Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
2 minuty temu, jahooo napisał:

jak się będą zbijać w większe stada, to sypną kasetowymi i pozamiatane, na razie trenują na pojedyńczych podejście i namierzanie

No to muszę zadzwonić do kumpla żeby mi na wiosnę transponder jaki pożyczył, co bym sie im identyfikował jako swój. :lol:

Opublikowano
Przed chwilą, mirro napisał:

No to muszę zadzwonić do kumpla żeby mi na wiosnę transponder jaki pożyczył, co bym sie im identyfikował jako swój. :lol:

teraz zamiast GPS hitem do traktorów będzie IFF :D

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, hubertuss napisał:

Na razie większość tu chętnie wypomina Tuskowi i nie widzi tego co pis w rolnictwie zepsuł. Mogłeś też iść do PE byś miał eme jak Tusk czy Wojciechowski i wielu innych.

Skąd by pierw znaleźć takie poparcie jakichś donaldow czy tam kaczorów żeby do tej bandy  wejść....

Wypominamy mu bo możemy ..,.

Edytowane przez PRZMAS19821982
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, hubertuss napisał:

Ty jednak jesteś głupi a potem dziwicie się, że w traktory jogurtami rzucają 

Ot mądry napisał 🤣 chłopczyku 🤭 mam akurat takie zdanie w tym temacie a nie inne i mam prawo je mieć tak jak i ty masz swoje więc nie mądrzyj się tu oceniając kogoś swoją miarą 🤫 bo też mogę napisać kim jesteś z takimi poglądami jakie masz 🥱

Edytowane przez Roki212
Opublikowano
5 minut temu, tracker napisał:

8 lat rządzili a Komorowski pełną kadencje, plus kilka miesięcy jako P.O i jakoś nie sprzedali. Widać jak zwykle to wszystko bujda. 

17 minut temu, binek napisał:

Został zatwierdzony sanitarny odstrzał dzików 6500sztuk, Gdzie ci wszyscy obrońcy celebryci z 2019? Rusiny, Ostaszewskie, Stuhry, czy Rosati już wysłał pisma do KE czy to aby na pewno humanitarne? Widzę że bardzo Ci leży na sercu gospodarka leśna, co Ty na to?

Będziesz dzików teraz bronił 😃? Wiesz , że do żubrów też strzelają?? Potem symbol Białowieży idzie na ruszt, ale ich cały czas przybywa.    

Opublikowano (edytowane)

Ani wtedy nie broniłem, ani teraz, ale szlak mnie trafia jak widzę taką obłudę i polityczne ustawki

Edytowane przez binek
Opublikowano

Takie rzeczy się robi a się o nich nie mówi. Wtedy nagłaśniali sprawę do absurdu. Nawet z komentarzami, że wojsko będzie do nich strzelać. Chociaż takie odstrzały się robi regularnie, i za każdej ekipy. 

Opublikowano
19 stycznia 2015

„wSieci”: dzięki sprzedaży polskich lasów rząd chciał wypłacić Żydom odszkodowania

Pieniądze ze sprzedaży Polskich Lasów Państwowych miały być przeznaczone na odszkodowanie dla Żydów za utracone w naszym kraju mienie – podaje tygodnik „wSieci”.

Do takich wniosków prowadzi tajna notatka ambasadora USA w Polsce, ujawniona przez WikiLeaks a nagłośniona w naszym kraju przez portal wpolityce.pl. Wynika z niej, że prezydent Bronisław Komorowski i premier Donald Tusk, złożywszy obietnicę zwrotu odszkodowania Żydom za mienie odebrane im przez Niemców i Sowietów, planowali zdobyć pieniądze m.in. dzięki sprzedaży ziemi i państwowych lasów – pisze tygodnik.

Chodzi dokładnie o fragment notatki ambasadora Victora H. Ashe, który zaraportował do Departamentu Stanu: „Komorowski stwierdził, iż premier Tusk zmusi niepokornych ministrów, […] by ‘dołożyli się do rekompensat’, sprzedając państwowe lasy i nieruchomości”.

Taką możliwość stwarzała zmiana konstytucji, która posłowie rządzącej koalicji chcieli przeprowadzić na jednym z grudniowych posiedzeń Sejmu. W mediach, jak na wagę głosowania, mówiono o tym niewiele. Koalicja chciała wprowadzić do ustawy zasadniczej zapis, umożliwiający sprzedaż Lasów Państwowych, w sytuacji gdy uzna, że wymaga tego interes państwa. Poprawka przepadła jednak dzięki przewadze pięciu głosów.

