Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Może być zdjęciem przedstawiającym tekst „wa ល Kancelaria Prezesa Rady Ministrów”

🚨 Polityczni kolesie #koalicja13grudnia mówią wprost że Zielony Ład to ich projekt i jest to doskonałe rozwiązanie.
💬 Jesteśmy partią Zielonego Ładu - powiedział Manfred Weber, niemiecki polityk, przewodniczący EPP, europejskiego zaplecza Tuska i Kosiniaka-Kamysza. Dodał jasno i wyraźnie, że są dumni z tego, co robią w ramach Zielonego Ładu.
🤦‍♂️ Powiedział to w czasie, kiedy setki tysięcy rolników w całej Europie protestuje przeciw zgubnej dla europejskiego rolnictwa unijnej, zielonej polityce.
👇 Posłuchajcie👇

• Thanks 2
Opublikowano
7 minut temu, dysydent napisał:

masz link tylko nie wiem czy dokładnie mi się moment skopiował ale jakieś dwadzieścia sekund od linkowanego momentu o tym zaliczeniu do infrastruktury krytycznej dowolnie wybranych przejść granicznych i dróg komunikacyjnych

puszczę, obejrzę i ew poprawię lub zostawię jeśli dobrze mi się skopiowało

obejrzałem, zostawiam, nno może trzydzieści sekund wypowiedzi ale zmienia wiele bo infrastruktura krytyczna jest wyłączona z praw m in i strajkowych na zasadzie praw wojennych i tu można stosowne zapisy w prawie już samodzielnie sobie wyszukać

Dzięki.

Trochę niejasno...znaczy zrozumiałe, ale pod braci chyba słowa...

• Thanks 1
Opublikowano
18 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Nie ma tak...

Podałeś konkretne dane...

Tu już trzeba coś na podkładkę..

Inaczej to... 

Odwieczne prawa natury.

W populacji masz wielką masę ludzką i nieliczne grono wybitnie zdolnych muzyków , sportowców, naukowców czy ludzi którzy odnieśli sukces biznesowy. To jest swoista piramida  jest typowym rozkładem naturalnym dla większości lub nawet wszelakich cech w przyrodzie. Tak samo masz z głupotą - durni jest 80%,  ludzi rozumnych 15% mądrych 4,99% i 0,01% ludzi wybitnych. 

Opublikowano (edytowane)
26 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Dzięki.

Trochę niejasno...znaczy zrozumiałe, ale pod braci chyba słowa...

o jakich "braci" Ci chodzi bo nazbyt dużo mi pasujących do kontekstu mi przychodzi

btw - trzytysięcznego lajkaś mi ... trafiło akurat na Ciebie
nie wiem, flacha jaka czy co? o.O

zarrraz, my tego transparenta dzisiaj już tu nie widzieli co tam w tle za Tuskiem?
noż qwa! czy i te barany też nie rozumieją że prymitywną propagandą i aż nazbyt jawnymi prowokacjami tak samo daleko zajadą jak pisdzielce?

Screenshot 2024-02-22 at 21-23-25 Polityka okiem rolnika 2024.png

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
1 minutę temu, dysydent napisał:

o jakich "braci"

..tych po mieczu...

No z kim się bratają nasze elity....

Też niezrozumiałe ja?

To może zakończę...

1 minutę temu, Ulman napisał:

Dobra , jak chcesz to może być 90%

Nie chodzi o moje chce.

Podajesz dokładne liczby, to daj dane, statystyki...

Opublikowano (edytowane)
56 minut temu, 12Pafnucy napisał:

..tych po mieczu...

Też niezrozumiałe ja?

