Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, tracker napisał:

Tusk planuje nowe podatki. Mają trafiać bezpośrednio do budżetu UE

https://dorzeczy.pl/kraj/544314/nowe-podatki-trafia-do-ue-blaszczak-uderza-w-tuska.html

To te same podatki na które zgodził się Morawiecki?😜

Konfederacja kontra kłamstwa PIS, starcie podczas konferencji prasowej

posłowie PIS wypierają, że Morawiecki maczał palce w zgodzie na nowe podatki nałożone na obywateli, chociaż sama unia powowłuje się na dokumenty podpisane przez Morawieckiego

ef77c9a3b87f201d914bb8cb5c303b394d6aadcd55d537ff8a3b2b1f21aa65ef.png

• Like 1
Opublikowano

Szybko myślą nie ma co kary też wzrastają .

Maksymalne stawki opłat za naruszenie programu azotanowego aktualizowane są co roku. W 2024 r. wzrosły dość mocno (o 14,4 proc.) w porównaniu z rokiem poprzednim i wynoszą: 2636,02 zł za stosowanie nawozów niezgodnie z przepisami (wzrost o 331,81 zł)

Opublikowano (edytowane)

Ziobro ponoć następny w kolejce do ucieczki z kraju do PE. Jak oni tam wszyscy się pomieszczą i Wąsik i Kamiński i Kurski i Ziobro a tam jest przecież jeszcze stara ekipa też będą chcieli. A już 40 % poparcia nie będzie a może tylko 20. Będzie wielu niezadowolonych.

Tak dobrze rządzili tak ich naród kocha, że chcą uciekać bo tu wstyd na ulicę wyjść. ZIobro już nawet żonie załatwił posadkę jakiegoś doradcy w partii o kuriozalnie brzmiącej nazwie konserwatyści i reformatorzy. Konserwa jak sama nazwa mówi nie może być reformatorem.

35 minut temu, nie napisał:

dzisiaj tusk nie uzna tk a za jakiś czas ktoś nie uzna innego prawa i np. wsadzi tuska do więzienia bez wyroku albo jeszcze gorzej

dzisiejsi rządzący nie rozumieją, że sami na siebie kręcą bat, każda akcja będzie miała reakcję, i nikt za nimi się nie ujmie 

gdyby duda nie podpisał budżetu to rząd nie mógłby nic zrobić

------------------

"Po wtorkowym wydaniu serwisu informacyjnego "19:30" w TVP1 widzowie nie kryli swojego niezadowolenia. Zarzuty padły nie tylko pod adresem prowadzącego wydanie Marka Czyża, lecz także dotyczyły innych kwestii, w tym merytorycznych. Wygląda na to, że widzowie mają dość wpadek i kiepskiej jakości programu. Ich wyraźne poirytowanie odzwierciedlają komentarze, jakie pojawiły się na oficjalnym profilu serwisu."

oczy się otwierają

Jacy widzowie jakich kwestii merytorycznych. Znowu manipulacja. Widzowie to chyba ci pisowscy ale fajnie, że oglądają. Natomiast takie użycie tego słowa ma dawać do zrozumienia, ze to się wszystkim nie podoba. To samo tyczy jakichś bliżej nie określonych kwestii merytorycznych.

Na razie nie było żadnego wyroku tk którego Tusk by nie uznał. Więc nikt go do więzienia kiedyś bez wyroku nie wsadzi. A Duda bez powodu nie może nie podpisać budżetu. Nie może go zawetować. Może go wysłać do tk co zrobił. Ale tk nie ma tu podstaw do żadnego blokowania budżetu.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
8 minut temu, hubertuss napisał:

Ale tk nie ma tu podstaw do żadnego blokowania budżetu.

tako rzecze hubertuss :D 

11 minut temu, hubertuss napisał:

Jacy widzowie jakich kwestii merytorycznych. Znowu manipulacja. Widzowie to chyba ci pisowscy ale fajnie, że oglądają.

onet będzie niezadowolony, że tak o nim napisałeś :D :D :D buahahaaaa

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano

Oczywiście, że tk nie ma merytorycznych podstaw do zablokowania budżetu. Nigdzie nie jest napisane w konstytucji, ze na sali sejmowej musi być pełna liczba tj 460 posłów w chwili głosowania nad budżetem.

