Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
17 godzin temu, DTaras napisał:

Co w tym dziwnego? Żadnej spółki nie da się ot tak zamknąć jak jest majątek.

weź taką, aby się w dołku mieściła i smarownic do każdego rodzaju smaru po dwie - na elastyka i na sztywno oddzielnie. Obowiązkowy element to pudełko kalamitek bo to często nie jest wina tych końcówek.

Tylko widzisz likwidator jak sama nazwa wskazuje, dąży do uregulowania spraw firmowych przed jej zamknięciem a tutaj jest wręcz odwrotnie.

Zamówiłem pierwszą lepszą. Cenowo podobnie jak inne. Kalamitki zmieniałem przy obecnej i smar i tak bokiem wychodził.

16 godzin temu, galan99 napisał:

Podziękują chłopom po wyborach .

Władzy zdobytej 15 paź nie oddadzą przez lata , nie będzie komu odebrać .

Wybory do Parlamentu Europejskiego odbędą się między 6 a 9 czerwca 2024 r.

Obecny rząd straszył przed wyborami Kaczyńskim, który dążył do władzy absolutnej i sfałszowania wyborów. Po wyborach temat ucichł, KO wygrała. To teraz kto straszy wyborców ?

57 minut temu, mirro napisał:

Noooo z tym cargo nijak mi się nie zgadza.

Zamawiam kontener towaru z Chin, odbieram go na lotnisku w Niemczech. Wiozę go do Polski. Gdzie w takim razie robię wszystkie opłaty, u nas czy u Niemca ?

17 minut temu, tytanowyJanusz napisał:

To nie żart 

FB_IMG_1711919168669.jpg

Nie wyższy vat tylko powrót do tego co było. To Pis chciał podnieść vat. PO tylko wraca do tego co było :ph34r:.

Opublikowano
17 minut temu, dsbh napisał:

Tylko widzisz likwidator jak sama nazwa wskazuje, dąży do uregulowania spraw firmowych przed jej zamknięciem a tutaj jest wręcz odwrotnie.

Zamówiłem pierwszą lepszą. Cenowo podobnie jak inne. Kalamitki zmieniałem przy obecnej i smar i tak bokiem wychodził.

Zamawiam kontener towaru z Chin, odbieram go na lotnisku w Niemczech. Wiozę go do Polski. Gdzie w takim razie robię wszystkie opłaty, u nas czy u Niemca ?

Nie wyższy vat tylko powrót do tego co było. To Pis chciał podnieść vat. PO tylko wraca do tego co było :ph34r:.

Obecny rząd straszył przed wyborami Kaczyńskim, który dążył do władzy absolutnej i sfałszowania wyborów. Po wyborach temat ucichł, KO wygrała. To teraz kto straszy wyborców ?

Broń jądrowa w Polsce - 1 kwietnia .

Obecny rząd straszył przed wyborami Kaczyńskim - tak było , tylko obecni będą mieli , władzę absolutną . PiS się rozpada nie ma młodych . Młodzi  mają inne poglądy polityczne pasujące do obecnej władzy .

Strajk rolników przerodził się przeciwko rządowi , Chłopi chcą odwołać rząd Tuska , to się źle skończy dla chłopów .

Opublikowano

jak to bylo z vat-em na 23 % ,skonczyl sei termin ale oni go nie podniesli tylko przedluzyli okres .

53 minuty temu, GABBER85 napisał:

😂  chrzan za mocny był i porobiło poparańca ... za młodu

za mlodu ?? ja mam 51 lat dziecko specjalnej troski..

nigdy milosnikiem chrzanu nie bylem ,choc w ogrodzie nie brakuje-ludziom rozdaje..

52 minuty temu, mirro napisał:

No ale też wyboru należy dokonać, ilu ragowe te widły wziąć.:lol:

ragowe ?? jesli chodzi o zeby to wybor jest prosty do siana i trawy 2 albo 3 do gnoju 4.. tu nawet gabber by pomyslal  z godzine i wybral raz na cale zycie..

50 minut temu, GABBER85 napisał:

wszyscy widzą kim jesteś ,  twoje wpisy  wszystko mówią

.jestem z polski a. a ty skad ?? 

gdzie mieszkasz ?gdzie byles ? co widziales? co robiles w zyciu ?? 

i na tym dyskusja sie konczy- ja sie nie wstydze kim i skad jestem a wsiowe-pisowie polmozgi nigdy na to nie odpowiedza..nie za bardzo maja co napisac....

czemu mlodiz wyksztalcenie od was uciekaja ?? 

krakow na swieta,weekendy pustoszeje,zero korkow,puste ulice, autobusy.. ludize na wies wracaja..

• Haha 1
Opublikowano

Wiara jest wielka . Żydzi i Muzułmanie dbają i się nie wstydzą swej wiary .  Nie to co w Polsce wstydzą się i plują na swą Religię .

