Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, jarecki napisał(a):

Czy warto dawać tyle czasu Lewandowskiemu który bez dobrego wsparcia , podania nic nie zrobi ? Zresztą jakoś ja sie nie poznałem na fenomenie lewego

Mam tak samo. Niech się najpierw nauczy przyjęcia piłki. Ostatnie jego 10 meczów w reprezentacji to może 2 udane przyjęcia piłki. A te karne to już nawet nie wiem jak nazwać.

Jak myślicie: romanowskiego zamkną na te święta czy na następne?

Edytowane przez jacek1296
Opublikowano
4 godziny temu, 12Pafnucy napisał(a):

Ten drugi to raczej nie....🤭

raczej tak ..aktor byl homoseksualista 😂

4 godziny temu, mirro napisał(a):

Poprawne tłumaczenie tytułu tego wiekopomnego dzieła brzmi "Ksiądz na krzaku z cierniem w ptaku"

powtarzaj to gdzies ??? moze by w zimie obejrzal.

1 godzinę temu, Takeda napisał(a):

no jak mgr z przeceny drewniak baciata Lewy, 

Włoszczowska do 2028 roku tam będzie bo ma taką funkcję potem  nie wiadomo

drewniak to byl rasiak..

56 minut temu, Roman176 napisał(a):
prof. Władysław Mielczarski
‼️- Przez 2 tygodnie listopada my istnieliśmy tylko dlatego, że mamy węgiel. 90 proc. energii mieliśmy z węgla - wskazał prof. Władysław Mielczarski, ekspert w dziedzinie elektroenergetyki podczas konferencji prasowej zorganizowanej 19 listopada w siedzibie śląsko-dąbrowskiej Solidarności w Katowicach.
‼️- Promowane w polityce energetycznej odnawialne źródła energii, czyli wiatr i panele fotowoltaiczne dawały raptem 2-3 proc. energii. Liczba zainstalowanych paneli wynosi ponad 20 tys. MW, a wiatraków ponad 10 tys. MW. Te olbrzymie farmy wiatrowe i słoneczne, te miliardy, które wydaliśmy na ich budowę i wydajemy cały czas, przyniosły nam zaledwie 2-3 proc. energii - powiedział.
‼️Prof. Mielczarski podkreślił, że rządowy plan transformacji polskiej energetyki jest pełen merytorycznych błędów, a jego założenia są niewykonalne - Ten program, który przygotowało Ministerstwo klimatu jest nierealny od strony technicznej. Próby jego realizacji doprowadzą do katastrofy energetycznej - zaznaczył
‼️Zapraszamy do obejrzenia całego wystąpienia prof. Władysława Mielczarskiego⤵⤵⤵

https://www.facebook.com/share/p/15n4vSP1ue/

dopasujecie poziom to swojego poziomu ? taki shogun tępy wam pasował 

wybory rudego 

dzisiaj o 18 wiatraki dawaly 31% energii

49 minut temu, Ulman napisał(a):

A czy przypadkiem były prezydent nie powinien się bardziej szanować? Czy to wypada żeby głowa państwa zajmowała się takim byle czym? 

za taka kase to nawet ja bym sie zalapal.

Opublikowano (edytowane)

image.png.e5da403bdf27d6bb944e2286cf6b34da.png

tragedia wołyńska 🤮

tragedią to jest śmierdzący tchórz, który boi się mówić o ludobójstwie 

---------------------

Edytowane przez nie
Opublikowano
nie napisał:

tragedia wołyńska 🤮

tragedią to jest śmierdzący tchórz, który boi się mówić o ludobójstwie 

---------------------

Jak ekshumujesz i policzysz to możesz mówić. Do tej pory nikt nie wie ilu tam ludzi zginęło. Więcej wiadomo o Powstaniu Warszawskim gdzie także mówi się o 15 do 60 tys samej rzezi Woli. Do 200 tys. ludzi zginęło ogółem. Co wiesz o rzezi Wołyńskiej? Dowody są pod ziemią...

nie napisał:

??? przecież to jest analiza Demagoga

Czyli też nie czytałeś...

Opublikowano

wiatr ustal,slonce wyszlo i juz spokoj w polityce.. najgorszy jest wiatr...

nic dziwnego jak sobie pis-owcy nie aryckaja to im palma bije..

tutejszy urban jest tego najlepszym przykladem..

https://www.onet.pl/informacje/fakt/marcin-romanowski-i-celibat-w-opus-dei-oto-co-mowia-o-tym-inni-politycy/gmglg35,e763a960

po wojnie pisali  ze w oswiecimu zginelo ponad 4 miliony..

a potem "troche" dane sie zmienily.

pewnie tak samo bylo z ofiarami powstania i rzezi.

Opublikowano
nie napisał:

13 minut temu, mirro napisał(a):

Tusk kłamie, ponieważ jego wypowiedź została odebra tak a nie inaczej a dowodem na to są komentarze pod poste, Kuźwa już większej głupoty wykombinować nie idzie? Wyrabianie sobie opinii na podstawie komentarzy? Kto tak robi? Jak se kto odbierze , to jego problem.

Donald Tusk
Źli ludzie najwyraźniej wmanewrowali Pana Prezydenta w tę olimpijską awanturę. Kiedy tylko się zorientuje, że zajął miejsce medalistce olimpijskiej, od lat aktywnej w MKOl, szanowanej i kompetentnej, z pewnością podejmie właściwą decyzję.

głupi jesteś czy głupszy???

