Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 minut temu, PRZMAS19821982 napisał:

https://youtu.be/vBRueG-11No

Na torach w Kotomierzu pod Bydgoszczą z wagonów wysypała się kukurydza. "Awaria mechanizmu zamykającego" - ironizują rolnicy w sieci. Na tory posypał się też rzepak.

To jest właśnie to, czego powinno nie być - bo to jest bezmyślne niszczenie, które niczego nie naprawi, sytuacji nie polepszy ani nie zatrzyma importu.  To jest tak samo bezmyślne i głupie, jak mordowanie przez ukraińców polaków na Wołyniu. W niczym nie polepszyło losu ukraińców.

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Ulman napisał:

....

Historia spokojnie przetrwa dłużej niż chwilowe mody. Niby nie gadali o wolyniu, o Katyniu a ludzie wiedzieli mimo że w mediach ani szkole nie było słowa.  Upaince będą nam też o tym regularnie przypominać. Brak o tym w szkołach guzik zmieni.

ejże, już pomijając dyskusję czy oficjalne nauczanie w szkołach coś zmieni czy nie to tu dyskusji nie podejmę bo nie mam na razie czasu i bym nawet nie... i ja jedynie tytułem sprostowania

Twoja odpowiedź jest do cytatu ze mnie na zupełnie inny temat gdzie odniosłem się do stwierdzenia że nie można nazwać wiedzą ogólnospołecznego wyobrażenia o celebrytach

Opublikowano
22 minuty temu, PRZMAS19821982 napisał:

https://youtu.be/vBRueG-11No

Na torach w Kotomierzu pod Bydgoszczą z wagonów wysypała się kukurydza. "Awaria mechanizmu zamykającego" - ironizują rolnicy w sieci. Na tory posypał się też rzepak.

Brak słów. Szkoda komentować. Ciekawe czy jest jakiś odważny żeby stanąć w świetle reflektorów i pławić się w glorii chwały?

• Like 1
Opublikowano
56 minut temu, Ulman napisał:

Gdzie mi tam do ciebie🤣

Historia spokojnie przetrwa dłużej niż chwilowe mody. Niby nie gadali o wolyniu, o Katyniu a ludzie wiedzieli mimo że w mediach ani szkole nie było słowa.  Upaince będą nam też o tym regularnie przypominać. Brak o tym w szkołach guzik zmieni.

Wysypywanie zboża na tory i pier....e stale o wołyniu .

To są psychozy twe i urojenia minęło już 85 lat .

15 minut temu, mirro napisał:

Brak słów. Szkoda komentować. Ciekawe czy jest jakiś odważny żeby stanąć w świetle reflektorów i pławić się w glorii chwały?

Teraz czekać na ruch Tuska .

Opublikowano
19 minut temu, mirro napisał:

Że konserwator jakiś który odpowiada za sprawność tych wagonów? No rażący błąd że nie dopilnował systemów zamykania...

Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Że konserwator jakiś który odpowiada za sprawność tych wagonów? No rażący błąd że nie dopilnował systemów zamykania...

Pewnie PKP Cargo zaraz wyjaśni kto zamykał te drzwi.

Opublikowano
4 godziny temu, Tomasz0611 napisał:

Ty nawet nie wiesz ile mamy zakłamań w naszej historii, myślisz że kroniki Długosza są rzetelnym źródłem wiedzy, bo na ich podstawie uczy się historii ?? A może są taką samą propagandą jaką nam serwuje TVPiS czy TVN ?? W końcu były pisane na zlecenie króla, a czy źle się pisze o swoim zleceniodawcy xD 

czasem powiesz cos z sensem zeby za chwile cos pierdolnac .......    ja ci tlumacze rzeczy z historii najnowszej, ty myslisz ze sformulowanie polskie obozy zaglady to jest przypadek? to jest swiadome przemycanie takich tresci zeby rok po roku sie utrwalalo a za 50 lat nikt nie bedzie pamietal tego ze to niemiec palil zyda

a ty mi tu wyjezdzasz z jakimis kronikami dlugosza .......    tak samo mozesz powiedziec ze pan jezys nie zamienil wody w wino... ja mowie o faktach , o rzeczach ktore sie dzieja i zaklamuja historie i stawiaja nas w zlym swietle a nie opowiesciach z mchu i paproci

pewnie litujcie sie nad biednymi ukrami ze sie zboze wysypalo ......   powtarzam , czesc z was chyba nie ma nic wspolnego z rolnictwem a druga czesc nie rozumie tego do czego taki otwarty naplyw towarow z ukrainy doprowadzi .... musi byc o tym glosno zeby ktos wymyslil jakies madre rozwiazanie sytuacji bo pieprzenie o kontyngentach w ilosci takiej jak w 2023 r to jest robienie z rolnikow glupkow.....  

takie sytuacje swietnie prowokuja ukraincow, pokazuja ich prawdziwa twarz....

