Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Co widzisz ?.

Wyraziłem to co rudego blikuje do działania .

Nie wszystko muszę napisać co  robię i kto co robi .

Powiem ci syn i zjedz byli w Zamościu , ja nie muszę teraz,  czas na młodych .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
6 minut temu, galan99 napisał:

ja nie muszę teraz,  czas na młodych .

Wymówki, wymówki, wymówki...

Popieraniem raczej nie jest ciągła krytyka poczynań rolników i radość z tego że np z Ukrainy pchają ...

• Haha 1
Opublikowano

Nadal pada deszcz .

Cytat z wypowiedzi do Polskiego polityka Tuska widać jak się liczy w świecie . Wiec jest jedno pewne licz tylko na siebie .

Lindsey Graham podczas debaty w amerykańskim Kongresie zaprezentował planszę z wpisem Donalda Tuska, w którym skomentował on blokadę ustawy mającej zapewnić wielomiliardową pomoc dla Ukrainy przez senatorów USA. — Nie obchodzi mnie, co pan myśli — stwierdził stanowczo republikański senator. 

Opublikowano
1 godzinę temu, 12Pafnucy napisał:

Na nartach...

Mają w d....rolnicze protesty.

Na nartach to chyba dzisiaj w nocy we śnie jeździłeś. W Morągu wczoraj nie było śniegu.

58 minut temu, jahooo napisał:

vLfm1VuoBeQSZaPBNqMNUvYB6KUiR8Ll.jpg

bq5CCQBpk7Fzprn68VdYWYb5aqMoHGyj.jpg

No niestety społeczeństwo tak będzie to odbierać. Już wczoraj tu była o tym dyskusja.

Opublikowano

Z kanałów socialmedia @1930_tvp wygumkowano materiał z wymyślonym sondażem, żeby nie można było pokazać dowodów. Na stronie jest już wydanie w podmontowanej wersji (Łuczyński został wezwany do naczytania nowego offa do zmienionej grafiki), ale kłamstwo w białej zostało:

Image

czy oni nie potrafię żyć bez kłamstwa

tusk kłamie, ministrowie kłamią, ,media kłamią, ...... widać taki jest ich kod dna

po-lszewiki

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, galan99 napisał:

Nadal pada deszcz .

Cytat z wypowiedzi do Polskiego polityka Tuska widać jak się liczy w świecie . Wiec jest jedno pewne licz tylko na siebie .

Lindsey Graham podczas debaty w amerykańskim Kongresie zaprezentował planszę z wpisem Donalda Tuska, w którym skomentował on blokadę ustawy mającej zapewnić wielomiliardową pomoc dla Ukrainy przez senatorów USA. — Nie obchodzi mnie, co pan myśli — stwierdził stanowczo republikański senator. 

Ani tam nie obchodzi nikogo Tusk ani u nas nikogo nie obchodzi amerykański senator. Tam trwa kampania wyborcza. A wybranie Trumpa dla naszej części świata może być niezbyt dobrym wyjściem.

Jak by ewentualnie Tusk ogłosił, że PL ma do wydania miliony na sprzęt wojskowy to gwarantuje ci, że ten senator i Trump jak wygra wybory będą Tuska ściskać i obejmować i witać jak swojego.

2 minuty temu, nie napisał:

Z kanałów socialmedia @1930_tvp wygumkowano materiał z wymyślonym sondażem, żeby nie można było pokazać dowodów. Na stronie jest już wydanie w podmontowanej wersji (Łuczyński został wezwany do naczytania nowego offa do zmienionej grafiki), ale kłamstwo w białej zostało:

Image

czy oni nie potrafię żyć bez kłamstwa

tusk kłamie, ministrowie kłamią, ,media kłamią, ...... widać taki jest ich kod dna

po-lszewiki

Widać jeszcze w tvo nie wytępili do końca pisowskich szkodników.

Opublikowano
5 minut temu, hubertuss napisał:

No niestety społeczeństwo tak będzie to odbierać. Już wczoraj tu była o tym dyskusja.

Mały procent.

Sam powiedz.

Wolisz żywność z normami itd, czy coś o niewiadomym składzie zwożone z innych krajów, ale tanie.?

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, galan99 napisał:

ytat z wypowiedzi do Polskiego polityka Tuska widać jak się liczy w świecie . Wiec jest jedno pewne licz tylko na siebie .

Teraz widzisz dlaczego czasem trzeba przestać robić loda? Teraz już wiesz o co kaman? Dwa szybkie wpisy Premiera i Ministra Spraw Zagranicznych , i sprawa jasna. Dorzuć do tego sukces iż budżet dla Ukrainy nie przepadł, więc widać przyniosło to skutek. 

A PAD się od razu tłumaczy ze on płaci składki. Po kija się tłumaczy? 

Edytowane przez mirro
Opublikowano
5 minut temu, hubertuss napisał:

Ani tam nie obchodzi nikogo Tusk ani u nas nikogo nie obchodzi amerykański senator. Tam trwa kampania wyborcza. A wybranie Trumpa dla naszej części świata może być niezbyt dobrym wyjściem.

