Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, jacus napisał(a):

jak zwykle nie wiesz o czym piszesz..

znasz znaczenie slowa plagiat ?? gdyby ktos napisal ze to jego wiersz to wtedy byby plagiat. 

nie nie wiem jestem jacek z pod cracowa z polski A 

Plagiat (łac. plagium kradzież”) – pojęcie z zakresu prawa autorskiego oznaczające skopiowanie cudzego utworu (lub jego części) wraz z przypisaniem sobie prawa do autorstwa poprzez ukrycie pochodzenia splagiatowanego utworu[1]. Może być nim obraz, grafika, fotografia, piosenka, wiersz, praca magisterska, praca doktorska, publikacja naukowa, jak również gra komputerowa.

2 godziny temu, racyl napisał(a):

Nie gadaj głupot bo ja akurat zajmuję sie handlem detalicznym na targowisku .

Produkuje i sprzedaje truskawki, bób, ziemniaki itp także mam podgląd co sie dzieje z innymi owocami .

Co innego słuchać i czytać w mediach a co innego widzieć na własne oczy

no i jesteśmy w domu przestań tvn wierzyć i Niemcom ... to papka dal tępego miasta  

44 minuty temu, jacus napisał(a):

na razie was opuszczam-trzeba za granice sie wybrac.

jedziesz do Czech na piwo ? 

36 minut temu, Wpaw napisał(a):

Ja teraz sadzę Ricardo, owacje, Lech i trochę bellarosy.

tego pastewnika zmień na red Lydii .. a przypadkowo kupiłem odmianę Laura to wszyscy sobie ją chwalą   

• Haha 1
Opublikowano
47 minut temu, Wpaw napisał(a):

A szkoda gadać, pytasz się gościa to odwraca kota ogonem. I już się dowiedziałem jakie😁

Jak mam ci coś polecić odmianę z danej grupy jak nie wiem jakie masz upodobania .

sypkie, nie sypkie. mączne. białe czy żółte.

Opublikowano
46 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

....a to nie będzie oszustwo?🤔

małopolskie to jedne wielkie oszustwo tam handlarz sprzeda pług 30 paro letni jak nowy panie to trochę orało 

a tak wygląda diler nowych maszyn 

image.png

image.png

46 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

....a to nie będzie oszustwo?🤔

małopolskie to jedne wielkie oszustwo tam handlarz sprzeda pług 30 paro letni jak nowy panie to trochę orało 

a tak wygląda diler nowych maszyn 

Opublikowano
14 minut temu, Roman176 napisał(a):

no i jesteśmy w domu przestań tvn wierzyć i Niemcom ... to papka dal tępego miasta  

włącz sobie republikę, to jest o wiele lepsze w manipulacji . robią to sami polacy 😄

Opublikowano
6 minut temu, racyl napisał(a):

sypkie, nie sypkie. mączne. białe czy żółte.

np czerwone albo białe 

Teraz, racyl napisał(a):

włącz sobie republikę, to jest o wiele lepsze w manipulacji . robią to sami polacy 😄

no na to trzeba mieć czas ja nie oglądam mediów a co się dzieje dowiaduje się od was  i sprawdzam ... kiedyś jeszcze radio w traktorze ale nowym jest hebel automatyczny po wyłączeniu ciągnika i wyciągnięcia kluczyka za 3 min wyłącza napięcie z automatu , i radiu wszystko sie kasuje 

interia: niemiecki koncern medialny nabywcą TVN?

Dziennikarze Telewizji wPolsce24 ustalili, że stację TVN chce kupić inwestor z Niemiec. Nabywcą ma być koncern Ringier Axel Springer. „‘Wschodni klient’ na TVN to fake news. Wykreowano go by Tusk mógł uznać TVN za firmę strategiczną i w ten sposób zbić cenę o ok. 1/3. A TVN kupią… Niemcy”

image.png.c25d8f336157857929e8dd1f8672aa31.png

Opublikowano

Znajdź czas i włącz sobie republikę . Spodoba ci się z twoimi poglądami .