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
5 minut temu, masa24 napisał:

pewnie litujcie sie nad biednymi ukrami ze sie zboze wysypalo ......   powtarzam , czesc z was chyba nie ma nic wspolnego z rolnictwem a druga czesc nie rozumie tego do czego taki otwarty naplyw towarow z ukrainy doprowadzi .... musi byc o tym glosno zeby ktos wymyslil jakies madre rozwiazanie sytuacji bo pieprzenie o kontyngentach w ilosci takiej jak w 2023 r to jest robienie z rolnikow glupkow.....  

Wiadomo dokąd jechało to zboże?

Opublikowano

nie ma zadnego znaczenia dokad, trzeba blokowac, pokazywac niezadowolenie a ukraincy zaraz pokaza swoja przyjazna nature , zreszta juz ją pokazują.  to moze wtedy sie ktos opamieta z tymi socjalami i darmowa pomoca  dla kraju ktory nas zniszczy gospodarczo

Opublikowano
4 minuty temu, masa24 napisał:

to moze wtedy sie ktos opamieta z tymi socjalami i darmowa pomoca  dla kraju ktory nas zniszczy gospodarczo

Słowo "może " jest tu ważne. I w zasadzie reszta to już w sferze pobożnych życzeń.

Opublikowano
17 minut temu, masa24 napisał:

to nie jest żadna metoda - niszczenie towaru, to do niczego poza eskalacją konfliktu nie prowadzi

jeśli ukraińcy nie chcą rozmawiać, to zamknąć granicę , aż zmiękną, natomiast niszczenie towaru to droga donikąd

• Like 1
Opublikowano
6 minut temu, masa24 napisał:

nie ma zadnego znaczenia dokad, trzeba blokowac, pokazywac niezadowolenie a ukraincy zaraz pokaza swoja przyjazna nature , zreszta juz ją pokazują.  to moze wtedy sie ktos opamieta z tymi socjalami i darmowa pomoca  dla kraju ktory nas zniszczy gospodarczo

My też im sprzedajemy coś jednak. Nic nie jest takie czarno białe. 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, masa24 napisał:

jeśli będzie głośno o wysypywanych zbożach rzepakach sojofasolach dowolnie skąd pochodzących to nie Ukraińcom trzeba będzie współczuć a tym protestującym rolnikom jeśli ktoś w końcu weźmie i wymyśli rozwiązanie tej sytuacji a nigdzie nie napisane że musi byc ono mądre a nawet będzie miał argument że wystarczająco jest adekwatne właśnie w głupocie
bo wysypywanie towarów za które przecież ktoś zapłacił i za sprzątanie choćby tych torów też będzie musiał i to nie z własnej kieszeni a z ubezpieczenia które wszyscy współfinansujemy
to że sąsiad przez miedzę taniej sprzedaje ode mnie wcale nie znaczy że mam/mogę mu podpalić pole na tuż przed żniwami a tym bardziej w trakcie razem z tylko wynajętym kombajnem którego jest właścicielem ktoś trzeci Bogu ducha winny

Edytowane przez dysydent
  • Like 2
Opublikowano
1 godzinę temu, Roman176 napisał:

w tym roku może być plaga wróbli bażantów itp

ja to bym zlał wodą czarną perforowaną folią nakrył i naszczepił boczniaków

chociaż nie; przy torach azbest z hamulców by skaził i zanim te boczniaki wyrosną to akurat dochodzenie powinna skończyć komisja sklecona na okoliczność galarety a takie komisje nadgodziny to chętnie...

Opublikowano

- babciu dlaczego w kiblu tyle much? - pyta Jasio
- a to do ubikacji chodź w obiad, wtedy wszystkie muchy są w kuchni - radzi babcia

Eksporterzy z Ukrainy teraz terminarze transportu kolejowego będą ustawiać wedlę nasilenia prac polowych w Polsce :P

Opublikowano (edytowane)

Ocalone życiorysy: Eugeniusza Bodo zniszczyło NKWD. Gdzie spoczywa? Czy z młodych ludzi co mają obecnie 15 lat wiedzą kto to jest , jak by pokazać foto . Ciekawe co by było wymyślone jak nie rozpoznają Polityków przed wojennych . To byli bracia ROSJANIE .
Eugeniusz Bodo

Najnowszy film, którego wszyscy szukają na Netflix 2024

https://www.facebook.com/watch?v=739034701485066

Nowoczesne czasy .

Edytowane przez galan99
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v