Opublikowano
1 godzinę temu, nie napisał:

gdyby duda nie podpisał budżetu to rząd nie mógłby nic zrobić

Gdyby PAD nie podpisał budżetu, to na drzewach zamiast liści........ Pisowcy.

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, mirro napisał:

Gdyby PAD nie podpisał budżetu, to na drzewach zamiast liści........ Pisowcy.

to po-lszewiki ugotowały by się we własnym sosie

• Haha 1
Opublikowano
5 minut temu, mirro napisał:

Oczywiście PAD zakomunikowałby pracownikom swojej kancelarii że wypłaty nie będzie bo mu się zawetowało budżet.:lol:

czytaj uważnie -nie zawetować, tylko wysłać do tk

wg. prokuratury krajowej  dekret o odwołaniu członków Krajowej Rady Prokuratorów nie jest informacją publiczną - ciąg dalszy nowego "prawa" tworzonego przez po-lszewików

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, nie napisał:

czytaj uważnie -nie zawetować, tylko wysłać do tk

wg. prokuratury krajowej  dekret o odwołaniu członków Krajowej Rady Prokuratorów nie jest informacją publiczną - ciąg dalszy nowego "prawa" tworzonego przez po-lszewików

A w tk kucharka znajoma Jarosława. Serio myślisz, że ludzie by kupili kit że to nie pis winien wstrzymania tak wielu podwyżek z nowym budżetem. O wypłatach dla administracji nawet nie wspominam. Duda już bronił przestępców i co zjechało poparcie z 32 do 24.

Mirek ma racje z tymi liśćmi i wszystko w temacie. I tłumaczenie, że to nie Duda nie pis a tk nic by nie dało było by z 24 zjazd do 20 lub mniej. Niech kucharka próbuje blokować. Jeszcze kilka takich posunięć pisu jak obrona telewizji i pap  obrona milionerów z tvp czy prokuratury obrona przestępców i pis będzie miał mniej jak 20.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano

dla ciebie kucharka wydaje orzeczenia a dla normalnych ludzi tk (piętnastoosobowy) - taka różnica w szanowaniu prawa

powtórzę ci żebyś pamiętał: akcja-reakcja, kiedyś dla kogoś zamiast kucharki może być sprzątaczka i wtedy nikt nie będzie żałował dzisiejszych uzurpatorów

Kiedy przyszli po komunistów, nie protestowałem. Nie byłem komunistą.
Kiedy przyszli po związkowców, nie protestowałem. Nie byłem związkowcem.
Kiedy przyszli po Żydów, nie protestowałem. Nie byłem Żydem.
Kiedy przyszli po katolików, nie protestowałem. Nie byłem katolikiem.
Kiedy przyszli po mnie, nikt nie protestował. Nikogo już nie było.

Pastor Martin Niemöller, 1942, Dachau.

• Haha 1
Opublikowano
12 godzin temu, jacus napisał:

Chyba nie myślisz ze jakakolwiek armia europejska jest zdolna do podbicia czegokolwiek