Niech kupi niemiec co w tym złego. Ludzie fakt, wyborczą  czytają latami ale tych republiki, wpolsce, gazeta polska, wsieci nie nie da się o zdrowych zmysłach oglądać.. Zamach , tusk, fur dojczland itp a no i schorowane męczenniki z PIS

Jak tvn miałby wyglądać jak teraz republika czy tvp za pis to skutecznie odrzuca od prawicowego podejścia

Opublikowano
3 minuty temu, racyl napisał(a):

Jak tvn miałby wyglądać jak teraz republika czy tvp za pis to skutecznie odrzuca od prawicowego podejścia

ale to tvn ma i miał najwięcej spraw karnych 

jestem wyborcą rudego rudy powie ze tak jest to znaczy ze tak jest .. mózg brak po po co ? nic nam nie potrzebne bo Tusk wie lepiej cpk sie nie uda bo rudy tak gada wstrzymać barki bo po co cargo po co kiedyś db ciuchcie niemieckie rozwoziły węgiel po eu  a teraz pyk jeden statek 

#Masowiec #Trinity cumujący przy Nabrzeżu Chorzowskim w #PortSzczecin.
Trinity to jeden z większych staków jaki zawitał do szczecińskiego portu. Jego wymiary: 190 metrów długości, 32 metry szerokości. Pływa pod banderą Liberii. Ze Szczecina zabrał do Hiszpanii 33 tysiące ton koksu.

polska potrzebuje takich specjalistów , najlepiej jeszcze pytajmy kogoś z Bieszczad wszystko wie wszytko doradzi 
@Ulman @hubertuss @jacus wy jak świnie żuru nalać i wystarczy  
niestety mediach tego nie przeczytacie 
gdyby taki stateczek przyjechał i byłby port zbożowy ? 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, racyl napisał(a):

Niech kupi niemiec co w tym złego. Ludzie fakt, wyborczą  czytają latami ale tych republiki, wpolsce, gazeta polska, wsieci nie nie da się o zdrowych zmysłach oglądać.. Zamach , tusk, fur dojczland itp a no i schorowane męczenniki z PIS

a dlaczego nie może kupic czeszka albo węgier? Bo co przekaz nie będzie się zgadzał? A co zrobisz jak by Musk przejął TVN? Przekaż pro pis a stacja nie do ruszenia, będziesz krzyczał o wrogiej propagandzie czy nadal będziesz bronił amerykańskiego kapitału i prawa do prywatnego biznesu jak przez ostatnie lata? Zagłosujesz pilotem.

Nikt nie zrobiłby z TVN tworu jak tvp za czasów pisiorów, z prostego powodu, to stacja prywatna więc z takim przekazem straci za dużo ogladalności, a dotacji z budżetu nie będzie.

Ty chcesz tak samo jak tępa wierchuszka czy to od kaczora czy od rudego, tylko swój jedyny przekaz, tak jak w Rosji, 3 czy 4 propagandowe kanały i jeden dodatkowy który udaje krytykę.

Jak pięknie było, ryby zdychały na potęgę, a w tuskowych jedynych mediach cisza, nadodrzańscy wędkarze jak jeden mąż twierdzą że rządzącej partii nie wierzą i nie uwierzą bo było to samo co rok wcześniej za pisiorów, a tvn milczał a tvp milczała, a zdjęcia i tony zdechniętych ryb były podobne. Ba gdyby dzisiaj rządziły pisiory to tvn miałby na powodziowych terenach namioty rozstawione i codzienne relacje jak to rząd daje d*py, a tak śmiejmy sie...

Na tym forum jest sporo wyznawców Tuska, ba powiedziałbym, że więcej niż myślałem. Nie wyborców a właśnie wyznawców.. Niestety wyborca rudego jest gorszy niż wyborca kaczora, jak sami zwolennicy się rudego chełpią to, że na pis głosują prości ludzie bez wykształcenia, no i im jeszcze można wybaczyć, ale skoro tzw myślący zagłosowali na madrych i jeszcze są zadowoleni po roku to znaczy że głupsi od ustawy i moze brzydzi ciebie i innych wyznawców tępa propaganda pisu to  niewiele mądrzejsza, w wykonaniu KO i przystawek już nie przeszkadza, zastanów się kto tutaj jest homo sovietikus czy pisiory czy jednak koalicjanci 13 grudnia.

Jakos wśród moich znajomych większośc wyborców KO i przystawek jest mega rozczarowane i uważa za nieudaczników rządzących. Czy bezpodstawnie? z pewnością nie. Przecież taka Zielińska, simens-kleska (znaczy hennig-kloska) duet ministra z zastępcą edukacji czyli nowacka i lubnauer, o wieczorku nie wspomnę bo on to w 200% to tępy nepotysta skrzyżowanie najgorszego dziada z pslu i najgorszego dziada z pis, reszta to w rządzeniu nieudacznicy i doktrynaliści jak pisiory.

