Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

S. Żerko

w skład Rady Instytut Zachodni Poznań weszła wicedyrektor Deutsches Polen-Institut w Darmstadt

Ja się tylko zastanawiam, czy to jest normalne, że wpływ na działalność polskiego państwowego think tanku niemcoznawczego będzie mieć wicedyrektor think tanku niemieckiego. A w ślad za tym - uzyska dostęp do niejawnych ekspertyz, rekomendacji i in. poufnych materiałów IZ dla władz PL.

niemieckie sprzedawczyki 🤮

Edytowane przez nie
Opublikowano
3 minuty temu, Ulman napisał(a):

nie używaj słów których nie rozumiesz

Proszę poczytaj .

W przenośni – w stosunku do przestarzałych, niemodnych („nadających się do lamusa”) przedmiotów, określeń, zwyczajów itp. Określenie „odejść do lamusa” oznacza „wyjść z użytku”.

7 minut temu, Agrest napisał(a):

https://vm.tiktok.com/ZGdLs3Rnf/

Ech te teorie spiskowe. Normalny wypadek i zbieg okoliczności, jakich wiele

Trzeba zapytać @12Pafnucy co on na to powie ?.

Opublikowano
W dniu 4.11.2024 o 17:49, jarecki napisał(a):

Zajaczkowska próbuje sie wybić z koszulką ,, ***** *** '' 

wygra pis ? 

38 minut temu, andrzej78 napisał(a):

Rosja już tu jest. Akcje Grupy Azoty wróciły do rosyjskiego oligarchy

https://wpolityce.pl/gospodarka/701095-rosja-juz-tu-jest-akcje-grupy-azoty-wrocily-do-oligarchy

tylko ciemnota rudego wierzy ze pis jest prorosyjski 

1 godzinę temu, galan99 napisał(a):

Młodzi sercem Narodu dokonają dobrego wyboru jeb...ć jak to one powiadają posłuchaj podoba mi się to .

Nie będziesz miał wpływu na młodych ludzi . 

ale takie kobiety są najlepsze ........ chodzisz z jedną a druga w prezencie .. gdy się upajają spełniasz fantazje  bo ona niema żadnych wartości ... tylko polecam do rozmowy stopery 3M 

6 godzin temu, hubertuss napisał(a):

NO i niech sprzedają byle za odpowiednią cenę komuchy chcą państwowego by móż się pławić na posadkach. A prawa jest taka, że najlepiej działa prywatne.

CO my jako społeczeństwo mamy z tych państwowych banków. Marne odsetki za lokaty i wysokie procenty za kredyty. Państwowe banki tak samo rąbią ludzi jak prywatne to po co nam one.

Edytowane 6 godzin temu przez hubertuss

to ze jesteś debilem to fakt ale to ze aż tak głupi dowiedziałem się teraz , to ze jesteś biedny też świadczy o twojej wypowiedzi ........

zadanie dla ciebie i wszystkim wkleisz fakty  

zadanie numer jeden gdzie są najtańsze kredyty ?

zadanie numer dlaczego 80% hipotek jest w polskich bankach 

dlaczego zagraniczni mają tak drogo ?

świadczy o ciebie jakiś debil soryy ale ja cię nie obrażam tylko stwierdzam fakt 

Opublikowano
9 godzin temu, nie napisał(a):

Patryk Słowik

Bilans porządków w Łukasiewiczu na dziś:
1) zatrudnienie polityka Lewicy na stanowisko wicedyrektora ds. komercjalizacji (nie ma pojęcia o komercjalizacji badań) w instytucie we Wrocławiu - wywalony po tym, gdy napisaliśmy, że wyłudził z Łukasiewicza samochód służbowy, paliwo i pieniądze na płyn do spryskiwania (sic!) na prywatne wakacje;
2) zatrudnienie polityka PSL (specjalista od historii Radomia) na stanowisku dyrektora instytutu w Radomiu. Polityk ten jest w radzie miejskiej i zatrudnił swojego kolegę z rady - tyle że z Koalicji Obywatelskiej - na dyrektorskim stanowisku. Kolega zasłynął na razie jedynie tym, że został wyprowadzony przez ochronę z meczu o Superpuchar Europy, co kibice nagrodzili gromkimi brawami;
3) zatrudnienie polityka Koalicji Obywatelskiej (były policjant) na stanowisku wicedyrektora ds. komercjalizacji w instytucie w Łodzi;
4) wszystko spina prezes Sieci Badawczej - polityk stowarzyszonego z PSL Centrum dla Polski. A nie, przepraszam! To już nie jest polityk, bo po objęciu stanowiska zrezygnował z członkostwa w partii.

faktów nie zamilczysz :D 

Ja nic nie zakrzykuje niech media o tym donoszą. Niech opozycja nagłaśnia. Ale ty przynajmniej napisałeś to z sensem i treściwie by ktoś tu przeczytać chciał.

8 godzin temu, Roman176 napisał(a):

to ze jesteś debilem to fakt ale to ze aż tak głupi dowiedziałem się teraz , to ze jesteś biedny też świadczy o twojej wypowiedzi ........

zadanie dla ciebie i wszystkim wkleisz fakty  

zadanie numer jeden gdzie są najtańsze kredyty ?

zadanie numer dlaczego 80% hipotek jest w polskich bankach 

dlaczego zagraniczni mają tak drogo ?

