Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, 12Pafnucy napisał(a):

A zlikwidowac ten szatański internet i będzie spokój...🤷‍♂️

no
a chleb łamać gołymi łapami i jeść surowiznę bo noże i ogień to też niebezpieczne rzeczy :P

• Haha 2
Opublikowano
1 minutę temu, dysydent napisał(a):

a gdzie ja negowałem akurat ten postulat?
jedynie odniosłem się do tego

w domyśle - za prawnymi opresjami systemowymi wyręczającymi rodziców z odpowiedzialności za nadzór nad własnymi dziećmi

o laptopach - zgoda
Konieczność zapewnienia pomocy nauk... szkoleniowych zdejmowana z rodziców przez państwo jest z kolei demoralizacją rodziców

A gdzie ja napisałem o wyłączeniu rodziców z odpowiedzialności. Dzisiaj właśnie coraz więcej rodziców sama się wyłącza o czym pisałem. To właśnie mówiąc dużym skrótem ten system musi o tych wyłączonych rodziców działać. Jak ktoś chce lepiej to nikt mu nie zabrania.

Opublikowano (edytowane)

No winę trzeba na coś zwalić...

Winny system, internet,...czarownice...

My zawsze nie winni i wszystko robimy dobrze...

4 minuty temu, dysydent napisał(a):

no
a chleb łamać gołymi łapami i jeść surowiznę bo noże i ogień to też niebezpieczne rzeczy :P

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Ototo, a ile rozwodów by było mniej,

I Pan Kurski nie musiałby robić z siebie wariata, A i sąd biskupi nie świeciłby teraz oczami za Głódzia i spółkę.🤣

Edytowane przez mirro
  • Haha 2
Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, hubertuss napisał(a):

A gdzie ja napisałem o wyłączeniu rodziców z odpowiedzialności. Dzisiaj właśnie coraz więcej rodziców sama się wyłącza o czym pisałem. To właśnie mówiąc dużym skrótem ten system musi o tych wyłączonych rodziców działać. Jak ktoś chce lepiej to nikt mu nie zabrania.

lobbowanie za prawnymi zapiskami rzekomo mającymi załatwić problem dostępu dzieci do niepożądanych treści jest przecież przejawem wiary w sensowność tego postulatu.

no bo przyznasz że popierasz bezsens? tzn płodzenie nieskutecznych przepisów?

a przecież mamy tu właśnie taki przypadek

to tak samo powstrzyma australijskie dzieci przed oglądaniem stron spod "xxx" jak nas kiedyś podczytywaniem playboya a szajs-zbukom zrobi tylko "atrakcyjność" na zasadzie zakazanego

eee tam "podczytywaniem" obrazki były jedyną treścią zrozumiałą b reszta była po nie naszemu xD

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
7 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Ototo, a ile rozwodów by było mniej, wystarczyło by powiedzieć że żona to czarownica xD

I chciałbyś swoją pierwszą spopielić? A może ona teraz znalazła tego właściwego co czarownicy z niej nie robi?🤭😜

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, dysydent napisał(a):

eee tam "podczytywaniem" obrazki były jedyną treścią zrozumiałą b reszta była po nie naszemu xD

Iiiiii ścieżka dźwiękowa z kasety video też nie była ważna. 🤣 Pamiętam tekst kumpla na ZMECHU podczas oglądania takiej produkcji, " Co to za po,ebany film, tylko chodzą o chodzą".🤣

2 minuty temu, Agrest napisał(a):

A może ona teraz znalazła tego właściwego co czarownicy z niej nie robi?🤭

Może znalazła czarownika?🤣Albo wiedźmina?

Edytowane przez mirro
  • Haha 2
Opublikowano
1 minutę temu, Agrest napisał(a):

I chciałbyś swoją pierwszą spopielić? A może ona teraz znalazła tego właściwego co czarownicy z niej nie robi?🤭😜

no i popatrz jak można zostać bohaterem strażakiem co niewiasty z pożaru ratuje

2 minuty temu, mirro napisał(a):

Iiiiii ścieżka dźwiękowa z kasety video też nie była ważna. 🤣 Pamiętam tekst kumpla na ZMECHU podczas oglądania takiej produkcji, " Co to za po,ebany film, tylko chodzą o chodzą".🤣

o widzisz, od razu widać żeś młodszy ode mnie
za "moich czasów" jeszcze VHS-a nie wynaleźli i tylko papierowy przekaz ... docierał

Opublikowano (edytowane)

Dobra, trza brać się za robotę, A i tak potrzodziłem tu z rana dostatecznie, Znowu Takeda bedzie miał pretensje żem trep i niereformowalny.🤣 Zapomniałem żem koparkę umówił,

Edytowane przez mirro
Opublikowano

Z kim ją umówiłeś? Ze szpadlem? Nie będzie mezaliansu?🤣

Mnie czeka dziś zadanie chyba niewykonalne, spacer z córką po sklepach celem wyboru sukni.

Panie ześlij cierpliwość i siły na mnie. 

