Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 minut temu, Ulman napisał:

Taaaa😂 Bruksela od otwierania a PIS od zamykania. 🤣 Skoro mogli zamknąć to mogli też nie dać otworzyć. PIS to patologiczni wielbiciele banderlandu i przez ponad rok to żeby mogli to by każdemu zrobili łaskę i zapewnili all inclusive *****. Jako chorobliwe rusofoby robili wszystko żeby zrobić ruskim na złość . Efekt jest taki że rozpieprzyli rynek rolny, popieprzyli upaińcom w głowach i zrobili z nich maszynkę do pobierania socjalu za nic , a Putinowi guzik zrobili Druga rocznica wielkiej napaści Rosji na Ukrainę. Czy sankcje gospodarcze działają? - Super Express (se.pl) Efekt końcowy będzie taki że z wojny z banderlandem ruska gospodarka wyjdzie silniejsza niż europejska która na nich sankcje nakładała.

Sankcje guzik dają. Jest Kazachstan są Zjednoczone Emiraty Arabskie gdzie przeciętny rusek może kupić wszystko objęte sankcjami. Nawet z Polski jakieś produkty przez Kazachstan wykazały zwiększony obrót. Śmieszą mnie te sankcje. A sprawią, że ruski u siebie zaczną wiele rzeczy robić i rolnictwo rozwijać.

Opublikowano
17 minut temu, Ulman napisał:

Efekt końcowy będzie taki że z wojny z banderlandem ruska gospodarka wyjdzie silniejsza niż europejska która na nich sankcje nakładała.

te wizje to masz chyba po ukrainskim spirytusie :D 

kupiłeś już dom w rosji, żeby przeprowadzić się do tego raju? :D 

Opublikowano
1 minutę temu, hubertuss napisał:

Raju nie raju ale nie ma co się oszukiwać sankcje nie wiele dają

dają, tylko trzeba czasu, a osłabia je to co wyżej napisałeś, że nie wszyscy przestrzegają

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Wierzysz w bajki. czas tylko tyle daje, że oni to co mają zablokowane budują i wprowadzają u siebie. Nawet auta elektryczne zaczną produkować. 

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, nie napisał:

dają, tylko trzeba czasu,

Rosja przeszła na system gospodarki podporządkowanej wojnie. Ich wszystko grzmoci. Sankcje miały uderzyć w zwykłego Rosjanina, wywołać niezadowolenie i rozjechanie władzy. Ale w Rosji przy tak spranych mózgach obywateli to nie przejdzie. Dopóki będą kartoszki i sało to Putin będzie wspaniałym prezydentem.

Edytowane przez mirro
  • Like 1
Opublikowano
6 minut temu, nie napisał:

te wizje to masz chyba po ukrainskim spirytusie :D 

kupiłeś już dom w rosji, żeby przeprowadzić się do tego raju? :D 

Miałem rację w temacie wojny praktycznie od jej poczatku i teraz też mam racje. Bedziesz  musiał się  pogodzić  z tym że pisowska chęć zaszkodzenia ruskim zaszkodziła przede wszystkim nam . Ja wiem to od ponad roku , ty dowiesz się tego za rok albo dwa. Ot i różnica.

16 minut temu, jahooo napisał:

Nikomu nic do tego ile ma mieszkań i co z nimi robi. Jeśli zarobił legalnie , odprowadził należne podatki to niech kupuje za 100tys a sprzedaje za 1 mln. Różnica pomiędzy mieszkaniami a biletami jest taka ze mieszkania sprzedaje się notarialnie a za bilet od konia to nie dostaniesz paragonu.

Opublikowano
6 minut temu, hubertuss napisał:

Wierzysz w bajki. czas tylko tyle daje, że oni to co mają zablokowane budują i wprowadzają u siebie. Nawet auta elektryczne zaczną produkować. 

