Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

pytania dziennikarza wp

Dlaczego przedstawiciel prokuratora generalnego jest na sali Sądu Najwyższego podczas posiedzenia Izby Kontroli Nadzwyczajnej i Spraw Publicznych SN i nawet przemawia, skoro prokurator generalny nie uznaje tej izby za sąd?

I dalej: przedstawiciel prokuratora generalnego mówi do składu całej Izby Kontroli Nadzwyczajnej i Spraw Publicznych SN "wysoki sądzie", "Sądzie Najwyższy".
No to ta izba jest sądem czy nie jest, czy może jednego dnia jest, a drugiego nie jest?

Idziemy dalej: "Prokurator generalny wnosi o stwierdzenie ważności wyborów", stwierdził przedstawiciel prokuratora generalnego. Nie zrobił żadnego zastrzeżenia, że nie uważa IKNiSP SN za sąd.
Innymi słowy, przedstawiciel prokuratora generalnego uważa dziś, że IKNiSP jest sądem.

i nic się w głowach wyznawców antypisu nie zaświeci, nic, mózgi wyprane przez propagandę, zero jakichkolwiek przemyśleń

tak się dyma lemingów gadkami o praworządności

Opublikowano
2 godziny temu, dysydent napisał:

a i

całkiem niezły pomysł bo region by turystycznie skorzystał na tych pątnikach co do swych męczenników by pielgrzymki urządzali i jeszcze by miejsce zbiorowego oszoł... znaczy kultu powstało a najbardziej rozbawia mnie myśl że naczalnik i podległe mu klawisze pierdla by awansowały na przeora i zakonników nowego klasztoru co jedni od drugich niewiele różni tylko w klasztorze nie więźniów się pilnuje a wszyscy wzajem siebie.
Tylko kto na poncjusza piłata w tym wszystkim wychodzi? Tusk, Duda czy ten sędzia co wyrok wydał w imieniu imperium wielkiej xujni....?
dobra bo to świetny pomysł na powieść fantasy i tak za darmo to nie ma :P

No przecież Duda umył ręce - znaczy Poncjusz Piłat, a dowódca SOP ich wskazał i  wydał - czyli Judasz

Opublikowano

@nie a jakież tu wyrafinowane przemyślenia potrzebne? Tusk z Kaczyńskimi rozmontowali ład prawny w Polsce zanim zdołał powstać po komuchach i tylko pytanie czy byli w zmowie czy z głupoty. Jeśli jeden polityk elektor nie szanuje drugiego a wyzwiskami obrzuca to sam też na szacunek nie zasługuje i tu ten wzorzec można zastosować i do tych tzw polityków i ich "wyznafcuf"

Opublikowano
8 minut temu, gregor1284 napisał:

Matko jedyna. Ale myślisz że ktoś ten ściek ogląda zagranicą?

Nie ogląda ale pokazuje to jacy kretyni tam pracują. Najpierw takie wpadki były w tvp a jak pognali stamtąd tych nieuków to w republice zaczęli szaleć. Nazw własnych i nazwisk się nie tłumaczy. Inaczej taki George Busch był by u nas Jerzym Krzakiem.

2 minuty temu, jahooo napisał:

No przecież Duda umył ręce - znaczy Poncjusz Piłat, a dowódca SOP ich wskazał i  wydał - czyli Judasz

SOP miał obowiązek nie przeszkadzać w schwytaniu przestępców przebywających na terenie pałacu. O zdradzie być tu mowy nie może.

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, jahooo napisał:

zatem tylko ilość Chrystusów się nie zgadza i skoro co najmniej jeden to podróbka (może nawet i chińska bo w działaniach podobna) to równie dobrze obaj

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
5 minut temu, hubertuss napisał:

Nie ogląda ale pokazuje to jacy kretyni tam pracują. Najpierw takie wpadki były w tvp a jak pognali stamtąd tych nieuków to w republice zaczęli szaleć. Nazw własnych i nazwisk się nie tłumaczy. Inaczej taki George Busch był by u nas Jerzym Krzakiem.

SOP miał obowiązek nie przeszkadzać w schwytaniu przestępców przebywających na terenie pałacu. O zdradzie być tu mowy nie może.

Matko, ale tym żyjesz...😆 

Ile można o tym pierdzielić.

Się już słuchać nie chce.

• Like 1
Opublikowano

Uważam, że prawo powinno dotyczyć tak samo wszystkich. Każdy skazany prawomocnym wyrokiem sądu powinien iść do pierdla, a nie zasłaniać się kruczkami prawnymi. Zachowanie tych dwóch "p_osłów"  powinno byc traktowane jak ucieczka i uchylanie się od wykonania wyroku sądu, dałbym im domiar jeszcze po pół roku bezwzględnej odsiadki, to by podziałało otrzeźwiająco na tych przy korycie.