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, Agrest napisał(a):

Z kim ją umówiłeś? Ze szpadlem? Nie będzie mezaliansu?🤣

Mnie czeka dziś zadanie chyba niewykonalne, spacer z córką po sklepach celem wyboru sukni.

Panie ześlij cierpliwość i siły na mnie. 

a nie lepiej zapytać wprost - ile? i dać półtora raza tyle z przyzwoleniem - se wybierz co chcesz i za ile się tam zmieścisz a reszta mnie nie obchodzi co zrobisz.

U mnie zawsze działało i kupowali sobie za połowę deklarowanej tylko rzeczywiście ani słowa pytania nie było co robili z resztą i czy jakaś była

ja miałem święty spokój oj dużo więcej wart od nadpłaty a dzieciaki najlepsze z możliwych szkolenie z samodzielności

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

No nie, raz że zawieźć muszę a dwa nie wiem czemu, ale na moim guście polega.

O ile na początku było to w miarę miłe i mamuśka aż zazdrosna była, o tyle teraz to czasem presja nie do przejścia. 

Opublikowano (edytowane)

cha!
zaufanie do swojego własnego gustu utracił?

bywa

no to współczuję, cała dniówka z głowy, oby tylko jedna

tyle tu ze mnie na razie bo się za dramatycznie zaczyna robić
na ra

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
3 godziny temu, dysydent napisał(a):

a nie lepiej obiektywnie edukować i to wszystkich bez względu na wiek czym są te obecnie modne media społecznościowe? Ze jest to syf, zbiegowisko dewiacji, szumowin i dużo poniżej zwierzęcego prostactwa?
Przecież każda władza, państwo , system jest za głupi aby skutecznie cokolwiek zablokować a tylko same te systemy w owym blokowaniu stają się jeszcze większymi degeneratami niż to co usiłują zwalczać.

Ja niczego nie zabraniałem, nie ukrywałem przed swoimi dziećmi jaki świat jest naprawdę ale i nie namawiałem do nazbyt nachalnego poszukiwania informacji o tym świecie przestrzegając że prędzej o odruch wymiotny przyprawią niż zaspokoją jakąkolwiek ciekawość.

to te faszystowskie australijskie poeby powinny pójść dalej i zakazać serwisom informacyjnym informować nieletnich o samym fakcie wojny np teraz rusko ukraińskiej czy żydowsko arabskiej wszak to też jest deprawujące.

przypomnijcie sobie każde swoje własne dzieciństwo i młodość zanim następnym zechcecie modelować przecież fałszywy obraz świata na który to świat tylko jeszcze bardziej ich uwrażliwicie gdy ich dopadnie

publikacja w syfach typu szajs-zbuki i inne tłuk-tłoki jest - nomen omen - publiczna i równie łatwo dopaść jej autora nawet łatwiej niż ofiarę i tędy droga a nie pobożnymi życzeniami jakoby zakazem jakiegoś buca władcy udało się zmienić rzeczywistość.

w hitlerjugend czy ... jak te sowieckie się nazywały? aaa - pioniery; też myśleli 😜 
tamci jeszcze większe bestie wychodowali niż te samorodne śmieci - użytkownicy tego s... tych tzw "mediów"

Masz dużo racji w tym. Musisz jednak pamiętać że w twoim pokoleniu jak i w moim dzieci się wychowywałam rozmawiało i miało się w miarę możliwości kontroli nad tym co robią.

Teraz dzisiejsza młodzież i ich rodzice. Idzie jedno w jedną stronę drugie w drugą. To jest dzisiejsze wychowanie dzieci. Rodzic nieraz nie wie że jego pociechy niema w domu a co dopiero rozmowa z pociechą.

Rodzice chętnie jednocześnie pozbywają się dzieci z domu aby samemu mieć święty spokój. 

A poza tym czasy wojenne były zupełnie innymi czasami. Tam nie był człowiek uznawany jako człowiek. Człowiekiem był tylko blondyn o niebieskich oczach. Dlatego człowiek stawał się poniekąd bestia bo tak miał już zakodowane zniszczyć to co jest inne. 

Opublikowano
3 minuty temu, Patrycja2 napisał(a):

A poza tym czasy wojenne były zupełnie innymi czasami. Tam nie był człowiek uznawany jako człowiek. Człowiekiem był tylko blondyn o niebieskich oczach. Dlatego człowiek stawał się poniekąd bestia bo tak miał już zakodowane zniszczyć to co jest inne. 

Co ty pierdzielisz? Wpisujesz się w hitlerowską narrację? Mój dziadek z nimi walczył, trafił do niewoli i był zesłany na roboty do Niemiec. 

Opublikowano
10 minut temu, 6465 napisał(a):

Co ty pierdzielisz? Wpisujesz się w hitlerowską narrację? Mój dziadek z nimi walczył, trafił do niewoli i był zesłany na roboty do Niemiec. 

