Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Dobra proszę o wypowiedz ludzi w temacie, nie hejterow . Bierze ktoś udział w strajkach na granicy ,? Dochodzą mnie słuchy ze to jedna wielka propaganda . Znajomi pojechali w nocy do dorohuska . 60 strajkujących , znikoma ilość tirów , nie ma co blokować . Za to wagony z towarem lecą non stop i pod tory nie można podejść bo zaraz jest policha i straż 

Opublikowano

trzeba być psychopatą żeby tirem ładować się w blokadę -jeszcze na pace kukurydzę przewozić tam też myślą i analizują a pociąg to pociąg jedynie co mnie dziwi że rzeczpospolita dwojga narodów nie posiada wagonów do zbóż tylko wybitnie cenne ukraińskie ziarno sypią na popiankowane węglarki  tu ukraina powinna interweniować że w tak nieodpowiednich wagonach odbywa się transport ich cennego ziarna .jeszcze tydzień dwa i po protestach 

Opublikowano
1 godzinę temu, hubertuss napisał:

Jest domniemanie niewinności może i brał ale dowodów nie ma. kwitów nie wystawiał nagrywać go nie nagrywali. Nagle po iluś latach grupa ludzi przypomniała sobie, że mu dała. Nie pamiętali po 2015 roku jak pis wygrał a Grodzki był zwykłym senatorem ale przypomnieli sobie jak pis się wkurzył, ze senat stracił w 2019 roku i próbowali go odzyskać.

Problemem wszystkich ruchów pisu związanych z oskarżaniem ludzi PO tak jak z Karpińskim był głównie brak dowodów. Karpińskiemu po trzymaniu w pierdlu ponad 280 dni nie umieli przedstawić aktu oskarżenia i wysłać go do sądu. Chciał byś kiblować za nic tyle jak on?

Powiem tylko tyle...gdybyś to Ty lub ja przyjął już byśmy mieli zarzuty 😎

Opublikowano
9 minut temu, Leszy napisał:

Co to za wybitny analityk?

Posłuchałem Pana Jakubiaka i powiem tyle. Facet mówi że przejścia drogowe, kolejowe na granicy z krajem w którym toczy się wojna i któremu przez nie dostarczamy pomoc nie należy traktować jako infrastruktury krytycznej. No właśnie że trzeba tak je traktować. Można je wciągnąć do tej kategorii na czas potrzebny. Można potem napisać że już nie należą do tej infrastruktury. Nie widzę przeciwwskazań aby Rząd RP to okreslał, bo zwykły obywatel nie do wszystkich danych ma dostęp.

Opublikowano
8 minut temu, mirro napisał:

Nie widzę przeciwwskazań aby Rząd RP to okreslał, bo zwykły obywatel nie do wszystkich danych ma dostęp.

Czyli tak jak to jeden kiedyś powiedział. Najgłupszy rząd jest mądrzejszy niż najmądrzejsza opozycja. 

• Haha 1
Opublikowano
12 minut temu, GRZES1545 napisał:

Ilu lekarzy rocznie ma zarzuty łapówkarstwa i zostaje skazanych?

Opublikowano
52 minuty temu, GRZES1545 napisał:

Być może prokurator by ciebie i mnie wezwał bo nie mamy immunitetu. Być może straszył by postawieniem zarzutów może nawet postawił by je. Pytanie tylko czy nie mając dowodów miał by na czym  oprzeć akt oskarżenia i wysłać co kolwiek do sądu. Jak w przypadku Karpińskiego.

1 godzinę temu, Leszy napisał:

Co to za wybitny analityk? Skąd informacje co będzie rząd robił? Zresztą jak idzie pociągiem, to po co rozganiać tych z przejścia granicznego? 

To jest zwykła próba siania niepokoju i zamętu tu już wczoraj wielu pisało o zwarciu i jakoś spokój. Pewnie zawiedzeni. Po prostu pisiory przebierają nóżkami do władzy. 

Opublikowano

Paliwo się krzykaczom skończyło więc postawię odważną tezę - czy ktoś dopuszcza myśl że Tusku wczorajszymi zapowiedziami mógł się protestom przysłużyć? 

Opublikowano

https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2024-02-23/ursula-von-der-leyen-w-warszawie-przelom-w-sprawie-srodkow-z-kpo/

"Ursula von der Layen zapowiedziała, już w przyszłym tygodniu, odblokowanie 137 miliardów euro środków dla Polski, w tym 60 mld euro z KPO. - Trochę czekaliśmy i mamy to! To jest naprawdę bardzo ważny dzień - stwierdził Donald Tusk komentując temat uwolnienia pieniędzy z Unii Europejskiej dla naszego kraju."

https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2024-02-23/ursula-von-der-leyen-w-warszawie-przelom-w-sprawie-srodkow-z-kpo/

Opublikowano
31 minut temu, Ulman napisał:

- czy ktoś dopuszcza myśl że Tusku wczorajszymi zapowiedziami mógł się protestom przysłużyć? 

W zasadzie tak, bo zakończył temat ewentualnych prowokacji. 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Roman176 napisał:

tomku znam 

Bo on tak mówi ?? xD Nawet jak nie bierze to tak Cię będzie leczył, że wylądujesz u niego na wizycie prywatnej ... Albo jak weźmiesz u niego kilka wizyt prywatnych to kolejka do zabiegu na NFZ magicznie się skraca xD 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano (edytowane)

@ulman nie dawaj tu przykładów życia rodzinnego  

2 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Też biorą, w sposób który opisałem wyżej ...

ale on nie musi brać bo robi w klinice prywatnej a pokrywa mu pzu resztą się zgadza pracuje w szpitalu i bez kolejki 

Edytowane przez Roman176
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v