Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
16 godzin temu, andrzej78 napisał(a):

Oby staruszkowie nie wpadli na genialny pomysł aby wykorzystywać wizytę w przychodni  lekarskiej do ogrzania "kości", bo i tak  samotni seniorzy przychodzą często do lekarza aby sobie porozmawiać . Przynajmniej tak twierdzi nasza pani minister od zdrowia 😄 Kobieta chyba ma obeznanie w temacie i zapewne stąd nadmierne wydatki .

w wczoraj w Polsacie jakiś młody ministerek powiedział  ze zamknąć trzeba porodówki gdzie mało się rodzi dzieci ...  i dał przykład to lekarze i doradcy nie zostawili suchej nitki  ze nie mamy karetki żadnej przystosowanej do ewentualnego porodu cesarki itp  2 godziny karetka bd miała dojazd do szpitali po pomyśle peło 

partia do wyborców rudego  wina pisu a wyborcy ta ta -_-  

6 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Piłeś czy dopiero będziesz pił ? xD 

nie piłem i nie pije a co nie stać cię kupić ci flaszkę ? 

6 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Piłeś czy dopiero będziesz pił ? xD 

nie piłem i nie pije a co nie stać cię kupić ci flaszkę ? 

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, galan99 napisał(a):

Co ty od rudego że tak pytasz .

No tylko prubuje ustalić i zrozumieć.

Skoro mówię że mieli wspólnego wroga, ty piszesz że dwóch i wychodzi że pomagali ruskim w ten sposób swego wroga obdarowując...dobrze rozumiem?

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Roman176 napisał(a):

w wczoraj w Polsacie jakiś młody ministerek powiedział  ze zamknąć trzeba porodówki gdzie mało się rodzi dzieci ...  i dał przykład to lekarze i doradcy nie zostawili suchej nitki  ze nie mamy karetki żadnej przystosowanej do ewentualnego porodu cesarki itp  2 godziny karetka bd miała dojazd do szpitali po pomyśle peło 

Widzisz, lekarzy coraz mniej, pielęgniarek coraz mniej, a pewien mądry ŚP profesor powiedział "Z samych łóżek to burdel można zrobić a nie szpital".

Edytowane przez Tomasz0611
  • Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, Roman176 napisał(a):

partia do wyborców rudego  wina pisu a wyborcy ta ta -_-  

Popaprańcy powinni  pozamykać posterunki Policji , szkoły , koszary wojskowe , szpitale było by dobre dla budżetu .

• Like 1
Opublikowano
Teraz, Tomasz0611 napisał(a):

Widzisz, lekarzy coraz mniej, personelu coraz mniej, a pewien mądry ŚP profesor powiedział "Z samych łóżek to burdel można zrobić a nie szpital".

coraz więcej tępi Ukraince nasz leczą  ..... byłem powiedziałem mu co ... a on szukał na Internecie  

image.png

Opublikowano
1 minutę temu, 12Pafnucy napisał(a):

No tylko prubuje ustalić i zrozumieć.

Skoro mówię że mieli wspólnego wroga, ty piszesz że dwóch i wychodzi że pomagali ruskim w ten sposób swego wroga obdarowując...dobrze rozumiem?

Polska miała 2 wrogów i ma jednego na wschodzie do dziś onucę zaś na zachodzie obecnie wróg ale płaci bardzo dobrze płaci ale uśpiony  wróg .

Opublikowano
1 minutę temu, Roman176 napisał(a):

coraz więcej tępi Ukraince nasz leczą  ..... byłem powiedziałem mu co ... a on szukał na Internecie  

Pewnie jakiś MediCover albo coś w tym stylu, tam pełno tych cymbałów leczy ...

Opublikowano

Przeciez już się tak działo, i dzieje się ponownie. Nowo remontowane czy budowane posterunki Policji sa typowane znowu do likwidacji. Nie ma pieniędzy na Straż Pożarną. Jest sporo jednostek, które starają się o certyfikację do krajowego systemu - wszystko wstrzymano.  GDDKiA z oporami podpisuje umowy na budowe nowych odcinków dróg.

Mnie cieszy rozłam z KO w kwestii kandydata na prezydenta. Sikorski idzie z siłą słonia na kandydata, mając w nosie interes partii, bo tu z tylnego fotela steruje nim małżonka i w domyśle pejsate państwo, które chciałoby mieć swojego prezydenta na fotelu, to by wiele ułatwiło.  Taka wewnętrzna walka może umożliwić niespodziewany wynik innego kandydata, o ile nie będzie nim Czarnek.

• Like 2
Opublikowano
4 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Widzisz, lekarzy coraz mniej, pielęgniarek coraz mniej, a pewien mądry ŚP profesor powiedział "Z samych łóżek to burdel można zrobić a nie szpital".

To będą burdele jaki masz problem .