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
26 minut temu, jahooo napisał:

Uważam, że prawo powinno dotyczyć tak samo wszystkich

a jeżeli w samym tym prawie jest zapisane aby wszystkich równo nie traktować? bo se tak ktoś dopisał choćby i nawet zachowując prawne procedury.
co wtedy proponujesz?

przecież feudalizm jest uznawany za pełnoprawny ustrój a w nim pełno "kastycujących" zapisów
mamy nawet i monarchistów (czyt, - feudałów) i to w parlamencie
Duda powołując się na abolicję obywatelską też zachował się jak feudał
religia jest feudalna a nawet struktury korpo mają feudalne zasady

to nie jest takie proste jednoznacznie coś zdefiniować i już

Niemcy palali Żydami zgodnie z obowiązującym prawem i wiele innych przykładów na sprzeczność prawa wobec równości

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
9 minut temu, dysydent napisał:

a jeżeli w samym tym prawie jest zapisane aby wszystkich równo nie traktować? bo se tak ktoś dopisał choćby i nawet zachowując prawne procedury.
co wtedy proponujesz?

przecież feudalizm jest uznawany za pełnoprawny ustrój a w nim pełno "kastycujących" zapisów
mamy nawet i monarchistów (czyt, - feudałów) i to w parlamencie
Duda powołując się na abolicję obywatelską też zachował się jak feudał
religia jest feudalna a nawet struktury korpo mają feudalne zasady

to nie jest takie proste jednoznacznie coś zdefiniować i już

dura lex sed lex

Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, jahooo napisał:

dura lex sed lex

powiedział do :pensjonariuszy" kapo w Auschwitz zapraszając do "dezinsekcyjnej łaźni" z czynnikiem owadobójczym o nazwie Cyklon  B)
wszystko było zgodnie z regulaminem i prawem jaki sobie niemieckie potwory wymyśliły jak najbardziej demokratycznie i praworządnie wybrane a zatem uprawnione do stanowienia prawa wedle własnego uznania.

dla mnie tyle masz wobec mnie praw ile zdołasz na mnie wymusić i ani kropki więcej a że jakieś zasady uznaję lub nie to już tylko kwestia mojej oceny a nie szacunku do tych bzdur zwanych prawem dowolnego autoramentu

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
3 minuty temu, dysydent napisał:

powiedział do :pensjonariuszy" kapo w Auschwitz zapraszając do "dezinsekcyjnej łaźni" z czynnikiem owadobójczym o nazwie Cyklon  B)

było to zgodne z obowiązującym wówczas prawem, musisz przyznać, więc trzeba bardziej się przyglądać, kogo się wybiera, aby to prawo stanowił i patrzeć na ręce tym, co go mają pilnować

Opublikowano
15 minut temu, jahooo napisał:

Uważam, że prawo powinno dotyczyć tak samo wszystkich. Każdy skazany prawomocnym wyrokiem sądu powinien iść do pierdla, a nie zasłaniać się kruczkami prawnymi. Zachowanie tych dwóch "p_osłów"  powinno byc traktowane jak ucieczka i uchylanie się od wykonania wyroku sądu, dałbym im domiar jeszcze po pół roku bezwzględnej odsiadki, to by podziałało otrzeźwiająco na tych przy korycie.

prezydent zastosował wobec nich prawo łaski, tk na podstawie konstytucji orzekł, że prawo to nie podlega ocenie przez żaden sąd i prawo łaski zostało skutecznie zastosowane

na podstawie tego sąd okręgowy mógł orzec winę ale nie mógł wydać wyroku skazującego, gdyż zignorowałby orzeczenie tk

hołownia nie mógł na podstawie nieskutecznego wyroku sądu okręgowego stwierdzić wygaśnięcia mandatów - co orzekł sn

zgodnie z sn mandaty nie zostały skutecznie wygaszone więc sąd nie mógł wydać nakazu aresztowania posłów - za co sędzia ma postępowanie dyscyplinarne

niezależnie od oceny działań obu posłów i od nawalanki politycznej sędziów, mediów i polityków takie jest prawo, że wyroki tk są ostatecznie, a sn jest wyżej niż sąd okręgowy, taką sobie przyjęliśmy konstytucję

• Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, Bogdan_ja napisał:

Jak widzisz pisowskie sądy i trybunały nie mają już bytu bo nikt ich politycznych wyroków nie uznaje ...taka to skuteczność 😁

i cieszy cię to, że twoi idole wprowadzają anarchię? 

niszczą państwo i jego reputację, media zagraniczne porównują już polskę do republik bananowych, a rządu tuska do junt wojskowych

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
22 minuty temu, jahooo napisał:

było to zgodne z obowiązującym wówczas prawem, musisz przyznać, więc trzeba bardziej się przyglądać, kogo się wybiera, aby to prawo stanowił i patrzeć na ręce tym, co go mają pilnować

a jak mamy spier.olony i to celowo system wyborczy, bo mamy i tak na prawdę to nikły na tyle że żaden wpływ mamy na to kto rządzi to co?
przecież gdyby były chociaż te JOWy to obraz polskiego parlamentu byłby zupełnie inny a jeszcze gdyby na wniosek reprezentatywnej grupy wyborców można było w lokalnym referendum adekwatnym z okręgiem wyboru tego i owego odwołać w dowolnym momencie kadencji a nie liczyć na wyrok jakiegoś smroda sędziego na którego nominację mamy wpływ żaden

oj przereklamowana ta demokracja nasza że aż już przestała być demokracją tak że jedyne co może toto zmieść to brutalna siła bo toto samo się już nie naprawi

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

i co z tego jak peowskiemu bydłu się koryto zaczęło?
mi tam nie robi różnice kolor świń które muszę karmić chcę czy nie i coraz bardziej przekonuję się do świniobicia bo mi się już pasza kończy a świnie co raz to głośniej kwiczą - żreeć!
mnie nie cieszy że jedne świnie zżerają inne bo i tak i jedne i drugie mnożą się dużo szybciej niż się wzajem zżerają a ja nie zamierzam zniżać się do którejkolwiek rasy świń by jej kibicować i dla mnie to tylko świnie - niższy gatunek i grzechem żadnym czasem batogiem postraszyć bo inaczej zeżrą nas wszystkich ze szczętem a czy te czy inne to jaka różnica?

Edytowane przez dysydent
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v