„wSieci” zwraca też uwagę, iż innym źródłem zysku, z którego planowano pokryć odszkodowania dla Żydów miała by być sprzedaż polskiej ziemi obcokrajowcom. 1 maja 2016 roku kończy się bowiem okres ochrony dla polskiej ziemi. W tej sprawie trafił do Sejmu wniosek o referendum, by polską ziemię dopuścić do sprzedaży cudzoziemcom, gdy średnie zarobki Polaków będą stanowiły minimum 90 proc. średniej płacy w Unii Europejskiej. Wniosek trafił do Sejmu pół roku temu. Na razie nie wiadomo, co się z nim stanie.

Obietnice zwrotu majątku ze strony polskiego rządu pojawiły się m.in. w 2008 roku, podczas spotkania przedstawicielami organizacji żydowskich w Nowym Jorku. Jak twierdził jeden z przedstawicieli takiej organizacji, Tusk miał sam zainicjował rozmowę na ten temat, deklarując, że jako Kaszub wie, ile musieli przejść i wycierpieć w związku ze swoją „odmiennością”.

Mimo deklaracji, sprawy nie zostały doprowadzone do końca. Ale zdaniem ambasadora USA, Komorowski zapewnił go, iż „Tusk jest zdeterminowany, by jak najszybciej uchwalić odpowiednią ustawę”. Organizacje żydowskie przystąpiły w końcu też do bardziej formalnych działań i na początku 2011 roku utworzyły zespół HEART, mający na celu „odzyskiwanie mienia żydowskiego w Europie Środkowowschodniej”. Jego dyrektor, Robert Brown przyjechał do Polski w 2013 roku, gdzie rozmawiał na temat zwrotu mienia w 2013 roku z Tuskiem, a także Rostowskim, Sikorskim i Gowinem. Wówczas miał nastąpić „przełom”.

Wstępnie szacuje się, że koszt rekompensat może wynieść nawet 60 mld. dol. Ostatnim razem, jak pisze „wSieci”, prezes HEART spotkał się z Bronisławem Komorowskim przy okazji otwarcia Muzeum Historii Żydów Polskich.

Tygodnik stwierdza, że właśnie potrzeba wypłacenia Żydom odszkodowań miała stać za planem prywatyzacji Lasów Państwowych i tempem przeprowadzania przez posłów zmian w Konstytucji.

https://pch24.pl/wsieci-dzieki-sprzedazy-polskich-lasow-rzad-chcial-wyplacic-zydom-odszkodowania/

• Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, Leszy napisał:

Nawet z komentarzami, że wojsko będzie do nich strzelać. Chociaż takie odstrzały się robi regularnie, i za każdej ekipy. 

Ja tam proponowałem żeby chłopaki z GROMU swojego miniguna sześciolufowego na jakim śmigłowcu zamontowali i wtedy nie byłoby zmiłuj .:lol:

Opublikowano
Przed chwilą, tracker napisał:

Tygodnik stwierdza, że właśnie potrzeba wypłacenia Żydom odszkodowań miała stać za planem prywatyzacji Lasów Państwowych i tempem przeprowadzania przez posłów zmian w Konstytucji.

No dooooobra, to już wiemy że ktoś chciał za mienie płacić, ale w końcu nie zapłacił. Ale jak Pan Jaki poleciał do Mossadu konsultować ustawę co ją chcieli przyjąć, to już było OK. Chyba że to tylko zbieżność punktu docelowego, bo przecież i agent Tomek szefów do Wiednia woził.:lol:

2 minuty temu, Leszy napisał:

tam czegoś by od razu pieczone wychodziło?? 

Napalm, Panie Kolego. Bo "uwielbiam zapach napalmu o poranku".:lol:

Opublikowano

Może domagajmy się od ukraińców reparacj wojennych za koszty osobowe i materialne poniesione na akcję "Wisła" ?? w końcu sami zaczęli tę zadymę a Polska musiała to posprzątać , jeszcze poniosła koszty wywózki rezunów wgłąb ZSRR

Opublikowano
13 minut temu, tracker napisał:
19 stycznia 2015

„wSieci”: dzięki sprzedaży polskich lasów rząd chciał wypłacić Żydom odszkodowania

Pieniądze ze sprzedaży Polskich Lasów Państwowych miały być przeznaczone na odszkodowanie dla Żydów za utracone w naszym kraju mienie – podaje tygodnik „wSieci”.