4 minuty temu, mirro napisał:

Rosja przeszła na system gospodarki podporządkowanej wojnie. Ich wszystko grzmoci. Sankcje miały uderzyć w zwykłego Rosjanina, wywołać niezadowolenie i rozjechanie władzy. Ale w Rosji przy tak spranych mózgach obywateli to nie przejdzie. Dopóki będą kartoszki i sało to Putin będzie wspaniałym prezydentem.

są tak wspaniale przygotowani, że nawet amunicję muszą kupować

bez zachodniej technologii są niczym, zacofanym, prymitywnym krajem, który może tylko sprzedawać surowce

gaz już spad do najniższych cen, teraz kolej na ropę i rosja wraca do czasów carskich

Opublikowano

Ulman jeśli spodziewałeś się, że sankcje działają tylko na jeden kraj, to długo ci zajęło dochodzenie do tego, skoro wiesz prawie od roku, że szkodzą także krajom UE jak i reszcie krajów na swiecie, poza tymi, które się do sankcji nie przyłączyły.

Nigdy jeszcze żadne sankcje nie wygrały wojny - patrz na Iran, Irak, Koreę Północną, Kubę, kraje przez dziesiątki lat objęte sankcjami i co ? Iran ma nowoczesniejszą i silniejszą armię pewnie niż Rosja, a taką UE mógłby czapkami nakryć. Owszem, poziom życia obywateli nie jest jakiś szczególnie wysoki, ale to tez nie kraj trzeciego świata pod tym względem. Jak się nakłada sankcje, to po pierwsze nie może być w nich dziur, którymi można je obejść, po drugie - kraj, który je nakłada traci tyle samo, jak ten, co jest nimi objęty. Dlatego jest to wojna gospodarcza i stać na nią tylko bogate państwa. Rosja nie jest krajem biednym i jeśli komuś wydaje się, że da się ją położyć na kolana w kilka miesięcy, to ma chyba urojenia. Poza tym ten kordon ma tyle dziur, że w zasadzie tak jakby go nie było.

Jako przykład podam, że rosja carska  w czasie półtoramiesięcznej ofensywy Brusiłowa w 1916 roku w Karpatach straciła milion żołnierzy - i nikt się tym specjalnie nie przejął.

Dziś szacuje się, że straciła około 400 tysięcy i też rozruchów z tego powodu w kraju nie widać. Ten kraj to inny stan umysłu, jeszcze nie porażony zachodnią degrengoladą - dla przeciętnego rosjanina ojczyzna to wartość sama w sobie, będzie na nią narzekał, klął, ale jak przyjdzie co do czego to rzuci się na wroga nawet z gołymi rekami. W przeciwieństwie do polskiego elektoratu KO, który jednogłośnie zadeklarował, że w przypadku zagrożenia sp***doli do niemiec.

Opublikowano
1 godzinę temu, nie napisał:

:D 

...... , granicę otworzyła bruksela, a pis łamiąc prawo eu i narażając polskę na kary, granicę zamknął, powinien jednak był to zrobić wcześniej

(wykropkowane nie było do mnie i dlatego.... wykropkowane)

PiS nie powinien wcale tych granic otwierać bo kary takie same ale małpy by w klatce zostały a tak i małpy zwiały i kary jeszcze gorsze bo nie dość że od Brukseli to i od WTO a najdotkliwsza od własnych wyborców którzy zbaranieli i ... właściwie to baranami byli od zawsze jeśli wybierali takich nieudaczników z amnezją co zapomnieli jak ukry polskie pociągi blokowali jak im za mało koncesji na przewóz samochodowy nawet nie Warszawa a Bruksela dawała.
nie wiem... nikt tego nie wie czy platfusy były by wtedy lepsze ale mało prawdopodobne aby mogły być jeszcze gorsze w skutkach i to też trzeba uczciwie przyznać

na razie Bruksela rzuca ochłapy jakie tylko może swoim kundelkom bo pono już całkiem to KPO odblokowane ale coś mi się zdaje że tu też mamy spóźniony refleks tym razem Brukseli bo właśnie widzimy jak Tusk byle co chlapnie o odblokowaniu tylko tranzytu uzbrojenia na Ukrainę a ferment jak by nakazał rozpędzenie wszystkich protestów co zapewne tylko te protesty nasili.

