Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
20 minut temu, witejus napisał:

Napisz jeszcze że Kowal miał rację, bo to kolejna dawka ,,wiedzy" w tym temacie.

W polsce minister do odbudowy ukrainy -dobre i co taka gnida ma opowiadać ? Znam przypadki że SS-mani w latach 2000-cznych opowiadali że oni byli w tym dobrym SS -k**wa czekoladę rozdawali i budowali schronienia dla bezdomnych -takie pierdolenie 

6 minut temu, witejus napisał:

Podobni do naszego forumowego ,,magistra"😆

A tu się nie zgodzę z uwagi na chciwość bambrom matematyka nie obca 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, witejus napisał:

Mentalnie podobni.

A o Jedwabnem słyszałeś, czy masz wtedy amnezję jak Ukraińcy gdy się mówi o Wołyniu ??? Bo o tym w szkole to na pewno Ci nie powiedzieli ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano

Każdy naród ma ciemne strony historii pomijane w przestrzeni naukowej i edukacyjnej .Przecież mało wspomina się o porażkach militarnych a wychwala się sukcesy .Kto z nas wspomina głośno ale w młodości dostałem wp***dol - milej wspomina się ale mu wpierdoliłem taka jest natura człowieka 

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, v11 napisał:

Kto z nas wspomina głośno ale w młodości dostałem wp***dol -

U nas celebruje się głównie wp***dol, vide powstania, z wyjątkiem dwóch czy trzech.

Opublikowano
24 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

A o Jedwabnem słyszałeś, czy masz wtedy amnezję jak Ukraińcy gdy się mówi o Wołyniu ??? Bo o tym w szkole to na pewno Ci nie powiedzieli ...

Tu akurat masz racje bo u nas historia to na każdym poziomie szkolnym od Egiptu Rzym królowie polscy s na historie współczesna nigdy już nie było czssu 

Opublikowano (edytowane)

Trzeba wspomnieć póki jeszcze można legalnie . Bo zmieniają Historię nauczania w szkołach .

25 lutego 1634 roku pod Smoleńskiem skapitulowały resztki armii moskiewskiej Michała Borysowicza Szeina. Armii, która szesnaście miesięcy wcześniej miała zdobyć to miasto, jednak sama została otoczona przez polskie wojska i nie doczekawszy się odsieczy musiała poddać się królowi Władysławowi IV

Może być zdjęciem przedstawiającym 6 osób i tekst „b WielkaHISTORIA.p Kapitulacja Rosjan pod Smoleńskiem 25 lutego 1634 roku pod Smoleńskiem skapitulowały resztki armii moskiewskiej Michała Borysowicza Szeina. Armii, która szesnaście miesięcy wcześniej miała zdobyć to miasto, jednak sama została otoczona przez polskie wojska nie doczekawszy się odsieczy musiała poddać się królowi Władysławowi IV.”

Edytowane przez galan99
  • Like 1
Opublikowano
34 minuty temu, witejus napisał:

A konkretnie co miałem słyszeć?bo pewnie ja słyszałem coś innego niż ty.

Pewnie słyszałeś tak jak Ukraińcy o Wołyniu, dla nich to jest powód do dumy, pozbycie się złego, polskiego pana a nie ludobójstwo ...

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, v11 napisał:

Każdy naród ma ciemne strony historii pomijane w przestrzeni naukowej i edukacyjnej .Przecież mało wspomina się o porażkach militarnych a wychwala się sukcesy .Kto z nas wspomina głośno ale w młodości dostałem wp***dol - milej wspomina się ale mu wpierdoliłem taka jest natura człowieka 

Ma ale do czasu .

Janusz walczy z dur....mi , na wykładzie .

Jak tacy będą u władzy a są .

https://www.facebook.com/reel/435050342210632

Marszałek Hołownia pięknie mówi .

https://www.facebook.com/reel/367449702911185

Edytowane przez galan99
Opublikowano (edytowane)

Poczytaj sobie jakie są zmiany w nauczaniu Historii . Bitwa pod Grunwaldem nie było takiego zdarzenia i wiele innych zmian .

Wołynia też nie było .

Natomiast z programu nauczania w klasach V-VIII zniknąć mają m.in. takie tematy, jak: Legiony Polskie, Kulturkampf, przykłady bohaterskiej postawy Polaków w czasie II wojny światowej, przykłady Polaków ratujących Żydów, zbrodnie na Polakach w Palmirach, Katyniu, Rzeź Wołyńska, Żołnierze Wyklęci, rola Jana Pawła II czy rozpad Układu Warszawskiego.

https://www.fronda.pl/a/Szokujace-plany-MEiN-Chrzest-Polski-bitwa-pod-Grunwaldem-czy-rola-Jana-Pawla-II-o-tym-uczniowie-nie-dowiedza-sie-w-szkole,226497.html

Edytowane przez galan99
Opublikowano

Bo w narodzie nie może być postaw patriotycznych . Ma być lgbt i czucie się Europejczykiem , nie Polakiem .o to w tym wszystkim chodzi i niestety jak się cały naród nie ocknie to już po nas

• Like 2
  • Thanks 2
Opublikowano
18 minut temu, galan99 napisał:

Poczytaj sobie jakie są zmiany w nauczaniu Historii . Bitwa pod Grunwaldem nie było takiego zdarzenia i wiele innych zmian .