To może zakończę...

zrozumiale ale teraz tych braci i po mieczu i po samolocie i po ... a nie; te tylko bratanki no ale i po słowiańszczyźnie pełno wkoło "bratów" "bratrów" ...
te ukraińskie akurat to bardziej po kainie a nie mieczu q... powołyńskie "braty" choć bardziej wyrodne syny buntowniki nie braty i teraz w biedzie to weź choćby i wyrodnemu dziecku a nie pomóż

rodziny niby się nie wybiera a tym jednak się udało; patrz - cyrylcą piszą a największe braty im się zrobili rzymskoalfabety spośród wszystkich Słowian i jeszcze se buntownika chmielnickiego za wzorzec zrobili. ilu u nas durni wyparło z pamięci komu on był buntownik i dlaczego akurat jego sobie na guru ... zrobili? ;)

teraz mogę się do zakończenia wątku przyłączyć tylko co sam wątek na to?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
37 minut temu, 12Pafnucy napisał:

..tych po mieczu...

Też niezrozumiałe ja?

To może zakończę...

Nie chodzi o moje chce.

Podajesz dokładne liczby, to daj dane, statystyki...

Wiesz że nie ustawisz ostrego kryterium głupoty tak samo jak z kolorami tęczy. Nie sposób określić w którym dokładnie momencie kolor czerwony jest jeszcze czerwony a nie już pomarańczowy. Czy przyjmiesz że durni jest 2/3 czy 4/5 nie ma wiekszego znaczenia. Głupota rządzi światem bo większości demokracja dała głos. To jest droga do nikąd.

W przystępnej i lekkiej formie możesz o teorii głupoty poczytać  Co bardziej szkodzi ludzkości, ludzie głupi czy ludzie źli? - Joe Monster

Opublikowano

historyjka z netu

Airbus 380 leci przez Atlantyk. Leci ze stałą prędkością 800 km/h na wysokości 30 000 stóp, gdy nagle pojawia się Myśliwiec Eurofighter z prędkością Mach 2.

Pilot myśliwca zwalnia, leci obok Airbusa i przez radio pozdrawia pilota samolotu pasażerskiego: „Airbusie, nudny lot, prawda? A teraz spójrz tutaj!”

Przewraca swój odrzutowiec na grzbiet, przyspiesza, przełamuje barierę dźwięku, wznosi się gwałtownie na zawrotną wysokość, a następnie w zapierającym dech w piersiach nurkowaniu opada niemal do poziomu morza. Wraca do Airbusa i pyta: „No co, jak było?”

Pilot Airbusa odpowiada: „To robi wrażenie, ale spójrz na to!”

Pilot odrzutowca obserwuje Airbusa, ale nic się nie dzieje. Leci nadal prosto, z tą samą prędkością. Po 15 minutach pilot Airbusa przez radio pyta: „No co, jak było?

Zdezorientowany pilot myśliwca  pyta: „Co niby zrobiłeś?”

Pilot AirBusa śmieje się i mówi: „Wstałem, rozprostowałem nogi, podszedłem na tył samolotu, żeby skorzystać z toalety, po czym wypiłem filiżankę kawy i zjadłem ciasto czekoladowe.

Morał z tej historii jest taki: kiedy jesteś młody, prędkość i adrenalina wydają się wspaniałe. Ale gdy dorośniesz i zmądrzejesz, nauczysz się, że wygoda i spokój są ważniejsze. Nazywa się to S.O.S.: Slower, Older, Smarter (Wolniejszy. Starszy. Inteligentniejszy). 

Czas zwolnić i cieszyć się resztą podróży przez życie.

Opublikowano
18 minut temu, Ulman napisał:

Wiesz że nie ustawisz ostrego kryterium głupoty tak samo jak z kolorami tęczy. Nie sposób określić w którym dokładnie momencie kolor czerwony jest jeszcze czerwony a nie już pomarańczowy. Czy przyjmiesz że durni jest 2/3 czy 4/5 nie ma wiekszego znaczenia. Głupota rządzi światem bo większości demokracja dała głos. To jest droga do nikąd.

W przystępnej i lekkiej formie możesz o teorii głupoty poczytać  Co bardziej szkodzi ludzkości, ludzie głupi czy ludzie źli? - Joe Monster

czyli w Korei jest dobrze ? 

