Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
Tomasz0611 napisał:

W sześciu pierwszych miesiącach 2023r Orlen podobno zarobił 15,5mld, dlaczego jeszcze nie stoją Olefiny które miały kosztować wg obliczeń wielkiego ekonomisty z Pcimia około 16mld ??

Jak takie drogie to duże a jak duże to czy my to będziemy w stanie zaopatrzyć a jeśli juź by wszystko zagrało to czy czasem się nie okaże że na wuja na tych półproduktów i będzie problem uzyskać za produkt wymyśloną cenę?

galan99 napisał:

Tak poważnie powiadasz  poszedłbyś  ?.

Bo żolnierz jest od napierd...anki. Nie dla siebie, nie za polityków a dla tego by jego dzieci mogły swobodnie w ojczystym języku ma fejsbuku się wyzywać.

Opublikowano
2 godziny temu, 12Pafnucy napisał(a):

Rozumiem...

Kto śmieje się z PiS musi kochać Tuska...wiadomo...😆

Przejrzyj kilka ostatnich choćby stron i ciągle Pis. Poczytaj, coś Ci to przypomina bo ja mam deja vu chyba.

https://businessinsider.com.pl/gospodarka/koniec-polskiej-izery-map-ma-inny-pomysl/t6yqp91

MAP w odpowiedzi dla Interii ujawnia też "najważniejsze szczegóły podstawowych składowych klastra". Jak czytamy, należą do nich: wspólnie z partnerem zbudowanie i rozwój marek pojazdów elektrycznych dedykowanych na rynek europejski, produkcja samochodów elektrycznych,

2 godziny temu, Desperado napisał(a):

No to masz co chciałaś, po nowym roku podniosą ci wiek emerytalny kobiet do 65 lat i rurka zaraz zmięknie.   😜

I bardzo dobrze. Jak równouprawnienie to równouprawnienie.

2 godziny temu, Desperado napisał(a):

Ja wiem dobrze co było młoda damo, a co nas czeka? wszystko na własne życzenie.

No nie wiem czy taka młoda. To podobno babka Kowalskiego :ph34r:.

1 godzinę temu, mirro napisał(a):

Tygrysek (oby Allach obdarzył go zdrowiem) ma jedną bardzo cenną cechę. Nie pierdzieli jak potłuczony, co uwielbiał Błaszcak.

Czy ja wiem.

1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał(a):

A ja nie, Orlen miał niby zyski, ale drogie paliwo hamuje gospodarkę, powoduje wyższe ceny żywności, innych produktów w sklepach. Za te droższe paliwo płaciłeś dwa razy, raz w cenie paliwa, a drugi raz w sklepach kupując różne towary.

Wytłumacz dlaczego paliwo jest tańsze niż za Pisu a żywność nie chce tanieć ?  Nawiasem mówiąc Obajtka chcą postawić pod sąd za zaniżanie ceny paliw i działanie na szkodę Orlenu.

47 minut temu, jacek1296 napisał(a):

Z lipca? Jeszcze lepiej.

DSHB złota łopata się należy.

Wyrobiłem sobie już o Tobie zdanie. W lipcu rządził Pis ? Mamią Was komisjami śledczymi, Szczerbą, Jońskim, Sroką a pod tą przykrywką robią co chcą a Wy się podniecacie kogo dzisiaj Tusk dopadnie z Pisu.

Opublikowano
2 godziny temu, DTaras napisał(a):

Jak takie drogie to duże a jak duże to czy my to będziemy w stanie zaopatrzyć a jeśli juź by wszystko zagrało to czy czasem się nie okaże że na wuja na tych półproduktów i będzie problem uzyskać za produkt wymyśloną cenę?

image.png

Opublikowano
3 godziny temu, Wpaw napisał(a):

Tak bo piloci byli z downem. I tobie chyba Tusk wysłał sms-a z wyjaśnieniami, i czyja była wina? Teraz na pilotów bo nie mogą się bronić.

A ty za przeproszeniem: k**wa jego j**ana mać żyjesz od wczoraj?

!. Gdzie zrzucałem winę na pilotów?

2. W USA AFO jak leci z prezydentem to prezydent nie ma nic do gadania, wojskowi szacują ryzyko. W Polsce by bardziej rzec w Pulandii robią to politycy i przykład Lecha Kaczyńskiego w Gruzji podczas agresji rosyjskiej jest tego najlepszym przykładem. Znając życie to naciski były przez generała od prezydenta, o czym też świadczą czarne skrzynki, a żołnierzom jest wpajane teoretycznie posłuszeństwo i szarża, jak to działa i czy WoGóle nie pytaj się mnie, tylko naszych wojskowych na forum @mirro z kolegą dajcie głos.

