Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał:

I PiS zrobił takie plany że tną wszystko ... Nawet Dolinę Chochołowską ... Nawet Parki Narodowe nie były przeszkodą, jednego podgrzybka stamtąd nie wyniesiesz, ale PiS już drzewo wywozić może ?

ludzie strajkowali ostatnio dokładnie lesnicy ze wiedzą lepiej co mają robić i jak chronić las 

Opublikowano
1 minutę temu, mirro napisał:

A po kija tam drzewa? Kamienie i krokusy tam starczą. 

Nie wiem, jak mnie uczono w szkołach to parki narodowe miały być jak najmniej skażone działalnością człowieka, takie enklawy wolnej natury, ale jak widać PiS to zmienił ...

Opublikowano

I PiS zrobił takie plany że tną wszystko ... Nawet Dolinę Chochołowską

Sprawa jest taka, że jak Prezes PiS stanął na początku doliny, to te bezużyteczne drzewa zasłaniały mu cały widok. To się wkurzył i kazał se widok poszerzyć. tak na wszelki wypadek jakby znowu przyjechał.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, nie napisał:

sekta uwierzy we wszystko

Ototo, masz rację, wierzysz w każdą papkę którą PiSowska sekta włoży Ci do mózgu ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano (edytowane)
24 minuty temu, hubertuss napisał:

Kraje w stanie wojny takiej pełzającej i to duże kraje których większość terytoriów od wojny jest wolna. I które to kraje cały czas rozwijają i unowocześniają swoją produkcję rolną zachowując póki co niższe koszty niż w Europie.

Wczoraj oglądałem reportaż Barbary Włodarczyk z 2018 roku z okolicy granicy Chińsko Rosyjskiej. Koleś przyjechał z Chin do Rosji 28 lat temu. Prowadzi biznesy. Wziął w dzierżawę 2000 tys ha ziemi w Rosji która była niczyja i zaczął uprawiać.  Tam wciąż ziemia czeka na tych co chcą na niej robić wciąż są rezerwy i tania siła robocza.

(...śnapisał w cytacie i problem było zacytować
no ale jakoś poszło, nvm)
no czy chińska siła robocza taka już teraz tania to nie wiem a ruski u Chińczyka długo nie poparobkuje i szybko tam odrodzą się konflikty uśpione jeszcze z czasów ... się to chyba nazywało - "wojen mandżurskich" (?) czy jakoś tak ale gdzieś z początków XX-ego wieku.
rosja jeszcze nie wie ale niebawem się dowie że największym jej zagrożeniem nie jest zachód a właśnie wschód i na jakiś czas na pewno i tam się zmodernizuje rolnictwo ale stamtąd pójdzie to na wschodnioazjatyckie rynki bo nawet na afrykańskie nie wiem czy cokolwiek.
Dlaczego tak wszyscy zainteresowali się rolnictwem nawet z genetycznymi nierobami jak kacapy włącznie? kiedy owo zainteresowanie się nasiliło? a no oscylacje rynkowe i wzrost cen płodów z którego mamy teraz zjazd w dół i w USA też bywają okresy kiedy stepy zamieniają się w pola uprawne a gdy ceny spadną wracają w ugór i taki cykl to skala coś blisko dekady. Owczy pęd tak samo działa w skali lokalnej jak i globalnej i właśnie mamy ripostę cenową i na tych chińskich u kacapów dzierżawców. Jedytny pozytyw dopłat unijnych to wygładzanie tych oscylacji lokalnie u siebie ale dołek popytowy a górka podażowa żywności gdzieś tak właśnie teraz w skali glob....
ee e, zara zara, to już analizy prognostyczne i po pierwsze to dane dopiero zbieram i durnot mogę napisać a jak se dane przynajmniej mi potrzebne już pozbieram to pierwsze swoje plany upraw na ten rok poukładam a później to już nie będę miał czasu tak se za free pisywać ... i mooże w połowie maja wątek dokończę jak z pól zlezę poobrabianych... kiedy już nikomu się zda :P ;)

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Nie wiem, jak mnie uczono w szkołach to parki narodowe miały być

Nic nie jest Narodowe, dopóki PiS nie powie że jest Narodowe.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Roman176 napisał:

zobacz sobie jest mniej ano nie więcej 

Nic tam nie napisano że jest mniej wycinek czy więcej ...