Opublikowano
12 minut temu, Ulman napisał:

Natura selekcjonuje niekoniecznie po rozumie skoro najliczniejszą grupą zwierząt żywych na tej planecie i gatunkami i na sztuki są owady
dlaczegóż by miała inaczej w przypadku jednego gatunku selekcjonować? Głupota bywa zwycięska z samej ilości i nierozumnym jest się z tym nie liczyć. Cywilizacja człowieka to przede wszystkim funkcja masy i eksperymentu najczęściej ślepego a nie rozumu.
Jedyna wyższość to właśnie przyspieszenie zdolności dostosowawczych dzięki zdolności uczenia nie tylko genomu ale i osobniczego. Twory czystej teorii umysłu ludzkiego bez praktycznej selekcji jeszcze nigdy tak "od kopa" nie zadziałały nawet u tych uznawanych za najgenialniejszych tak że może nie przeceniajmy tak jakiś osobniczych predyspozycji tego lub innego bo srogo się zawiedziemy.
Głupiego testu z kowidem nie zdaliśmy bo gdyby naprawdę ten patogen okazał się śmiertelny w stu procentach to do dziś nie wiem czy jeden osobnik ludzkiego gatunku by pozostał.
tak; to był darmowy test od Natury któregośmy nie przeszli czyli jeszcze głupota ma większe szanse od rozumu i nie wiadomo czy kiedykolwiek to się zmieni.
Statystycznie jest mniej mądrych ale nie są statystycznie o tyle mądrzejsi od średniej o ile ich mniej czyli statystycznie ostatnim przeżyłym człowiekiem ma największe szanse ma być wcale nie geniusz bo ów przydomek nadajemy grubo na wyrost.

Opublikowano
1 godzinę temu, Ulman napisał:

uderz w stół........

jesteś trzeźwy ?

Meczety w Chinach są burzone, a Islam uważany jest za chorobę psychiczną [WIDEO]

https://filmiki.tv/meczety-w-chinach-sa-burzone-a-islam-uwazany-jest-za-chorobe-psychiczna-wideo_46398

1 godzinę temu, Ulman napisał:

Głupota rządzi światem bo większości demokracja dała głos. To jest droga do nikąd.

masz racje demokracja jest głupia kiedyś to było lepiej  

Może być zdjęciem przedstawiającym tekst „Fajnie się żyło w Średniowieczu. Dziewczyna nie dała. Człowiek poszedł do inkwizycji, powiedział, ze czarownica. I spalili”

Opublikowano

Tomasz Grodzki: Wreszcie niezależna prokuratura doprowadziła do zakończenia politycznej hucpy ludzi Ziobry, której jedynym celem było gnębienie oponentów. Jestem przekonany, że wielu uczciwych ludzi, skrzywdzonych przez tamten system, doczeka się oczyszczenia, a winni nadużyć będą ukarani.

to jest praworządność - 250 świadków potwierdzających przyjęcie łapówki - zamiecione pod dywan, tak jak wcześniej z łapówkarką z po Sawicką

teraz wiadomo skąd takie poparcie w więzieniach 

• Like 2
  • Thanks 1
Opublikowano
10 godzin temu, Ulman napisał:

Odwieczne prawa natury.

W populacji masz wielką masę ludzką i nieliczne grono wybitnie zdolnych muzyków , sportowców, naukowców czy ludzi którzy odnieśli sukces biznesowy. To jest swoista piramida  jest typowym rozkładem naturalnym dla większości lub nawet wszelakich cech w przyrodzie. Tak samo masz z głupotą - durni jest 80%,  ludzi rozumnych 15% mądrych 4,99% i 0,01% ludzi wybitnych. 

O tych wybitnych mówisz? Jeszcze bardziej wybitni ich tu zapraszali 🤔

https://www.facebook.com/share/9XeWozLGhJYYWjvF/

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v