świadczy o ciebie jakiś debil soryy ale ja cię nie obrażam tylko stwierdzam fakt 

Twój skowyt to miód na moje serce. Im bardziej wyzywasz tym bardziej sfrustrowany jesteś.

Wszystkie banki mają drogie kredyty a tanie lokaty. Osiągają rekordowe zyski na nas na społeczeństwie czego ty nie rozumiesz. Zachodnie banki nie mogą mieć drogich kredytów bo nikt tam nie pójdzie mają podobne jak polskie. A polskie podbijają ceny i kreują tym samym ceny na rynku bo mają gdzieś to, ze są polskie liczy się tylko zysk. Dlatego my jako społeczeństwo nic z tego nie mamy za to te polskie banki jak PKO BP co rusz chwalą się rekordowymi zyskami.

Opublikowano
8 godzin temu, Roman176 napisał(a):

wygra pis ? 

Dla mnie Konfederacja była fajną opcją , ale zachowanie tej Zajączkowskiej z koszulką ***** *** to jest oznaka prostactwa i zagubienia się .  

Opublikowano (edytowane)

No co ty Jezus pan ci przeszkadza? Dla mnie konfa to raczej cyrkowcy, gdzie wybitni intelektualiści tacy jak Wawer czy Memtzen mówią raz tak raz tak w zależności od potrzeb i sytuacji. Z takimi ludźmi u sterów pułap 10 % jest sufitem.

Konfa i jej politycy kierują sie raczej do młodych ale są też obok pisu najczęstszymi bohaterami memów robionych i oglądanych głównie przez młodych.

A propo taka ciekawostka również z mema. Gdyby wyżej wspomniana Ewa Zajączkowska wyszła za Grzegorza Brauna została by Ewą Braun a różnica wieku mieczy nimi była by taka sam jak między tamtą Ewą a Adolfem.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
9 godzin temu, nie napisał(a):

niemieckie skur...........e kundle 🤮

To jak policzą Niemcy to dopłacicie do mieszkań a jak nie to wynocha . To nie przepada niemcy policzą .

Za szkody dokonane przez Niemcy za zniszczenie Polski i zamordowanie 6 mil polaków temat zamknięty .

Opublikowano
47 minut temu, hubertuss napisał(a):

Ja nic nie zakrzykuje niech media o tym donoszą. Niech opozycja nagłaśnia. Ale ty przynajmniej napisałeś to z sensem i treściwie by ktoś tu przeczytać chciał.

Twój skowyt to miód na moje serce. Im bardziej wyzywasz tym bardziej sfrustrowany jesteś.

Wszystkie banki mają drogie kredyty a tanie lokaty. Osiągają rekordowe zyski na nas na społeczeństwie czego ty nie rozumiesz. Zachodnie banki nie mogą mieć drogich kredytów bo nikt tam nie pójdzie mają podobne jak polskie. A polskie podbijają ceny i kreują tym samym ceny na rynku bo mają gdzieś to, ze są polskie liczy się tylko zysk. Dlatego my jako społeczeństwo nic z tego nie mamy za to te polskie banki jak PKO BP co rusz chwalą się rekordowymi zyskami.

Mówiłem Ci już że jesteś geniuszem? Nie?

No to poważnie mówię - Geniusz!!!

Rozpieprzyć tą przechowalnię partyjniaków Kloaki Obywatelxkiej. Sprzedać za kilka procent wartości. Kredyty stanieją, lokaty zdrożeją, będzie zdrowa konkurencji na rynku, a zachodni nabywca zadbać by zysku nie wykazać.

Niech polskie banki idą w PISdu.

GENIUSZ!!!

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, MariuszDe napisał(a):

Wyglada na to że w  USA jednak powrót Trumpa?

Świat potrzebuje Trumpa .

Za 3 lata pogoni się obecną ekipę wraz z ich wyznawcami .

image.png

Edytowane przez galan99
  • Haha 2
Opublikowano

W obecnej chwili banki w rękach zachodnich inwestorów to najlepszy element kompleksowego sterowania państwem.

Prywatycacja banków w latach 90-tych doprowadziła między innymi do masowych bankructw polskich przedsiębiorstw.

Aby zlikwidowac naszą konkurencję, wystarczyło, że bank wstrzymał linie kredytowe i zażądał natychmiastowej spłaty wszelkich nalezności. Nie było takiego przedsiębiorstwa, które mogłoby spełnić takie warunki. No i cyk, syndyk, upadłość i przejęcie całej firmy za kilka procent wartości.

Obecna sytuacja, gdy kilka dużych banków jest kontrolowanych przez państwo, to wentyl bezpieczeństwa, ale wiele osób tego nie rozumie. Gdy sprywatyzujemy calkowicie sektor bankowy, gwarantuję, że kredyty bedą jeszcze droższe a lokaty jeszcze mniej oprocentowane, bo jeszcze nikt na świecie nie wymyslił grabi, które grabia od siebie.

