Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, nie napisał:

na wschodzie zawsze było taniej i obecnie różnica jest podobna

Tak tak, na okoliczną paszarnię przyjeżdżało po 8-10 samochodów z UA dziennie, ale to nie miało na pewno wpływu na cenę zbóż w Polsce xD 

Taka mała porada, rozpędź się, uderz głową w ścianę, może pomoże ... Można być bardziej zwolennikiem jednej lub innej opcji politycznej, ale gadać takie głupoty to trzeba mieć problemy ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 2
  • Haha 1
Opublikowano
Przed chwilą, jahooo napisał:

U niego myślenie to towar deficytowy, on pisze to co mu podsyłają sponsorzy, bez myślenia 

nie mierz mnie swoją miarą. to, że ty jesteś sprzedajny to nie znaczy, że wszyscy

Opublikowano
Przed chwilą, 12Pafnucy napisał:

Tylko jak można udawać że to prawda.

jak można zarzucać komuś kłamstwa i manipulacje nie podając dowodów?

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, nie napisał:

na wschodzie zawsze było taniej i obecnie różnica jest podobna

zatem jesteś świadomym propagandzistą

ja żadnych linków nie wstawię bo sam pomagałem rozładowywać trucki z Ukrainy u znajomego gdy płacił po niecałe 800 za tonę z dowozem gdy jakieś dwa miesiące wcześniej mi po 1200 bo to dobry znajomy i kazał dawać bo wie że stanieje. Daty nie pomnę a tylko to że strasznie kląłem bo zanimeśmy się "wyroili" z tą sprzedażą "na cynk" bo transport był czym innym zajęty to z 1400 spadła na te 1200 a później było już tylko gorzej

z resztą sami pisowcy w końcu przyznawali że spadek cen w Polsce to wina importu z Ukrainy

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Tu nie ma czego udowadniać 

Takie są fakty 

Napłynęło bardzo dużo, bardzo taniego zboża do naszego kraju i to powoduje spadek cen i nadmiar tego 

Rzadzacy olali temat i tyle 

Widać było jakie podejście do rolnictwa mają od początku ..piątka dla zwierząt ważniejsza niż byt rolnika 

• Like 3
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Tu nie ma czego udowadniać 

Takie są fakty 

Napłynęło bardzo dużo, bardzo taniego zboża do naszego kraju i to powoduje spadek cen i nadmiar tego 

Rzadzacy olali temat i tyle 

Widać było jakie podejście do rolnictwa mają od początku ..piątka dla zwierząt ważniejsza niż byt rolnika 

no nie bądźmy tak nieobiektywni wobec rządzących, oni doskonale znali temat i nieuchronne skutki tylko sami siebie przecenili że sobie z tym poradzą
tak że głupcami nie byli bo gorzej - łajzami

jak zbawienia wyczekiwali protestów rolniczych by zamknąć granicę bo łajzy samodzielnie bali się brukseli postawić i wyszło jak na kreskówkach kiedy spadochron się otwiera z głębokiego dołu na epitafium dla denata co ten dół se na grób wybił

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

@galan99 Po co mam się odnosić?

To dobre dla ....no dla takich jak Ty.

Pisałem już nie raz.

Wszystko da się powiązać i wyjaśnić jak się tego chce. Ludzie prości szukają prostych wyjaśnień, by coś zrozumieć.

Jedni wierzą w płaska ziemię, inni w spiski jeszcze inni.....w coś innego

Wielu na siłę by sobie wyjaśnić 

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano (edytowane)

Za raz dla mnie .

Szpryca nie była dla mnie , sam uwierzyłeś dla czego ?.

Czym cię przekonali jak innych naiwnych .

Ciebie szpryca przekonała -  Ludzie prości szukają prostych wyjaśnień

Ludzie prości szukają prostych wyjaśnień, by coś zrozumieć.

Jedni wierzą w płaska ziemię, inni w spiski jeszcze inni.....w coś innego

Edytowane przez galan99
Opublikowano
8 minut temu, dysydent napisał:

zatem jesteś świadomym propagandzistą

ja żadnych linków nie wstawię bo sam pomagałem rozładowywać trucki z Ukrainy u znajomego gdy płacił po niecałe 800 za tonę z dowozem gdy jakieś dwa miesiące wcześniej mi po 1200 bo to dobry znajomy i kazał dawać bo wie że stanieje. Daty nie pomnę a tylko to że strasznie kląłem bo zanimeśmy się "wyroili" z tą sprzedażą "na cynk" bo transport był czym innym zajęty to z 1400 spadła na te 1200 a później było już tylko gorzej

z resztą sami pisowcy w końcu przyznawali że spadek cen w Polsce to wina importu z Ukrainy

który to już raz mnie tak nazywasz? następny, który potrafi tylko fałszywie oskarżać

nie napisałem, że pszenica nie jest tania, tylko, że import z ua miał marginalny wpływ na cenę w polsce, ale wy kierujecie się emocjami i nie rozumiecie prostego przekazu

i co mnie jacyś pisowcy obchodzą

Opublikowano
Przed chwilą, galan99 napisał:

Za raz dla mnie .

Szpryca nie była dla mnie , sam uwierzyłeś dla czego ?.

Są różne szczepienia i ludzie biorą.

Nie mam zamiaru znowu tłumaczyć dlaczego.

Najbardziej mnie dziwi czemu ciągle jest to wywłoczone.

Chyba nikomu nie zaszkodziłem moim szczepieniem.

Po za tym nadal uważam że zrobiłem słusznie.

Opublikowano
6 minut temu, galan99 napisał:

szpryca

"szpryca" ... zaraz, coś mi się przypomniało
https://oko.press/na-zywo/dzien-na-zywo-najwazniejsze-informacje/planowali-zamach-stanu-w-polsce-abw-sciga

wtrf? dlaczego akurat teraz zrobiono nalot na tych foliarzy jak działają już od wielu lat; znaczy tak wyczytałem tylko nie wiem gdzie bo ten link na ten temat to pierwszy jaki dziś natrafiłem.

jakieś zamachy stanu, ruskie szpiegi, wysadzania sejmu i takie tam a zamieszane żołdactwo i jak dla mnie sprawa o której nigdy się prawdy nie dowiemy

Opublikowano

O wybuchach wulkanów i trzęsieniach ziemi też wielu mówi....też się sprawdza...

Nie dogadam się z Tobą...

1 minutę temu, galan99 napisał:

Nie jest przeciw tobie .

Tylko taki typ jak Bill Gates - 7 lat wcześniej prawił o Covidzie że będzie takie coś i bach było . Ludzie się z niego nabijali że prawi morały .

Opublikowano
2 minuty temu, galan99 napisał:

Nie jest przeciw tobie .

Tylko taki typ jak Bill Gates - 7 lat wcześniej prawił o Covidzie że będzie takie coś i bach było . Ludzie się z niego nabijali że prawi morały .

Różne rzeczy ludzie mówią, Kamiński też mówił pewne rzeczy o ulaskawieniu w 2005r, ale później chyba zmienił zdanie jak sam stanął przed sadem xD

Opublikowano
16 minut temu, dysydent napisał:

ak zbawienia wyczekiwali protestów rolniczych by zamknąć granicę

No ale mają swój dyżurny Związek Zawodowy Solidarność z drugim Dudą, to se mogli ich napuścić na ten import i nie czekać aż chłopy się zbiorą do kupy?

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v