Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
7 minut temu, tracker napisał:

Według dostępnych publicznie danych, pierwsza pula nagród została przyznana 1,5 tysiącom urzędników. Oznacza to, że średnio za pierwsze trzy miesiące pracy pod nowym kierownictwem resortu pracownicy otrzymali po ponad 3 tysiące złotych.

– Takie nagrody, nie wiem czy na pewno w tej kwocie, będą się pojawiały również w kolejnych kwartałach – poinformował Domański.

Jeżeli te premie wynikają z umowy o pracę, to se możecie popluć. 

Opublikowano (edytowane)

8 lat głosowali na pis który popierał Unijne projekty, biorąc dotacje, kupując ciągniki za miliony. Teraz eldorado się skończyło i mają problem. Zabrać dotacje, przywileje i zlikwidować KRUS.

Edytowane przez racyl
Opublikowano
witejus napisał:

10 godzin temu, jacus napisał:

czym chcecie przekonac ludziii ze wam jest zle ?? 

Mamy czekać aż nie będziemy mieli nic i będziemy szczęśliwi?

Aaaa to strajk jest po to byście kuroniówkę dostali? No to skutecznie zablokowaliscie dostawę towarów do sklepów...

mirro napisał:

Według dostępnych publicznie danych, pierwsza pula nagród została przyznana 1,5 tysiącom urzędników. Oznacza to, że średnio za pierwsze trzy miesiące pracy pod nowym kierownictwem resortu pracownicy otrzymali po ponad 3 tysiące złotych. – Takie nagrody, nie wiem czy na pewno w tej kwocie, będą się pojawiały również w kolejnych kwartałach – poinformował Domański. Jeżeli te premie wynikają z umowy o pracę, to se możecie popluć.

Te umowy o pracę raczej nie rozpoczęły się pod nowym kierownictwem...

Opublikowano
12 minut temu, PRZMAS19821982 napisał:

Znaczy gdzie?

Tam gdzie przeciwnicy/zwolennicy aborcji, rządu, partii jednej czy drugiej.

Tam gdzie pielęgniarki, nauczyciele, górnicy itp

Opublikowano
11 godzin temu, 12Pafnucy napisał:

Mi tam dobrze jest, a zanosi się na lepiej..

Masz fotki?

pamietaj ze lepiej to juz bylo..

wejdz na strone fotki.pl tam masz ich opor..

10 godzin temu, dsbh napisał:

Lata 90. To było państwowe, podobno przestarzałe i musiało upaść bo był kupiec na to. To tak w wielkim skrócie :ph34r:.

Policz sobie tylko koszt nawozów, oprysków, ON na 1 ha. Przyjmij cenę 1 tony pszenicy 700 zł. Ile Ci zostanie z tego ? A nie wiadomo po ile będzie zboże po żniwach. I nie wrzucaj do jednego worka ludzi, którzy przeinwestowali z osobami, którzy sobie radzili a przez działania polityków i ich przydupasów, zaczęło im gwałtownie ubywać z konta, przy wysokich kosztach produkcji.

nasze gospodarstwa tez sa przestarzale i niewydolne ekonomicznie..

fso tak moglo konkrowac z wieswagenem ja my z ukrainskimi holdingami..

10 godzin temu, racyl napisał:

No to jakie my to mięso jemy jak wszyscy zrezygnowali z hodowli ?

nadal polowa jest polska- spora czesc z tuczu nakladczego..dolina dobra rzadzi..

10 godzin temu, marks50 napisał:

Hiszpańskie i Duńskie wykarmione ukraińska kukurydzą GMO -więc smacznego

hodowales kiedys swinie ?? na kukurydzy ....

10 godzin temu, racyl napisał:

A wszedzie pisze, że Polskie . Nikt nie straszy że syf jemy tak jak w przypadku pszenicy, kukurydzy czy rzepaku

to niepolskie to w malych sklepach.

1 godzinę temu, witejus napisał:

Mamy czekać aż nie będziemy mieli nic i będziemy szczęśliwi?

setki tysiecy po likwidacji gospodarstwa poczulo sie szczesliwymi .. ty pewnie tez bedziesz w tej grupie..😂

Opublikowano
8 minut temu, PRZMAS19821982 napisał:

No wyczerpująca odpowiedź....

Widzisz tam kilkuset (kilka tysiecy)rolników z ciągnikami,i to już według ciebie nie będzie utrudniania życia zwykłym ludziom .bo nie będzie strajku w twojej okolicy...

