Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Roman176 napisał:

Wysadził Teslę bo nie miał na wymianę baterii

Przykładem może być historia pewnego Fina, który pod koniec 2021 roku zakupił używaną Teslę Model S. Po przejechaniu 1500 km w samochodzie wyświetlił się błąd dotyczący baterii i auto musiało trafić na lawecie do serwisu. Tam właściciel dowiedział się, że niestety akumulator nadaje się do wymiany, a gwarancja już nie obowiązuje. Koszt nowych ogniw okazał się tak wysoki, że rozgoryczony sytuacją kierowca zdecydował się zamanifestować swoją złość... wysadzając niesprawny samochód w powietrze.

A ja kiedyś czytałem że facet miał toyotę w której od nowości stukało zawieszenie. Serwis tego nie uznał i właściciel tak sie wkurzył ze nasrał do środka przez szyberdach. I co ty na to?

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
3 minuty temu, Roman176 napisał:

wszystko pobelałeś 

ja pier**le Krakus mie baje uczuł ślonskego k**wa co to za kraj ?  jak bych bół starszy to by mie adolf odznaczół 

Opublikowano
Roman176 napisał:

tak

No nie i jest tam napisane. Jest też informacja dlaczego facetowi pasuje wciąż te silniki i baterie zmieniać i dlaczego może mu się to auto tak podobać...

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, Ulman napisał:

A ja kiedyś czytałem że facet miał toyotę w której od nowości stukało zawieszenie. Serwis tego nie uznał i właściciel tak sie wkurzył ze nasrał do środka przez szyberdach. I co ty na to?

A badania wysokościowe ?był w kakakakasku 

13 minut temu, Ulman napisał:

rzeczywiście akt desperacji koledze prasa nie wiązała to ją tak kopał że kopyto sobie połamał a jak mu się bizon któryś raz   zapchał to go podpalił ale ugasili 

Edytowane przez v11
  • Haha 2
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, jahooo napisał:

pesymiści też sa potrzebni, to zwykle optymiści z bagażem doświadczeń

a co do możliwości naszej armi, ja niestety tez mam podobne obawy

Zełeński może gadać co chce, jak zachód odetnie kroplówkę dla jego armi, to pozostanie mu tylko grzecznie pocałowac misia w łape albo przyjąć siły rozjemcze, będzie jak na wzgórzach Golan.

co najwyżej grizli o ile zdąży tym razem na podwózkę, a siły rozjemcze? kto tam pośle jakiekolwiek siły rozjemcze? to nie jakieś wioskowe bijatyki półdzikich a regularna wojna w której dziennie więcej ginie ludzi niż na całych tych bijatykach kilka razem wziętych

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Minister finansów Andrzej Domański już w pierwszych tygodniach pracy swojego zespołu w resorcie przyznał nagrody w wysokości 3,9 mln złotych - donosi money.pl. Tymczasem Koalicja Obywatelska, będąc w opozycji, miesiącami zarzucała PiS "rozdawnictwo publicznych pieniędzy" na premie. Premie w resorcie finansów zostały przyznane w ciągu dwóch tygodni - między 13 grudnia, a 26. 

Domański był jednym z krytyków wydawania środków publicznych na premie dla administracji rządowej. Apelował o przejrzystość finansów publicznych. Tymczasem, gdy redakcja portalu zwróciła się do resortu finansów o konkretne kwoty na dodatki do pensji i odpowiedź, do kogo trafiły, ministerstwo nie chciało podać wyjaśnień.

- Żądanie podania uzasadnienia przyznania konkretnym pracownikom nagród nie stanowi informacji publicznej - brzmiała informacja jeszcze w styczniu 2024 r.

dymać frajerów

Opublikowano
2 godziny temu, hubertuss napisał:
3 godziny temu, galan99 napisał:

Nie siej zamieszania. Prezydent i premier potwierdzili, ze o żadnym wysłaniem polskiego wojska do UA mowy nie ma

a Ty to ten co wierzy politykom?

a czekaj, może i "ten" xD

Opublikowano
36 minut temu, hubertuss napisał:

Ty jednak jesteś desperado frustracja aż się leje z ciebie.

Za krótko i za mało jeszcze, ale spokojnie,   :P za trochę dopier*lą ludziom tak że zapomną jak się nazywają, ten naród nie lubi wyciągać wniosków z przeszłości, tylko mądry jest po szkodzie.   :P

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, galan99 napisał:

Putin ma 100 % cały czas i nic nie spada poparcie .

bo tam jedyne co spada to łby opozycjonistów, w końcu ktoś zacznie naśladować i u nas

55 minut temu, galan99 napisał:

Mi tam Ukraina nie wadzi w niczym .

a pytałeś czy Ty Ukrainie?

