Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
14 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Jak to powiązałeś?.

Tak jak talerzowanie z bezorką?😆

przeczytaj swoj post..

ja stosuje talerzowa tam gdzie jest mozliwe i korzystne,reszte orze.

nie jestem fanatykiem orki i bezorki.. wszystko zalezy od warunkow pogodowych..

12 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Twoi przodkowie to Polacy?

iles tysiecy lat temu z afryki poprzez azje przybyli wiec trudno jednoznacznie stwierdzic..

kenkarte dziadkow masz ??  tam jest wpisana narodowosc -sprawdz jaka mieli twoi.

sprawdz kiedy wybuchlo powstanie w pradze.czesi tez mieli swoje powstanie ,i slowacy tez..

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, jacus napisał:

przeczytaj swoj post..

Ty swój.

Co ma niepoddawanie do przepaści?

2 minuty temu, jacus napisał:

kenkarte dziadkow masz ??  tam jest wpisana narodowosc -sprawdz jaka mieli twoi.

Mam

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano
1 minutę temu, jacus napisał:

iles tysiecy lat temu z afryki poprzez azje przybyli wiec trudno jednoznacznie stwierdzic..

O migracji z terenów obecnej Azji ,to słyszałem ,ale o wcześniejszej migracji z Afryki to nie słyszałem. Zapewne wielu ma taką wiedzę i dlatego tak przyjaźnie są nastawieni wobec " krwi z krwi swoich przodków". 

Opublikowano
50 minut temu, jacus napisał:

nie chce mi sie szukac ale nawet przy dostawie paszowej jest taki zapis..

i soja z Brazylii weź wyluzuj aTyle ze tu jadą próbki do laboratorium i traktują to poważnie a nie dziecinada 

Opublikowano
1 godzinę temu, Roman176 napisał:
ROPA WTI
Średni:  
Max 1D: 74,2700
Min 1D: 73,8700
Jednostka:

USD/baryłka

rekordowa niska cena baryłki w tym tygodniu 30gr w górę @racyl   @hubertuss  co wy na to ?   2012 teraz może by po 8 ?

30 to nie jebło w tym tygodniu w poprzednim płaciłem 6,71 na bp a na orlenie dzisiaj widziałem 6,67

Doją  z nas wszystkich na ten socjal dalej

Opublikowano
54 minuty temu, Ulman napisał:

No właśnie nie wiem ale to twoje słowa

tam nie jest napisane ze zbankrutowało tak jak pisałem ciebie i reszty by nie było stać na leczenie ... pisałem o tym miałem racje 

Przed chwilą, racyl napisał:

30 to nie jebło w tym tygodniu w poprzednim płaciłem 6,71 na bp a na orlenie dzisiaj widziałem 6,67

rudy robi to samo co w 2012 ...   u mnie jak obaj tek przestał być prezesem o 20  teraz + 10 

Opublikowano
29 minut temu, jacus napisał:

przeczytaj swoj post..

ja stosuje talerzowa tam gdzie jest mozliwe i korzystne,reszte orze.

nie jestem fanatykiem orki i bezorki.. wszystko zalezy od warunkow pogodowych..

och nowa technologia dostosowana do klimatu? chyba tego afrykańskiego w linii prostej (już wyprzedzam zarzut tak linia prosta po adolfie )

3 minuty temu, racyl napisał:

Bo łobajtek źle liczył teraz maja lepsze liczydła 

Opublikowano
4 minuty temu, Roman176 napisał:

tam nie jest napisane ze zbankrutowało tak jak pisałem ciebie i reszty by nie było stać na leczenie ... pisałem o tym miałem racje 

rudy robi to samo co w 2012 ...   u mnie jak obaj tek przestał być prezesem o 20  teraz + 10 

no to ile ta ropa u ciebie kosztuje ? 6,61 to już ze 2-3 tyg jest

Opublikowano
3 minuty temu, Roman176 napisał:

Pisałeś że "legła w gruzach" . Co to oznacza w twojej pokrętnej logice?

