Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 godzin temu, galan99 napisał:

Do Polski .

Całej Europy i zalewa inne kraje co Europa sprzedawała .

o ruskie zboże chodzi - wyjaśnię

to że rosja wyparła dotowane produkty rolnicze europejskie z obcych rynków tym lepiej dla Europy bo co to za interes cieszyć się że dopłacane od nas kupują. rosja też subwencjonuje rolnictwo i jak głupia to niech sprzedaje poniżej rzeczywistych kosztów produkcji a Europa za zaoszczędzone dopłaty (o ile w końcu je z rolnictwa ograniczy (tylko do skali koniecznej na potrzeby własnego rynku wewn.) za oszczędności na dotowaniu eksportu żywności może sobie broń na ruskich lepszą sklecić skoro kacapom się wojowania zachciało to i tak nie ma innego wyjścia jak podjąć wyścig zbrojeń
co więcej - po dumpingowych cenach nie kupować od Ukrainy ale od rosji jak najbardziej surowce, ale tylko surowce i tylko w dumpingu i to wększą krzywdę zrobi rosji niż blokady handlowe te co teraz bałwany pokomusze powymyślały
Reagan sowiecki sojuz z torbami puścił nie zamykaniem rynków na ruskie surowce a tylko wymuszaniem by nikt uczciwej ceny kacapom nie płacił
no nic a nic te durnie obecne w rządach zachodnich z Historii się nie potrafią uczyć

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, mirro napisał:

A co z kurami? Co z nimi? Przestały sie nieść?

zaczęły się "prowadzić" - bardzo źle bo między sobą a nie z kogutami

Edytowane przez dysydent
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
35 minut temu, masa24 napisał:

Jak tam szykujecie się już na wojnę ? Dudu i donaldhinio razem litea Łotwa i Estonię jadą podbijać Rosję 

Tylko że nie zdają sobie sprawy że zaraz ruskie rakiety będą walić w Polskę, Litwę, Łotwę i Estonię .

Edytowane przez Desperado
Opublikowano

To nie będzie problemu z rolnictwem . 

Pan minister Kołodziejczak powiedział, że jak mi się nie podoba, to mogę opuścić spotkanie — stwierdził przewodniczący związku Tomasz Obszański. Jeden z zebranych także zaatakował słownie wiceministra. — Chlubił się, że jest drugim Andrzejem Lepperem, tymczasem nie dorasta mu do pięt — podkreślił.

Rolnicy się podrapali i nigdy się nie dogadają .

Rolnicy z Solidarności opuścili spotkanie z rządem w Centrum Dialog. Powód - związkowcy chcieli podczas spotkania więcej przedstawicieli rolniczych blokad i jak mówią „Rząd próbuje rozgrywać rolnikami .

Jedni się chcą dogadać zaś inni nie .

jak jedni powiadają że muszą stać i blokować bo plajtują , nie mają innego wyjścia to niech stoją , nie wszyscy plajtują .

Część protestujących nie została wpuszczona na rozmowy, ponieważ nie mieli zaproszenia na spotkanie. Na godz. 16 Donald Tusk zapowiedział konferencję prasową po rozmowach z rolnikami.

Za 27 min konferencja Tuska .

Opublikowano
1 minutę temu, galan99 napisał:

Rolnicy z Solidarności opuścili spotkanie z rządem w Centrum Dialog. Powód - związkowcy chcieli podczas spotkania więcej przedstawicieli rolniczych blokad i jak mówią „Rząd próbuje rozgrywać rolnikami .

I bardzo dobrze, sprzedajne szmaty z Solidarności nam nie potrzebne, 8 lat d*pę PiSowi do ruchania nadstawiali a teraz wielcy obrońcy wsi ...

Opublikowano

To wielki dzień dla Polski". Mamy umowę na supernowoczesny sprzęt od USA .

Minister obrony narodowej Władysław Kosiniak-Kamysz podpisał w czwartek umowę na zintegrowany system dowodzenia obroną przeciwlotniczą i przeciwrakietową dla II fazy programu WISŁA oraz programu NAREW. Polska jako drugie po USA państwo będzie miała najnowocześniejszy na świecie zintegrowany system dowodzenia.

Opublikowano
jacus napisał:

swaitlowod kazdy kabelek ma oddzielnie.. jesli masz tysiace domow na malej powierzchni podpiete to chyba normalne ze wydajnosc jest na papierze..

To bardziej skomplikowane bo muszą być dwa na full duplex. Można do jednej pary machnąć 64 użytkowników a para to nawet kilka terabitów. W każdym razie, tak mocno ogólnie, zazwyczaj to co chodzi w chaupie to zakończenie z maksem 2,5G ale jak robi samo a mogą robić cztery. O.

