Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zielony ład był w UE przeforsowany przez Ursulę i von Timmermansa, a za nim w PE głosowała cała partia ludowa, w tym europosłowie z takich partyii jak PSL i PO-KO, oczywiście pokomuna która tez się dostała do europarlamentu głosowała też za. Donald T. wycofał wszystkie skargi wniesione przez PiS-SP do trybunału UE.

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, mirro napisał:

Niesamowita wiadomość.:efendi2:Tylko z czym by ją połączyć?:-o

no trza (bardziej warto) i w Polsce jakoś lotniska podbudować bo łatwiej teraz będzie we wiedniu wylądować i teraz jeszcze lepiej lotem niż drogami przez karpaty się szlajać.
przecież nikt z Polski nie pojedzie do wiednia na samolot do... nie wiem; Paryża? Londynu....

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
1 minutę temu, dysydent napisał:

no trza i w Polsce jakoś lotniska podbudować bo łatwiej teraz będzie we wiedniu wylądować i

A to teraz było gorzej, bo lotnisko w Wiedniu było za małe i austria odganiała samoloty z Polski?

Opublikowano
9 minut temu, tracker napisał:

Zielony ład był w UE przeforsowany przez Ursulę i von Timmermansa, a za nim w PE głosowała cała partia ludowa, w tym europosłowie z takich partyii jak PSL i PO-KO, oczywiście pokomuna która tez się dostała do europarlamentu głosowała też za. Donald T. wycofał wszystkie skargi wniesione przez PiS-SP do trybunału UE.

amen 

1 minutę temu, mirro napisał:

A to teraz było gorzej, bo lotnisko w Wiedniu było za małe i austria odganiała samoloty z Polski?

po co u nas budować jak bd Wiedniu 

• Like 1
Opublikowano

Andrzej Dycha został powołany na stanowisko prezesa Polskiej Agencji Inwestycji i Handlu 

Image

bezpartyjny, kompetentny, wyłoniony w konkursie 🤮

1 minutę temu, mirro napisał:

Ulżyło Ci?

zabolało cię? :D 

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, mirro napisał:

a wiesz że nawet można tak powiedzieć tylko wszystkie nie tylko z Polski bo porty lotnicze przeciążone a choćby tylko o niższym komforcie są przez samych pasażerów omijane, droższe dla linii lotniczych bo jakoś muszą te porty optymalizować nie tylko przepustowość pasów lotniczych ale i infrastruktury ... reszty infrastruktury a najprościej ceną

zapytałem jednego zębalistę co se prywatną klinikę postawił - dlaczego ma dużo drożej niż inni? - to odpowiedział że ma taki natłok szczerbatych że nie wyrabia i jedynie ceną najłatwiej zrównoważyć kolejki. Pojawi się więcej takich usług, o porównywalnym standardzie to wtedy obniży ale tu akurat wąskim gardłem jest kadra no ale mechanizm podobny

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

a wiesz że nawet można tak powiedzieć bo porty lotnicze przeciążone

Ale że Wiedeński jest przeciążony, nie jest argumentem za budową CPK. 

Opublikowano

a i zdemaskowałeś przesadną atencję dla germaństwa pisząc

4 minuty temu, mirro napisał:

Wiedeński

zapewne w odruchowej przeciwwadze do mojego

23 minuty temu, dysydent napisał:

wiednia

choć przymiotniki piszemy z małej
i co prawda ja celowo manifestuję kontrpogardę do germańskich nacji w zamian jaką one nas darzą i u mnie jest to wręcz ostentacja to u Ciebie obawiam się mimowolnej demaskacji ;)

Opublikowano

zapewne w odruchowej przeciwwadze do mojego

Nawet nie zwróciłem uwagi co wskoczyło z klawiatury. ale dzięki za zwrócenie uwagi, bo faktycznie to babol, a nie atencja.