z mojego punktu widzenia PiS zrobił rzec nieocenioną - do reszty zdefraudował wiarygodność wszystkich polityków pookrągłostołowych w Polsce i nie wiem czy idzie lepsze ale na pewno nowe. 
z resztą to wisiało już od czasu reelekcji Dudy która była tylko najmniejszym bo bezalternatywnym ale złem uznawanym tak nawet przez większość tych którzy za Nim głosowali. Ja nie głosowałem wcale bo inaczej bym nie pisał że bezalternatywnym

idą zmiany i to ostatnie podpuszczenie brukselasów Tuskiem jakoby Polska "zmądrzała" ma właśnie takie wrażenie na tych brukselasach zrobić aby przeczekać ich samych ... oj już dużo naklikane tak że ciąg dalszy może dopisze po wyborach nowych ..."brukselasów" ;)

Opublikowano

Nie ma w tej chwili w kraju żadnej opcji, która miałaby jakikolwiek pomysł na kraj. Do parlamentu dostali się ci, co potrafią straszyć Tuskiem, ci, co potrafią straszyć Kaczyński, oraz ci, dla których najważniejsza jest w kraju antykoncepcja LGBT i multiulti.

Nie ma żadnej dyskusji o gospodarce, polityce międzynarodowej, rozwoju kraju. Tak jakby było wiadomo, że kraju już nie ma a sejm to tylko fasada.

Opublikowano
31 minut temu, jahooo napisał:

Nigdy jeszcze żadne sankcje nie wygrały wojny

a tak, sankcje tylko wojny prowokują a nie zapobiegają

pisałem to jakieś co najmniej cztery lata temu jak jankesy chinoli ... no dawno temu i to nie jedyna wojna jakie jeszcze tamte sankcje sprowokują

Opublikowano
50 minut temu, mirro napisał:

I jeszcze samogon.

39 minut temu, nie napisał:

są tak wspaniale przygotowani, że nawet amunicję muszą kupować

bez zachodniej technologii są niczym, zacofanym, prymitywnym krajem, który może tylko sprzedawać surowce

gaz już spad do najniższych cen, teraz kolej na ropę i rosja wraca do czasów carskich

Jak coś im z technologii której nie mają potrzeba to sobie kupią na zachodzie. Sankcje nie wiele dają naprawdę. A tym bardziej dla zwykłego Rosjanina żyjącego gdzieś za Uralem który i tak na oczy nie widział zachodnich sankcjonowanych towarów. A co bogatsi pojadą do ZEA i sobie pokupią i phony czy co tam jeszcze dusza zapragnie. Mercedesy dowiozą przesz Kazachstan. A rakiety i amunicję kupują to też widać, że sankcje nie działają jak trzeba. Bo zawsze ktoś i broń im sprzeda.

Opublikowano
5 minut temu, jahooo napisał:

Nie ma w tej chwili w kraju żadnej opcji, która miałaby jakikolwiek pomysł na kraj. Do parlamentu dostali się ci, co potrafią straszyć Tuskiem, ci, co potrafią straszyć Kaczyński, oraz ci, dla których najważniejsza jest w kraju antykoncepcja LGBT i multiulti.

Nie ma żadnej dyskusji o gospodarce, polityce międzynarodowej, rozwoju kraju. Tak jakby było wiadomo, że kraju już nie ma a sejm to tylko fasada.

A kto im tam pomógł wejść? w mojej gminie widziałem na kogo głosowali, głównie, ko, psl i trzecia droga, więc o co biega?

Opublikowano

@dysydent, opisujesz tu casus najgorszego i najgroźniejszego elementu czyli głupich i pracowitych a do tego emocjonalnych co już resztki pozostałego rozumu odbiera.  Proces przebiegł według schematu  emocje- decyzja-myślenie zamiast myślenie-myślenie-decyzja

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v