W tamtych czasach też były dzieci. I dzieci były wychowane na morderców i katów. Nie musiało być żadnych portali społecznych  wystarczył przekaz. O to mi chodziło 

Na roboty to nie było mu tak ciężko. Wiem co mówię bo tam było lżejsze niż zesłanie do obozu koncentracyjnego.

Opublikowano

jakie powazne tematy od rana..

z wlasnego doswiadczenia powiem wam ze zycie rodzica dzieci ktore byly sprawcami przemocy tez nie jest rozowe- wizyty u dyrektora na dywaniku, tlumaczenia sie, wizyty szalonych rodzicow ktorzy swiata nie widza poza swoimi dzieciami-zawsze to jedynacy przypadkowo..a potem corusia planuje popelnic samobojstwo w 8 klasie bo jej rodzice zyc nie daja..

wiekszosc ofiar to mendy, ktore najpierw zaczynaja a potem do mamusi leca na skarge.

ja swoje dzieci wychowalem ,tak jak mnie wychowano-nie zaczynaj a jak ktos zacznie to w morde..a pozniej klopoty .

12 godzin temu, Roman176 napisał(a):

tak

o oto plagiat jaki stać tylko lewych tekst co prawda zajumany tuwina .. prawdaż taka ze leica to takie prostactwo nawet myśleć nie potrafi @jacus  głupi do głupiego zawsze ciągnie ... 

ten sam tekst i ten sam pomysł o wyborcach rudego z 2021 

WIaIdQ2j_normal.jpg

Spotkali się w święto o piątej przed kinem Miejscowa idiotka z tutejszym kretynem Tutejsza idiotko - rzekł kretyn miejscowy - Czy pragniesz pójść ze mną na film przebojowy? Miejscowa kretynka odrzekła: z ochotą Albowiem Cię kocham, tutejszy idioto!

dalej nie bd wklejał 

ja cały czas o tym pisałem , za bardzo sie nie interesowaliście pijak zostawił ich na lodzie ... medialna klapa 

ale wyborcy zadowoleni szerokim uśmiechem 

dyskotekach bywa jak w 2012 

https://www.facebook.com/share/p/15EYnxZs2E/

też się tak krzyczało 

romus o czym ty bredzisz ?? jaki plagiat ?? 

w szkole recytowales kiedykolwiek jakis wierz ?? to tez byl plagiat ?

3 godziny temu, 12Pafnucy napisał(a):

Nom...

Tylko kto wychował te dzieciaki?

ulica i koledzy... 

2 godziny temu, mirro napisał(a):

Ja tam do dzisiaj potrafię zalogować się tylko na OLXa.🤣

a w trybie incognito ??🤣

2 godziny temu, Tomasz0611 napisał(a):

Ototo, a ile rozwodów by było mniej, wystarczyło by powiedzieć że żona to czarownica xD

a ty nie myslales isc sladami kurskiego ??

Opublikowano
5 minut temu, jacus napisał(a):

a w trybie incognito ??🤣

Nawet nie wiem co to.🤣

8 minut temu, Patrycja2 napisał(a):

Na roboty to nie było mu tak ciężko. Wiem co mówię bo tam było lżejsze niż zesłanie do obozu koncentracyjnego.

Tiaaa i wszyscy tam chcieli wyjechać.

Opublikowano

No wreszcie.

https://www.o2.pl/informacje/zdrada-dyplomatyczna-prokuratura-bada-zarzuty-wobec-macierewicza-7097933784627808a

"Ze względu na cenę, jak i na to, że w konsekwencji tą strukturą decydowaliby nasi sojusznicy, a nie my. My byśmy tylko mogli dodatkowo z niej korzystać. Bez sensu. Taka była moja decyzja w tamtej sprawie i uważam, że była absolutnie słuszna -  stwierdził na konferencji prasowej były szef MON."

Nie była słuszna, gdyż stacjonować to powinno i tak nie u nas. Tak więc zapewnienie sobie możliwości korzystania było całkiem rozsądne.

Ach ta młodzież.😂

https://www.o2.pl/motoryzacja/19-latek-krzyknal-do-policjantow-raz-dwa-trzy-sciagamy-sie-szybko-tego-pozalowal-7097834258827840a

Opublikowano

wlasnie to jest pytanie po co kurski zrobil z siebie i kosciola wariata ??

moze naprawde jest swirem ?? tak jak udowadnial przed sadem biskupim.

7 minut temu, mirro napisał(a):

Nawet nie wiem co to.🤣

Tiaaa i wszyscy tam chcieli wyjechać.

dla wielu to nie bylo zle doswiadczenie- sp.sasiada, bauer chcial za ziecia , do konca zycia zalowal ze tam nie zostal..choc zle mu nie  bylo.. wspominal ze bardzo dobrze go traktowali. 

mial lepiej niz w domu..

inna sasiadka zostala w szwajcarii- cala rodzina w polsce do niedawna na tym korzystala. ja znaczki i pocztowki z genewy zbieralem 🤣 czekolade i kakao made in switzerland sie i w prl-u jadlo..

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v