Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

łżesz jak pies - nikt nie sprzedał lotosu, ani jedna akcja lotosu nie została sprzedana

jesteś doskonałym przykładem tego, co propaganda potrafi zrobić z ludźmi niezdolnymi do myślenia

• Haha 1
Opublikowano
Przed chwilą, Tomasz0611 napisał:

To ty masz mózg wyprany PiSowską propagandą ... Weź coś lepiej skopiuj i wklej xD 

zatkało kakao?

Opublikowano
30 minut temu, Roman176 napisał:

to jest audyt szukania brudów ... ale ze coś było dobrze zarządzane sie nie dowiesz  

Ty w ogóle wiesz co audyt ma na celu i po co sie go przeprowadza?

Opublikowano
Przed chwilą, nie napisał:

zatkało kakao?

Nie zatkało, Obajtek nas sprzedał Arabom, taka jest prawda. A z jakiego powodu ? Żeby mieć wszystko w swoich brudnych, śmierdzących łapkach bo mu się wielki koncern zamarzył ...

Opublikowano
Przed chwilą, Tomasz0611 napisał:

Obajtek nas sprzedał Arabom, taka jest prawda

mnie tam nikt nie sprzedał, ale skoro ty się dałeś sprzedać to już twój problem :D 

Opublikowano

oni naprawde nie sprzedali-oni oddali za darmo 🤣.

44 minuty temu, mirro napisał:

A ja w dalszym ciągu nie pojmuję, po kija przejmowali media lokalne?

tego nkt normalny nie pojmuje-po co kupowac cos co za chile bylo z apol ceny na licytacji komorniczej.

w krakowie sa chyba dwie=dziennik polski i gazeta krakowska. echo krakowa dawno zlikwidowali..

az zobacze jutro wkiosku czy jeszcze istnieja, czasami widze ze ktos starszy czyta.

39 minut temu, dysydent napisał:

bo Ty też jesteś lokalny i wiesz że "pies to czyta" a niebawem i pies przestanie a "oni" są centralni i myśleli że prowincja to internetu nie znamy i czempimy w kolejkach przed kioskami po gazety

sam osobisice stalem po gazety w kolejce... ale wtedy bylem  piekny i mlody.

u nas gminna gazeta pojawia sie i znika 🤣, jest od dawna darmowa wiec gdy rada gminy wojowala z wojtem to jej nie bylo gdy wspolpracowala to kasa sie pojawiala.

Opublikowano (edytowane)
45 minut temu, jahooo napisał:

Lokalne gazety często dokuczały lokalnym kacykom, po prostu piętnowały głupotę. O ile piętnowały PO, to dla PiS było na rękę, ale jak przejęli władzę, chcieli mieć wszystko pod kontrolą jak w niemczech NSDAP. No i wykupili. A teraz kukułcze jajo zostało

no akurat to już podchowane ptaszysko i no zobaczymy czy teraz po odbiciu Orlenu pisowskiej "nomenklaturze" zostanie cofnięty ten szwindel czy jednak nie skorzystają nowi z takiego prezentu?

47 minut temu, mirro napisał:

Ale to lokalne, to tylko lokalne. W TV Lublin leciały jakies tam programy, zapraszali ludzi który dało sie skojarzyć z okolica. Były fajne migawki z terenu i spraw historyczno zapomnianych. No komu to kuźwa przeszkadzało? Kurier Lubelski tak samo. Kto chciał ten czytał. Co tu można zawalczyć?

za siebie przyznam że mało z lokalnych mediów korzystałem z racji - co by nie mówić - niskiego ich poziomu bo rzeczywiście "Polska B" i jawnie wyczuwalna jest atmosfera gogolowskiego "Rewizora" i to jeszcze warsztatowo dennie podana bo wiadomo - drenaż talentów... Lokalnie zbyt mały rynek aby biznesowo to się spinało i ... no nawet takie coś jak Czarnek jeśli potrafiło zaistnieć wyżej to kto pozostał w regionie? ;)
nawet informacji tu nie ma za wiele na tyle aby ramówkę zapełnić i teraz jeszcze to propagandowe *bo przecież nie biznesowe) przejęcie prze Orlen tak że nie spodziewałem się niczego interesującego w lokalnych mediach aby już nie pieniądze ale nawet czas im poświęcać bo nawet jeśli coś wartościowego ktoś z regionu zrobił to i tak pojawiało się w mediach ogólnokrajowych bo i tam posucha talentów tak że po co mam ja selekcjonować jeśli wystarczy sam ten mechanizm.
Co najwyżej dla lokalnych ogłoszeń się jakie lokalne piśmidło kupi ale też już w necie co poważniejsi dają się znaleźć i jeśli widzę np w TZ kogoś z ogłoszeniem a nie widzę w necie to już wiem kto zacz i ...
nawet firmy co większe jak by unikały tych lokalnych, a może jest na odwrót i ten efekt rewizora?
no ale po za kronikami kryminalnymi i skupami fasoli to na lokalnych ja już dawno nie mam czego szukać oczywiście nie licząc rejonizowanych ale mediów o szerszym zasięgu, nawet prognozy pogody to klasą dla siebie jest czeskie windy czy chociażby zajawka w google i gdzie do nich lokalnym pogodynkom co najwyżej dowiem się tyle co widzę za oknem i bez nich

sie rozpisałem no ale czy redakcje nie potrafią ciekawie czy ja coś przegapiam z uprzedzenia i już nie szukam?
najczęściej z ogólnopolskich dowiem się więcej na temat regionu niz regionalnych ponad to co z neta tak że... no nieciekawie widzę przyszłość lokalsów i może w jakiej innej formule niż dotychczas ale na pewno Orlen dobrego interesu nie zrobił dając cokolwiek za coś w/g mnie już o ujemnej wartości

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Roman176 napisał:

wiem ze ty wiesz lepiej robisz go co tydzień w swojej stodole ? 