Jak by ewentualnie Tusk ogłosił, że PL ma do wydania miliony na sprzęt wojskowy to gwarantuje ci, że ten senator i Trump jak wygra wybory będą Tuska ściskać i obejmować i witać jak swojego.

Tam trwa kampania wyborcza. A wybranie Trumpa.  Trump ma bardzo dużą szansę wygrania wyborów .

Zastanawia mnie jedno co może się wydarzyć . Ukra przegrywa wojnę , czy rus zajmie całą Ukrainę i będzie kontrolował ?. Jak by tak miało się wydarzyć to ponad 10 mil , ludzi ucieknie z Ukry zaleje Europę w tym Polskę . jak to przełoży się na bezpieczeństwo Polski czy nie dojdzie do konfliktu Polsko - Ukraińskiego co będzie na rękę USA i Unii . Jak by nie patrzeć jest Polska w czarnej d*pie . 

Opublikowano
3 godziny temu, racyl napisał:

Bo przy tym co Ty produkujesz inaczej się nie da. Trzeba dać jest roślinom, zadbać o zebrać .

Ja też jak muszę to pryskam, zbieram, szykuje towar  czy podlewam. Przychodzi sezon i towar musi być gotowy na poniedziałek bo klient na niego czeka

Jak się zasieje pszeniczki, buraków, rzepaku czy kuku to na tygodniu nie ma co robić a co dopiero w niedzielę 😄. Najpierw zapoznaj się z tym co kolega produkuje a potem oceniaj

Ja piszę tak jak jest i oczekuję tego od innych a jak tu jest takich więcej to przestają mnie dziwić niektóre poglądy 

Opublikowano
2 minuty temu, galan99 napisał:

Zastanawia mnie jedno co może się wydarzyć . Ukra przegrywa wojnę , czy rus zajmie całą Ukrainę i będzie kontrolował ?. Jak by tak miało się wydarzyć to ponad 10 mil , ludzi ucieknie z Ukry zaleje Europę w tym Polskę . jak to przełoży się na bezpieczeństwo Polski czy nie dojdzie do konfliktu Polsko - Ukraińskiego co będzie na rękę USA i Unii . Jak by nie patrzeć jest Polska w czarnej d*pie . 

...uwielbiam Twój optymizm ..😆

Opublikowano
3 minuty temu, galan99 napisał:

Tam trwa kampania wyborcza. A wybranie Trumpa.  Trump ma bardzo dużą szansę wygrania wyborów .

Będzie pod dostatkiem migrantów z ukrainy i problem przydziału  tych z afryki będzie rozwiązany -potem ukraincy zrobią drugi Wołyń i swiat pójdzie dalej 

Opublikowano
9 minut temu, 12Pafnucy napisał:

...uwielbiam Twój optymizm ..😆

Czasy się zmieniają a łapy rosyjskiego imperium ciągle kładą się cieniem na tym rejonie świata.

22 minuty temu, mirro napisał:

Teraz widzisz dlaczego czasem trzeba przestać robić loda? Teraz już wiesz o co kaman? Dwa szybkie wpisy Premiera i Ministra Spraw Zagranicznych , i sprawa jasna. Dorzuć do tego sukces iż budżet dla Ukrainy nie przepadł, więc widać przyniosło to skutek. 

Co dalej , problem został , Unia przeznaczyła 50 miliardy  Euro ale to wszystko mało .

Wkurwiona i uzbrojona  Ukra , przegrywa wojnę , ludzie uciekają z Ukrainy jak to się przełoży na relacje Polsko i Ukraińskie ?. 

Opublikowano

Rosjanie od wielu lat prowadzą wojnę hybrydową za pomoca surowców. Pamiętacie , jak Polska  podpisała umogę długoterminową na gaz ?  Tuż po tym rosja dała niemcom korzystniejsze warunki, co spowodowało wielkie tarcia u nas i tarcia z niemcami. Jakoś nikt nie winił rosji ani nie wyciągnął wobec niej konsekwenci.

Potem ruscy postawili na rozwój rynku rolnego u siebie , aby zacząć destabilizowac rynek spożywczy. Wcześniej zawsze byli zależni od innych, a teraz pchają przez Ukrainę i Kazchstan swoje produkty do Unii. Tu nie ma znaczenia, czy na tym zarabiają, krotkoterminowo stać ich na dokłądanie do interesu, bo realizowane są cele polityczne, a ekonomia się nie liczy. Masa agroholdingów na Ukrainie należy do rosyjskich oligarczów lub jest do spólki z amerykanami czy innymi nacjami.  Dlaczego temat sankcji na towary rolne z rosji nie jest podnoszony na forum międzynarodowym ? Bo co, bo Afryka będzie głodowac ? Bzdura, bo wszyscy możni tego świata są tam umoczeni i nikt nie chce zrezygnować. Dodatkowo amerykanom jest na ręke zapaść w UE, a jak dojdzie Trump do władzy, to ten trend umocni się jeszcze bardziej.