3. Żadnych wydarzeń z perspektywy czasu nie można rozpatrywać  w izolacji, tylko jako już widoczny system społecznodecyzyjny i/lub gospodarczo/geopolityczny. Stąd widać jak na dłoni, że to nie spisek rosyjski tylko polska indolencja i złe warunki pogodowe. Przypominam, że skład lotu był niezgodny z przepisami jeśli chodzi o skupienie najwyższych osób decyzyjnych w RP, jak i było zalecane przez służby odbycie podróży pociągiem z międzylądowaniem, ale ambicja polityka(ów) zrobiła swoje.

A i na koniec, jeśli dobrze pamiętam to głównym organem decyzyjnym w tej podróży była ówczesna kancelaria prezydenta, czyli ekipa pisu, ale tutaj mogę się mylić, bo nie sprawdziłem przed pisaniem.

Nie chce mi się o tej godzinie, jak i tak już tutaj za duża czasu z przedświątecznej pętli czasowej zmarnowałem, dobrze że się skończyła. 😁

Opublikowano (edytowane)
13 godzin temu, Takeda napisał(a):

Lesiu Miller jak mu się język wyostrzył, no szyderę niezłą pociągnął z kierownika Herr Tuska

a to syndrom Hagrida  - "za długi jęzor"
i przez to był tylko gajowym a "lesiu" wręcz komiczną postacią polityki co sam siebie określił  "zanim jeszcze zaczął"

ojciec wezwał zabójców swojego syna którzy mieli przed samobójstwem powstrzymać
szyderczo tragiczne i dramatyczne w jakiejkolwiek próbie skomentowania
czy ktoś celowo robi policji dowody na słuszność synonimu "psy" czy tylko debili nabrali do tego onetu i w pogoni za sensacją ...? bodaj by lokalizacji nie podawali

skoro już mleko wylane to rzeczywiście siepacze państwowi n żaden szacunek nie zasługują
<z resztą nie ma takiego (moralnego bo prawny te śmieci ludzkie same se zapisały)) obowiązku bo takie haracze jakie na nich łożymy to mafijne bandziory kto wie czy by nam taniej nie wyszły "do ochrony"?

z resztą coraz już bliżej sytuacji gdy wręcz się opłaci wynająć oprychów do obrony przed "opiekuńczością" państwowych... oferm i pasożytów a ja wprost udowadniam (choćby i ksywą) że większość osobników z predyspozycjami na destrukcyjnego oprycha już dawno powłaziło na synekury państwowe i coraz mniej naprawdę wartościowych o cokolwiek jednostek siedzi w tzw administracji państwowej

chm; nie tylko onet to opisał z nadgorliwością w szczegółach a większość o ile nie wszystkie szczekawki przydupne obecnego mainstreamu
czyżby jednak celowe?

i jeszcze jedno co samo się prosi by tu podczepić
https://businessinsider.com.pl/wiadomosci/zygmunt-solorz-o-sukcesji-stracilem-zaufanie-do-moich-dzieci

i tu już komentarz krótki - straciłeś Solorz zaufanie? se wezwij policję ....

patowe; prawda?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Odnosząc się do TK, rząd uznał, że trybunał "w aktualnym składzie jest niezdolny do wykonywania zadań określonych w art. 188 i art. 189 Konstytucji RP". "Rada Ministrów uznaje za zasadne konsekwentne podejmowanie działań naprawczych służących przywróceniu funkcjonowania sądownictwa konstytucyjnego, zgodnego z konstytucyjnym standardem" — czytamy w uchwale.

Czyli rząd przyznał sobie prawo do oceny, że Trybunał Konstytucyjny jest niekonstytucyjny, ciekawe, ciekawe

Opublikowano (edytowane)

trójpodział władzy już dawno jest tylko teoretyczny w Polsce; znaczy - może... na pewno gdzie indziej a i jeszcze bardziej też ale w Polsce na pewno

problem w tym że nikt nie naprawia tego stanu a tylko wszyscy szukają winnych i tylko jeszcze stan pogarszają

nikt uczciwy nie zaprzeczy że ową lawinę rozpoczęli popaprańce jeszcze za poprzedniej swej kadencji już wiele lat temu to teraz uzurpują sobie jakiś mandat do stanu naprawiania?
żałosne żeby nie rzec - popaprane :P

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
Opublikowano
17 minut temu, dysydent napisał(a):

problem w tym że nikt nie naprawia tego stanu a tylko wszyscy szukają winnych i tylko jeszcze stan pogarszają

Zaraz się okaże iż faktycznie mandat do naprawienia tego stanu ma już tylko wojsko. bo reszta spie.doliła co się dało. A żołnierz przysięga "stać na straży konstytucji", tylko wszyscy mają nadzieję iż podejdzie do tego z pewną dozą nieśmiałości, czyli poprzygląda się z boku. Tylko albo chcesz od nas Narodzie tej przysięgi albo niekoniecznie?

