Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Przestań.

Ciesz się że naród w końcu się ocknął.

Może wszystkiego nie osiągniemy, nie zmienimy, ale mam nadzieję że przestaną nawiedzone ekologi i inne pedały mówić nam jak powinniśmy pracować na własnej ziemi, a pozwalając innym na wszystko bez żadnych norm...nawet tych słusznych.

Opublikowano (edytowane)

Czas i to forum pokazuje, że niektórym trzeba mówić a i tak nie rozumieją. Widziałeś tu głupców siejących nawozy w śnieg na początku stycznia. Nie budujmy mitów, że każdy rolnik wie jak ma robić i robi dobrze i ma predyspozycje do prowadzenia gosp w trudnych czasach.

Zielonego ładu już nikt nie wycofa. Coś tam ugłaskają coś tam pozmieniają i będzie git. MI ekoschematy tez się nie podobają ale gdzie byli wszyscy jak je wprowadzali. gdzie były izby rolnicze w każdym powiecie jest izba rolnicza są wyższe oddziały izb rolniczych to jest dużo ludzi w Polsce gdzie była COPA COGECA? Tam też jest banda ludzi? Gdzie był rząd gdzie był Wojciechowski?

Ekologia będzie dalej na topie i nikt i nic tego nie ruszy bo to już daleko zaszło. Zobacz, że żaden polityk czy to Siekierski czy Wojciechowski nie obiecuje wyrzucenia zielonego łądu do kosza. WIęc zapomnij.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
43 minuty temu, hubertuss napisał:

Czas i to forum pokazuje, że niektórym trzeba mówić a i tak nie rozumieją. Widziałeś tu głupców siejących nawozy w śnieg na początku stycznia. Nie budujmy mitów, że każdy rolnik wie jak ma robić i robi dobrze i ma predyspozycje do prowadzenia gosp w trudnych czasach.

Zielonego ładu już nikt nie wycofa. Coś tam ugłaskają coś tam pozmieniają i będzie git. MI ekoschematy tez się nie podobają ale gdzie byli wszyscy jak je wprowadzali. gdzie były izby rolnicze w każdym powiecie jest izba rolnicza są wyższe oddziały izb rolniczych to jest dużo ludzi w Polsce gdzie była COPA COGECA? Tam też jest banda ludzi? Gdzie był rząd gdzie był Wojciechowski?

Ekologia będzie dalej na topie i nikt i nic tego nie ruszy bo to już daleko zaszło. Zobacz, że żaden polityk czy to Siekierski czy Wojciechowski nie obiecuje wyrzucenia zielonego łądu do kosza. WIęc zapomnij.

mysle ze wiara w tuska to juz ci resztke rozumu odebrala.  nikt w zadne brednie wojciechowskiego nie wierzy.  wciskaja ciemnote ze zaweiszaja obowiazek 4 % ugoru pod warunkiem wprowadzenia straczkow bez srodkow chemicznych.. ..   podwyzszenie doplat o 10 %   nikogo te brednie nie zadawalaja.     rok temu pszenica o tej nie kosztowala 680 zl .  https://www.agrolok.pl/notowania/notowania-cen-pszenicy.htm  

sprawdz sobie ceny mitomanku , ale faktycznie skad masz wiedziec skoro nie zajmujesz sie prowadzeniem gospodarstwa rolnego.   a jezeli prowadzisz to jaki areal i jakie uprawy ?

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano

Spadek oglądalności TVP to dopiero początek kłopotów. Ta decyzja może ich pogrążyć

Czytaj więcej na https://pomponik.pl/plotki/news-spadek-ogladalnosci-tvp-to-dopiero-poczatek-klopotow-ta-decy,nId,7333451?fbclid=IwAR2vpu6hWIXYKhSfbR4hxaR9ljwXL2TQQntRVDejqu7wSsXcklflt9ioEJs#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrome

57 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Śnieg to taki deszcz, tyle że zmrożony...

