Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Roman176 napisał:

twoje wybaczenie o bogactwie 

a co to oznacza po polsku? Ty w ogóle wiesz o co ci chodzi?

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
Siedzacybyk napisał:

nie mam nic przeciwko zbiorka w tak szlachetnych celach. zawsze jest jakies ale.... kiedys owsiak kupowal inkubatory na neonatologie. pieknie, szlachetnie, ale.... one byly puste, bez wyposażenia. owszem naklejka byla, ale xaly srodek nalezalo uzupelnic. koszt inkubatora to okolo 10 albo 13 tys. ,a srodek chyba ok 70. na jednym oddziele mieli ttle inkubatorow, ze zlaegaly w piwnicy, a uzywali 1 albo 2, nie pamietam. w sumie to sprytne, kupujesz inkubator, naklejasz nalepke i wszystcy bija brawo, ale jak wczytasz sie w tekst okazuje sie ze inkubator to 1/ 10 kwoty calego wyposazenia. hmmmm ... a ja nie jestem przeciwnikiem niesienia dobra!

Aaa słyszałem słyszałem... Wiesz, że właśnie coś mocno naciąganego powieliłeś ?

Ulman napisał:

4 minuty temu, Roman176 napisał:

Wybitne dzieło. Wysoce wysublimowane i o olbrzymim ładunku intelektualnym🤣

Eeech pisowskie prostaki......🤔 

Romka trzeba zapytać czy Owsiak jakieś X5 nowe kupował...

Opublikowano
32 minuty temu, DTaras napisał:

omka trzeba zapytać czy Owsiak jakieś X5 nowe kupował...

nie ma jakąś drogą terenówkę 700k 

44 minuty temu, Ulman napisał:

a co to oznacza po polsku? Ty w ogóle wiesz o co ci chodzi?

co napisałeś o ludziach bogatych .. 

Opublikowano

nie powielalem niczego z ostatnich lat. to informacja od ordynator z neonatologii przed 2010 roku. znam ja osobiscie, a raczej nie mowila bzdur, bo pielegniarki mówiły to samo. cele zbiorki sa wzniosle, ja nie jestem zagorzalym przeciwnikiem. mam mieszane uczucia co do fundacji samych w sobie. instytucje nastawione na duzy zarobek, wyplaty z pieniedzy podarowanych w szlachetnym celu. jakis czas temu czytalem zestawienie wykorzystania srodkow w fundacji w USA. cos kolo 2 % szlo na cele statutowe, reszta to bierzace wydati na utrzymanie i wyplaty. mialem tez do czynienia z fundacja, ale taka od zwierzat. strasznie nastawieni na zarabianie pieniedzy. z innej fundacji, niby szef, w ortalionie, pomieta reklamowka, z twarza wczorajsza, wprost mi powiedzial, ze i tak mu zaplaca i tak. zakladaja sprawy w sadzie, osoba co adoptowaly psy. szukaja niedociagniec i wykorzystuja ludzi. rozni sa ludzie, pewnie fundacje tez sa rozne. wyszedl jakis czas temu artykuł, ktory wskazywal na zbyt mala kontrole nad wszelakimi fundacjami. no coz, kazdy sobie sam musi to ocenic.

Opublikowano
7 godzin temu, nie napisał:

Lepiej jest nie odzywać się wcale i wydać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Mark Twain

Trafiłeś w samo sedno 🎯 opisując to co wklejasz. 

Brawo Ty. 🤣😂

7 godzin temu, Kasza04 napisał:

Gdzie napisałem że to dotyczy twego ojca?

Pośrednio napisałeś. 🤨

Opublikowano
9 godzin temu, nie napisał:

hubertuss i argumenty to inkongruencja

Pisz co chcesz ale w przypadku cpk masz tylko trzy nie trafione i różniące się miedzy sobą prognozy IATA jako argumenty. Które zakładają ruch na lotnisku w roku w którym nie ma szns aby to lotnisko powstało nawet gdyby dalej rządził pis. Takie są właśnie twoje argumenty oprócz wklejanych tekstów nie wiadomego autorstwa oczywiście.

