Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, masa24 napisał:

spokojnie, pojawi sie blizej wyborow

Jak Jarek będzie pier**lił farmazony jak do tej pory to nikt nie będzie musiał wycinać fragmentów wypowiedzi, będzie można puszczać wszystko jak leci xD Konferencja Jarosława Live i po każdej % w dół xD 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
4 minuty temu, gregor1284 napisał:

Tylko ze rządzeniem to tego nazwać się nie da 

no jak nie? szczujnia rozgoniona? rozgoniona. kryminaliści trafili do kryminału? może na nazbyt krótko ale trafili, CPK zablokowany? no a nie? jądrowe SMRy zablokowane? ... a no właśnie; czy to ktoś zauważył? czy dowiemy się dopiero od jankesów bo to im po łapkach dane

i sporo jeszcze można wymieniać na dziś a zarzekają się że to dopiero początek

co prawda to jak dotąd rządzenie destrukcyjne no ale rządzenie
jeszcze tylko decyzji o zasypaniu rowka w Mierzei mi brakuje do pełnej diagnozy że to też debile jak poprzedni i obym się nie doczekał bo ja za stary na spier..alanie z takiego syfu w jaki się ten kraj zamieni jeszcze ze trzy takie zmiany rządów jak te dwie ostatnie

• Like 1
Opublikowano

Dokładnie wystarczy podsunąć mu mikrofon i beka gotowa 🤣

1 minutę temu, Tomasz0611 napisał:

Jak Jarek będzie pier**lił farmazony jak do tej pory to nikt nie będzie musiał wycinać fragmentów wypowiedzi, będzie można puszczać wszystko jak leci xD 

Opublikowano
5 minut temu, 12Pafnucy napisał:

W porównaniu z tvpis, to praktycznie nie ma.

Teleexpress obejrzałem i nie było pół wydania o Kaczyńskim i o tym jaki jest zły.

O Tusku ciągle pieprzyli kiedyś.

Wolni z plackiem trzy dni świąt. 

3 minuty temu, masa24 napisał:

co do propagandy w tvp na pis , spokojnie, pojawi sie blizej wyborow

Niekoniecznie. Wyborcy koalicji bardziej internetowi 

2 minuty temu, dysydent napisał:

no jak nie? szczujnia rozgoniona? rozgoniona. kryminaliści trafili do kryminału? może na nazbyt krótko ale trafili, CPK zablokowany? no a nie? jądrowe SMRy zablokowane? ... a no właśnie; czy to ktoś zauważył? czy dowiemy się dopiero od jankesów bo to im po łapkach dane

i sporo jeszcze można wymieniać na dziś a zarzekają się że to dopiero początek

co prawda to jak dotąd rządzenie destrukcyjne no ale rządzenie
jeszcze tylko decyzji o zasypaniu rowka w Mierzei mi brakuje do pełnej diagnozy że to też debile jak poprzedni i obym się nie doczekał bo ja za stary na spier..alanie z takiego syfu w jaki się ten kraj zamieni jeszcze ze trzy takie zmiany rządów jak te dwie ostatnie

Czy to jeszcze kraj czy już jednak kolonia? Hm

Opublikowano
4 minuty temu, dysydent napisał:

no a nie? jądrowe SMRy zablokowane? ... a no właśnie; czy to ktoś zauważył? czy dowiemy się dopiero od jankesów bo to im po łapkach dane

Tam jest głębszy problem. Bo chyba w końcu ktoś zajarzył że ta firma chyba próbuje sprzedać inflanty.

Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, PRZMAS19821982 napisał:

Wiem to .

W konstytucji nie chce mi się szukać..

Jak chcesz wiesz lub nie

no tośmy sobie pogadali i nic z tego nie wynikło
noż qwa- "kazał pan..."

"Art. 213.1. Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji stoi na straży wolności słowa, prawa do informacji oraz interesu publicznego w radiofonii i telewizji.
2. Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji wydaje rozporządzenia, a w sprawach indywidualnych podejmuje uchwały."

nie ma żadnej mowy o tworzeniu jakichś "protez" zastępczych a już nigdzie w Konstytucji nie występuje zlepek słów jak "rada mediów narodowych" czyli za tworzenie tego nomen omen - nowotworu winien być trybunał stanu dla wszystkich którzy się do tego przyczynili, w tym uczestniczyli czy za tym głosowali

czyli sporo łbów do ścięcia że aż nie ma chętnego na kata

19 minut temu, Tomasz0611 napisał:

KRAJOWA RADA RADIOFONII I TELEWIZJI

Art. 213.

1. Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji stoi na straży wolności słowa, prawa do informacji oraz interesu publicznego w radiofonii i telewizji.

2. Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji wydaje rozporządzenia, a w sprawach indywidualnych podejmuje uchwały.

Art. 214.

1. Członkowie Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji są powoływani przez Sejm, Senat i Prezydenta Rzeczypospolitej.

2. Członek Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji nie może należeć do partii politycznej, związku zawodowego ani prowadzić działalności publicznej nie dającej się pogodzić z godnością pełnionej funkcji.

Art. 215.

Zasady i tryb działania Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji, jej organizację oraz szczegółowe zasady powoływania jej członków określa ustawa.

no i widzisz
spóźniłeś się bo se sam....
qwa... nie wiedziałem że nie muszę :)

a i tak dzięki bo nie zawsze uda się mnie wq... aby "mi się chciało"

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano

no tośmy sobie pogadali i nic z tego nie wynikło
noż qwa- "kazał pan..."

"Art. 213.1. Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji stoi na straży wolności słowa, prawa do informacji oraz interesu publicznego w radiofonii i telewizji.
2. Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji wydaje rozporządzenia, a w sprawach indywidualnych podejmuje uchwały."

nie ma żadnej mowy o tworzeniu jakichś "protez" zastępczych a już nigdzie w Konstytucji nie występuje zlepek słów jak "rada mediów narodowych" czyli za tworzenie tego nomen omen - nowotworu winien być trybunał stanu dla wszystkich którzy się do tego przyczynili, w tym uczestniczyli czy za tym głosowali

czyli sporo łbów do ścięcia że aż nie ma chętnego na kata

Dzięki za chęć do informacji 

Opublikowano
22 minuty temu, mirro napisał:

Tam jest głębszy problem. Bo chyba w końcu ktoś zajarzył że ta firma chyba próbuje sprzedać inflanty.

jakie qwa inflanty? wybudowanie paru małych reaktorków przymiejskich co najwyżej grozi zwiększoną sprzedażą liczników Geigera

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, dysydent napisał:

wybudowanie paru małych reaktorków przymiejskich co najwyżej grozi zwiększoną sprzedażą liczników Geigera

Kojarzysz taki mały reaktor atomowy w Świerku k. Otwocka ?? Jak go budowali to w tamtych czasach nie było prawa do protestu, ale wiele ludzi z tamtej okolicy zwyczajnie się wyprowadziło ;) Bo w Warszawie kilkadziesiąt kilometrów od tego reaktora jest niby dużo bezpieczniej ...

A to tylko mały reaktor atomowy służący do podstawowych badań i tworzenia izotopów potrzebnych do radioterapii.  30MW mocy cieplnej ;) 

Opublikowano

jakie qwa inflanty? wybudowanie paru małych reaktorków przymiejskich co najwyżej grozi zwiększoną sprzedażą liczników Geigera

Bustowski odpusci animexowi a pójdzie w atom?

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, dysydent napisał:

tylko coraz częściej znajdujemy odsyłacze ;)

Ja zassałem info z Konstytucji RP udostępnionej na stronie Sejmu RP ;) Mam w domu i książkową wersję, ale nie chciało mi się szukać... Od 2015r i tak nie może służyć do niczego więcej niż ozdobnik na półce ...

Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Kojarzysz taki mały reaktor atomowy w Świerku k. Otwocka ?? Jak go budowali to w tamtych czasach nie było prawa do protestu, ale wiele ludzi z tamtej okolicy zwyczajnie się wyprowadziło ;) Bo w Warszawie kilkadziesiąt kilometrów od tego reaktora jest niby dużo bezpieczniej ...