Żydzi z całego świata w polskim mieście. Wszystko z jednego powodu

Chasydzi przybyli z całego świata, aby w niedzielę modlić się przy grobie cadyka Elimelecha w Leżajsku (Podkarpackie) w 237. rocznicę jego śmierci. Łącznie spodziewa się nawet 10 tys. Żydów.

Dwukrotnie obchodzenie rocznicy śmierci cadyka Elimelecha ma związek z kalendarzem żydowskim. Cadyk zmarł bowiem w miesiącu adar (21. dnia tego miesiąca według kalendarza hebrajskiego), który przypada mniej więcej w naszym marcu. Ale co jakiś czas — w latach przestępnych — adar występuje dwa razy, stąd pielgrzymki chasydów w dwóch terminach.

https://www.onet.pl/turystyka/onetpodroze/zydzi-z-calego-swiata-w-polskim-miescie-wszystko-z-jednego-powodu/lt23l0v,07640b54

Opublikowano
13 minut temu, jacus napisał:

za mlodu ?? ja mam 51 lat dziecko specjalnej troski..

TAK ZA młodu...cie gnoili i teraz jesteś nieszczęśliwy

2#

15 minut temu, jacus napisał:

.jestem z polski a. a ty skad ?? 

gdzie mieszkasz ?gdzie byles ? co widziales? co robiles w zyciu ?? 

Ja północna młp.,  może chcesz sie spotkać i powiedzieć to prosto w twarz?

A jakbyś "coś widział " w życiu to miałbyś dystans i kulture  a ty jesteś niesczęśliwy i ujadasz

Opublikowano
48 minut temu, galan99 napisał:

Broń jądrowa w Polsce - 1 kwietnia .

Obecny rząd straszył przed wyborami Kaczyńskim - tak było , tylko obecni będą mieli , władzę absolutną . PiS się rozpada nie ma młodych . Młodzi  mają inne poglądy polityczne pasujące do obecnej władzy .

Strajk rolników przerodził się przeciwko rządowi , Chłopi chcą odwołać rząd Tuska , to się źle skończy dla chłopów .

Dzisiaj 1 kwietnia także musisz uważać co wklejasz :).

To raczej rząd jest przeciwko rolnikom. Gdzie Kosiniak na przykład, obrońca polskiej wsi przed wyborami ?

24 minuty temu, GABBER85 napisał:

A jakbyś "coś widział " w życiu to miałbyś dystans i kulture  a ty jesteś niesczęśliwy i ujadasz

@jacus patrz wreszcie ktoś się chce z tobą spotkać i to blisko, po co do Berlina jechać czy Warszawy, skoro możesz podjechać a nawet się przejść do Krakowa na przykład pod Smoka Wawelskiego 😛.

@racyl to sobie nagrabiłeś tą Republiką teraz 😛.

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)

To raczej rząd jest przeciwko rolnikom. Gdzie Kosiniak na przykład, obrońca polskiej wsi przed wyborami ?  Kosiniak nie jest obrońcą i nigdy nim nie był .

Raczej chłopi chcą odwołania rządu Tuska . Polska jest  radosna i uśmiechnięta .

Rząd został   wybrany z  Większości, demokratycznej , Chłopi sami poparli a teraz chcą odwołać i stają się wrogiem rządu .  

Jak tu było powiadane wielokroć że ile to mają w Sejmie ?.

Edytowane przez galan99
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, dsbh napisał:

Tu chyba nie o to chodzi. Jak se zamawiasz kontener. to raczej nie drogą lotniczą.

1 godzinę temu, galan99 napisał:

Wiara jest wielka . Żydzi i Muzułmanie dbają i się nie wstydzą swej wiary .  Nie to co w Polsce wstydzą się i plują na swą Religię .

Chasydzi przybyli z całego świata, aby w niedzielę modlić się przy grobie cadyka Elimelecha w Leżajsku (Podkarpackie) w 237. rocznicę jego śmierci. Łącznie spodziewa się nawet 10 tys. Żydów.

To co pogrubione ma się nijak do całej reszty.

15 minut temu, galan99 napisał:

To raczej rząd jest przeciwko rolnikom. Gdzie Kosiniak na przykład, obrońca polskiej wsi przed wyborami ?  Kosiniak nie jest obrońcą i nigdy nim nie był .

Ile to lat trzeba było żeby ktoś w końcu zrozumiał że nie ma polityków - obrońców polskiej wsi, albo nawet rolnictwa? Ale może i zrozumiał, tylko że do wielu jeszcze to nie dotarło.

Edytowane przez mirro
  • Like 1
Opublikowano

Ile to lat trzeba było żeby ktoś w końcu zrozumiał że nie ma polityków - obrońców polskiej wsi, albo nawet rolnictwa? Ale może i zrozumiał, tylko że do wielu jeszcze to nie dotarło.