własne kraje potrafią tak spasożytować na koszty własnego darmozjadztwa że niebawem spustoszenie mogą te "armie" wywołać porównywalne z grabieżczym najeźdźcą zewnętrznym.
 szlag mnie trafia na cynizm wspólczesnego żołdactwa w chełpliwości jak to ojczyznom służą bo jest zgoła na odwrót.
już nie było profesjonalniejszej armii jak ta hitlera i przegrała nie z zawodowym żołdactwem a z pospolitym ruszeniem państw których owo zawodowe nie było przecież w stanie obronić a dopiero odruch społecznej paniki wygenerował skutecznych obrońców i w efekcie zdobywców krajów tych najeźdźczych tak że te armie które są cokolwiek warte są pośród nas - cywilnej masy i dopiero jak jakiś proces je uaktywni pokazują swoją siłę. Tresowany w szczekaniu na rozkaz, równym tupaniu w defiladach zawodowy żołdak ani wie po co żyje ani na czyj koszt a jeszcze powiedz takiemu że chcesz mieć broń jako cywil to się pos.a ze strachu i Ci tego zabroni tak że nie wiem czy mamy nie więcej szkody niż pożytku z utrzymywania takich formacji które nawet nie wiedzą co im nade łbami lata, gdzie spada .... szkoda klawiatury
ciekawe jak narządzili w tej mjanmie czy jak tam się teraz Birma nazywa bo tam nawet po władzę trepstwo żołdackie sięgnęło i mamy jakieś odniesienie ile "rycerz" na tronie jest wart
Cervantez nieprzypadkiem przeszedł do kanonu literatury światowej malując obraz rycerza debila od którego jego najniższy sługa jest mądrzejszy i przydatniejszy a że do dziś porusza wyobraźnię to tylko dowód na ponadczasowość trafności tych spostrzeżeń

Opublikowano (edytowane)

wyprzedzający skok cen akcji przed spodziewaną ofertą wyprzedaży motywowanej politycznie.
Przynajmniej rynek docenił obecną ekipę rządzącą że tanio nie będą sprzedawać tylko obawiam się że wyczekają na korektę ze sprzedażą bo sami prywatnie zechcą wykupić a że są u władzy to będą mieli za co bardziej niż ktokolwiek z podwładnych.
no tak to działa i nie dla tego że to Polska; tak to działa wszędzie. Albo tłuszcza zbyt leniwa czy głupia swoimi reprezentantami nacjonalizuje aż jest tak bezbronny ten majątek że kolejni się na nim uwłaszczają nawet nie mając pojęcia technicznego o branżach które przejmują no akurat nasze półgłówki nie będą nawet wiedziały w czyim imieniu dowalą państwowe i przejmą tylko po to aby odsprzedać z zyskiem byle komu wszak co taki polityk jeden z drugim ma za pojęcie o petrobiznesie?
Obajtek był politycznym sługusem ale i ci co go odegnali niczym innym nie są tylko w nieco innym układzie.
Rynek energetyczny jest zbyt intratny aby był wolny od politycznego syfu przez co jest wybitnie nierynkowy (jakkolwiek to zabrzmiało) z wielokrotnie przewartościowaną ofertą produktu i tym samym duszącym resztę sektorów gospodarki że z byle chinolami przegrywa czy byle kim innym który ma mniej polityki w sektorach kluczowych dla przeżywalności populacji.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
35 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Ale ładnie zareagował kurs Orlenu na wieść o rezygnacji Obajtka ;)

Screenshot_2024-02-01-12-29-20-125_com.android.chrome.jpg

To tera P0liwo P0 5.19

Chyba że tuskowi urwą Sie sznureczki od P0 ciągania zmiany cyferek i P0wi chciałem ale nie wyszło

Opublikowano
2 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

To tera P0liwo P0 5.19

Chyba że tuskowi urwą Sie sznureczki od P0 ciągania zmiany cyferek i P0wi chciałem ale nie wyszło

Rysiu, P0 kiego uja wstawiasz stale to P0? już szlag mnie trafia jak to czytam, w obsesję jakąś polityczną wpadłeś czy jaki uj?

• Haha 2
Opublikowano
7 minut temu, Rolnik1973 napisał:

To tera P0liwo P0 5.19

nie dla tego akcje drożeją że rynek spodziewa się spadku ceny głównego produktu spółki

Opublikowano
7 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Ciekawe do czego miał przywiązane sznureczki Obajtek, za które pociągał Kaczyński?:lol:

Opublikowano
2 minuty temu, Desperado napisał:

Rysiu, P0 kiego uja wstawiasz stale to P0? już szlag mnie trafia jak to czytam, w obsesję jakąś polityczną wpeadłeś czy jaki uj?

Nie obsesja tylko P0garda dla Platformy 0 programowej

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v