Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Bąkiewicz założył partię. Główny postulat to wyjście Polski z UE .

Ciekawe ile będzie miał poparcia społecznego 10 % .

Wyjście z UE, budowanie nowego podmiotu

Krok pierwszy to "opuszczenie struktur Unii Europejskiej, służących niemieckiemu imperializmowi do systematycznego ograniczania, a w końcu do likwidacji suwerenności naszego państwa i narodu". Krok numer dwa brzmi: "Zbudowanie w miejsce Unii Europejskiej ścisłego sojuszu państw leżących na terenach I Rzeczpospolitej pod nazwą 'Nowa Rzeczpospolita', poszerzonego o współpracę militarną, gospodarczą i polityczną z USA, Wielką Brytanią oraz z innymi państwami zagrożonymi rosyjską ekspansją, państwami skandynawskimi, Turcją i państwami na południe od łuku Karpat".

"Głównym celem naszego działania jest skuteczna walka o zapewnienie państwu polskiemu niepodległości, bezpieczeństwa zewnętrznego i godnego miejsca w europejskiej rodzinie narodów" – czytamy.

Wśród postulatów znalazło się m.in. podniesienie wydatków na obronność do 6 proc. PKB, "wyznaczenie priorytetowej roli rodzimemu przemysłowi obronnemu w polityce industrialnej polskiego państwa" oraz przygotowanie Polski do wyjścia z UE. Mowa jest także o "moralnym odrodzeniu narodu" i ograniczeniu udziału podmiotów zagranicznych w rodzimych mediach.

• Like 1
  • Thanks 1
  • Haha 2
Opublikowano
jahooo napisał:

Jakbyscie mieli jakieś materiały z intendentury, to mnie bardziej oprócz norm interesuje, jak się to przekłąda na ilość zupy, chleba czy słoniny, bo potrzebuję się odnieść do warunków I WS, a a kurat PRL czerpał ze sprawdzonych wzorców armi carskiej, które przejęła RKKA a po niej Armia Czerwona

Uu to ja niewiem. Wszak pierwsza z wojen swiatowych to jeszcze leczenie amputacjami i to tam dopiero Skłodowska przyjęła krytyczną dawkę napromieniowania bo obsługiwała rentgen co to go ufundowała. Jak to carscy przeliczali? Czort wie...

Takeda napisał:

Zastanów się nad tym jakiej dopuściłeś się manipulacji, jak nie rozumiesz toś tępy buc. Szkoda...

Może buc. Skoro jednak dla Ciebie wszyscy inżynierowie potrafią bujać w kosmosie to powinniśmy się doskonale rozumieć... Aale widać nie sięgłem tego poziomu. Przepraszam.

Opublikowano
17 minut temu, galan99 napisał:

Ciekawe ile będzie miał poparcia społecznego 10 % .

Ktoś chce obniżyć poparcie konfederacji? 

• Like 1
Opublikowano
mirro napisał:

Temu Panu już dziękujemy.

Mnie również jego krużganki mało interesowały dotychczas. Tyle, że ten betonowy wyrób ma chęć się budować na moim terenie a to już nieeleganckabsytuacja.

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, Leszy napisał:

Ktoś chce obniżyć poparcie konfederacji? 

Tak, Bąkiewicz, PiSowski dupowłaz ... Pół małpa, pół człowiek, gdzieś się uchował ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano (edytowane)

Na Bąkiewicza i innych  partii opozycji ,nastał złoty czas na wypromowanie się , mają na to 4  złotych  lat .

Za 4 lata z partii rządzącej zwanej . Rewolucja z 15 paź pod patronatem Tuska , NIE ZOSTANIE KAMIEŃ NA KAMIENIU , rozpadnie się w pył .

Zaś przebudowa PiS i Bąkiewicz i może do tego Konfederacja będą mieli wielką szansę na zbudowanie silnej pozycji . 

Edytowane przez galan99
  • Like 1
  • Haha 2
Opublikowano

Nie ma aż tyle ludzi w Polce o pasujących poglądach, by dać władzę takiej koalicji jak Konfederacja, Bąkiewicz i PiS. Nie w tej formie. Kolejny twór na prawicy nic nie zmieni. Gdzie PiS jest tą stroną najbardziej centrową. W takiej konfiguracji się to nie uda.  

Opublikowano (edytowane)

Bąkiewicz to taka sama przystawka dla PiS jak Hołownia dla PO ... Głosując na nich głosujesz na to samo zło które rządzi od 20 lat ...

Jeżeli głosowac na skrajną prawicę, to na Konfe a nie na Bakiewicza ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
8 minut temu, galan99 napisał:

Na Bąkiewicza i innych  partii opozycji ,nastał złoty czas na wypromowanie się , mają na to 4  złotych  lat .

Za 4 lata z partii rządzącej zwanej . Rewolucja z 15 paź pod patronatem Tuska , NIE ZOSTANIE KAMIEŃ NA KAMIENIU , rozpadnie się w pył .