Smiałem się przez te 8 lat z podejścia pisu do Tuska jako wroga publicznego numer jeden, po roku jego rządzenia zaczynam wierzyć, że było w tym ziarno prawdy, bo i wiatraki z niemiec, przerzucenie części środków z KPO z produkcji leków na kupowanie używanych elektryków, bronienie niemieckiej gospodarki kosztem swojej, stare śpiewki, że kasy nie ma i nie będzie, jednocześnie jest nadal na rozdawnictwo. no jest w tym cos. Tusk chciał wejść odkłamać swój wizerunek, zapisać się w historii jako ostatni sprawiedliwy i uczciwy, jak na razie po roku zrobił kila kroków, ale w odwrotnym kierunku.

Naprawdę rządzących ratują póki co 2 rzeczy, że prezydent nie jest ich (na co zwalą jak będzie) i że Kaczor jest już stary i niedołężny, bo gdyby był 10 lat młodszy to by rozegrał rządzących jak dzieci, a tak jedni strzelają sobie w stopu, drudzy też, a prosta gawiedź ma te swoje igrzyska. A ty @racyl podobnie jak paru na tym forum jeszcze drze ryja z trybun tego circus maximus w poczuci pychy i własnej wartości. Czym innym byc dymanym przez władzę gdy się temu sprzeciwiasz, a czym innym dymanie gdy masz pieśn pochwalna na ustach.

Minęło już kila dni, nikt się nie zająknął, że Biden ułaskawił swojego synka, ale kij z tym to stany, chociaż, że Trump to dziad i faszysta można odmieniać przez przypadki. Ważniejsza sprawa gdzie jesteście tuskowcy czemu nie krytykujecie, że rząd w przyszłym roku planuje dziurę budżetową w wysokości prawie połowy dochodu kraju? 632,6 mld a dziura 289 mld i tyle pożyczamy, przy tych założeniach to Morawiecki oprócz mistrza kreatywnej księgowości był jednak o zgrozo o wiele mądrzejszym ekonomistą i wreszcie miał czas sprawdzić ceny chleba...

Edytowane przez Takeda
  • Like 2
Opublikowano
3 minuty temu, Takeda napisał(a):

a dlaczego nie może kupic czeszka albo węgier?

bo nie chce tego kupić , Tylko firma 

Ringier Axel Springer.

Ciekawe żę sam TVN nie ma zdania na temat wpisanie swojej firmy na liste firm strategicznych , 

9 godzin temu, racyl napisał(a):

Teraz to najlepszy bynajmniej u mnie Jurek bo mega plenny i wielkie bulwy ale to też nie każdemu pasuje

3/4  społeczeństwa nie ma smaku i zje co popadnie tylko już skrajnośći wyczuje , Irys to bardziej sentyment za znaną odmiana sprzed lat no i wczesna odmiana , na targowiskach pierwsze ziemiaki to sprzedawca  kartke czepia z napisem irys ale wątpie czy to ta odmiana 

Opublikowano
8 godzin temu, Roman176 napisał(a):

np czerwone albo białe 

no na to trzeba mieć czas ja nie oglądam mediów a co się dzieje dowiaduje się od was  i sprawdzam ... kiedyś jeszcze radio w traktorze ale nowym jest hebel automatyczny po wyłączeniu ciągnika i wyciągnięcia kluczyka za 3 min wyłącza napięcie z automatu , i radiu wszystko sie kasuje 

interia: niemiecki koncern medialny nabywcą TVN?

Dziennikarze Telewizji wPolsce24 ustalili, że stację TVN chce kupić inwestor z Niemiec. Nabywcą ma być koncern Ringier Axel Springer. „‘Wschodni klient’ na TVN to fake news. Wykreowano go by Tusk mógł uznać TVN za firmę strategiczną i w ten sposób zbić cenę o ok. 1/3. A TVN kupią… Niemcy”

Zapomniałeś dopisać że tą 1/3 dopłacą Polacy w formie kary dla Discavery

Opublikowano
2 godziny temu, Takeda napisał(a):

A ty @racyl podobnie jak paru na tym forum jeszcze drze ryja z trybun tego circus maximus w poczuci pychy i własnej wartości. Czym innym byc dymanym przez władzę gdy się temu sprzeciwiasz, a czym innym dymanie gdy masz pieśn pochwalna na ustach.

Chłopcze ty sobie możesz pokrzyczeń i na tym to sprzeciwanie się kończy. To co pis robił to zwyczajne sk***ysyństwo i dojenie państwa ile wlezie .

Tacy ludzie nigdy nie powinni rządzić i doskonale o tym ludzie wiedzą i nie oddadzą już polski w ręcę takich wariatów trzeci raz.