Opublikowano
35 minut temu, v11 napisał:

ja pier**le Krakus mie baje uczuł ślonskego k**wa co to za kraj ?

żyd uczył cię śląskiego ? 

37 minut temu, Ulman napisał:

fajnie ciekawe gówno można spłukać zawieszenie za parę złotku w  ... a do tesli bateria 100tyS + koszty pracy serwisu coś czuje ze twoje przemieszczanie sie po 2035 bd tylko konno   

Opublikowano

Tomasz Lis
Rolnicy jako forpoczta Putina, to jednak ogromny zawód i cios w tradycję broniącej kraju i narodu polskiej wsi.

wg. lisa jesteśmy forpocztą putina :D co fanatyzm polityczny robi z ludzi

---------------------

"Nikt kto pracuje w służbach, nikt kto widział te wszystkie rzeczy, nie będzie korzystał ze smart home. Nikt nie kupi inteligentnej pralki czy inteligentnej lodówki" - były szef Agencji Wywiadu. (kanalzero)

nawet telefonu nie powinien kupić

Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, dysydent napisał:

firma (silicon power) ok no może nie super ale to nie jakiś chiński "krzak"  ale cena jakaś taka bo nie podałeś jakiej pojemności ten dysk, jeśli za terabajtowy to za dużo bo za ... z resztą link https://www.ceneo.pl/59048603
samego akurat tego typu dysku nie znam
ale piszą że to TLC czyli nieźle a TBW 500TB (jeśli to jednoterowy) i trzy lata gwarancji to ja mam Kingstona 1TB gdzie TBW 800TB i pięć lat gwarancji producenta tylko mój na NVME PCI 3x4 a nie SATA i już nie do kupienia ale trzy lata temu dałem cztery stówy no ale od wtedy ssdeki potaniały nawet nominalnie mimo inflacji i ... co dziwne te same tylko na laminacie SATA są obecnie droższe od NVME, pewnbie za to że trzeba więcej obudowy i laminatu na te saty xD  bo kości pamięci te same a kontroler wręcz szybszy czyli na nvme powinien być droższy

a z kolei dwutera.. to chyba jakoś za tanio no chyba że używka.
Oczywiście jeśli dysk wymieniasz sobie sam bo jeśli jeszcze plus usługa a jeszcze z przeniesieniem systemu tro ze dwie godziny conajmniej zanim wymienić i system przekopiować z hddeka na ssdeka co by nie instalować i ustawiać od nowa i systemu i wszystkich aplikacji to z kolei nie taka taniocha bo za 5 dych to ja bym ... nnno po bardzo dużej znajomości  a i to w przeze mnie wybranym czasie a nie od ręki chociaż takie rzeczy to wolał bym wytłumaczyć właścicielowi za free i jeszcze mu czytnik jaki zewn pożyczył żeby se sam to zrobił jeszcze przed wymianą i sam te dyski podmienił bo za takie rzeczy jak i instalację systemu dzisiaj już wstyd brać jakiekolwiek pieniądze bo systemy już mają tak łatwe w obsłudze instalatory że ... no wstyd by mi było.

a czekaj - terowy 240 zł tak że... jeśli to usługa to może na przyszłość wymieniaj sam? bo stówa z kolei za usługę tylko odkręcenia paru śrubek i poklikanie ze dwie godziny a i to z większością siedzenia i czekania aż się skopiuje to chyba że ekspres od ręki no ale trzeba mieć bodaj przelotkę z sata na usb i jeśli nie masz se dokup bo będziesz miał teraz ten stary dysk  i nawet lepiej jaką obudowę na dysk z sata do usb najlepiej usb3 i jeśli nie padł to magazyn na dane będzie przenośny

a i tego starego nikomu nie dawaj/sprzedawaj nawet jeśli sformatowałeś bo dane mogą być do odzyskania i dopiero po wyzerowaniu dysku np pod DMDE czy jakim innym programem do tego celu lub ostatecznie usunięciu starych danych i nagraniu pod korek jakimiś bzdurami bo to nieprawda aby było możliwe odzyskanie starych danych w sektorach po nadpisaniu nowymi i w przypadku choćby i zerowania jeden przebieg wystarczy w zupełności bo każdy zużywa niepotrzebnie i talerze i mechanikę. Jeśli sobie zostawiasz to tylko przepartycjonować bo po windowsie nas..ane tych prtycji że lepiej pousuwać i założyć jedną na cały tylko najlepiej MBR a nie GPT jeśli to możliwe bo pod starymi systemami GPT nie odczyta, większe dyski od 2TB już tylko pod GPT ale nie sądzę aby ten Twój był większy

