Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 minut temu, Ulman napisał:

Nic mi sie nie pomyliło. Poczytaj czym jest narodowy socjalizm to może coś do ciebie dotrze. PO też jest lewicą tylko nie jest bezkrytycznie pro kościelna i pro związkowa. Prawica w Polsce praktycznie nie istnieje bo typowy prawicowiec postuluje likwidacje socjalu i zagonienie leni do roboty a taki program nigdy nie zostanie poparty przez głupie leniwe i roszczeniowe masy.

Ani jedno ani drugie - to po prostu idioci.

Najbogatsi to od miliona USD? Żarty sobie robisz😆

wśród takich były robione badania

a apel jest wystosowany przez 250-ciu mld i mln przybyłych na forum davos - jeżeli to są idioci to wg. ciebie powinni być biedni :D 

Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, Ulman napisał:

Nic mi sie nie pomyliło. Poczytaj czym jest narodowy socjalizm to może coś do ciebie dotrze. PO też jest lewicą tylko nie jest bezkrytycznie pro kościelna i pro związkowa. Prawica w Polsce praktycznie nie istnieje bo typowy prawicowiec postuluje likwidacje socjalu i zagonienie leni do roboty a taki program nigdy nie zostanie poparty przez głupie leniwe

😆

Toż napisałem że Tobie się z komuną pomyliło czyli socjalizmem.  A z tym socjalizmem narodowym to już całkiem nie trafione . Może jednak sobie poczytaj czym jest lewica ,a czym prawica . Oczywiste jest to , że obecnie wszystko się wymerdało i nic nie jest jednorodne. 

Edytowane przez andrzej78
Opublikowano (edytowane)
47 minut temu, andrzej78 napisał:

Z komuną Tobie się pomyliło  . Może jeszcze powiesz , że PO to prawica 😄😄😄,

komuna przynajmniej ta rozumiana w odsowieckim znaczeniu czy marksistowskim to socjalizm ponadnarodowy; jak siebie nazywa - internacjonalny z ambicjami na opanowanie całego świata podczas gdy nazizm czyli socjalizm narodowy ogranicza się do "uszczęśliwiania" jakiejś określonej grupy najczęściej narodowej choćby i kosztem całej reszty i pozornie może się wydawać że ten internacjonalny przynajmniej w założeniach sprawiedliwszy tylko oba rodzaje socjalizmów dzielą jednak wszystkich ludzi na klasy i mimo iż narodowy mniej to źródło władzy oba opierają na antagonizmach i nieuniknionym przez to przymusie.
Unijni socjaliści to odmiana marksistowska a lokalni jak PiS i najpewniej niemiecka AFD i wiele innych tzw opcji narodowych to zwykli socjaliści nazistowscy którzy wymuszają redystrybucję dóbr nie w/g zasług a potrzeb tylko pewnej części/klasy społeczeństw co z góry skazuje opanowane nimi społeczności na degenerację i upadek bo znika selekcja i przeżywa największy nawet badziew o ujemnej wartości społecznej a że to akurat stało się zjawiskiem powszechnym czy to w xujni czy w Polsce to jest postrzegane za normę podczas gdy jest to mniej lub bardziej przyspieszająca degeneracja i dopiero jakaś większa zapaść gospodarcza pozostawia przy życiu tylko tych którzy sami potrafili je obronić bo reszty zbankrutowane państwo nie było w stanie.
Daleko komukolwiek z obecnego tzw zachodu do autentycznej prawicowości bo ta się czysta przejawia tylko w momentach gdy zostają zmiecione instytucje państwowe czyli po wojnach, kataklizmach czy wystarczająco długich rządach socjalistów.
Wszystkie ustroje społeczne które wyłączają selekcję naturalną negatywną są mniej lub bardziej ale zawsze jednoznacznie lewicowe bo utrzymują przy życiu tych którzy powinni w naturalnym środowisku wyginąć. Z ludzkiego punktu widzenia jest to brutalne i nieakceptowalne zatem przyszłość socjalizmów jest niezagrożona tylko z krótkimi incydentami ... o! Natura, prawa Przyrody, Fizyki są bezsprzecznie prawicowe i to idealnie bo nieskażone żadną ideologią co w społeczeństwach i prawica bywa chora jakąś abstrakcją np religijną kiedy staje się bardziej restryktywna dla słabszych osobników czy jedynie innych od większości (co też jest słabością skali) od samej Natury tak że wynaturzenia są właściwe politycznym i lewicy i prawicy ale to już odrębny temat

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

PIS to socjaliści a więc lewica - czego tu nie rozumiesz? 