9 godzin temu, nie napisał:

Lepiej jest nie odzywać się wcale i wydać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Mark Twain

Chyba pierwszy raz podałeś autora zamieszczonego przez siebie tekstu. Teraz fajnie będzie jak zaczniesz stosować. Bo jak widzę kilka osób ci to wytknęło. A ty dalej z wielkim zapałem rozwiewasz te wątpliwości.

Opublikowano

Konfa jakoś próbuje podpiąć się pod ten konflikt dwóch wielkich graczy i zaistnieć na zasadzie i chciała bym i się boje. Wczoraj WIpler dokonywał u Rymanowskiego szpagatów intelektualnych by wywieść, że dwaj przestępcy są posłami twierdząc, że obowiązuje prawo rzeczy osądzonej. Więc któryś go zgasił, że rzeczą osądzoną jest wyrok sądu drugiej instancji skazujący obu na podstawie którego jak głosi konstytucja poseł traci mandat. Wipler się dalej wił ale to już było bardzo nie poradne.

Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, Roman176 napisał:

nie ma jakąś drogą terenówkę 700k 

co napisałeś o ludziach bogatych .. 

To jaka to jest fura za te 700 koła?

Co ja niby napisałem o bogatych? Wydukaj to wreszcie o co ci chodzi.

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
Siedzacybyk napisał:

nie powielalem niczego z ostatnich lat. to informacja od ordynator z neonatologii przed 2010 roku. znam ja osobiscie, a raczej nie mowila bzdur, bo pielegniarki mówiły to samo. cele zbiorki sa wzniosle, ja nie jestem zagorzalym przeciwnikiem. mam mieszane uczucia co do fundacji samych w sobie. instytucje nastawione na duzy zarobek, wyplaty z pieniedzy podarowanych w szlachetnym celu. jakis czas temu czytalem zestawienie wykorzystania srodkow w fundacji w USA. cos kolo 2 % szlo na cele statutowe, reszta to bierzace wydati na utrzymanie i wyplaty. mialem tez do czynienia z fundacja, ale taka od zwierzat. strasznie nastawieni na zarabianie pieniedzy. z innej fundacji, niby szef, w ortalionie, pomieta reklamowka, z twarza wczorajsza, wprost mi powiedzial, ze i tak mu zaplaca i tak. zakladaja sprawy w sadzie, osoba co adoptowaly psy. szukaja niedociagniec i wykorzystuja ludzi. rozni sa ludzie, pewnie fundacje tez sa rozne. wyszedl jakis czas temu artykuł, ktory wskazywal na zbyt mala kontrole nad wszelakimi fundacjami. no coz, kazdy sobie sam musi to ocenic.

No cóż. Jak czytałeś o fundacjach u kowbojów to poczytaj sprawozdania z fundacji w Polsce. Takie siepomaga bierze około 5% prowizji zbiórkę bo ma koszty. Zarabia też na przewalaniu szmalu. Podobnie będzie w firmie WOŚP. W tej skali będą to procentowo wystarczające kwoty. W skali małej - trzeba odwrócić te procenty. Te całe przystanki to zwieńczenie, gdzie zaistnieć mogą sponsorzy, których na finałach nie widać i jest to majstersztyk pozwalający Owsiakowi wykazać, że wydaje czasem więcej niż zebrał. Pięknie mu to zagrało. W każdym razie - masz gospodarstwo czy firmę - masz koszty. Inkubatory zaś. To potrafi i baniaka kosztować ale poczynając od popularnego bociana aż po piekielnie drogie wyposażenie transportowe wszystko to inkubatory. Ten sprzęt idzie w ramach umowy, która jest potrzebna fundacji. Podpisujesz umowę, która Cię obciąża? Byli dyrektorzy, którzy odmawiali przyjęcia sprzętu a sprzęt był także odbierany. Teraz o głupocie. Ano ja robię to samo teraz co Ty wcześniej - generuję informację znając tylko część relacji a reszta to domysły bazujące na anegdotkach spod znaku dobrej zabawy i dobrej wódki. Od czasów inkubatorów przekazuje się sprzęt bardziej rygorystycznie co jest faktem.