Opublikowano

– To co się mówi za kulisami politycznymi, to że wasz rząd jest dogadany z Niemcami, aby nie robić konkurencji – stwierdził Bosak.

Petru natychmiast interweniował w tej sprawie i zaczął dopytywać o dowody. – Niech pan nie insynuuje – podkreślał.

– Proszę pogadać z politykami PSL i Lewicy na ten temat i zapytać, dlaczego ze strony PO jest blokada. Bo ewidentnie jest blokada – odparł Bosak.

https://dorzeczy.pl/opinie/548826/spor-o-cpk-bosak-do-petru-mowia-ze-rzad-jest-dogadany-z-niemcami.html

Opublikowano
1 godzinę temu, 12Pafnucy napisał:

Mały procent.

Sam powiedz.

Wolisz żywność z normami itd, czy coś o niewiadomym składzie zwożone z innych krajów, ale tanie.?

Ba wolę zwłaszcza gdy strajkujący rolnicy żądają nie blokowania stosowania pestycydów i innej chemii. Bo wtedy im się lepiej opłaca. A tak na poważnie dla większej ilości społeczeństwa najważniejsza jest cena. Ewentualnie większość bierze z półki to co lubi i mu smakuje i nie czyta co tam z tyłu napisane. Takich co wybierają starannie wg składu produkcji itd jest garstka.

Ato co wolę to już pisałem unia powinna skupić się na zapewnieniu bezpieczeństwa żywnościowego całej unii i każdego jej członka z osobna. Powinno to być tak ustawione by towarów które nie są konkurencyjne na świecie nie produkować w nadmiarze ewentualnie wspierać to na czym da się na świecie zarobić itd. 

1 godzinę temu, nie napisał:

adolf byłby z ciebie dumny

Jesteś odklejony jak Kaczyński. Wszyscy mówią, że błędem kampanii pisu było straszenie Niemcami i Tuskiem. Niektórzy z pisu to przyznali aa wy dalej z Jarkiem w kosmos lecicie.

Opublikowano
20 minut temu, hubertuss napisał:

Ba wolę zwłaszcza gdy strajkujący rolnicy żądają nie blokowania stosowania pestycydów i innej chemii. Bo wtedy im się lepiej opłaca. A tak na poważnie dla większej ilości społeczeństwa najważniejsza jest cena. Ewentualnie większość bierze z półki to co lubi i mu smakuje i nie czyta co tam z tyłu napisane. Takich co wybierają starannie wg składu produkcji itd jest garstka.

Ato co wolę to już pisałem unia powinna skupić się na zapewnieniu bezpieczeństwa żywnościowego całej unii i każdego jej członka z osobna. Powinno to być tak ustawione by towarów które nie są konkurencyjne na świecie nie produkować w nadmiarze ewentualnie wspierać to na czym da się na świecie zarobić itd. 

Jesteś odklejony jak Kaczyński. Wszyscy mówią, że błędem kampanii pisu było straszenie Niemcami i Tuskiem. Niektórzy z pisu to przyznali aa wy dalej z Jarkiem w kosmos lecicie.

posługujesz się językiem nazistowskiej propagandy, tak jak twoi idole

profesor uniwersytetu warszawskiego, kandydat na rektora

Gorecki.jpg

nowe elity 🤮

Opublikowano
mirro napisał:

12 minut temu, galan99 napisał:

ytat z wypowiedzi do Polskiego polityka Tuska widać jak się liczy w świecie . Wiec jest jedno pewne licz tylko na siebie .

Bo Trump powiedział a to jego kolega tyko, że Trump ma krzesło a Andrzyj nie... Moim zdaniem dobrze, że te słowa padły. Jełuropa dzięki temu wie, że Ukraina musi wygrać. Amerykanie jak przyjeżdżają do Polski to z własnymi gamelami. Jak tura się kończy to pakują te sprzęt i wyjeżdżają. Nic nie przekazują następnym. Dzięki temu mają przećwiczony odwrót bo wiadomo, że do domu idzie szybciej niż z domu. Wiąząc te informacje - w świat idzie wiadomość iż Rosjan trzeba uspokoić we własnym zakresie i lepiej puścić z dymem parę euro niż parę batalionów. Zobaczymy jakie będzie echo...

Opublikowano
31 minut temu, hubertuss napisał:

A tak na poważnie dla większej ilości społeczeństwa najważniejsza jest cena

Na szczęście już coraz więcej przejrzało na oczy.

Kiedyś i ty zrozumiesz.

44 minuty temu, galan99 napisał:

@12Pafnucy Dla ciebie materiał .

Niemcy ponad wszystko zgodzisz się z tym .

Ale z czym?

Że Niemcy?

Nie. Ja Polak.

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Rozmowy o polityce oczami rolników w 2026 roku, kontynuacja tematu z 2025 roku

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v