Ja piszę to co widzę, sąsiedni las nigdy nie był tak cięty jak w ostatnich latach ...

Opublikowano (edytowane)

Ale już Ci pisałem, mam las państwowy niedaleko, widzę co z nim zrobiono w przeciągu ostatnich 3 lat ... Chyba wiem jak brzmi piła spalinowa i jak wygląda wycięty las ?

Opublikowano
34 minuty temu, Roki212 napisał:

Nie jest to fotomontaż bo widziałem transmisje na tiktoku ktoś miał liva i widać jak z tym jeździł tylko gdzie byli inni czemu nie zareagowali 

Nie wiem tez jestem zdania żenam to nie potrzebne, jak pisałem nawet jeśli to prawdziwe to mamy ważniejsze sprawy i przekazy dla narodu. 

Zrobił któryś tu gaki larum jak nasza flagę sponiewierali lub krzyczeli ,,śmierć lachom" ?

Opublikowano
7 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Rozumiem że popierasz wycinkę drzew w Dolinie Chochołowskiej, w sercu polskich Tatr ?? Bo twoja ukochana partia na to pozwoliła ...

Został zatwierdzony sanitarny odstrzał dzików 6500sztuk, Gdzie ci wszyscy obrońcy celebryci z 2019? Rusiny, Ostaszewskie, Stuhry, czy Rosati już wysłał pisma do KE czy to aby na pewno humanitarne? Widzę że bardzo Ci leży na sercu gospodarka leśna, co Ty na to?

• Like 1
Opublikowano

A tu dla rozluźnienia atmosfery, nowa wiadomość z życia Antoniego Maciarewicza.:lol:

https://wiadomosci.wp.pl/fragmenty-wraku-tupolewa-w-rekach-podkomisji-macierewicza-czesc-zgubiono-lub-zniszczono-6998424628681696a

"Dowody rzeczowe przekazane komisji przez prokuraturę zostały zniszczone. Komisja Macierewicza pozostałe 18 oryginalnych części Tupolewa po prostu zgubiła. Te dowody zniknęły - powiedział wiceszef MON w czwartek."

No to teraz rozumiem czemu drugi samolot pocięli szlifierkami, Chcieli odtworzyć pogubione kawałki rozbitego.:lol:

• Haha 1
Opublikowano
Przed chwilą, binek napisał:

Widzę że bardzo Ci leży na sercu gospodarka leśna, co Ty na to?

Odstrzał dzików jak najbardziej, za bardzo się namnożyło to w ostatnich latach. ;) Im więcej tym lepiej ...

Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

mam las państwowy niedaleko,

i na podstawie jednego lasu wyciągasz wnioski na całą polske, nie wiedząc nawet jaki jest powód prac w tym lesie - brawo 

Opublikowano
1 minutę temu, mirro napisał:

No to teraz rozumiem czemu drugi samolot pocięli szlifierkami, Chcieli odtworzyć pogubione kawałki rozbitego.:lol:

A może zdobyte fragmenty od Rosjan nie pasowały do teorii zbudowanej na podstawie badań nad parówkami xD 

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Odstrzał dzików jak najbardziej, za bardzo się namnożyło to w ostatnich latach. ;) Im więcej tym lepiej ...

W 2019 nie namnożyło się?

Opublikowano
Przed chwilą, mirro napisał:

Do tego bardziej A10 by się nadawały, ale niestety nie mamy.:lol:

jak się będą zbijać w większe stada, to sypną kasetowymi i pozamiatane, na razie trenują na pojedyńczych podejście i namierzanie

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, binek napisał:

W 2019 nie namnożyło się?

A czy ja popierałem walkę z odstrzałem dzików ?? Jeszcze 2-3 lata temu nie było ich u mnie w okolicy, ale w ostatnim roku już coraz bardziej widać dziki ... Może właśnie dlatego że w okolicznym lesie była wycinka na całego 🤔

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v