Jesteś idealnym produktem narracji pisowskiej.

Komuna = socjalizm

PIS = prawica. 

Niestety prawda jest taka ze za komuny było mniej socjalizmu jak za PISu tyle że żaden jego wyznawca tego nie przyzna bo nie rozumie że sam jest lewicowcem.

Opublikowano
1 godzinę temu, Bogdan_ja napisał:

Agent Tomek utopi wąsika i kamińskiego w pierdlu na wiele lat 🤪

to jest zemsta , jeden z tych biznesmenów łapówkarzy to ojciec Brezy  

1 godzinę temu, gregor1284 napisał:

Chyba że naglica go pokona 

Screenshot_20240120_214126_TikTok.jpg

od kiedy media są przejęte takie feky są ze qurwa brak słów

Nie żyje dyrektor CBA odpowiedzialny za zakup Pegasusa

nawet media o tym piszą kto odpowiedzialny za feyk 

https://demagog.org.pl/fake_news/zmarl-dyrektor-cba-to-informacja-sprzed-roku/

Doniesienia o śmierci dyrektora pojawiły się na takich grupach jak: Loża szyderców z pisowskich nieudaczników i partaczy, Wspieramy Donalda Tuska, Roman Giertych. Wolne Media, Wolne Sądy, Wolni Ludzie. W niektórych wpisach znaleźć można link do tekstu na stronie Gazety Wyborczej, innej zawierają rzekomo zrzut ekranu ze strony tvn24.pl.

Wpis na Facebooku zawierający rzekomy zrzut ekranu ze strony tvn24.pl opisującej śmierć dyrektora CBA. Nie ma na niej informacji o roku publikacji.

@Ulman  co czytasz linki na górze ? 

Opublikowano (edytowane)
49 minut temu, nie napisał:

Z badań brytyjskiej agencji Survation, w których wzięło udział ponad 2300 osób z krajów G20 posiadających powyżej miliona USD (w różnych aktywach z wyłączeniem domów) wynika, że aż 3/4 najbogatszych popiera wyższe opodatkowanie ich majątków. Chcą oni wprowadzenia 2-proc. podatku od majątku przekraczającego 10 mln USD.

W liście otwartym do światowych przywódców pod tytułem "The Cost of Extreme Wealth" (Koszty superbogactwa) napisali oni: "Nasza prośba jest prosta: prosimy o opodatkowanie nas, najbogatszych w społeczeństwie. Nie zmieni to zasadniczo naszego standardu życia, nie dotknie naszych dzieci ani nie zaszkodzi wzrostowi gospodarczemu naszych narodów. Ale zamieni ekstremalne i nieproduktywne prywatne bogactwo w inwestycję w naszą wspólną demokratyczną przyszłość".

Ulman - kapitaliści czy socjaliści? :D 

socjaliści ideowi (tacy są najgorsi) bo opodatkowanie rozumieją jak? w podzieleniu się produktem który wytwarzają czy czym  tam posiadają na zasadzie oddania współudziałów w środkach wytwarzania czy w nominale fikcji jakim jest pieniądz?
sam sobie odpowiedz jak to się skończy.
a to że jakichś skomplikowanych nazw po angielsku używasz wcale nie znaczy że to coś mądrego czy wiarygodnego.
np na mnie tzw "trudne słowa" nie działają bo najczęściej stratą czasu jest ustalanie co naprawdę znaczą o ile cokolwiek bo najczęściej wielkie NIC

