Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 minut temu, jahooo napisał:

Żeby nie wysłać sieroty do rozminowania a bystrzaka ciągle do obierania kartofli.

Czasami szkolenie sieroty przynosi nieoczekiwane efekty i można stworzyć potwora. Ale szkolenie a nie znęcanie się. A to co cieszy najbardziej, to jak widzisz że z tej zamotanej sieroty wyrasta prawdziwy facet,

Opublikowano
4 minuty temu, Ulman napisał:

daj spokój, "w" notorycznie  zanika galanowi tylko w wyrazie "wspaniały" Aż tak wybiórcze te defekty sprzętu to nie są🤣

Ul...a zgubiła się literka K .

Kułak będzie bidzie biedniejszy .

Może być zdjęciem przedstawiającym tekst „Ceny prądu 2024 Cena do VII dzięki tarczy Cena od VII decyzją rządu wzrost Pis Koalicia Obywatelska PGE 0,98 Tauron 1,39 42% Enea 0,87 0,86 1,28 1,27 48% Energa EON 0,98 48% 1,38 0,83 41% 2,10 średnia PL 155% 0,90 1,48 64%”

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, DTaras napisał:

Jeśli mi rozdzielisz teorię z praktyką też wpadnę w głupawy nastrój

a no właśnie... a zaraz , ktoś wyżej...

16 minut temu, jahooo napisał:

W wojsku dobry dowódca to ten, co wie, który z jego żołnierzy co potrafi i czego niepotrafi. Żeby nie wysłać sieroty do rozminowania a bystrzaka ciągle do obierania kartofli

znaczy ten dowódca winien wiedzieć co dla kogo jest praktyką a dla drugiego to samo teorią
a z tymi kartoflami to bym miał dylemat na miejscu dowódcy bo minie wszystko jedno kogo rozwali i lepiej już ryzykować utratę jakiejś sieroty to nawet można uznać dwa zagrożenia unieszkodliwione :P 
a z resztą po tym można rozpoznać bystrzaka że tak zmanipuluje dowódcę iż częściej ryzykuje skaleczenie kozikiem przy wydłubywaniu oczek kartoflanych niż zbieranie jego oczek na polu minowym xD

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
mirro napisał:

1 godzinę temu, DTaras napisał:

Anoo jest. A najbardziej wqwia to, że zawsze musi być jakiś winny i to nie produkt tylko człowiek. To samo się tyczy pewnego karabinka z fabryki maszyn do szycia...

Jakoś niedawno był wywiad chyba z kierownikiem tej fabryki. Oczywiście zachwalał produkt, cieszył się że  mowa wersja jest lżejsza o ileś deko ale w końcu przyznał że zdaje sobie sprawę z tego, że ich produkt jest dalej o ponad 1,2 kg cięższy od AR 15 , ale zrobili już wszystko, jemu jest głupio że nic więcej nie mogą i tak już ma być.

Normalnie oplułem ekran ze śmiechu, bo tak urzekła mnie ta historia.

Może.... jak zastąpią te wszystkie mikropojebusy imbusy czymś bardziej adekwatnym będzie jeszcze kilka deko... Lufa jest długawa i ciężka oraz zawiera w sobie system gazowy i tłoczka, Lufa jest niewiadomo poco wymienna to ma system obsady, zamek jest w ciężkim suwadle... To są indywidualne cechy tej giwery. Ale jak zdołasz bez zacięcia wywalić po sobie 5 magów to lufa nie przeszkodzi wywalić szóstego.

Opublikowano
1 minutę temu, galan99 napisał:

Taki @Ulman raczył wyśmiać ,Bogusława Wołoszańskiego .

A co to jakiś nieomylny jedynie słuszny historyk? Zresztą posłuchaj go uważnie i na chwilę wyzbyj sie swoich ciągot do rzeczy niestworzonych. Czy Wołoszański  mówił że Hitler zyje czy jedynie dywagował o okolicznościach jego śmierci poddając w wątpliwość pewne zapisy historyczne i wplatając plotki które po wojnie powstały.  

Ty masz poważny  problem dotyczący postrzegania świata. Łykasz wszystko jak leci i codziennie masz inne zdanie co oznacza że nie masz absolutnie żadnego własnego. Kiedyś wywołałem tu dyskusje o kosmitach i od razu stwierdziłeś że istnieją bo w necie jest zdjęcie jakiegoś ludzika . No litości.......