Opublikowano
8 minut temu, mirro napisał(a):

Zaraz się okaże iż faktycznie mandat do naprawienia tego stanu ma już tylko wojsko. bo reszta spie.doliła co się dało. A żołnierz przysięga "stać na straży konstytucji", tylko wszyscy mają nadzieję iż podejdzie do tego z pewną dozą nieśmiałości, czyli poprzygląda się z boku. Tylko albo chcesz od nas Narodzie tej przysięgi albo niekoniecznie?

A co, chcesz znowu zakładać WRON ?

• Haha 2
Opublikowano
5 godzin temu, Takeda napisał(a):

W USA AFO jak leci z prezydentem to prezydent nie ma nic do gadania, wojskowi szacują ryzyko. W Polsce by bardziej rzec w Pulandii robią to politycy i przykład Lecha Kaczyńskiego w Gruzji podczas agresji rosyjskiej jest tego najlepszym przykładem. Znając życie to naciski były przez generała od prezydenta, o czym też świadczą czarne skrzynki, a żołnierzom jest wpajane teoretycznie posłuszeństwo i szarża, jak to działa i czy WoGóle nie pytaj się mnie, tylko naszych wojskowych na forum @mirro z kolegą dajcie głos.

To ryzyko oprócz pilotów powinien szacować również szef ochrony prezydenta. Bo to jego zadaniem jest dostarczenie go w jednym kawałku. Facet ma za to płacone. Zadowolenie zaś prezydenta jest ostatnim zagadnieniem jakie powinno ich interesować.

3 minuty temu, jahooo napisał(a):

A nie wystarczy postraszyć?

Opublikowano
20 minut temu, mirro napisał(a):

11 minut temu, jahooo napisał(a):

i popatrzcie że nawet nowego argumentu nikt się nie wysilił sklecić i nadal mamy - "bo ruskie wejdą"

• Haha 1
Opublikowano
jahooo napisał:

8 minut temu, mirro napisał(a):

Jakiś czas temu było tu pisane aby lepiej rewolucjonisty nie brali się za zmianę w konstytucjach bowiem to co grzebią w sądach rokuje tylko na przekazanie spraw armii. Nagrzebały w sądach - w konstytucji na szczęście nie. Przy czym z początku władzy obśmiali tak władzę sądowniczą, że obecna sytuacja nie jest zadziwiająca. To tak jak z pierwszenstwem dla pieszego na przejściu mnóstwo szumu dla jeszcze większego bałaganu. Nawciskali ludności teorii o jak to zmiana w trybunałach i sądzie najwyższym poprawi funkcjonowanie obywatela... Jak się komputer po zmianach muli to trzeba resetu. Osobiście robię to tradycyjnym, boskim napojem lub rudą wódą. W wydaniu Państwowym moze to i wrony będą.

mirro napisał:

To ryzyko oprócz pilotów powinien szacować również szef ochrony prezydenta

Ktoś był na tym lotnisku wcześniej i stwierdził, że jest xujowe a samolot i tak poleciał...

Opublikowano

inbound6342109070205542847.jpg

2 godziny temu, mirro napisał(a):

Chcecie zrobić pucz 🤔😛

Śmiało 🤭

Opublikowano
Nieustraszony1044 napisał:

inbound6342109070205542847.jpg

2 godziny temu, mirro napisał(a):

Chcecie zrobić pucz 🤔😛

Śmiało 🤭

Pucz? To jedyne rozwiązanie? Może wystarczy zwykła propozycja nie do odrzucenia...

• Like 1
Opublikowano

wg. pomysłu ustawy szymona hołowni

sędziowie izby kontroli nie mieliby wpływu na stwierdzenie ważności wyboru prezydenta, bo są neosędziami,

ale sędziowie innych izb - niezależnie od daty powołania - mieliby, bo "nie wchodzimy w detale"

jprd to co ci debile odpierdalają to jest nie spotykane w skali światowej, a ich medialne prestytutki z udziałem kilku sprzedajnych sędziów jeszcze to podkręcają

prawo nic dla nich nie znaczy, rządza władzy ( i zemsty) ponad wszystko

Opublikowano (edytowane)

A słyszeliście że Trump zaprosił na inaugurację Morawieckiego i Dude. A Tuska nie zaprosił co za skandal😁 

Najpotężniejszy człowiek na świecie ma go w d*pie buhaha. Ważne że kocha ta VDL

Edytowane przez Wpaw
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v