Opublikowano (edytowane)

6 90 tyle co ucia to kosztowało jak był obaj tek  

Edytowane przez Roman176
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, v11 napisał:

Bo łobajtek źle liczył teraz maja lepsze liczydła 

obajtka nie ma tydzień zaledwie a cena się nie zmieniła aż tak drastycznie

no takiej 6,91 to jeszcze nie widziałem nigdzie w mojej okolicy

Edytowane przez racyl
Opublikowano
Przed chwilą, Ulman napisał:

Pisałeś że "legła w gruzach" . Co to oznacza w twojej pokrętnej logice?

ze 30 % amerykanów nie było ubezpieczonych bo za drogo  

no takiej to jeszcze nie widziałem nigdzie w mojej okolicy

u mnie jest większy popyt nowa dostawa  firmy transportowe 

Opublikowano
1 godzinę temu, Ulman napisał:

co  i gdzie legło w gruzach?

prywatna opieka i ubezpieczenia 

6 minut temu, Roman176 napisał:

ze 30 % amerykanów nie było ubezpieczonych bo za drogo  

Po co znowu najpierw fantazjujesz a potem kręcisz?

Opublikowano

Tankowanie będzie droższe. Eksperci prognozują ceny i komentują efekt Obajtka

Przed chwilą, Ulman napisał:

Po co znowu najpierw fantazjujesz a potem kręcisz?

po pierwsze co do pierwszego napisałeś mimo wykształcenia wyższego z ekonomii i przedsiębiorczości leżysz i kwiczysz .... odniosłem sie to twojej fantazji ułańskiej co chciał zrobić jkm pisałem ze nigdy za operacje serca prywatny nie zapłaci 120 tyś ani za chemie na raka składka wyniosła by ok 3k  

wiec twoja fantazja legła w gruzach 

Opublikowano

Ciasnota umysłowa człowieka takiego jak ty jest wręcz niesamowita. Kompletne zasklepienie umysłowe.

To może na przykładzie ci się uda, choć nie sądzę bo byś znowu musiał z siebie zrobić głupka ale fajnie będzie poczytać twoje pokrętne wywody.🤣

Jeśli facet kupi sobie Audi RS6 za 1 mln pln, ubezpieczy w PZU i po 2 miesiącach mu ukradną to dostanie odszkodowanie autocasco czy nie?

• Haha 1
Opublikowano

jadąc twoim tępym myśleniem buraka prostaka i prawdziwie wykształconego człowieka psełdo 

1 minutę temu, Ulman napisał:

Jeśli facet kupi sobie Audi RS6 za 1 mln pln, ubezpieczy w PZU i po 2 miesiącach mu ukradną to dostanie odszkodowanie autocasco czy nie?

a jeśli rozbije auto i bd chciał go naprawić .. i go ubezpieczę go po wypadku  to zapłacą czy nie ? 

już się nie rozpisuje ze gdy ty uderzysz to bez auto kasko papa  

Opublikowano (edytowane)

Naucz sie pisać poprawnie po polsku, liczyć i czytać ze zrozumieniem a potem możemy o wykształceniu podyskutować. Uciekasz od tematu bo wiesz jak brzmi odpowiedź i wiesz ze byś się kolejny raz zaorał.

Otóż odpowiedź brzmi - tak facet dostanie odszkodowanie za skradzione auto i tak - nijak sie ma koszt dla ubezpieczyciela w stosunku do składek które zapłacił. Z drugiej strony sa ludzie którzy płaca składki i przez 20 lat nie maja żadnej szkody. Dokładnie tak samo jest z ubezpieczeniami zdrowotnymi w państwowym systemie który mamy a także w ZUSie czy Krusie. Jak jest państwowe to ci nie przeszkadza a takie samo prywatne już jest nie do pomyślenia? Nie wdawaj się w dyskusje które cię przerastają.

Jak z mojej winy będzie kolizja to mi nie zapłacą? Od kiedy tak jest?

Edytowane przez Ulman
  • Haha 1
Opublikowano
4 godziny temu, mirro napisał:

Ostatnio zrównali z ziemią lotnisko w Radomiu i kawałek elektrowni w Ostrołęce. Czyli da się.:lol:

spokojnie obecna ekipa wydaje się być lepsza, planują zrównać fabrykę Intela jeszcze przed wbiciem pierwszej łopaty i kolejna szansa jakiegokolwiek podłączenia się do technologii high-tech nawet na ostatnim etapie produkcji pójdzie w pizdu. 

4 godziny temu, 12Pafnucy napisał:

Wiesz ile Polska pod zaborami była?

