Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
12 minut temu, Ulman napisał:

a jaka to różnica? 

Gdzieś tam pisali, że ta jedna jest korzystniejsza dla najniższych emerytur,  ale mi się nawet nie chce zagłębiać w temat jak to miałoby wyglądać. 

Opublikowano (edytowane)

Gdzie tam pod strzechy toć na zewnątrz na razie wychodki mają 🤔

3 minuty temu, Desperado napisał:

U was papier toaletowy już dotarł pod strzechy? czy dalej w trawę albo kalesony?   xD

2 minuty temu, Leszy napisał:

Gdzieś tam pisali, że ta jedna jest korzystniejsza dla najniższych emerytur,  ale mi się nawet nie chce zagłębiać w temat jak to miałoby wyglądać. 

Tu by babka musiała umieć liczyć żeby to skumać 🤣🤣

Edytowane przez Bogdan_ja
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, hubertuss napisał:

Za niczym tu nie lobbuje

i jeszcze w tym samym poscie

2 godziny temu, hubertuss napisał:

Ale zielony ład to raczej pisowski komisarz Wojciechowski wprowadzał

no litości bo może na tak prymitywną propagandę to i pisowcy podatni ale na pewno nie ja

zobaczymy czy antypisowski Tusk czy tam jaki odtuskowy komisarz ten zielony ład zablokuje
PiS chociaż potrafił jednostronnie zamknąć granicę na import żywności z Ukrainy, co prawda za późno i po fakcie ale jednak a czy chojraki ods popaprańców odważą się na taki numer czy prędzej policję i strażaków wyślą na protesty rolnicze jeśli te się będą nasilać?
no zobaczymy.

co do zielonego ładu i konkurencyjności europejskiego rolnictwa chyba nie muszę udowadniać jaka to schizofrenia?
unia zarządzana przez takich popaprańców nawet jeśli jakiś PiS gdzieś rozwali to samą swoją głupotą kolejne dwa jeszcze gorsze na to miejsce sprowokuje i takie pisy nie są przyczyną nieuchronnej porażki projektu stanów zjednoczonych Europy a tylko objawem zdebilenia architektów którzy się za ten projekt biorą.
a dowody na tę tezę będą się same pojawiać że nawet nie spodziewam się nadążać z ich punktowaniem

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
10 minut temu, dysydent napisał:

PiS chociaż potrafił jednostronnie zamknąć granicę na import żywności z Ukrainy, co prawda za późno i po fakcie ale jednak

Aleee to jako sukces, czy jednak w kategorii porażka mamy zapisać?:lol:

Opublikowano
4 minuty temu, mirro napisał:

Aleee to jako sukces, czy jednak w kategorii porażka mamy zapisać?:lol:

panika po porażce ale tylko jednej bitwy
teraz popaprańcy ślubują że całą wojnę zamierzają poddać tylko z obawy by do niej nie doszło
jaka zatem nam różnica czy durnie czy ofermy? jeden skutek

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, dysydent napisał:

panika po porażce ale tylko jednej bitwy

Tu raczej już nie o samą bitwę chodzi a o zdolności percepcji czy raczej samej świadomości otoczenia. Ta bitwa pokazała że tego nie ma, czyli i reakcji być nie może.

Opublikowano
43 minuty temu, Bogdan_ja napisał:

To czego żeś się w lustrze oglądał ..pewnie deska za ciężka była i popusciles 🤔

Ty się nawet oglądać nie musisz, jak już z telefonu nie widzisz. Ile masz dioptrii?😂

Opublikowano
1 godzinę temu, Kowalsky30 napisał:

Emerytów i rencistów okradli z  waloryzacji. Zawsze była kwotowo- procentowa, a teraz ino procentowa

Albo jedna albo druga

Opublikowano
2 godziny temu, Agrest napisał:

Ułóż sobie życie z Grodzką, jak takie lux torpedy tam są🤣

Daj już spokój Komorowska przynajmniej społeczeństwu 5 dzieci dała ile ich ma Pawłowicz?