Pawlak  PSL jak został Premierem po nocnej zmianie , Chłopi myśleli że to chłop i będzie się dobrze żyło . Czar szybko prysł i nadal chłopi mają złudne nadzieje na lepsze jutro . Powtarzam tym razem chłopi sobie nagrabią , bo chcą zmiany rządu Tuska . 

Opublikowano
4 minuty temu, galan99 napisał:

Powtarzam tym razem chłopi sobie nagrabią , bo chcą zmiany rządu Tuska . 

A daj spokój, kto się nimi będzie przejmował. Se chcieć, to se mogą.

Opublikowano
54 minuty temu, galan99 napisał:

Dwukrotnie obchodzenie rocznicy śmierci cadyka Elimelecha ma związek z kalendarzem żydowskim. Cadyk zmarł bowiem w miesiącu adar (21. dnia tego miesiąca według kalendarza hebrajskiego), który przypada mniej więcej w naszym marcu. Ale co jakiś czas — w latach przestępnych — adar występuje dwa razy, stąd pielgrzymki chasydów w dwóch terminach.

https://www.onet.pl/turystyka/onetpodroze/zydzi-z-calego-swiata-w-polskim-miescie-wszystko-z-jednego-powodu/lt23l0v,07640b54

polacy do rzymu nie jezdza zeby grob papieza odwiedzic ?? planuje w przyszlym roku odwiedzic..

44 minuty temu, GABBER85 napisał:

TAK ZA młodu...cie gnoili i teraz jesteś nieszczęśliwy

2#

byl taki jeden z miechowa co probowal-ale dostal po pysku i mu sie odechcialo..

nie wzywaj imenia malopolski na daremna -ty  z kieleckiego jestes.. kraina latajacych siekier to twoje drugie imie. ale z maczetami slabe macie szanse..

olkusz,wolbrom,skala,otola duza albo mala, pstroszyce I II albo I III ??

co ty masz z tym gnojeniem-ja bylem jedynym synem tatusia i dziecinstwo mialem fajne... jesli ty miales inaczejt o wspolczuje- mysmy warzyw nigdy nie mieli wiec plewic nie musialem.. 

24 minuty temu, GABBER85 napisał:

@jacus 😆😂

oco kaman

23 minuty temu, galan99 napisał:

Nie ma szans .

To jest ta normalność .

https://www.facebook.com/reel/3717097655194718

podniecsza sie ? w miesice to mozna codzien spotkac..

15 minut temu, dsbh napisał:

Dzisiaj 1 kwietnia także musisz uważać co wklejasz :).

To raczej rząd jest przeciwko rolnikom. Gdzie Kosiniak na przykład, obrońca polskiej wsi przed wyborami ?

@jacus patrz wreszcie ktoś się chce z tobą spotkać i to blisko, po co do Berlina jechać czy Warszawy, skoro możesz podjechać a nawet się przejść do Krakowa na przykład pod Smoka Wawelskiego 😛.

@racyl to sobie nagrabiłeś tą Republiką teraz 😛.

nie wiem czy w miescie by sie nie zgubil 🤣 ja pracuje z 500 metrow dalej.. do berlina wyjazd nie wypalil, w warszawie bede niedlugo przejazdem -do gdanska mam jechac..

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, galan99 napisał:

Pawlak  PSL jak został Premierem po nocnej zmianie , Chłopi myśleli że to chłop i będzie się dobrze żyło . Czar szybko prysł i nadal chłopi mają złudne nadzieje na lepsze jutro . Powtarzam tym razem chłopi sobie nagrabią , bo chcą zmiany rządu Tuska . 

Chłopy musza się w końcu wyleczyć z urojeń że z dzisińciu hektarów można w ogóle wyżyć. To wszystko musi upaść i nie ma innej opcji. Kto tego nie rozumie ten wiecznie będzie płakał że nic sie nie opłaca i jak to chłopu źle. 

Opublikowano
1 godzinę temu, Ulman napisał:

Chłopy musza się w końcu wyleczyć z urojeń że z dzisińciu hektarów można w ogóle wyżyć. To wszystko musi upaść i nie ma innej opcji. Kto tego nie rozumie ten wiecznie będzie płakał że nic sie nie opłaca i jak to chłopu źle. 

Przy cenie pszenicy 50-60zł nie wyżyjesz i przy 120ha 🤣. Jeszcze bardziej popłyniesz z tymi 120ha niż ten co ma 10ha i nic na kredytach

Chcesz dalej zaklinać rzeczywistość i ukrywać koszty uprawy, nawożenia i zbioru 1ha przy obecnych cenach ?

• Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Rozmowy o polityce oczami rolników w 2026 roku, kontynuacja tematu z 2025 roku

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v