Takim za***istym księgowym był morawiecki że nie zauważył ile będzie realnie kosztowała budowa olefin III 🤣

Jak to było na początku 3,6 a finalnie ma kosztować 50 mld, tyle co jest wart orlen już po połączeniu 🤣

W PIS to poczucie bezkarności i tworzenie propagandy doszło do takiego poziomu że oni nie czują wstydu, zażenowania i mimo utraty władzy nie wracają do normalnego zachowania partii opozycyjnej.

PIS więcej szkód zrobił niż korzyści i takie są niestety fakty

2 godziny temu, jarecki napisał(a):

Ciekawe żę sam TVN nie ma zdania na temat wpisanie swojej firmy na liste firm strategicznych , 

3/4  społeczeństwa nie ma smaku i zje co popadnie tylko już skrajnośći wyczuje , Irys to bardziej sentyment za znaną odmiana sprzed lat no i wczesna odmiana , na targowiskach pierwsze ziemiaki to sprzedawca  kartke czepia z napisem irys ale wątpie czy to ta odmiana 

Na lubelszczyźnie to jak wczesny to lord a tak naprawdę to może być wszystko co jest wydajniejsze i szybciej dochodzi .

Ludzie u nas znają lord, vineta, bellarosa i niewiele po za tym

Opublikowano
9 godzin temu, Ulman napisał(a):

nie wysilaj sie Roman bo to nie na twój intelekt. Nie masz wystarczających poctaw żeby to pojąć

Roman tu się na ynteygenta kreuje. A potem coś napisze i czar pryska.

8 godzin temu, nie napisał(a):

szybko poszło

MI tam się żyje lepiej. A sondaż no cóż zależy kogo zapytać taki wyjdzie wynik.

Opublikowano
1 godzinę temu, hubertuss napisał(a):

MI tam się żyje lepiej. A sondaż no cóż zależy kogo zapytać taki wyjdzie wynik.

Jak ci się lepiej żyje uzasadnij 🤔? Chyba że tylko duchowo 😁 a tak naprawdę jest 💩

Opublikowano (edytowane)
17 godzin temu, 12Pafnucy napisał(a):

Czy u kogoś z tu obecnych zabraknie karpia na wigilię z tego powodu że nie będzie go na niego stać?

no i udała Ci się sztuka już samym pytaniem zafałszować statystyki ... sondażu

jaki odsetek się wprost przyzna do czegoś takiego?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
54 minuty temu, Wpaw napisał(a):

Jak ci się lepiej żyje uzasadnij 🤔? Chyba że tylko duchowo 😁 a tak naprawdę jest 💩

NO lepiej dostałem w robocie grubsza podwyżkę. Aż tak szalonych wzrostów cen jak za pisu nie ma. Przynajmniej ja ich nie odczuwam. Jako posiadacza gospodarstwa nikt mnie w wała nie próbuje robić tak jak pis z nawozami czy tym by zboża nie sprzedawać by było miejsce na to z UA. Na ulicach samochodów w ciul sklepy ludźmi zapchane wózki towarem wyładowane. Biedy nie widzę.

Nawet fury używane jada dp PL szerokim strumieniem. Gdzie ta bieda się pytam.

https://executivemagazine.pl/finanse-ekonomia/rosnie-import-aut-uzywanych-zwlaszcza-z-usa/

W czerwcu 2024 r. zarejestrowano w Polsce 78 600 sprowadzonych z zagranicy używanych samochodów osobowych i dostawczych o dmc do 3,5 tony, o 17,3% więcej niż rok wcześniej. To był 12-ty z kolei miesiąc wzrostu.

A duchowo no cóż nie samym chlebem człowiek żyje. Widok tego jak pisiory powoli zaczynają być ścigani niektórzy jak Niedzielski już z wyrokami to też fajne. Wielu polityków pisu kradło i to grubo i to było widać. I może tak będzie, że w końcu ktoś zerwie z tradycją przymykania oczu na to co robili poprzednicy po straszeniu ich w kampanii i wygranych wyborach. I w końcu ktoś tą tradycję złamie i potem nawet dla tych co teraz rządzą też będzie to batem ,ze przyjdą następni.

Fajna wizja mam póki co nadzieję, że się ziści a jak się nie ziści wyciągnę wnioski za 3 lata. No i niech mi ktoś powie gdzie ta bieda. Majstra od hydrauliki też się nie mogę doczekać bo chłop zarobiony jest widać ludzie się budują mocno za Tuskowej biedy.,

Opublikowano
1 minutę temu, mirro napisał(a):

Przeca ja tyż zwykły rolnik.

Emerytura jaka 5500 zł masz .

1 minutę temu, hubertuss napisał(a):

Jaka składka krus taka emerytura możesz sobie Galan prywatnie dokupić.

Nie o to chodzi .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v