37 minut temu, dysydent napisał:

i jeszcze w tym samym poscie

no litości bo może na tak prymitywną propagandę to i pisowcy podatni ale na pewno nie ja

zobaczymy czy antypisowski Tusk czy tam jaki odtuskowy komisarz ten zielony ład zablokuje
PiS chociaż potrafił jednostronnie zamknąć granicę na import żywności z Ukrainy, co prawda za późno i po fakcie ale jednak a czy chojraki ods popaprańców odważą się na taki numer czy prędzej policję i strażaków wyślą na protesty rolnicze jeśli te się będą nasilać?
no zobaczymy.

co do zielonego ładu i konkurencyjności europejskiego rolnictwa chyba nie muszę udowadniać jaka to schizofrenia?
unia zarządzana przez takich popaprańców nawet jeśli jakiś PiS gdzieś rozwali to samą swoją głupotą kolejne dwa jeszcze gorsze na to miejsce sprowokuje i takie pisy nie są przyczyną nieuchronnej porażki projektu stanów zjednoczonych Europy a tylko objawem zdebilenia architektów którzy się za ten projekt biorą.
a dowody na tę tezę będą się same pojawiać że nawet nie spodziewam się nadążać z ich punktowaniem

No a kto był komisarzem? Serio uważasz, ze przytaczanie historii to lobbowanie. Jak by komisarz był z po to bym mówił, że komisarz od Tuska ten zielony ład w rolnictwie wprowadzał. Ale robił to komisarz z nadania pisu.

A na fit for 55 kto się zgadzał i podpisywał Morawiecki czy Tusk?

Pis wstrzymał import żywności z UA? Serio? Pisałeś coś o prymitywnej propagandzie. Ale ci już dopisali, rolnicy wstrzymali nie pis. Pis to myślał jak się w tym odnaleźć. Bo kazali polskim rolnikom nie sprzedawać by było miejsce na to z UA. I pisanie o tych faktach to nie żaden lobbing chyba, że nie rozumiesz tego słowa. To są po prostu fakty.

Opublikowano
5 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Wolałbym 500 i żeby gęby tuska nie oglądać. 

Przecież za PISu Tusk w TVPis był non stop więc gdzie ty tu różnicę widzisz?

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
31 minut temu, mirro napisał:

Tu raczej już nie o samą bitwę chodzi a o zdolności percepcji czy raczej samej świadomości otoczenia. Ta bitwa pokazała że tego nie ma, czyli i reakcji być nie może.

czego nie ma? ukraińskiej przewagi na rynku płodów rolnych? czy pozapercepcyjnie nieprzewidywalnej rzeczywistości?
otóż właśnie jest i mydlenie oczu jakimiś kontyngentami nota bene z okresem referencyjnym właśnie z czasu już tej przegranej bitwy wróży przegranie całej wojny.
no chyba że ruskie inną wojnę wygrają ale tego też byśmy nie chcieli
no same sprzeczności że rzeczywiście można potracić z oczu to i owo do urojenia że nie istnieje

w grach o nieprzewidywalnych zmianach zasad trzeba reagować na bieżąco bo nie ma szans na jakiekolwiek strategie i jedyną strategią jest jej brak.
szybciej jak PiS działał wobec Ukrainy i tak się nie da bo jest nieprzewidywalnie i nie uwierzę że ktokolwiek będzie wiedział lepiej co robi i co mu z tego wyjdzie. Reagowanie na bieżąco że powtórzę; to jedyne co można zrobić a i to ze świadomością że będzie to za późno co i tak lepiej niż wcale

no bo nie uwierzę że gdyby akurat za rządów popaprańców trafiły tamte zdarzenia to zachowali by się lepiej
Przecież to też ofermy o czym wcześniej pisałem dlaczego i już nie będę powtarzał.