Gdyby ktoś sial po deszczu to afery byś nie kręcił.

bo ja wiem lepiej bo jestem lepszy 

58 minut temu, 1kris1 napisał:

u nas jeden latał na blokady , wkurzył się to..... pojechał z rodziną na narty do Włoch. są ferie. rolnictwo to stan umysłu. 🙃

co w tym dziwnego ? 

Może być zdjęciem przedstawiającym 1 osoba i tekst

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, hubertuss napisał:

Tak ja nie wiem co się dzieje w rolnictwie? Ja protestuje rok po wprowadzeniu ekoschematów? O tym, ze dopłaty będą mniejsze dyskutowaliśmy nawet na tym forum rok temu. Przejrzyj temat o dopłatach. Zarzucasz mi, że nie słucham, że nie rozumiem że nie mam pojęcia. A wychodzi, ze to ty nie masz pojęcia.

W zeszłym roku o tej porze pszenica była prawie tak tania jak teraz rzepak podobnie zboże z UA jechało nie hamowane przez nikogo w skali duże dużo większej niż teraz o tym, że dopłaty będą niższe było wiadomo o tym, ze ugorowanie będzie było wiadomo. Ale rządził pis i wam to wszystko pasowało. Teraz rządzi kto inny i u znacznej połowy to był jedyny powód do strajków i to widać po tym co rolnicy na strajkach mówią. Dzisiaj Wojciechowskiemu braw bili.

A kiedy Ty protestowałeś?🤔 

Że po ile była pszenica rok temu o tej porze ? I Ty chcesz @masa24  w tej kwestii pojęcia uczyć 😄

Powtarzam Ci kolejny raz,  rój temu też strajkowali ludzie  na wschodzie kraju, i nie pasowało nam co się dzieje . Gdyby było inaczej nie wprowadzali by rekompensaty  do zbóż. 

Edytowane przez GRZES1545
Opublikowano
1 godzinę temu, hubertuss napisał:

nikt tak naprawę nie zdawał sobie sprawy jak popierdolone są te warunki a ceny były więc nie robiło wrażenia brak dopłat - (niech sobie wsadzą takie rozważania) dziś kiedy nawet dopłaty nie gwarantują opłacalności zmienił się światopogląd i ekonomia 

Opublikowano

dobrze mowisz , bo warto wspomniec ze jak ceny byly rzepak 2500 -3000  , pszenica 1500   to czesto bylo mowione ze ludzie zrezygnuja z doplat czy tam licza sie z  ewentualnymi karami.....   teraz koniunktura jest jaka jest wiec i doplata dobra

• Haha 1
Opublikowano

Czyli co, jak PiS się stawiał Brukseli to było źle, bo krzykacze, ciemniaki  itp

a teraz ci, co pluli na PiS twierdzą otwarcie, że nikt z obecnych przy władzy nie sprzeciwi się FitFor55 ani Zielonemu Ładowi

to ja powiem tylko tyle - poprzednicy przynajmniej mieli jaja głośno mówić, że to złe dla Polski, a obecnie tylko się klaszcze, jak każą Niemcy i Francja

w telewizji nikt nie tłumaczy z jakich powodów rolnicy strajkują, że jest to związane z nirealnymi celami ekologicznymi

a najlepszy był jednak ekspert - naukowiec

zapytany - o ile spadnie temperatura na ziemi, jak Europa przestanie emitować CO2 do 2050 roku, powiedział,, że nie ma technicznie możliwości ograniczyć emisji CO2 do atmosfery, a temperatyra obniży się o wartość niemierzalną, bo Europa wydobywa i zużywa tyle węgla w rok, co Chiny w 2 tygodnie, a oni żadnych zobowiązań nie podpisali, tak samo jak USA czy Indie albo państwa afrykańskie.

powiedział krótko, że owszem, nalezy dążyć do rozwiązań ekologicznych, ale narzucony w europie plan to utopia taka sama jak kołchozy w ZSRR