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, jahooo napisał(a):

Przeciez już się tak działo, i dzieje się ponownie. Nowo remontowane czy budowane posterunki Policji sa typowane znowu do likwidacji. Nie ma pieniędzy na Straż Pożarną. Jest sporo jednostek, które starają się o certyfikację do krajowego systemu - wszystko wstrzymano.  GDDKiA z oporami podpisuje umowy na budowe nowych odcinków dróg.

Ale jak się nie ma tak dziać, wakatów w Policji pełno a będzie jeszcze więcej bo coraz mniej młodych chętnych do pracy w Schroniskach, gdzie indziej lepsze płace i jeszcze szczyle o 2 w nocy pod kebabem na Ciebie nie plują ...

U mnie w gminie jest 5 nowych wozów strażackich, połowa wyjeżdża mniej niż 10 razy w roku, jaki sens takiej inwestycji ... Wywalone miliony na sprzęt który stoi w garażu...

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, galan99 napisał(a):

Polska miała 2 wrogów i ma jednego na wschodzie do dziś onucę zaś na zachodzie obecnie wróg ale płaci bardzo dobrze płaci ale uśpiony  wróg .

Zechciał byś umieścić przecinek w tym...zdaniu....?

Bo nie wiem z której strony onuce masz🤭

• Haha 2
Opublikowano
1 minutę temu, 12Pafnucy napisał(a):

Zechciał byś umieścić przecinek w tym...zdaniu....?

Bo nie wiem z której strony onuce masz🤭

To postaw sobie ten przycinek .

Ty popierasz onucę ja nie .

Opublikowano
5 minut temu, jahooo napisał(a):

Nie ma pieniędzy na Straż Pożarną. Jest sporo jednostek, które starają się o certyfikację do krajowego systemu - wszystko wstrzymano.

Dostać certyfikat do KSG, to jednak pewne warunki trza spełniać. Dla niektórych lepiej żeby się nie dostali, Już lepiej niech będą normalną OSP.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, mirro napisał(a):

Dla niektórych lepiej żeby się nie dostali, Już lepiej niech będą normalną OSP.

U nas jedni są w KSRG, nowy wóz, a do pożaru nie mieli jak jechać bo jeden kierowca w pracy, drugi w domu ale pijany xD Zrobili by 2-3 porządne jednostki które spokojnie by wystarczyły na moją dość niewielką gminę, ale nie trzeba 6, w każdej nowy wóz, a jak co do czego to w połowie nie ma jak zebrać ekipy do wyjazdu ...

• Haha 1
Opublikowano
7 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Dlatego aby lekarze nie musieli robić objazdu do kilku szpitali i jednocześnie zredukować wydatki z budżetu..... z wypowiedzi i działań obecnie nam sprawujących władzę  można między wierszami wywnioskować , że wystarczy zlikwidować co któryś tam szpital  - proste 😁😄 

Opublikowano
Teraz, 12Pafnucy napisał(a):

Dziwny wniosek wysnules.

Zauważ że to ciebie cieszy jak dzieje się źle w kraju...

To kim ty jesteś?

Skoro to w radość Cię wprawia

A tak cieszy bo są u władzy twoi ulubieńcy i jak rządzą to mnie cieszy bardzo cieszy .

1 minutę temu, Tomasz0611 napisał(a):

U nas jedni są w KSRG, nowy wóz, a do pożaru nie mieli jak jechać bo jeden kierowca w pracy, drugi w domu ale pijany xD 

Do pożaru jedzie kto popadnie tylko wraca kierowca chciałeś zabłysnąć nie wyszło .

• Haha 2
Opublikowano
Teraz, andrzej78 napisał(a):

z wypowiedzi i działań obecnie nam sprawujących władzę  można między wierszami wywnioskować , że wystarczy zlikwidować co któryś tam szpital  - proste 😁😄 

Ale trzeba też powiększyć co któryś cmentarz? ????

• Thanks 1
Opublikowano

Część szpitali to przechowalnie, abo się uda i mu przejdzie a jak nie to go w trumnie wywiozą. I takie szpitale powinni pozamykać. A te pieniądze które tam pompują przeznaczyć na dofinansowanie specjalistycznych klinik które mają fachowców i leczą. 

• Like 2
  • Thanks 1
Opublikowano
2 minuty temu, galan99 napisał(a):

A tak cieszy bo są u władzy twoi ulubieńcy i jak rządzą to mnie cieszy bardzo cieszy .

Pokrętna logika.

Pamiętaj że mieszkasz w tym kraju.

Jesli źle dla innych, to i dla ciebie.

Opublikowano
2 minuty temu, galan99 napisał(a):

Do pożaru jedzie kto popadnie tylko wraca kierowca chciałeś zabłysnąć nie wyszło .

Pod warunkiem że nic się nie stanie po drodze. Jak się stanie, to nie ważne że jechałeś do pożaru, bo i tak nie dojechałeś.A z kierowcą etatowym zawsze szanse większe.

• Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, galan99 napisał(a):

Toś doj**ał.To chyba u was tak. 

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v