przecież wiedzieliśmy my którzy jako tako mamy praktyczne pojęcie o agrobiznesie że politycy się zes..ają z decyzjami a później implementacją w obliczu paniki pomocy Ukrainie i zrobią jakiś bajzel w rynku płodów rolnych gdy Morze Czarne ruskie dla żeglugi handlowej ukrom zatkają, wiedzieliśmy że jakikolwiek nadzór urzędniczy jest abstrakcją na otwartej granicy i że oddolne protesty zaowocują kolejną paniką polityków i przytkają wszak i sama Bruksela musiała ograniczenia przyklepnąć czyli tam taka sama percepcja jak u naszych wtedy akurat pisiorów a co wiemy teraz ?
no pomyślę czy napisać bo póki co to jest wiedza warta pieniądze tak że percepcja jest ale nie tam gdzie być może bo nawet nie wiem czy powinna.
Moe lepiej niech politycy pozostaną durniejsi od biznesu, będą łatwiej przewidywalni :D

16 minut temu, hubertuss napisał:

Daj już spokój Komorowska przynajmniej społeczeństwu 5 dzieci dała ile ich ma Pawłowicz?

No a kto był komisarzem? Serio uważasz, ze przytaczanie historii to lobbowanie. Jak by komisarz był z po to bym mówił, że komisarz od Tuska ten zielony ład w rolnictwie wprowadzał. Ale robił to komisarz z nadania pisu.

A na fit for 55 kto się zgadzał i podpisywał Morawiecki czy Tusk?

Pis wstrzymał import żywności z UA? Serio? Pisałeś coś o prymitywnej propagandzie. Ale ci już dopisali, rolnicy wstrzymali nie pis. Pis to myślał jak się w tym odnaleźć. Bo kazali polskim rolnikom nie sprzedawać by było miejsce na to z UA. I pisanie o tych faktach to nie żaden lobbing chyba, że nie rozumiesz tego słowa. To są po prostu fakty.

no to zobaczymy czy teraz koalicjanty czy tam jacyś komisarze tym razem z nadania popaprańców poblokują te łady i fifty fajfy?  jeszcze istnieje możliwość weta w xujni
zobaczymy?
problem w tym że Ty widzisz jakąś różnicę między poszczańcami a popaprańcami gdy ja nie (czego dowód jak ich "oboje" "ładnie" nazywam :P )

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
2 minuty temu, dysydent napisał:

szybciej jak PiS działał wobec Ukrainy i tak się nie da bo jest nieprzewidywalnie

Sam  na tym forum przewidziałeś co się stanie i to dużo wcześniej niż PiSowcom taka myśl przez baniaki się przewinęła.:lol:Czyli jest przewidywalne.

Opublikowano
9 minut temu, dysydent napisał:

czego nie ma? ukraińskiej przewagi na rynku płodów rolnych? czy pozapercepcyjnie nieprzewidywalnej rzeczywistości?
otóż właśnie jest i mydlenie oczu jakimiś kontyngentami nota bene z okresem referencyjnym właśnie z czasu już tej przegranej bitwy wróży przegranie całej wojny.
no chyba że ruskie inną wojnę wygrają ale tego też byśmy nie chcieli
no same sprzeczności że rzeczywiście można potracić z oczu to i owo do urojenia że nie istnieje

w grach o nieprzewidywalnych zmianach zasad trzeba reagować na bieżąco bo nie ma szans na jakiekolwiek strategie i jedyną strategią jest jej brak.
szybciej jak PiS działał wobec Ukrainy i tak się nie da bo jest nieprzewidywalnie i nie uwierzę że ktokolwiek będzie wiedział lepiej co robi i co mu z tego wyjdzie. Reagowanie na bieżąco że powtórzę; to jedyne co można zrobić a i to ze świadomością że będzie to za późno co i tak lepiej niż wcale

no bo nie uwierzę że gdyby akurat za rządów popaprańców trafiły tamte zdarzenia to zachowali by się lepiej
Przecież to też ofermy o czym wcześniej pisałem dlaczego i już nie będę powtarzał.