• Haha 1
Opublikowano

w realnych warunkach wolę tego bystrzaka wysłać do rozminowania, a sierotę do kartofli, niż na odwrót, zwłaszcza, jak to rozminowanie ma być ciche i skuteczne

a jak bystrzacha sobie na to zasłuży, to będzie obierał kartofle :D

Opublikowano
jahooo napisał:

W wojsku dobry dowódca to ten, co wie, który z jego żołnierzy co potrafi i czego niepotrafi. Żeby nie wysłać sieroty do rozminowania a bystrzaka ciągle do obierania kartofli.

Gdzie? Co? Do rozminowania to tylko saper albo sierota...

Opublikowano
Przed chwilą, DTaras napisał:

Gdzie? Co? Do rozminowania to tylko saper albo sierota...

ta, w nocy sierotę do cichego rozminowania odcinka?

sierotę to sie wysyła do rozminowania po walce

Opublikowano
5 minut temu, Ulman napisał:

A co to jakiś nieomylny jedynie słuszny historyk? Zresztą posłuchaj go uważnie i na chwilę wyzbyj sie swoich ciągot do rzeczy niestworzonych. Czy Wołoszański  mówił że Hitler zyje czy jedynie dywagował o okolicznościach jego śmierci poddając w wątpliwość pewne zapisy historyczne i wplatając plotki które po wojnie powstały.  

Ty masz poważny  problem dotyczący postrzegania świata. Łykasz wszystko jak leci i codziennie masz inne zdanie co oznacza że nie masz absolutnie żadnego własnego. Kiedyś wywołałem tu dyskusje o kosmitach i od razu stwierdziłeś że istnieją bo w necie jest zdjęcie jakiegoś ludzika . No litości.......

@Ulman bo istnieją tak samo jak istnieje Bóg .

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, dysydent napisał:

masz smartfona? jak nie masz to zapytaj byle kogo kto ma czy tam nie ma kompasu który działa nawet bez włączonego gpsa, ja mam ze dwie małpki (aparaty foto kompaktowe) co mają choć nie każde to trzeba wiedzieć w co się zaopatrywać
z resztą mając zgraną całą np Wikipedię (jak kto nie wie to można i jakieś ze 20 giga chyba na polską wystarczy) i byle jaki laptopina co te pliki zdoła otworzyć a na to i klasa Pentium M wystarczy byle jaka przeglądarka internetowa ruszyła z naddatkiem (takie ze dwudziestoletnie już wystarczą) to nauczy się i jak posługiwać się astronawigacją i jak nie tylko korzystać z kompasu ale sobie go sklecić z byle magnesiny jaki mu się napatoczy a nawet jak nie ma magnesu to kawałek drutu i trochę prądu z baterii wystarczy ....
no nie wiem czy polegając tylko na wyuczonej wiedzy wygrasz ze mną w obu obcym jednako terenie nawet tam gdzie nie ma neta i gpsa a tylko słońce jako żródło energii co mi na doładowanie baterii wystarczy. nawet smartfon tablet ... no nie ma porównania że szkoda truizmów dla już większości wypisywania
taki kurs jak proponujesz to ZA MAŁO względem... jak na dzisiaj i jestr ledwie ułamkiem wymaganych umiejętności a i tak najłatwiej go przeprowadzić korzystając z pomocy technologii bo dowcipem już tylko nazwę

w czasach kryzysów? gdy lepiej unikać niepotrzebnych kontaktów z kimkolwiek a i bez kryzysu to spróbuj mi dzisiaj znaleźć gdzie w terenie jaki sklep co ma papierowe aktualne mapy? ale takie coś warte a nie jakich turystycznych wertepów co czort wie kiedy toto drukowane i na ile zgodne z rzeczywistością

nawet nie wiecie jakie na prawdę istotne dane da się gromadzić ot tak na wszelki wypadek i jak są powszechnie dostępne a tym bardziej na ile można wykorzystać technologię do robienia za nas czy to nadzoru, wachty,... no masa różnych zastosowań tylko trzeba to wiedzieć a tego bez dostępu do tych technologii.. no jak bodaj o ich istnieniu się dowiedzieć? za pomocą kartki i ołowka? powodzenia :P

no ale publikując dane zarobków szczujniarzy to chyba jednak naruszyli jakieś przepisy o tajemnicy dochodów? a teraz swoich szczekaczy ją zasłaniają, no jakaś nierównowaga co nie?
no tak trochę w ryja by się należało i tym hipokrytom bo mi akurat co prawda podoba się to ze szczujniarzami ale z w sumie z publicznych czyli moich, naszych wszystkich, to może by jednak wypadało ... ? przepisy ewentualne akurat większość parlamentarna na ten przypadek by się na pewno dało sklecić

Mogli by opublikować pewnie. Każdy stołek za publiczny pieniądz powinien być opłacany w oparciu o jawne dane. NO ale tego nie robią. Niestety. Ale aby jakoś stracili za to moje poparcie to nie sądzę. Po prostu póki co robią lepsze rzeczy i są u mnie na plusie jak będzie czas pokaże.