Opublikowano
9 minut temu, tracker napisał:

A tymczasem borem lasem

na koniec materiału pada pytanie - co o tym skandalu myślicie?

a no podobnie myślę jak w tamtym przypadku

58 minut temu, dysydent napisał:

tak, zgoda; tylko tu już mamy ten akurat ściśle określony i tragiczny przypadek i czym innym jest złamanie przepisów a czym innym nawet nieumyślne doprowadzenie do śmierci i bezwzględnie ma być ustalona przyczyna tej śmierci a stuprocentowej pewności bez...

1 godzinę temu, jacus napisał:

sa juz wyniki sekcji zwlok i toksykologicznych ??  skad wiadomo ze to galareta byla winna ??

no właśnie.
akurat na ten przypadek jest możliwe ustalenie czy zatrucie pokarmowe czy tylko zbieg okoliczności a tego - zdaje się - jeszcze nie wiemy

walcząc z pisowskimi stereotypami odpowiedzialności rodzinnej Tusk wpadł w dokładnie taki sam bo nadal nie wiemy czy ta juniorka thunowa nie jest może rzeczywiście dobrym fachurą w cyfryzacji i może rzeczywiście nadaje się na to stanowisko lepiej niż kogo tam zamiast już teraz w popłochu wsadzą?

polityka zabiła merytorykę i to w cholernie bezsensownie kosztowny sposób

Opublikowano

https://oko.press/na-zywo/dzien-na-zywo-najwazniejsze-informacje/tusk-o-pegasusie-wszystko-jest-do-dyspozycji-prezydenta

"Ochrona przed nielegalną migracją jest częścią naszej polityki obrony jako takiej, ponieważ oba reżimy – zarówno moskiewski, jak i miński, używają nielegalnej migracji jako narzędzia wojny hybrydowej. Musimy mieć tego świadomość” – powiedział premier Donald Tusk "

Opublikowano
55 minut temu, tracker napisał:

Dopisz jak w tej sprawie zachował się twój ukochany pis.

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, tracker napisał:

https://dorzeczy.pl/kraj/552096/rekord-tuska-jego-rzad-liczy-134-osoby.html

Rząd Tuska największy w historii. Ponad 130 osób

by żyło się lepiej:)

dla tego nie lubię i tych popaprańców i może by jaki bunt zorganizował z postulatem ograniczenia ilości urzędasów na milion mieszkańców bo jak nie to przestajemy płacić podatki zwyczajnie blokując dotarcie do pracy i otwarcie urzędów skarbowych, nakaz nienaliczania VAT w detalu itd itp oczywiście po uprzednim obstawieniu komend policji aby siepacze nie rozegnali tych spod skarbówek i zusów bo to im też chlebka byśmy odmawiali ;)

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

pis nie ma znaczenia w wynikach głosowań to se może głosować i za bezładem a nic to nie zmieni bo nie ma większości :P
trzeba było wygrać wybory a nie wygrali bo właśnie wiele z tego zielonego ładu sami wcześniej zaakceptowali

nie wolno się nazywać prawicą jeśli mnoży się socjal i nacjonalizuje gospodarkę bo do reszty traci się wiarygodność tak jak teraz tymi nic nie znaczącymi głosowaniami
jak to było? - "miałeś chamie złoty róg...."

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

Europosłowie z PO, PSL mają większość i jak głosują ??? Za zielonym ładem czy przeciwko??? Za interesami niemieckimi czy przeciwko ???

Edytowane przez tracker
Opublikowano
mirro napisał:

a wiesz że nawet można tak powiedzieć bo porty lotnicze przeciążone

Ale że Wiedeński jest przeciążony, nie jest argumentem za budową CPK. 

Tyle, że we Wiedeniu to nie jest żaden CPK jeno zwykłe lotnisko. Niech se i Warszawa zbuduje na rogatkach tylko niech nie wbija się ze swymi garniturami na lokalne podwórka...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v