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Patryk Słowik
100 konkretów na 100 dni, ale nie było nigdzie powiedziane, że te 100 dni musi następować po sobie 😂
Dawno nie słyszałem głupszego tłumaczenia, a konkurencja przecież spora.

nim minie sto dni to wyborcy po, 3d, i 2050 będą chodzić okrakiem :D 

żeby tylko wazeliny nie zapomnieli używać, bo jeszcze będzie dodatkowo ból d*py :D 

donald was wydyma :D 

Edytowane przez nie
Opublikowano

Ale ich dyma co dzień a oni wytrzeszczają z bólu oczy i prykają motylami z zadowolenia dopiero jak im  gardłem wylezie to będą mieli dosyć tej "praworządności" a to powinno być 100 cm na 100 dni i nazywa się  kolonoskopia 

• Haha 1
Opublikowano
40 minut temu, nie napisał:

100 konkretów na 100 dni, ale nie było nigdzie powiedziane, że te 100 dni musi następować po sobie 😂

Przecież wiadomo że trza odliczyć wekendy i święta. A i ferie po drodze były.:lol:

57 minut temu, jahooo napisał:

to ja powiem tylko tyle - poprzednicy przynajmniej mieli jaja głośno mówić, że to złe dla Polski,

Czy aby na pewno? Bo zdaje się że mówili co ludzie i tak wiedzieli, ale rąsię i tak przyłożyli do tego, co oprotestowali.:lol:

Opublikowano (edytowane)

równie dobrze można powiedzieć, że nie zostało się wyruchanym, bo przecież "ruchali żonę". w tym dziwnym systemie , nie glosujac oddajesz glos na partie wiekszosciowa.

Edytowane przez Siedzacybyk
Opublikowano

27 luty przyłączamy się do was do strajków  

Komisja Krajowa WZZ "Sierpień 80"  yC-oTf2kaR4.png gotowy(a) do działania.

· 
🔴2️⃣7️⃣ lutego znów cała Polska stanie.
Tego dnia znów odbędzie się ogólnopolski protest 🚜ROLNIKÓW🚜 do którego przystąpią⚒️ GÓRNICY ⚒️
Zablokowana ma być m.in. Warszawa i Poznań, a także granica z Ukrainą.
50 minut temu, mirro napisał:

Czy aby na pewno? Bo zdaje się że mówili co ludzie i tak wiedzieli, ale rąsię i tak przyłożyli do tego, co oprotestowali.:lol:

na pewno poprzednicy bali się strajku późno ale działali a rudy sobie jeździ na nartach 

Miruś śmierdzisz wyborcą rudego 

no i uj poszło sie jebać

Może być zdjęciem przedstawiającym tekst „ড tysol.pl Polacy nie chcą? Intel składa wniosek o budowę fabryki czipów W Niemczech 16.02.2024 08:45 Fodols roducent czipów Intel złożył wniosek o budowę swoich dwóch fabryk w Magdeburgu. Jest to obecnie najważniejsza. Lokalni mieszkańcy i organizacje ekologiczne mają teraz możliwość wniesienia sprzeciwu -informuje serwis mdr.de.”

Opublikowano
12Pafnucy napisał:

Przestań.

Ciesz się że naród w końcu się ocknął.

Może wszystkiego nie osiągniemy, nie zmienimy, ale mam nadzieję że przestaną nawiedzone ekologi i inne pedały mówić nam jak powinniśmy pracować na własnej ziemi, a pozwalając innym na wszystko bez żadnych norm...nawet tych słusznych.

Jakże w końcu? W 2015 tak mówili - teraz to już będzie drugi raz...

Siedzacybyk napisał:

równie dobrze można powiedzieć, że nie zostało się wyruchanym, bo przecież "ruchali żonę". w tym dziwnym systemie , nie glosujac oddajesz glos na partie wiekszosciowa.