przecież wiedzieliśmy my którzy jako tako mamy praktyczne pojęcie o agrobiznesie że politycy się zes..ają z decyzjami a później implementacją w obliczu paniki pomocy Ukrainie i zrobią jakiś bajzel w rynku płodów rolnych gdy Morze Czarne ruskie dla żeglugi handlowej ukrom zatkają, wiedzieliśmy że jakikolwiek nadzór urzędniczy jest abstrakcją na otwartej granicy i że oddolne protesty zaowocują kolejną paniką polityków i przytkają wszak i sama Bruksela musiała ograniczenia przyklepnąć czyli tam taka sama percepcja jak u naszych wtedy akurat pisiorów a co wiemy teraz ?
no pomyślę czy napisać bo póki co to jest wiedza warta pieniądze tak że percepcja jest ale nie tam gdzie być może bo nawet nie wiem czy powinna.
Moe lepiej niech politycy pozostaną durniejsi od biznesu, będą łatwiej przewidywalni :D

no to zobaczymy czy teraz koalicjanty czy tam jacyś komisarze tym razem z nadania popaprańców poblokują te łady i fifty fajfy?  jeszcze istnieje możliwość weta w xujni
zobaczymy?
problem w tym że Ty widzisz jakąś różnicę między poszczańcami a popaprańcami gdy ja nie (czego dowód jak ich "oboje" "ładnie" nazywam :P )

No tak jedni narobili gnoju a po drugich oczekuje się sprzątania. To tak jak byś napisał, ze pis coś podpalił i teraz zobaczymy czy ci z po ugaszą. Pis zamiast  toczyć bezsensowne boje o sądy czy o inne pierdoły z UE mógł walczyć np z zielonym ładem czy fit for 55 można było zmontować jakąś koalicję itd. Ale oni woleli walczyć o nic tak jak teraz o tvp czy pap. Wigilie tam jedli i co. Walka przegrana jak zawsze.

Coś co już weszło ciężko zablokować tak jak rolnicy wypełniali ekoschematy a teraz się obudzili, ze źle. Ale zobaczymy może pod tym ogólnym naciskiem to złagodzą chociaż. 

Opublikowano (edytowane)

11 minut temu, mirro napisał:

Sam  na tym forum przewidziałeś co się stanie i to dużo wcześniej niż PiSowcom taka myśl przez baniaki się przewinęła.:lol:Czyli jest przewidywalne.

no ale ja nie jestem pisowcem nawet politykiem nie jestem i nie mogę sobie pozwolić na taką ułomność aby nie przewidzieć ich decyzji zanim jeszcze oni sami je podejmą, z resztą Ty też jako uczestnik bezpośredni rynku rolnego bo byśmy na przesadnym zaufaniu w - jak to nazywasz - "percepcyjność polityków" ... nnno pewnie teraz czempieli w bankach po kredyty czy tam wycofanie jakich terminowych lokat na inwestycje w odbudowę Ukrainy :P

Edytowane przez dysydent
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, hubertuss napisał:

Coś co już weszło ciężko zablokować tak jak rolnicy wypełniali ekoschematy a teraz się obudzili, ze źle. Ale zobaczymy może pod tym ogólnym naciskiem to złagodzą chociaż

niczego nie złagodzą bo nacisk szybko ustanie oczywiście o ile prognozy pogody się sprawdzą
ma się ocieplić  przyszłym tygodniu że da się babrać rolę w polach i traktory będą zajęte a później będą wybory do PE i nadzieja jakichś zmian zapędy protestacyjne wyhamuje i dopiero od tego co z tych wyborów wyjdzie zależy jak to się wszystko potoczy.

a niejedno weszło i bez jakichkolwiek blokad nigdy nie ruszyło tak że im więcej bzdur w prawie dopiszą tym szybciej i to prawo i takich prawników szlak trafi i wtedy samo się cofnie bez niczyjego czynnego udziału

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
5 minut temu, dysydent napisał:

ma się ocieplić  przyszłym tygodniu że da się babrać rolę w polach i traktory będą zajęte

Nie sieję w tym roku groszku przed Wielkanocą. Nie dam sie sprowokowac do wyjścia w pole.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v