Wczoraj coś zaspała. Taka może to nasza tradycja?

Opublikowano

Ja życzę wszystkim tym paniusiom pierdzącym dzięki koneksjom w urzędnicze stołki  za które państwo odprowadza wysokie składki z moich ciężko zarobionych podatków aby choć połowę tej roboty w życiu zrobiły co moja babka

Opublikowano
17 minut temu, DTaras napisał:

Wyście się na pewno tu dogadali?

Bo na kolejkę do odsiadki, to ja nic nie poradzę. Jak tak ustalona, to trza faktycznie czekać aż moi faworyci w tej kolejce się zbliżą do celi.

Opublikowano (edytowane)

czy ten debil jest specjalnie nasłany do konfy by zadbać o jej polityczną wieczną marginalność?
https://www.rp.pl/kraj/art40547331-grzegorz-braun-w-akcji-polityk-konfederacji-usunal-flage-ukrainy-z-kopca-kosciuszki

jak będziesz mieć muchy w domu nie proś o pomoc w ich usunięciu Brauna bo ci czołgiem wjedzie i z kaemu będzie to robactwo tłukł, robactwo oczywiście wytłucze
konfa jest właśnie tym domem, much nie ma padliniarek ale ściany rzeszoto a resztki sufitu niejednemu tam już się na łeb były spadły
zaczynam nabierać podejrzeń że cała ta banda jest perfidnie finezyjnym dyskredytatorem pozytywnych wartości i więcej przysługi qrewstwu i dewianctwu lewicowemu robi niż ktokolwiek inny; zbiera na siebie potencjalnych demaskatorów zboczeń lewicowych i ich utylizuje takimi akcjami na pograniczu absurdu i przerysowania

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
3 minuty temu, Mariusz2903 napisał:

Wielkie ulewy przechodzą przez Polskę , terytorialsi bardzo potrzebni , ten co założył tą formację to powinien nagrodę Nobla dostać .

Taaaa,  a może jeszcze błogosławionym?😆 Co ci terytorialsi teraz robią czego inni by nie zrobili?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v