Wołynia też nie było .

Natomiast z programu nauczania w klasach V-VIII zniknąć mają m.in. takie tematy, jak: Legiony Polskie, Kulturkampf, przykłady bohaterskiej postawy Polaków w czasie II wojny światowej, przykłady Polaków ratujących Żydów, zbrodnie na Polakach w Palmirach, Katyniu, Rzeź Wołyńska, Żołnierze Wyklęci, rola Jana Pawła II czy rozpad Układu Warszawskiego.

https://www.fronda.pl/a/Szokujace-plany-MEiN-Chrzest-Polski-bitwa-pod-Grunwaldem-czy-rola-Jana-Pawla-II-o-tym-uczniowie-nie-dowiedza-sie-w-szkole,226497.html

Nie będzie tego. Ktoś emocje poniosły przy okrajaniu programu. 

Opublikowano
Przed chwilą, Leszy napisał:

Nie będzie tego. Ktoś emocje poniosły przy okrajaniu programu. 

dla mnie kuriozum to sam fakt, że ktoś na poważnie wziął pod uwagę wywalenie tego z programu

Opublikowano (edytowane)

będzie będzie kto jej zabroni to tylko początek .

https://www.facebook.com/reel/906742911456930    Tu masz Michała jasny przekaz do Narodu każdy to usłyszał .

Masz następny ruch Tuska .

https://www.facebook.com/?stype=lo&jlou=Afdnc7yNeaY2AK04TBD3CN4MDLjyCKUL3L7qPGP10jGqLYHL4LTkGM8xFTMXXBaFQ3hdcQcafXQjTQQ7qRv84h-xIFSENVNlIJEa02J463WcYw&smuh=25465&lh=Ac_VwDrhE3ZNllbM

Edytowane przez galan99
Opublikowano
2 minuty temu, masa24 napisał:

Bo w narodzie nie może być postaw patriotycznych . Ma być lgbt i czucie się Europejczykiem , nie Polakiem .o to w tym wszystkim chodzi i niestety jak się cały naród nie ocknie to już po nas

jak posłuchałem wywiadu z tą nową minietsr, to taka tępa dzida, że Czarnek przy niej to lotny gość

Opublikowano
19 minut temu, galan99 napisał:

Poczytaj sobie jakie są zmiany w nauczaniu Historii . Bitwa pod Grunwaldem nie było takiego zdarzenia i wiele innych zmian

Otrząsnil się z porannej psychozy i pokaz gdzie jest napisane że ta wiedza nie będzie legalna.

Opublikowano (edytowane)

NIC NIE ROZUMIESZ .

jak dzieci w szkole nie będą się uczyć to zaniknie ta wiedza .

Bo już mało kto o tym wspomina .

@Ulman trzeszczy i sieje herezje wobec Ukrainy i Pani Minister wymaże z nauczania i nikt nie będzie wspominał . O Wołyniu nic takiego się nie wydarzyło to są urojenia Ulmana .

Edytowane przez galan99
Opublikowano

W temacie urojeń to jesteś poza wszelką konkurencją. Żadna wiedzą nie zniknie przy obecnym dostępie do informacji.

Jak tam dziś poziom psychoz i leków?  Mi to wygląda na 9 galanow w 10 stopniowej skali🤣

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, v11 napisał:

W polsce minister do odbudowy ukrainy -dobre i co taka gnida ma opowiadać ? Znam przypadki że SS-mani w latach 2000-cznych opowiadali że oni byli w tym dobrym SS -k**wa czekoladę rozdawali i budowali schronienia dla bezdomnych -takie pierdolenie 

A tu się nie zgodzę z uwagi na chciwość bambrom matematyka nie obca 

nie oczekujmy aby Niemcy sami dobrowolnie chcieli wymordować swoich ss- manów po wojnie ale też Niemcy niech nie oczekują abyśmy my ich traktowali jako równych sobie ludzi dokładnie z tego samego powodu
to się zresztą niebawem przyda aby kacapom owo przypomnieć

a to co "bambrom" potrzebne i wystarczające aż nadto to prymitywne proste czterodziałaniowe rachunki a nie żadna Matematyka; nie wiem - jakaś czwarta/piąta klasa podstawówki, no oczywiście takiego chociaż średniaka ucznia :P

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Ulman napisał:

W temacie urojeń to jesteś poza wszelką konkurencją. Żadna wiedzą nie zniknie przy obecnym dostępie do informacji.

Jak tam dziś poziom psychoz i leków?  Mi to wygląda na 9 galanow w 10 stopniowej skali🤣

Pier,,,,sz zniknie z pamięci i to szybko , młodzi  mają to gdzieś w domach co raz mniej o tym się powiada .

Kto będzie czytał o jakimś tam wołyń .

za 10 lat to i w internie nie będzie wiele o wołyniu napisane .

Edytowane przez galan99
Opublikowano

Plan wymyślony przez niemców dla mieszkańców Generalnej Guberni teraz będzie realizować "polska" minister edukacji

Polak ma umieć liczyć do 100 - i tyle mu wystarczy aby być robolem u bauera jak galan

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Rozmowy o polityce oczami rolników w 2026 roku, kontynuacja tematu z 2025 roku

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v