Gdyby wszyscy tak podchodzili do walki o coś, to cyrylicą byś się podpisywał 

No ja akurat spokojnie bym pisał w alfabecie łacińskim i jakoś wraz z nastaniem 2 RP jakośc życia na ziemiach zachodnich wyraźnie spadła, gdy zapanował Polnische Wirtschaft

2 godziny temu, jahooo napisał:

USA są obecnie na podobnym poziomie gospodarczym co ZSRR - kolos na glinianych nogach, gdzie gospodarka powoli dostaje zadyszki, a poziom życia mieszkańców w ciągu 20 lat spadł o ponad połowę.

Porównując z latami 50 i 60 ubiegłego wieku to jest już prawdziwa przepaść. Ale to pokłosie niektórych decyzji Reagana umożliwiający szybką pauperyzację ichniej klasy średniej zwłaszcza produkcyjnej na rzecz wielkich molochów i elit finansowych z Wall Street, dlatego min Trump ma ich poparcie

21 minut temu, racyl napisał:

W tym tygodniu już 6,34, w zeszłym tankowałem jeszcze po 6.19, a 3 tygodnie temu było po 6.09 i to w firmie która zaopatruje się u tego państwowego monopolisty. Także woźnica się zmienił, ale kierunek ten sam, jedyna różnica, że bat dostał nowe ozdoby.

Opublikowano
2 minuty temu, Ulman napisał:

Otóż odpowiedź brzmi - tak facet dostanie odszkodowanie za skradzione auto i tak - nijak sie ma koszt

bez AC nic nie dostanie 

2 minuty temu, Ulman napisał:

drugiej strony sa ludzie którzy płaca składki i przez 20 lat nie maja żadnej szkody. Dokładnie tak samo jest z ubezpieczeniami zdrowotnymi w państwowym

tylko ze auta zawsze są nowe i zdrowe nie każdy rodzi sie nowy i zdrowy 🤣 dziadziami sie nie jeździ jak się psują idą na złom

wow inteligent z ciebie ... 

cena za poród w prywatnym szpitalu waha się od 13900 do 20900 zł. szkoda ze autami tak niema 

Może być zdjęciem przedstawiającym 1 osoba i tekst „Urobím pre teba všetko na svete Nepi v piatok A nejdeš do pici ty kurva”

Opublikowano
1 godzinę temu, racyl napisał:

no takiej 6,91 to jeszcze nie widziałem nigdzie w mojej okolicy

łobajtka nie ma 24 h  dzień 

Opublikowano (edytowane)

Po co ty Roman  udajesz durnia i próbujesz mieszać? Czytać ze zrozumieniem nie potrafisz? 

bez AC nic nie dostanie 

1 godzinę temu, Ulman napisał:

W systemie składek zdrowotnych jakie mamy,   płacą młodzi i zdrowi, płacą starsi schorowani, a grubą kasę ci którzy coś w życiu osiągnęli. Czy jak będzie potrzebna operacja serca młodemu który płaci składki 2 lata, staremu dziadkowi i przedsiębiorcy który wpłacił do sytemu składek tyle o 10 nierobów  to któremuś z nich operacji odmówią z jakiś powodów?

To jest tak przez ciebie ukochana redystrybucja środków której bronisz z całym swoim lewicowym przekonaniem. 

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
jahooo napisał:

USA są obecnie na podobnym poziomie gospodarczym co ZSRR - kolos na glinianych nogach, gdzie gospodarka powoli dostaje zadyszki, a poziom życia mieszkańców w ciągu 20 lat spadł o ponad połowę.

Noo nie. W Rosji poziom życia mieszkańców to mniej niż trzecia część poziomu życia w łesternie i tam spadek o połowę da inny efekt...

Opublikowano
7 godzin temu, Ulman napisał:

Przeciez nad tym wszystkim jest rektor, ministerstwo, rząd 

Którymi też rządzą korporacje

6 godzin temu, Ulman napisał:

....jeśli facet kupi sobie Audi RS6 za 1 mln pln, ubezpieczy w PZU i po 2 miesiącach mu ukradną to dostanie odszkodowanie autocasco czy nie?

Jest masa sytuacji, w których to odszkodowanie nie zostanie wypłacone. Nie wszystko jest biało-czarne.

Opublikowano
5 godzin temu, DTaras napisał:

Noo nie. W Rosji poziom życia mieszkańców to mniej niż trzecia część poziomu życia w łesternie i tam spadek o połowę da inny efekt...

Rosja ma tez inne koszty życia niż USA

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v