Do takich wniosków prowadzi tajna notatka ambasadora USA w Polsce, ujawniona przez WikiLeaks a nagłośniona w naszym kraju przez portal wpolityce.pl. Wynika z niej, że prezydent Bronisław Komorowski i premier Donald Tusk, złożywszy obietnicę zwrotu odszkodowania Żydom za mienie odebrane im przez Niemców i Sowietów, planowali zdobyć pieniądze m.in. dzięki sprzedaży ziemi i państwowych lasów – pisze tygodnik.

Chodzi dokładnie o fragment notatki ambasadora Victora H. Ashe, który zaraportował do Departamentu Stanu: „Komorowski stwierdził, iż premier Tusk zmusi niepokornych ministrów, […] by ‘dołożyli się do rekompensat’, sprzedając państwowe lasy i nieruchomości”.

Taką możliwość stwarzała zmiana konstytucji, która posłowie rządzącej koalicji chcieli przeprowadzić na jednym z grudniowych posiedzeń Sejmu. W mediach, jak na wagę głosowania, mówiono o tym niewiele. Koalicja chciała wprowadzić do ustawy zasadniczej zapis, umożliwiający sprzedaż Lasów Państwowych, w sytuacji gdy uzna, że wymaga tego interes państwa. Poprawka przepadła jednak dzięki przewadze pięciu głosów.

„wSieci” zwraca też uwagę, iż innym źródłem zysku, z którego planowano pokryć odszkodowania dla Żydów miała by być sprzedaż polskiej ziemi obcokrajowcom. 1 maja 2016 roku kończy się bowiem okres ochrony dla polskiej ziemi. W tej sprawie trafił do Sejmu wniosek o referendum, by polską ziemię dopuścić do sprzedaży cudzoziemcom, gdy średnie zarobki Polaków będą stanowiły minimum 90 proc. średniej płacy w Unii Europejskiej. Wniosek trafił do Sejmu pół roku temu. Na razie nie wiadomo, co się z nim stanie.

Obietnice zwrotu majątku ze strony polskiego rządu pojawiły się m.in. w 2008 roku, podczas spotkania przedstawicielami organizacji żydowskich w Nowym Jorku. Jak twierdził jeden z przedstawicieli takiej organizacji, Tusk miał sam zainicjował rozmowę na ten temat, deklarując, że jako Kaszub wie, ile musieli przejść i wycierpieć w związku ze swoją „odmiennością”.

Mimo deklaracji, sprawy nie zostały doprowadzone do końca. Ale zdaniem ambasadora USA, Komorowski zapewnił go, iż „Tusk jest zdeterminowany, by jak najszybciej uchwalić odpowiednią ustawę”. Organizacje żydowskie przystąpiły w końcu też do bardziej formalnych działań i na początku 2011 roku utworzyły zespół HEART, mający na celu „odzyskiwanie mienia żydowskiego w Europie Środkowowschodniej”. Jego dyrektor, Robert Brown przyjechał do Polski w 2013 roku, gdzie rozmawiał na temat zwrotu mienia w 2013 roku z Tuskiem, a także Rostowskim, Sikorskim i Gowinem. Wówczas miał nastąpić „przełom”.

Wstępnie szacuje się, że koszt rekompensat może wynieść nawet 60 mld. dol. Ostatnim razem, jak pisze „wSieci”, prezes HEART spotkał się z Bronisławem Komorowskim przy okazji otwarcia Muzeum Historii Żydów Polskich.

https://pch24.pl/wsieci-dzieki-sprzedazy-polskich-lasow-rzad-chcial-wyplacic-zydom-odszkodowania/

😂😂  Zmień dilera

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, tracker napisał:

Lotosu też nie chciał sprzedać ... sam se zmień :D

Może i chciał ale nie sprzedał, za to PiSiorom się to udało ... Ale dla was ten co myślał o zabójstwie jest bardziej winny niż zabójca xD

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
1 minutę temu, tracker napisał:

Lotosu też nie chciał sprzedać ... sam se zmień :D

Nie sprzedał jednak  a pis tak go sprzedał że 50 % to co lotos wyprodukuje należy do saudyjczyków i jak będą chcieli do sprzedadzą gdzie indziej

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v