A oddając głos nieważny?

GRZES1545 napisał:

Gdyby było inaczej nie wprowadzali by rekompensaty  do zbóż.

I co to miało pomóc? Rzucenie ochłapu to prosty knebel i nic więcej.

jahooo napisał:

Czyli co, jak PiS się stawiał Brukseli to było źle, bo krzykacze, ciemniaki  itp

Z jakimś konkretem się stawiał? Oprócz chęci przywrócenia monarchii oczywiście...

Opublikowano
20 minut temu, DTaras napisał:

Z jakimś konkretem się stawiał? Oprócz chęci przywrócenia monarchii oczywiście...

Ło matko! A stać nas na klejnoty koronacyjne? Przecież to kupa pieniądzorów takie cuś kosztuje?:lol:

• Like 1
Opublikowano
Roman176 napisał:

no i uj poszło sie jebać

Przede wszystkim Intel nie potwierdza. A w dalszej części - gdzieś dwa lata będą stawiać tę budę zatem zgodnie z prawem Moore'a dostaniemy w naszej części świata spadek krzemowy. Wygląda to mniej więcej tak: zamiast zmniejszać tranzystory dodaje się rdzeni przy czym technologia wielu wątków na niskich obrotach to sposób na ograniczenie ilości ciepła koniecznej do oddania z czipu. Przy pracy z jednym wątkiem rdzenie muszą się wyłączać. Gdzie jest kres? Intel działa w zdaje się 5nm a Apple w 3. Już blisko. I teraz. Gdy do pralek zawita upowszechniona technologia 3nm i jednostka zarządzajaca będzie w scalaku elementem jednostki falownika silnika to będzie target zakładu w Polsce.

mirro napisał:

Ło matko! A stać nas na klejnoty koronacyjne? Przecież to kupa pieniądzorów takie cuś kosztuje?

Zależy kto kapuchę zlicza bo jefen kupuje helikoptery a drugi idzie w hazard rozdawania. Jako, że złoto i diamenty to przedmiot hazardowy sensu stricte, no może złoto to też surowiec, to stawiam iż było "nas stać".

Opublikowano
46 minut temu, DTaras napisał:

Zależy kto kapuchę zlicza bo jefen kupuje helikoptery a drugi idzie w hazard rozdawania. Jako, że złoto i diamenty to przedmiot hazardowy sensu stricte, no może złoto to też surowiec, to stawiam iż było "nas stać".

Może po to NBP kupiło tyle złota na rynku ???

• Haha 1
Opublikowano
11 godzin temu, Roman176 napisał:

27 luty przyłączamy się do was do strajków  

Komisja Krajowa WZZ "Sierpień 80"  yC-oTf2kaR4.png gotowy(a) do działania.

· 
🔴2️⃣7️⃣ lutego znów cała Polska stanie.
Tego dnia znów odbędzie się ogólnopolski protest 🚜ROLNIKÓW🚜 do którego przystąpią⚒️ GÓRNICY ⚒️
Zablokowana ma być m.in. Warszawa i Poznań, a także granica z Ukrainą.

na pewno poprzednicy bali się strajku późno ale działali a rudy sobie jeździ na nartach 

Miruś śmierdzisz wyborcą rudego 

no i uj poszło sie jebać

Może być zdjęciem przedstawiającym tekst „ড tysol.pl Polacy nie chcą? Intel składa wniosek o budowę fabryki czipów W Niemczech 16.02.2024 08:45 Fodols roducent czipów Intel złożył wniosek o budowę swoich dwóch fabryk w Magdeburgu. Jest to obecnie najważniejsza. Lokalni mieszkańcy i organizacje ekologiczne mają teraz możliwość wniesienia sprzeciwu -informuje serwis mdr.de.”

A to przypadek...

Opublikowano
11 godzin temu, Siedzacybyk napisał:

głupie tłumaczenie w momencie oddawania głosu nie wiadomo kto ma większość 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v