Czy każdy inny protestujący zabiera ze sobą swoje narzędzia pracy ?

I znowu wychodzi że jedna grupa społeczna ma być nadzwyczajnie traktowana

Opublikowano

Po polskiemu to: dość. Zawsze jest ktoś poszkodowany co na niego płacić a nabiał drugi dzień mi jedzie, a inne dostawy bieżące albo poprzesuwane albo z niespodzianką.

Opublikowano
2 minuty temu, DTaras napisał:

Po polskiemu to: dość. Zawsze jest ktoś poszkodowany co na niego płacić a nabiał drugi dzień mi jedzie, a inne dostawy bieżące albo poprzesuwane albo z niespodzianką.

przecież tych wsioków blokujących nic nie obchodzi że komuś dostawę czy dojazd do roboty blokują

Są na tyle głupi że blokują dzieciom i młodzieży dojazd do szkół

Opublikowano

Złotówka zarządzana przez Glapińskiego to wysoka inflacja i skrajne upolitycznienie.

Euro zarządzane przez profesjonalistów to gwarancja bezpieczeństwa, rozwoju i niższej inflacji.

My wybieramy euro. A Ty?

Image

chcieliście? to będziecie mieli

kiedy ludzie nauczą się, że każda ich decyzja, czyn powodują określone konsekwencje

Opublikowano

Smacznego kurczaka https://www.lublin112.pl/obecnosc-skazenia-mikrobiologicznego-w-drobiu-kontrolowanym-na-granicy-polsko-ukrainskiej/

4 minuty temu, nie napisał:

Złotówka zarządzana przez Glapińskiego to wysoka inflacja i skrajne upolitycznienie.

Euro zarządzane przez profesjonalistów to gwarancja bezpieczeństwa, rozwoju i niższej inflacji.

My wybieramy euro. A Ty?

kiedy ludzie nauczą się, że każda ich decyzja, czyn powodują określone konsekwencje

Taką propagandą skłonią młodzież do przyjecia obcej waluty, która przecież wogóle nie jest upolityczniona i sterowana

Opublikowano
27 minut temu, nie napisał:

My wybieramy euro. A Ty?

Image

Ja wybieram złotego 

• Like 2
Opublikowano

W sobotę, w kanale zero, debata kandydatów na prezydenta Warszawy. Spośród sześciu startujących, przyjdzie do nas pięciu:

- Magdalena Biejat
- Tobiasz Bocheński
- Janusz Korwin-Mikke
- Przemysław Wipler
- Romuald Starosielec

Zabraknie Rafała Trzaskowskiego, który najwyraźniej uznał, że skoro i tak wygra wybory, to po co łazić.

mieszkańców warszawy może mieć w d... i tak na niego zagłosują

nawet gdyby wystawili małpę w koszulce PO to i tak by wygrała w warszawie

• Like 1
Opublikowano

Wchodząc do UE rozpierdzielilismy rynek zachodni zalewając go tanimi produktami. Później przez lata korzystaliśmy z dopłat co widać po ciągnikach za miliony. Teraz kiedy Ukraina walczy o przetrwanie nagle zrobił się problem. Nikt nie ma problemu z towarem wjeżdżającym z Rosji. Ok zamknijmy granicę z Ukrainą ale pragnę przypomnieć że to my więcej exportujemy niż oni.

Opublikowano
8 minut temu, nie napisał:

W sobotę, w kanale zero, debata kandydatów na prezydenta Warszawy. Spośród sześciu startujących, przyjdzie do nas pięciu:

- Magdalena Biejat
- Tobiasz Bocheński
- Janusz Korwin-Mikke
- Przemysław Wipler
- Romuald Starosielec

Zabraknie Rafała Trzaskowskiego, który najwyraźniej uznał, że skoro i tak wygra wybory, to po co łazić.

mieszkańców warszawy może mieć w d... i tak na niego zagłosują

nawet gdyby wystawili małpę w koszulce PO to i tak by wygrała w warszawie

Warszawie to powinno się zabrać wszelkie prawa wyborcze 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Nieustraszony1044 napisał:

Warszawie to powinno się zabrać wszelkie prawa wyborcze 

A ja bym zabrał pewnym gminom na podkarpaciu, szczególnie tym gdzie PiS ma ponad 70% poparcia xD Po to są wybory aby każdy mógł w jakiś sposób wyrazić swoje zdanie ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v