A to tylko mały reaktor atomowy służący do podstawowych badań i tworzenia izotopów potrzebnych do radioterapii.  30MW mocy ;) 

nie byłem nigdy w tamtych okolicach i nie znam ... nigdy nic nie słyszałem o tym "zjawisku" choć wydaje się wysoce prawdopodobne i przyjmuję do wiadomości ale żeby coś z tego wynikało? Japończykom wywaliło Fukushimę to stadem odeszli od energetyki jądrowej całym krajem aż im gospodarka siadła
no powoli wracają
i w zasadzie tylko tyle
no może jeszcze jedno ale to już groteskowe - katastrofa Czarnobyla największą panikę wywołała u odległych o tysiąc kilometrów Niemców że do dziś jeszcze ich trzyma xD

6 minut temu, gregor1284 napisał:

Bustowski odpusci animexowi a pójdzie w atom?

a tu już całkiem pojęcia nie mam o co chodzi i kto to Bustowski
tak że żeby nie było że nie odpowiedziałem bo właśnie odpowiadam że nie odpowiem :P

Opublikowano
1 minutę temu, dysydent napisał:

nie byłem nigdy w tamtych okolicach i nie znam ... nigdy nic nie słyszałem o tym "zjawisku" choć wydaje się wysoce prawdopodobne i przyjmuję do wiadomości ale żeby coś z tego wynikało? Japończykom wywaliło Fukushimę to stadem odeszli od energetyki jądrowej całym krajem aż im gospodarka siadła
no powoli wracają
i w zasadzie tylko tyle
no może jeszcze jedno ale to już groteskowe - katastrofa Czarnobyla największą panikę wywołała u odległych o tysiąc kilometrów Niemców że do dziś jeszcze ich trzyma xD

a tu już całkiem pojęcia nie mam o co chodzi i kto to Bustowski
tak że żeby nie było że nie odpowiedziałem bo właśnie odpowiadam że nie odpowiem :P

A taki przypałowiec który próbuje zakrzywić pogląd na temat rolników "dają cielakom antybiotyki i stymulatory wzrostu i byk w dwa lata rośnie 1200kg. Na sianokiszonce pędzone te mięso nie ma żadnych wartości odżywczych" takie tam 

• Thanks 1
Opublikowano
2 godziny temu, andrzej78 napisał:

Zauważ, że miało być lepiej ,a tej normalności nie widać,coraz większa rozpierduwa. W takiej sytuacji każdy może powiedzieć, że Polacy to rządzić nie umieją i trzeba im tą władze ustanowić w Brukseli - a może o to chodzi ?

Miało być lepiej i jest lepiej. Choćby dlatego że gonią złodziei z państwowych posad. Serio nie widzisz jak pisowcy łupili państwo i dorabiali się milionów po roku pracy.

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Ja zassałem info z Konstytucji RP udostępnionej na stronie Sejmu RP ;) Mam w domu i książkową wersję, ale nie chciało mi się szukać... Od 2015r i tak nie może służyć do niczego więcej niż ozdobnik na półce ...

miałem kiedyś papierową wersję ale na tak delikatnym papierze była wydrukowana że...
tak że ja byłe pierwszy przed tymi wszystkimi PO-PiSami co se Konstytucją du..y wycierają i tak jak u mnie nic się wielkiego nie stało tak i teraz stać się nie musi
to tylko parę przepisów i marzeń najczęściej oderwanych od realnej rzeczywistości
i na to cytatów poskąpię bo post nawet jak na mnie by wyszedł za długi

tak że żeby nie było że s.am na prawo, s.am wcześniej, "prawo" ląduje na wierzchu :P
no ten co przyjdzie po mnie to już co innego i to jest właśnie to co teraz widzimy jak sobie PiS Konstytucją d.pę podtarł a teraz PO do kibla weszło.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, hubertuss napisał:

Miało być lepiej i jest lepiej. Choćby dlatego że gonią złodziei z państwowych posad. Serio nie widzisz jak pisowcy łupili państwo i dorabiali się milionów po roku pracy.

Złodziej goni złodzieja🤣 naprawdę super zmiana godna POchwały🤦‍♂️ 

Czy gdzieś oficjalnie słyszysz aby pensję tych posad były radykalnie obniżone? Proszę o przykłady jak tak? Na tę chwilę to wodze że etatów dostawiają jak wiceministrów. 

Edytowane przez GRZES1545
  • Like 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Rozmowy o polityce oczami rolników w 2026 roku, kontynuacja tematu z 2025 roku

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v