Nie chodzi o to czy ja wiem tylko czy ty masz pojęcie o czym piszesz. Wiesz po co jest audyt czy nie? 

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
18 minut temu, nie napisał:

mnie tam nikt nie sprzedał, ale skoro ty się dałeś sprzedać to już twój problem :D 

Masz raport NIK, któraś z służb już nie pamiętam też miała wątpliwości do tej transakcji ... Don Orleone będzie siedział, i trzeba go zamknąć za wczasu żeby nie zdążył uciec.

Opublikowano
11 minut temu, jacus napisał:

u nas gminna gazeta pojawia sie i znika 🤣, jest od dawna darmowa wiec gdy rada gminy wojowala z wojtem to jej nie bylo gdy wspolpracowala to kasa sie pojawiala.

ło ło ło
u nas to samo; za darmo po sklepach rozdawali a teraz to nawet nie wiem bo tylko zdjęcia kacyków a to z babami z kół gospodyń a to strażakami czy czasem jakich festynów i podobnych bezwartościowych i kulturowo i biznesowo i politycznie śmieci to i za darmo nikt nie chciał czytać po za tylko tymi co na te zdjęcia trafiali
nawet nie wiem czy odpowiednik tego "biuletynu" jest w necie czy nie i to by było jeszcze do zaakakceptowania bo wersja prasowa to szkoda kosztów papieru i drukarni bp kolportaż mieli za darmo no ale fotek tam tyle że zawsze się pseudocharytatywnych narcyzów znalazło

Opublikowano
7 minut temu, dysydent napisał:

sie rozpisałem no ale czy redakcje nie potrafią ciekawie czy ja coś przegapiam z uprzedzenia i już nie szukam?
najczęściej z ogólnopolskich dowiem się więcej na temat regionu niz regionalnych ponad to co z neta tak że... no nieciekawie widzę przyszłość lokalsów i może w jakiej innej formule niż dotychczas ale na pewno Orlen dobrego interesu nie zrobił dając cokolwiek za coś w/g mnie już o ujemnej wartości

nie wziąłeś pod uwagę ludzi, którzy na tych mediach wychowani przez dziesiątki lat, a najbardziej ich interesuje , kto kogo pobił pod sklepem, gdzie kapusta na targu po ile, który wójt ile zarabia

takie informacje ciężko wyłuskac w internecie, po drugie - często są to osoby wykluczone cyfrowo, niekoniecznie ze starszego pokolenia, po prostu nie nadają na tych falach i koniec, z rzeczy cyfrowych to potrafią odebrać połączenie na smartfonie i tyle

takich ludzi jest i na wsi i w mieście, wbrew pozorom, bardzo dużo, dlatego te lokalne media jakoś się jeszcze bilansują

• Thanks 1
Opublikowano
1 minutę temu, Rolnik1973 napisał:

📢📢📢📢

Czy się komuś P0prawi ło życie za tuska? 

Tylko konkrety. 

Konkretnie, to mi się cały czas poprawia..

Tylko ciągle za mało...jakoś.

Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał:

Don Orleone będzie siedział, i trzeba go zamknąć za wczasu żeby nie zdążył uciec.

Trza się śpieszyć bo ekstradycja z izraela z reguły się nie udaje.

• Haha 2
Opublikowano

Helsińska Fundacja Praw Człowieka:

Nie otrzymawszy od ministerstwa kultury opinii, na które powołuje się rząd w sprawie mediów publicznych, złożymy skargę na bezczynność organu do WSA. Opinia publiczna ma prawo poznać wspomniane ekspertyzy. Gwarantuje to konstytucyjna zasada jawności. 

Sieć Obywatelska

Krótka historia wniosków o opinie ws. przejęcia TVP. 

Donald Tusk mówi: Mamy opinie, wszystko zgodne z prawem w TVP.  
Pytamy o opinie: - Premier RP: Nie mamy takich informacji, nie zlecaliśmy. Zapytajcie ministerstwo kultury.

Pytamy Bartłomieja Sienkiewicza: - Opinie nie zostały utrwalone.

Patryk Słowik, dziennikarz WP
 Autorzy opinii dla TVP jednocześnie wypowiadali się w mediach jako niezależni eksperci i oceniali swoje własne tezy; brawo!

wszystko robią bezprawnie i ciągle powtarzają, że to jest przywracanie przworządności, to są niebezpieczni idioci, dla których prawo nic nie znaczy, kłamią prosto w oczy, niszczą państwo, a otępieni propagandą wyborcy mają radochę z tego, o tempora, o mores!

po-lszewicka praworządność

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, nie napisał:

dlaczego znowu kłamiesz?

On nie kłąmie ty nie masz nic do napisania merytorycznie jak zwykle.

1 godzinę temu, nie napisał:

łżesz jak pies - nikt nie sprzedał lotosu, ani jedna akcja lotosu nie została sprzedana

jesteś doskonałym przykładem tego, co propaganda potrafi zrobić z ludźmi niezdolnymi do myślenia

Wobec tego co kupiło Aramco od Orlenu? Masz odwagę by odpisać czy się będziesz jak zwykle wymigiwał głupotami?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Rozmowy o polityce oczami rolników w 2026 roku, kontynuacja tematu z 2025 roku

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v