Zaś przebudowa PiS i Bąkiewicz i może do tego Konfederacja będą mieli wielką szansę na zbudowanie silnej pozycji . 

Ojojoj,  grubo sie zaczyna, Na psychozometrze lękowym będzie dziś max jak nic😆

• Haha 1
Opublikowano

w prl-u zwiekszono normy kaloryczne dla zolnierzy- po przeliczeniu na produkty zywnosciowe wyszlo ze zaden zolnierz nie jest w stanie zjesc tyle kaszy i ziemniakow...

11 godzin temu, marks50 napisał:

https://www.tiktok.com/@zgrywusik00/video/7346661378351975713?_r=1&_t=8khxqxXSwan

Coraz mniej optymistycznie patrzę na to wszystko , ukraince robia za polską policje , policja rzuca kostką za rolników , to wychodzi na to ze rolnicy maja zastąpić ukraińców na froncie według logiki ?????

Powyżej spotkanie dwóch niemców i francuza , w stanch mieliśmy spotkanie dwóch eskimosów i niemca , a gdzie sa Polacy ???

dla takich jak ty to tylko wymarcie zostalo bo reszta uciekla do cywilizacji...twoje teorie sa rownie realne jak tego prawdziwego marksa..

wiecie jak rozmnazaja sie pseudo-prawicowo- debilne partie ??

jak glony -przez podzial..

Opublikowano
29 minut temu, masa24 napisał:

Takie partie jak konfederacja będą teraz zyskiwały mocno , idzie dla nich złoty czas

to sa debile albo agenci smierdzacy onucami..

pare dni przed wyborami zaczna wyglaszac glupoty i sporo jako tako rozsadnych ludzi sie zrazi.

co bylo przed ostatnimi wyborami ?? ile glosow stracili na finiszu ??? tak to by z pis-uarem rzadzili..

na takie partie glosuja mlodzi i glupi-co nie znaja prawdziwego zycia..

• Haha 2
Opublikowano

strata niewielka bo i tak nie beda rzadzic... a chocby i rzadzili to i tak zamiast wywalic stol beda z niego jesc....

te wszystkie partie to sam niej lub bardziej udane klony unii polityki realnej- ktorej program byl tak oderwany od realiow ze nigdy duzego poarcia nie miala. 

ten elektorat jest staly - w porywach do 10 %  i watpie zeby wiekszy byl.

gdy kuc dorosnie i zmadrzeje przestaje na oszolomow dorosna- mala jest takich jak wy starzy i glupi 🤣

Opublikowano
2 godziny temu, jacus napisał:

to sa debile albo agenci smierdzacy onucami..

pare dni przed wyborami zaczna wyglaszac glupoty i sporo jako tako rozsadnych ludzi sie zrazi.

co bylo przed ostatnimi wyborami ?? ile glosow stracili na finiszu ??? tak to by z pis-uarem rzadzili..

na takie partie glosuja mlodzi i glupi-co nie znaja prawdziwego zycia..

Starzy pokazali jak znają życie głosując po pis po, więc skończ pier**lic za przeproszeniem. 

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Ulman napisał:

Ojojoj,  grubo sie zaczyna, Na psychozometrze lękowym będzie dziś max jak nic😆

no co się czepiasz? ;) akurat jak dzisiaj natrafiłem na pierwsze trzy słowa

4 godziny temu, galan99 napisał:

Bąkiewicz założył partię

to lepszego dowcipu nie trzeba na początek dnia
Ono samo w sobie brzmi jak ... nie wiem ... - ślimak winniczek piechotą wyruszył na księżyc xD

2 godziny temu, masa24 napisał:

na dzien dzisiejszy nie widze innego wyboru ,   wiec wychodzi na to ze jestem mlody, dzieki ;)

a jesteś?

Konfederacja do PE jeśli większościowo zostanie wysłana to będzie to kolejny dowód w Historii na wyjątkowe poczucie humoru Polaków
w sumie to tego brukselskiego zbiegowiska inaczej jak z przymrużeniem oka traktować nie można i z dwojga złego lepiej jak te oczy zwężone ze śmiechu niż nienawiści

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
16 minut temu, dysydent napisał:

no co się czepiasz? ;) akurat jak dzisiaj natrafiłem na pierwsze trzy słowa

to lepszego dowcipu nie trzeba na początek dnia
Ono samo w sobie brzmi jak ... nie wiem ... - ślimak winniczek piechotą wyruszył na księżyc xD

a jesteś?

A CO TO MA ZA ZNACZENIE? 

Opublikowano (edytowane)

o które pytasz?
że to dowcip czy że już nie te czasy i jak by durne pospólstwo nie było to takie Bąkiewicze już mają małe szanse na znaczące poparcie. Jednak obowiązek szkolny powszechny swoje zrobił i na poziomie podstawówki już uczą co jest poglądem politycznym a co wierutną bzdurą samymi podstawami Nauki udowodnioną

czy może o "młodość" @masa24 ?

Edytowane przez dysydent
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v