Opublikowano (edytowane)
22 minuty temu, hubertuss napisał:

Mogli by opublikować pewnie. Każdy stołek za publiczny pieniądz powinien być opłacany w oparciu o jawne dane. NO ale tego nie robią. Niestety. Ale aby jakoś stracili za to moje poparcie to nie sądzę. Po prostu póki co robią lepsze rzeczy i są u mnie na plusie jak będzie czas pokaże.

Ale panie Holecki co tak robią lepiej? Tylko mi tu nie wyjeżdzaj, że odpisowują Polskę, bo to nie argument, potem ktoś po nich będzie odplatformowywał.

Jak na razie to ani planu, ani skuteczności, ani stylu o pożal się boże 100 konkretach wyborczych to nawet nie ma co mówić. Jedyne co tą koalicje ratuje to mierność opozycji która przynajmniej raz dziennie strzela sobie w stopę, a co drugi dzień w głowę.

Jedyne co Tusk zrobił cwanego to wydymanie tzw lewicy przed samorządowymi.

Edytowane przez Takeda
  • Haha 1
Opublikowano
3 godziny temu, Ulman napisał:

Co chciałeś tym przekazać? Jakieś przesłanie czy tylko obrazki?

a tak ciezko pomyśleć czy obraziłem twoje wyborcze mniemanie 

54 minuty temu, hubertuss napisał:

Telewizja Polska tłumaczy, dlaczego nie ujawni zarobków dziennikarzy

Tyle zarabiali poprzedni pracownicy TVP na wysokich stanowiskach. A ile zarabiają nowi? Wszystko wskazuje na to, że tego prędko się nie dowiemy. Sieć obywatelska Watchdog Polska we wtorek 6 lutego zamieściła na platformie X pismo od Telewizji Polskiej. W nim TVP tłumaczy, że nie ujawni stawek w firmie, bo takie dane wzmocniłyby konkurencje, „jednocześnie osłabiając na rynku pozycję TVP, w tym jej możliwości negocjacyjne w przyszłości”.

TVP zatem tłumaczy się tym, że ujawnienie tej informacji mogłoby przyczynić się do zaproponowania dziennikarzom stacji korzystniejszej oferty przez konkurencję. Ponadto, według władz telewizji, dziennikarze i prezenterzy nie są osobami pełniącymi funkcje publiczne.

twój plus wiesze kradzieże ?

Opublikowano
7 minut temu, Roman176 napisał:

a tak ciezko pomyśleć czy obraziłem twoje wyborcze mniemanie 

Czyli jak zwykle coś wkleiłeś i nie wiesz po co. Nie nudzi ci sie robić rzeczy które nie mają celu ani sensu?

Opublikowano (edytowane)

Ciekawie to jest przy sprzedaży lotosu saudom. W firmie, która robiła dla orlenu wycenę lotosu zatrudniony jest ( o czym orlen wiedział ) były wieloletni pracownik saudi aramco. Rewelka. Sasin nie miał dostępu do wszystkich dokumentów. Rewelka. I na koniec najlepsze: obsrajtek, z powodu braku dostępu do informacji niejawnych, nie miał dostępu do umowy sprzedaży.

Edytowane przez jacek1296
Opublikowano
1 godzinę temu, galan99 napisał:

Mam na 100 % pewność  że istnieje Bóg i Pan Jezus .

oj to Ty jesteś niewierzący, jesteś wiedzący

to podlega pod specjalistyczne badanie

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
12 minut temu, PRZMAS19821982 napisał:

To ma na celu wywołanie twojej skromnej reakcji...

Przeceniasz Romana😆 Jak dla mnie to była emanacja jego ukrytych i jawnych lęków.

Znaczki platformy która jest najwiekszym złem, motyw niemiecki i LGBT czyli jego wyćwiczone lęki i  wreszcie szkoła z którą miał nie po drodze🤣 

4 godziny temu, Roman176 napisał:

Może być zdjęciem przedstawiającym tekst „SUPERMEMING DEBILEN SCHULE L E WACKIE NOWE OTWARCIE”

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v