Ja se wziąłem telewizję na internecie. Hula na wifi 5GHz choć zatynkowałem skrętkę. Gdyby mi się chciało to bym spiął ale że działa na łajfaju...

Opublikowano
18 minut temu, Tomasz0611 napisał:

I bardzo dobrze, sprzedajne szmaty z Solidarności nam nie potrzebne, 8 lat d*pę PiSowi do ruchania nadstawiali a teraz wielcy obrońcy wsi ...

No wam pewnie tak, wcale mnie to nie dziwi.

Opublikowano
Desperado napisał:

Tylko że nie zdają sobie sprawy że zaraz ruskie rakiety będą walić w Polskę, Litwę, Łotwę i Estonię .

A wcześniej w morze mieli wycelowane? Wiesz jaka jest doktryna użycia broni jądrowej u ruskich? Jak będą mieli z dziesięciu okrętów podwodnych zepsute 6 i jeden im zatopimy to do działań wojskowych włączą właśnie tę broń mimo, że konflikt będzie dotyczył łąki niedaleko Gołdapi.

Opublikowano
Przed chwilą, DTaras napisał:

A wcześniej w morze mieli wycelowane? Wiesz jaka jest doktryna użycia broni jądrowej u ruskich?

Wcale nie miałem na myśli broni jądrowej, tylko zwykłe pociski na miasta i wioski.

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, DTaras napisał:

Jak będą mieli z dziesięciu okrętów podwodnych zepsute 6 i jeden im zatopimy to do działań wojskowych włączą właśnie tę broń mimo, że konflikt będzie dotyczył łąki niedaleko Gołdapi.

No i właśnie upubliczniłeś powód nie dawania Ukrainie broni dalekiego zasięgu, potocznie nazywanej ofensywną. Rusy muszą cały czas uważać że maja przewagę w sprzęcie, żeby nie korciło ich sięgnąć po atom.

2 minuty temu, Desperado napisał:

tylko zwykłe pociski na miasta i wioski.

Te pociski są k**ewsko drogie. Artyleria lufowa tańsza.

Edytowane przez mirro
Opublikowano
13 minut temu, mirro napisał:

No i właśnie upubliczniłeś powód nie dawania Ukrainie broni dalekiego zasięgu, potocznie nazywanej ofensywną. Rusy muszą cały czas uważać że maja przewagę w sprzęcie, żeby nie korciło ich sięgnąć po atom.

Te pociski są k**ewsko drogie. Artyleria lufowa tańsza.

nie rozumiem czemu ukry nie wupierdolą  np metra w moskwie czy innych większych obiektów w centrach miast z walizki .Jak ruscy mogą wszystko to ukry raczej też Dopiero po takim akcie społeczeństwo przy tysiącach ofiar by się zastanowiło - "Dla służb  to nie propagowanie terroru a pytanie dlaczego? " 

Opublikowano
1 minutę temu, v11 napisał:

"Dla służb  to nie propagowanie terroru a pytanie dlaczego? " 

Ruskie społeczeństwo nie będzie sie zastanawiało, tylko postawi sprawę jasno, że chce odwetu i to ostatecznego. Oczywiście Putinowi to na rękę by było, bo mógłby zacząć rozważać a o tych rozważaniach opowiadać światu.

Opublikowano
mirro napisał:

No i właśnie upubliczniłeś powód nie dawania Ukrainie broni dalekiego zasięgu, potocznie nazywanej ofensywną. Rusy muszą cały czas uważać że maja przewagę w sprzęcie, żeby nie korciło ich sięgnąć po atom. Ruskie społeczeństwo nie będzie sie zastanawiało, tylko postawi sprawę jasno, że chce odwetu i to ostatecznego. Oczywiście Putinowi to na rękę by było, bo mógłby zacząć rozważać a o tych rozważaniach opowiadać światu.

Tylko, że przełomowa łódka może im się zwyczajnie spie...lić a efekt wywoła ten sam. Co pod inną postacią wydaje się odbywać w Donbasie. Dlatego uważam iż pora choć udawać powagę.

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, DTaras napisał:

Co pod inną postacią wydaje się odbywać w Donbasie.

W Donbasie watażkowie co tam rządzili właśnie się dowiedzieli że oni plus Ługańsk i spółka moga trafić z bronią co ja nosza przy d*pie na pierwszą linię frontu. A to juz im sie nie podoba bo zamiast siedziec w ciepłym kurwidołku mogą im łby pospadać z szyi. I faktycznie jak pisałeś, to ludność z tamtąd sp***rza gdzie może, więc wygląda to na czyszczenie terenu.

Edytowane przez mirro
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Rozmowy o polityce oczami rolników w 2026 roku, kontynuacja tematu z 2025 roku

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v