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, dysydent napisał:

a to że jakichś skomplikowanych nazw po angielsku używasz wcale nie znaczy że to coś mądrego czy wiarygodnego.
np na mnie tzw "trudne słowa" nie działają bo najczęściej stratą czasu jest ustalanie co naprawdę znaczą o ile cokolwiek bo najczęściej wielkie NIC

przecież to cytat, nie mój tekst

to są czystej maści kapitaliści, a nie socjaliści

Edytowane przez nie
Opublikowano (edytowane)

za cytat odpowiada cytujący i jego postawa wobec cytowanego tak że równie dobrze za wybitnie wartościową mogę uznać Twoją autorską wypowiedź jak za bzdurę którą tylko cytujesz i obie oceny będą Ciebie a nie cytatu

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
1 minutę temu, dysydent napisał:

za cytat odpowiada cytujący i jego postawa wobec cytowanego tak że równie dobrze za wybitnie wartościową uznać Twoją autorską wypowiedź jak za bzdurę którą tylko cytujesz i obie oceny będą Ciebie a nie cytatu

nie przejmuję się tym :D 

Opublikowano (edytowane)

a czy ja napisałem aby mi na Twojej akceptacji czy uwadze zależało?
Po coś piszesz czy cytujesz aby coś udowodnić lub przekazać i jeśli nie przejmujesz się tym jak to zostaje odebrane czy ocenione to nie jest strata odbiorcy tylko porażka przekazu... albo sukces; zależnie jak zostało odebrane tak że tylko zapytam - to po xuj cokolwiek publikujesz nawet tutaj?

p.s
chciałem odczytać źródło tych rewelacji jakoby milionerzy popierali zwiększenie opodatkowania dziesięciokrotnych milionerów ( xD )ale nie znalazłem linka a samodzielnie szukać mi się nie chce takich przecież oczywistości natury ludzkiej że ja to mogę się z innymi podzielić ale tylko pod warunkiem że inni podzielą się jeszcze więcej ze mną :P i pewnie jeszcze bym adekwatną jaką sentencję po łacinie wyszukał na tę prawidłowość zawiści ludzkiej ale czy to by nadało większy sens temu badaniu potwierdzającemu tylko oczywistości z którymi spotykamy się na codzień?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
5 minut temu, dysydent napisał:

xuj

czy to jeden z tych tzw. 

20 minut temu, dysydent napisał:

"trudne słowa" nie działają bo najczęściej stratą czasu jest ustalanie co naprawdę znaczą o ile cokolwiek bo najczęściej wielkie NIC

8 minut temu, dysydent napisał:

to po xuj cokolwiek publikujesz nawet tutaj?

na pewno nie po to żeby się przejmować jak mnie ktoś ocena :D 

Opublikowano (edytowane)

no ale i marny skutek samego przekazu przynajmniej na moim przypadku co ja chociaż jakoś zareagowałem bo więcej jak na razie jakoś nikt, nic.
Może niezrozumiała terminologia? ;)
a to .. ten xuj to kooperacja (kaligraficzna) polsko ukraińska ku robieniu -nomen omen - w xuja booty forumowe gwiazdkujące nazbyt dosadne określenia różnych  "przedmiotów" czy przymiotów :P

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
45 minut temu, Ulman napisał:

PIS to socjaliści a więc lewica - czego tu nie rozumiesz? 

Jesteś idealnym produktem narracji pisowskiej.

Komuna = socjalizm

PIS = prawica. 

Myślisz stereotypowo i skupiasz się na przejawach solidaryzmu które były rzeczywiście  założeniami socjalizmu ,ale sam lewicowość partii politycznych wynika z ich ideologii pro reformatorskich . Żebyś zbytnio nie musiał główkować - partie prawicowe to defacto partie konserwatywne .

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Konserwatywne czyli jakie?

Pro reformatorskie? A jak ktoś będzie chciał reformować system w kierunku likwidacji socjalu obniżenia podatków , uproszczenia prawa i rozgonienia biurokratów to kim jest? Lewicą?

