Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
2 godziny temu, mirro napisał(a):

To że tak się stało ma związek z wyborami prezydenckimi i ambicjami startu w nich przez jednego z panów. Przynajmniej takie mam wiadomości po ostatnim piciu wódki.

Że Palikot zza krat ma kandydować 🤣

• Haha 2
Opublikowano
5 godzin temu, hubertuss napisał(a):

Wyzwiskami i chamstwem nikogo nie zgasisz. Możesz jedynie wzbudzić politowanie lub śmiech. Wszyscy widzą co tu wypisujesz. I po prostu tolerują.

sokoro sama partia gada ze jest źle a ty twierdzisz ze jest dobrze to wiesz kto jest głupi 

Michał Kobosko zapowiada "trudniejsze czasy". "Trzeba się przygotowywać"

Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, mirro napisał(a):

Pójść do grobu a pójść na grób jednak robi różnicę.🤣

z takimi pismakami co już w tytule takie fakapy robią jak tu nie życzyć "wesołych świąt" nawet z okazji zaduszek (czy zaduszków? ..nvm)? na poważnie to wręcz nie wypada bo zawsze lepiej "śmiszno" niż straszno, choć i tak halołinem zaleciało tylko nie ma "cukierek albo psikus" a "flaszka ew pół emeryturki albo cię zabieram na stopa" xD

Edytowane przez dysydent
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

No cóż wszystko schodzi na psy dziennikarstwo też. Czytałem artykuł na temat ciągnika Grześka z Gra o plon na targach w Bednarach. Autor nie mógł się nadziwić dlaczego przedni obciążnik w kształcie sześcianu "pomalowany jest w grochy". Biedny dziennikarz nie zajarzył, że to jest na kształt kostki do gry zrobione.

Wczoraj jakaś pani w tv mówiła o braniu na TAPET jakiejś sprawy. A chodzi przecież o tapetę.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, hubertuss napisał(a):

No cóż wszystko schodzi na psy dziennikarstwo też.

Powiadasz że co schodzi na psy za Tuska nie może to być jak to możliwe i ty  tak poważnie  .

4 godziny temu, hubertuss napisał(a):

Ale gdzie ja mówię, ze jest dobrze 

Nie jest dobrze ?. Przecie Tusk dba i zawsze da uśmiech na twarzy wyborca rudego ma . https://www.facebook.com/watch?v=529474906717482

dawniej budowano w Polsce , zaś obecnie nie zostanie nic . Zostanie rynek zbytu w Polsce .

3 droga praktycznie się ro***bała .

A co na to wyborca rudego czy tak potrafi wasz Tusk budować ?.

W latach 70-tych i 80-tych wybudowano 557 nowych przedsiębiorstw, w tym:

- 71 fabryk,

- 18 zakładów mięsnych,

- 16 fabryk odzieżowych,

- 14 chłodni,

- 10 zakładów elektronicznych,

- 10 fabryk mebli,

- 9 zakładów hutnictwa żelaza i metali nieżelaznych,

- 9 elektrociepłowni,

- 7 elektrowni,

- 7 fabryk samochodów i ich części,

- 5 cementowni,

- 5 kopalni węgla kamiennego.

To zbudowano w okresie Gierka:

- Dworzec Centralny w Warszawie,

- Fabryka Samochodów Małolitrażowych w Tychach,

- Huta Katowice,

- Trasa Katowicka, czyli "gierkówka",

- Trasa Łazienkowska w Warszawie,

- Kombinat Paliwowo-Energetyczny Bełchatów,

- Rafineria Północna Gdańsk,

- Kopalnie: Borynia, Śląsk i Trzydziestolecia PRL,

- Elektrownie: w Dolnej, Kozienicach, Rybniku,

- Huta miedzi w Głogowie,

- Kopalnia miedzi w Rudnej,

- Zakłady Azotowe Włocławek.

Zbudowano prawie w całości polską energetykę, w tym elektrownie węglowe – Bełchatów (4400 MW), Kozienice (2600 MW), Jaworzno III (1200 MW), Dolna Odra (1800 MW), Rybnik (1800 MW), Połaniec (I blok) – oraz wodne w Żarnowcu (700 MW) i Włocławku (160 MW), które wciąż dostarczają połowę zużywanego w Polsce prądu. W ciągu 30 lat, które minęły od tego czasu, wybudowano tylko jedną elektrownię (o mocy 4400 MW).

Wybudowano prawie 2 miliony mieszkań czynszowych. Były to całe osiedla i mieszkania które Polacy mogli wykupić za grosze i zostać właścicielami, one też zostały wybudowane za Gierka. I w 1977 państwo zaczęło rolnikom wypłacać ubezpieczenie.

1000 szkół na 1000 lecie

Co zostało... odpowiedz sobie sam.

Edytowane przez galan99
  • Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, galan99 napisał(a):

Zbudowano prawie w całości polską energetykę, w tym elektrownie węglowe – Bełchatów (4400 MW), Kozienice (2600 MW), Jaworzno III (1200 MW), Dolna Odra (1800 MW), Rybnik (1800 MW), Połaniec (I blok) – oraz wodne w Żarnowcu (700 MW) i Włocławku (160 MW), które wciąż dostarczają połowę zużywanego w Polsce prądu. W ciągu 30 lat, które minęły od tego czasu, wybudowano tylko jedną elektrownię (o mocy 4400 MW).

Ja pamiętam z lat 80-tych że często prąd wyłączali i trza było lekcje przy świczce odraniać.🤣

Opublikowano
2 godziny temu, hubertuss napisał(a):

Wczoraj jakaś pani w tv mówiła o braniu na TAPET jakiejś sprawy. A chodzi przecież o tapetę.

co ci tu nie pasuje?

• Haha 1
Opublikowano
12 minut temu, mirro napisał(a):

Ja pamiętam z lat 80-tych że często prąd wyłączali i trza było lekcje przy świczce odraniać.🤣

I przynajmniej przedszkola były pełne,  a dzieciaki dyscypliny nauczone i organizacji czasu.🤣

Opublikowano
30 minut temu, Ulman napisał(a):

Była u nas taka komuna jak w twojej definicji?

Przecież komuna stanowiła ustrój jakim był komunizm , teraz ustrój się zmienił ,ale gdzie nie gdzie pewne cechy pozostały.

11 minut temu, Ulman napisał(a):

........i nie było żadnych lewackich pińcet plusów wyprawek i innego socjalnego draństwa 

To dlaczego się to nazywało socjalizmem ? Chyba zbyt wybiórczo patrzysz na ten okres.  

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v