• Like 2
  • Thanks 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, Agrest napisał(a):

Mówiłem Ci już że jesteś geniuszem? Nie?

No to poważnie mówię - Geniusz!!!

Rozpieprzyć tą przechowalnię partyjniaków Kloaki Obywatelxkiej. Sprzedać za kilka procent wartości. Kredyty stanieją, lokaty zdrożeją, będzie zdrowa konkurencji na rynku, a zachodni nabywca zadbać by zysku nie wykazać.

Niech polskie banki idą w PISdu.

GENIUSZ!!!

Hahaha ja rozumiem twoja receptę na kraj szczęśliwości. Państwowe molochy grabiące społeczeństwo. Kurcze Polacy bawili się w to 44 lata i na koniec wyszło, że to jednak nie tak. W takim USA bo teraz sa na tapecie banki są państwo? Tam państwo skupuje prywatne banki? Dlaczego przeciętny wyborca pisu aż piszczy za komuną?

Wystarczy jeden bank państwowy dla kreowania cen na rynku po co więcej. Nie mówiłem, ze sprzedać za ułamek wartości. Ale więcej państwowych banków nam nie potrzeba, Byle by ten jeden był kierowany tak by nie łupić społeczeństwa.

7 minut temu, jahooo napisał(a):

W obecnej chwili banki w rękach zachodnich inwestorów to najlepszy element kompleksowego sterowania państwem.

Prywatycacja banków w latach 90-tych doprowadziła między innymi do masowych bankructw polskich przedsiębiorstw.

Aby zlikwidowac naszą konkurencję, wystarczyło, że bank wstrzymał linie kredytowe i zażądał natychmiastowej spłaty wszelkich nalezności. Nie było takiego przedsiębiorstwa, które mogłoby spełnić takie warunki. No i cyk, syndyk, upadłość i przejęcie całej firmy za kilka procent wartości.

Obecna sytuacja, gdy kilka dużych banków jest kontrolowanych przez państwo, to wentyl bezpieczeństwa, ale wiele osób tego nie rozumie. Gdy sprywatyzujemy calkowicie sektor bankowy, gwarantuję, że kredyty bedą jeszcze droższe a lokaty jeszcze mniej oprocentowane, bo jeszcze nikt na świecie nie wymyslił grabi, które grabia od siebie.

Bzdury piszesz. Zero wiedzy o ekonomii. DO upadków doprowadzało odcięcie od państwowej kasy w gospodarce planowanej centralnie. Produkcja przestarzałych wyrobów gdzie sprzedawano taniej niż koszt produkcji a dokładało państwo by plan wykonać. I zatory płatnicze zakład zalegał zakładowi i kolejny przez to padał. Tak np upadł POM Siemiatycze. Bo Waryński nie zapłacił za łyżki do koparek. A dostawca stali dla POM żądał zapłaty. POM niemiał od Waryńskiego nie zapłacił za stal i wniosek o upadłość.

Jeszcze raz was komuchy zapytam czy w USA państwo skupuje banki?

Edytowane przez hubertuss
  • Haha 2
Opublikowano (edytowane)
37 minut temu, galan99 napisał(a):

Świat potrzebuje Trumpa .

Za 3 lata pogoni się obecną ekipę wraz z ich wyznawcami .

image.png

Nie wiem kto kogo pogoni za 3 lata ale z Trumpem bardziej dogadali by się poprzednicy chociaż...polityka rządzi się swoimi prawami...Republikanie przejmują też Senat i być może też caly Kongres a więc Trump będzie miał praktycznie pełnię władzy...coś jak PiS jeszcze ponad rok temu...

Edytowane przez MariuszDe
Opublikowano (edytowane)
36 minut temu, MariuszDe napisał(a):

Nie wiem kto kogo pogoni za 3 lata ale z Trumpem bardziej dogadali by się poprzednicy chociaż...polityka rządzi się swoimi prawami...Republikanie przejmują też Senat i być może też Kongres a więc Trump będzie miał praktycznie pełnię władzy...coś jak PiS jeszcze ponad rok temu...

W Polsce rządzi zbieranina 15 partyjek . jedna partia PO  słabo sama wypadła .

36 minut temu, MariuszDe napisał(a):

Nie wiem kto kogo pogoni za 3 lata ale z Trumpem bardziej dogadali by się poprzednicy chociaż...polityka rządzi się swoimi prawami...Republikanie przejmują też Senat i być może też caly Kongres a więc Trump będzie miał praktycznie pełnię władzy...coś jak PiS jeszcze ponad rok temu...

Bardzo dobrze .

Lewactwo kwiczy rwie szaty na sobie ze złości .

Duży sukces Republikanów. Odzyskali kontrolę nad Senatem. "Wymarzony scenariusz dla Donalda Trumpa .

Edytowane przez galan99
  • Like 1
Opublikowano
50 minut temu, MariuszDe napisał(a):

Wystarczy, że rząd Tuska będzie chciał w USA kupić jakieś uzbrojenie i Trump będzie ich witał z należnym im szacunkiem i godnością. W USA liczy się jedno - pieniądz.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v