a, i pomogła podmiana?> szybciej działa czy niewiele? bo nie znam w czym to podmieniałeś p za tym że - pamiętam - jakimś Lenovo ale już nawet nie pisałeś bodaj z jakiego roku produkcji

i ciekawostka - DMDE  to białoruski program podobnie jak Victoria (okienkowa nakładka i rozwinięcie MHDD) i to chyba najlepsze programy na planecie do amatorskiej obsługi dysków i ich diagnozowania zwłaszcza hddeków tylko i jednym i drugim można dysk rozwalić i trzeba wiedzieć co się robi choć zwykle tylko grozi utrata danych a nie uszkodzenie dysku by nowych nie dało zapisać.
Jeśli w starym dysku S M A R T  wygląda dobrze to nawet jeśli ma relokowane jakieś pojedyncze sektory pewniejszy od nowego przenośnego zwłaszcza od seagate i dłużej pochodzi niż te nowe badziewia zwłaszcza SMR i ja najwartościowsze dane trzymam na starych dyskach bo już dwa nowe mi padły w ostatnich czterech latach a dwunastoletni jeden chodzi i nie zanosi się na to by padał no ale jako magazyn danych to rzadko podłączany i od czego ma paść?

Po co mi.jakies tera??do internetu zbedne..podobno nic nie da sie odzyskac..dysk 150 robota 200.w domu zobacze jaka ma pojemnosc..

To juz stary grat prawie 8 lat. Po naprawie to chodzi jak zloto.przedtem w ogóle.

5 godzin temu, jahooo napisał:

Francuzi już za Bugiem kiedyś byli, nie wspominają tego najlepiej

Sami sa sobie winni..rosjanie tez nad sekwana urzedowali..

4 godziny temu, galan99 napisał:

Dobre 39 też mieli nie napaść .

Nie chcieli umierac za gdansk to musieli za paryz i londyn.

Nic wam to nie przypomina ???

3 godziny temu, Desperado napisał:

Bo są do d*py postulaty formułowane, zabierają głos żeby się pokazać na YT i pieprzą byle pieprzyć, zielony ład to tylko 4% ugorowania i ekoschematy a gdzieinne rzeczy, droga energia, opał pieron wie czym, samochody na prąd, opłaty za SUWY i uj wie co jeszcze, to dotknie wszystkich

1 godzinę temu, v11 napisał:

ja bo sóm na śtroum 

Jak po niemiecku jest prad

1 godzinę temu, v11 napisał:

ja pier**le Krakus mie baje uczuł ślonskego k**wa co to za kraj ?  jak bych bół starszy to by mie adolf odznaczół 

Kurna na tym sprzecie to nie wiem gdzie sa ikonki smiechu

Edytowane przez jacus
Opublikowano
4 minuty temu, tomek222 napisał:

Uga buga ukraińcy źli... Tym czasem Polak patriota...

aa2875418632b48f3266bd95c1a29b1111f9df758e175cec84d26a142a56960a.png

tym czasem jeden na 38mln ludzi zły beee  normalne zżycie Ukraińców 

https://gazetawroclawska.pl/tag/pijany-ukrainiec-spowodowal-wypadek

Kierowca wjechał samochodem w grupę pieszych, porzucił auto i piechotą zbiegł z miejsca zdarzenia. Po godzinie 20 starsza sierżant Katarzyna Jasion z Komendy Powiatowej Policji w Kamieniu Pomorskim przekazała, że sprawca został zatrzymany. W wypadku zginęły trzy osoby - dwie dorosłe i siedmioletnie dziecko.

Kierowca wjechał w pieszych. Zginęły trzy osoby, w ... - TVN24

wypadek baborowo pamiątkowo - KPP Szamotuły

Ukrainiec, który po pijanemu zabił 14-letniego chłopca miał zakaz prowadzenia auta

a teraz ukraiński patriota 

Zgwałcił, zabił i porzucił w śmietnikowej wiacie. Dożywocie grozi Ukraińcowi

80 % pianych kierowców to Ukraińcy 

odpowiadają ze co 4 osoba wypadku drogowym winny jest Ukrainiec

pomyśl to nie boli   

Do Sądu Okręgowego w Legnicy trafił akt oskarżenia przeciwko 24-letniemu Ukraińcowi Vadymowi L., który uciekając przed policją wjechał samochodem w młodą kobietę, powodując jej śmierć. Odpowie za zabójstwo w zamiarze ewentualnym.