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
14 minut temu, Ulman napisał:

a po co?

w przypadku akurat tamtego posta o tych milionerach wygląda to na promowanie idei jakoby samo rozdawanie było czymś pozytywnym bez wnikania czy obdarowany zasługuje na cokolwiek a nawet czy jest zainteresowany czynnie i aktywnie (żebractwo aktywne to też rodzaj profesji i niszy społecznej) bodaj w wysiłku umotywowania jakiegoś szczególnego prawa akurat jego do darmochy.
Przecież to socjalizmem śmierdzi na kilometr, promowaniem socjalizmu i to jeszcze w oparciu o jakieś (najpewniej zmanipulowane; jak to u "Nie"go ) jakieś badania typu udowadniających że "garbaty nie może mieć prostych dzieci" czy coś w tym stylu

Opublikowano
16 minut temu, Ulman napisał:

a po co?

poco, to sie nogi noco :D

żeby dowiedzieć się od ciebie, że najbogatsi ludzie na świecie są idiotami :D 

ale wg. twojej innej teorii, skoro są idiotami to nie mogą być bogaci :D 

coś ci się nie zgadza :D 

Opublikowano (edytowane)

bogaci miewają spadkobierców a i bogactwo w socjalizujących społeczeństwach rzeczywiście może się i idiocie przytrafić bo się np zapisał do jakiejś partii ;)

ostatnio w propagandzie był przypadek że się skapli iż najlepiej do idiotów dotrze im równy i wielu pozatrudniali z całkiem niczego sobie gażami no i ...
i idioci i bogaci i przykład jak najbardziej prawdziwy

wszystko się zgadza
socjalizm to tak idiotyczny ustrój że największe szanse na bogactwo mają w nim właśnie idioci bo w bezsensowny sposób i bogactwa może ten ustrój pozbawić i przysporzyć a tylko idiota ma największe szanse (predyspozycje) na bezsensowne poczynania

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
2 minuty temu, dysydent napisał:

i to jeszcze w oparciu o jakieś (najpewniej zmanipulowane; jak to u "Nie"go ) jakieś badania typu udowadniających że "garbaty nie może mieć prostych dzieci" czy coś w tym stylu

przecież napisałem ci, że to cytat a nie moje zmanipulowane badania,

znowu pomawiasz - skąd u ciebie taka podła cecha? jak u kundla, który potrafi tylko obszczekać z daleka

czy stąd - jak czegoś nie rozumiesz, to się tego boisz, jak coś zaburza twoje postrzeganie świata to nie może być prawdziwe :D jest to dosyć prymitywne zachowanie

Opublikowano
10 minut temu, nie napisał:

poco, to sie nogi noco :D

żeby dowiedzieć się od ciebie, że najbogatsi ludzie na świecie są idiotami :D 

ale wg. twojej innej teorii, skoro są idiotami to nie mogą być bogaci :D 

coś ci się nie zgadza :D 

wszystko się zgadza. Bogaci musza mydlić motłochowi oczy i stwarzać pozory jakoby chcieli się z nimi czymś podzielić. Ciemny lud z pewnością to kupi

Opublikowano

Image

800mld euro wydali na zieloną rewolucję, a dzisiaj o 12;00 mieli emisję co2 większą od polski, która to, podobno truje najmocniej w europie :D 

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, nie napisał:

przecież napisałem ci, że to cytat a nie moje zmanipulowane badania,

gdybym uznał że Twoje nie pisał bym że udowadniasz

14 minut temu, dysydent napisał:

w oparciu o jakieś...

co nawet raczyłeś zacytować to doprecyzowuję - "jakieś" - czyli - nie Twoje

dobra; jakaś wichura, pewnie ciśnienie spada i idę spać bo już sam nie wiem czy ja piszę niejasno czy "jasności" gdzie indziej zabrakło i my się tu - widzę - dzisiaj nie dogadamy
na ra.

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, masa24 napisał:

Piszesz to na podstawie swojej wiedzy prawniczej czy powtarzasz to co na TVN?

Wiedzy prawniczej nie mam, nie piszę tego na podstawie tego co mówią w TVN, taką mam po prostu własną opinię po wysłuchaniu i przeczytaniu kilku różnych artykułów w różnych mediach. Wg naszego prawa jak nie masz prawomocnego wyroku to nadal jesteś niewinny, a jak i po co ułaskawiać kogoś kto jest niewinny ?? 

Edytowane przez Tomasz0611
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v