Opublikowano
17 minut temu, galan99 napisał:

@Ulman O tobie powiada przecie ciebie na chleb nie będzie  stać .

https://www.facebook.com/watch?v=924698852358920

A zastanowiłeś się jak ten baran koszty policzył? Skąd mu się wzięło 6500 kosztów na ha? Umiesz wyliczyć punkt po punkcie te koszty? 

Do tego głąb nie wliczył dopłat które też sa przychodem.

No i na koniec - u mnie koszty wyniosły coś ok 4300-4500 a pszenicy zebrałem średnio 9,2 tony. Licząc jak ten gamoń masz 7200 pln przychodu - 4500pln kosztów plus ok 800 pln dopłąt = 3500 pln zysku/ha. Będzie marnie względem poprzedniego roku gdzie zysk wyszedł 8,5 9 tys ale jakoś przeżyje😁

Opublikowano

A to nie było wiadomo już w listopadzie 23? Z tego co kojarzę tak wpisali ludzie Morawieckiego a tam władza nad kasą była centralna. Teraz aby wszystko nie ebło trzeba budżet jakiś przyjąć i te dwie duże bańki z dwóch stron obejrzeć. Jak sądzicie?

Opublikowano (edytowane)

421905433_690566906594572_252360611555159032_n.jpg.5e986c1316db8fccd5fdf8e1939ff1f3.jpg

1 godzinę temu, Rolnik1973 napisał:

przecież nikt nie czyta tych szmatławców której dziennikarze chodzili do tvp i dostawali za każdy występ po 500zł😂

1 godzinę temu, Rolnik1973 napisał:

😁😁😁😁😁😁

https://youtube.com/shorts/VF6SWwZl_wY?si=dhafcaYo1ZYTtKL7

P0wstał rząd nieudaczników zebrane szumowiny i każdy P0trzebuje P0mocnika

Zara wszystkie P0sły z wesołej P0lski będą wice

https://dorzeczy.pl/amp/543357/rzad-tuska-liczy-110-osob-to-nie-koniec.html

Próżniak cytuje konfederację która chciałaby pozabierać jakikolwiek socjal 😂

Najpierw było straszenie że pozabierają wszystko a teraz jak nic nie zabrali to też źle 🤣

Edytowane przez racyl
Opublikowano

4 godziny temu, PRIMO napisał:

Trafiłeś w samo sedno 🎯 opisując to co wklejasz. 

Brawo Ty. 🤣😂

Pośrednio napisałeś. 🤨

już ci pisałem, ale powtórzę, to może w końcu zrozumiesz: jeżeli nie rozumiesz co jest napisane to się nie odzywaj bo robisz z siebie głąba 

2 godziny temu, hubertuss napisał:

Pisz co chcesz ale w przypadku cpk masz tylko trzy nie trafione i różniące się miedzy sobą prognozy IATA jako argumenty. Które zakładają ruch na lotnisku w roku w którym nie ma szns aby to lotnisko powstało nawet gdyby dalej rządził pis. Takie są właśnie twoje argumenty oprócz wklejanych tekstów nie wiadomego autorstwa oczywiście.

Chyba pierwszy raz podałeś autora zamieszczonego przez siebie tekstu. Teraz fajnie będzie jak zaczniesz stosować. Bo jak widzę kilka osób ci to wytknęło. A ty dalej z wielkim zapałem rozwiewasz te wątpliwości.

większość cytowanych tekstów ma podane autora, kłamco

Nikt, nie wie wszystkiego. Ja, będąc bardzo skromnym człowiekiem, nie znając jakiegoś tematu, nie wymyślam głupot, tylko cytuję wypowiedzi ludzi mądrych. Inteligencja podpowiada mi, że lepiej skorzystać z dorobku ekspertów, niż udawać, że wszystko wiem; poza tym, gdy zgadzam się z tezami autora tekstu to korzystam z jego pracy, głupi byłbym żeby to samo pisać własnoręcznie. Mądry człowiek potrafi znaleźć interesujące go informacje i odpowiednio z nich skorzystać.  

natomiast wy, poprzez wypisywanie własnych "mądrości" rozwiewacie wszelkie wątpliwości :D

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Rozmowy o polityce oczami rolników w 2026 roku, kontynuacja tematu z 2025 roku

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v