Do zdarzenia doszło 19 lipca 2023 r. na Osiedlu Sienkiewicza w Legnicy, gdy pijany Vadym L. uciekał przed policją, która próbowała zatrzymać go do kontroli. Wcześniej 24-letni Ukrainiec pił alkohol z innymi osobami. Gdy nad ranem wsiadł za kierownicę Forda Focusa i ruszył w miasto, miał we krwi ok. 2,4 promila alkoholu. Kierując autem naruszył też dwa wyroki polskich sądów, które zakazywały mu prowadzenia wszelkich pojazdów mechanicznych na okres 2 i 3 lat. We wtorek prokuratura poinformowała, że akt oskarżenia w tej sprawie trafił do Sądu Okręgowego w Legnicy.

19 lipca 2023 r. nad ranem samochód kierowany przez Vadyma L. został dostrzeżony przez policjantów, którzy szukali go krążąc po mieście w oznakowanym radiowozie. Wcześniej na Komendę Miejską Policji w Legnicy wpłynęło zgłoszenie o nietrzeźwym kierowcy wsiadającym do samochodu pod jednym ze sklepów, więc patrole rozglądały się za autem odpowiadającym opisowi.

Funkcjonariusze wezwali Ukraińca do zatrzymania się za pomocą sygnałów świetlnych i dźwiękowych. Kierujący pojazdem nie posłuchał poleceń, lecz przyspieszył, by uciec policji.

Przeczytaj: Ukrainiec oskarżony o rozbój i usiłowanie zabójstwa

“Jak wskazał w opinii biegły z zakresu ruchu drogowego, oskarżony poruszał się osiedlową ulicą z prędkością 75-80 km/h” – informuje prokurator Lidia Tkaczyszyn, rzeczniczka prasowa Prokuratury Okręgowej w Legnicy. Tymczasem na drodze obwiązywało ograniczenie prędkości do 30 km/h.

“Jak wynika z ustaleń śledztwa, głęboko nietrzeźwy oskarżony, który w rejonie zakrętu i skrzyżowania stracił panowanie nad pojazdem, zjechał na lewą stronę drogi, gdzie uderzył przodem auta w prawidłowo poruszającą się poboczem pokrzywdzoną, przerzucając ją za ogrodzenie jednego z domów” – poinformowała prok. Tkaczyszyn.

“Uderzeniem samochodem oskarżony spowodował u pokrzywdzonej szereg ciężkich obrażeń ciała, które skutkowały jej zgonem na miejscu zdarzenia” – dodała. Kierowany przez Vadyma L. samochód uderzył następnie w zaparkowane na osiedlowej uliczce auta, co uniemożliwiło 24-latkowi dalszą ucieczkę.

Mężczyzna odpowie za zabójstwo w zamiarze ewentualnym. “W świetle zgromadzonych dowodów Vadym L. kierując samochodem w ustalonym stanie oraz w opisany sposób, a zatem w stworzonej przez niego sytuacji drogowej, co najmniej godził się z możliwością potrącenia i pozbawienia życia pokrzywdzonej kobiety, co uzasadniało oskarżenie wymienionego  o zabójstwo” – podkreśla prokurator Lidia Tkaczyszyn.

Jesteśmy najbardziej rzetelnymi mediami w Polsce

“W tym konkretnym przypadku prowadzony przez oskarżonego na drodze publicznej samochód był przedmiotem służącym do popełnienia tej zbrodni. Oskarżony przyznał się do popełnienia zarzucanych mu czynów. Nie potrafił wyjaśnić swojego postępowania. Z opinii psychiatrycznej o oskarżonym wynika, że jest on uzależniony od alkoholu, co jednak nie miało wpływu na jego poczytalność tempore criminis” – dodaje.

Mężczyzna jest tymczasowo aresztowany.

Zobacz także: Ukrainiec podejrzany o zabójstwo. Miał zadać ponad 50 ciosów 60-latkowi

tulegnica.pl / gov.pl / Kresy.pl

Gwałt i zabójstwo w Koszalinie. Oskarżony Ukrainiec

https://szczecin.tvp.pl/70325398/gwalt-i-zabojstwo-w-koszalinie-oskarzony-ukrainiec

Mord w bloku na Nowym Dworze

https://gazetawroclawska.pl/mord-w-bloku-na-nowym-dworze/ar/553741

Zabójstwo na Nowym Dworze. Naśmiewał się z Ukraińca, ten zabił go młotkiem

https://gazetawroclawska.pl/zabojstwo-na-nowym-dworze-nasmiewal-sie-z-ukrainca-ten-zabil-go-mlotkiem/ar/937943

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v