To ja wolę być glupszy... Skoro nie dociera do Ciebie co lekko zasugerowałem a mirro był łaskaw wyłuszczyć to napiszę po Twojemu: "Zajął miejsce medalistce w mkol" tylko idiota odbierze, że w całym. Tak zareagował Demagog to już odpowiedź na jedno pytanie znamy. Natomiast jakie to jest miejsce dawno określono, jak zostaje obsadzone też. Jakie kompetencje ma A. Duda - wiemy. Toteż palenie głupa w dziedzinie jest nie na miejscu - pozostanę jednak głupszy od rzeszy opiniotwórczych komentarzy.

Roman176 napisał:

wiatr i panele fotowoltaiczne dawały raptem 2-3 proc

Romek... Innym razem dadzą tyle, że trzeba będzie hamulce zaciągnąć bo węgla nie wyhamujesz. Gaz, jądrowa - wszystko to da radę. Idealnie by było aby kraj miał zapas paliwa które może oszczędzić - z węglem jest problem bo tego się nie da po prostu wyłączyć. Można odłączyć pd sieci i owszem ale kotły będą produkowały chmury z chłodni kominowych albo podgrzewały rzeki i jeziora. Węgiel trzeba najpierw ucywilizować to będzie można go traktować poważniej. Korzystanie z niego tylko dlatego, że jest mus to zwykła niegospodarność.

Opublikowano
21 godzin temu, nie napisał(a):

Rafał Trzaskowski
Tym razem spotkaliśmy się, żeby przedświąteczne złożyć sobie życzenia.

Dziękuję wszystkim, którzy codziennie pracują na rzecz 
Warszawy i naszych mieszkanek i mieszkańców. Wesołych Świąt Bożego Narodzenia! 🎄

gdy trzeba przypodobać się lewicy wyrzuca opłatek za drzwi

gdy trzeba przypodobać się prawicy pójdzie na kolanach do częstochowy

To skoro jest prezydentem całej Warszawy to pewnie pierwszy raz się pojawi w Orszaku Trzech Króli :ph34r:.

19 godzin temu, racyl napisał(a):

470563542_1346060696648028_9094486687636203369_n.jpg

Kierwiński ostatnio stwierdził że kasa z ostatniej imprezy PO nie mogła iść dla powodzian bo nie ma na już odpowiedniego sprzętu do zakupu tylko trzeba czekać aż będzie sprowadzony Ponadto suma 4 mln zł balu jest przesadzona a on nie był organizatorem tylko tam uczestniczył. Nikt nie obiecywał że powodzianie dostaną 100 czy 200 tys zł, tylko są to sumy do tej kwoty a winnymi opóźnień są wojewodowie. To tak w wielkim skrócie. Można bić brawo :ph34r:.

PCK teraz zbiera możesz wpłacić.

https://zrzutka.pl/naratunekpowodz

W dniu 16.12.2024 o 13:35, jacek1296 napisał(a):

Głupi czy o drogę pyta? Pytanie retoryczne.

Podam tylko jeden przykład: otworzył granicę z ukrainą.

Nie produkuj się więcej.

O to to.

Za głupiego dziękuję ale nie rusza mnie to. Musisz się bardziej postarać. Co do Ukrainy. Myślisz że PO postąpiła by inaczej ? To masz przykład, że Tusku robi to samo a nawet jeszcze gorzej.

To jest dopiero pierwszy rok tych rządów.

W dniu 16.12.2024 o 14:37, DTaras napisał(a):

To akurat tylko jedna cecha w opisie, który byłeś łaskaw deprecjonować. Do mnie bardziej dotarło "szczuje" i "kłamie". Temat nienawiści do kobiet nie pasuje to obrazka wyżej to olałem. Tylko dlaczego Ciebie tak do mizoginizmu przykuło? Jakieś sukcesy w nurcie?

Bo kanalie i tak dalej to chyba każdy słyszał ale w stosunku do kobiet Kaczyński jest staroświecki. Wystarczy zobaczyć jak się z nimi wita. To nie pasuje do mizoginizmu.

W dniu 16.12.2024 o 15:09, jacus napisał(a):

tego chyba w tv nie zobaczy .. bo koncesja by pewnie poszla albo pare baniek kary..

do charogwicy tez daleko,gory i doliny. 100 kw to  z kazdego nadajnika bez wzmacniacza na siatkowej ogladam.

kierunkowa na strychu lezy .moze zrobie zwrotnice i sprobuje mux-8 zlapac ,ale nie man natchnienia 😂

To nie wiem gdzie ty mieszkasz. Rzekomo masz rzut beretem do Krakowa. Chorągwica jest blisko, mux 8 sieje na linii Brzesko -Wadowice czyli w okręgu ok. 50 km. Musisz w jakiejś dużej dolinie mieszkać. Czyli na czeskie i słowackie kanały nie masz szans. I nie myl mocy z odległością. Pamiętasz jeszcze wzmacniacze płytkowe ? Wiesz co to jest tropo w radiu czy telewizji ?

W dniu 16.12.2024 o 21:25, mirro napisał(a):

Ja się odnosiłem do Koreańskich FA50. Ale F35 to osobna bajka. F35 jest specyficznym zakupem i ma sens tylko kiedy będzie odpowiednia ilość F16 ( albo i tu szkoda że nie będzie F18). Dobre czy złe, to kijowe kryterium oceny, Ważne czy wykona zadanie i jak go można wykorzystać w całym systemie . Oczywiście politycy będą to rozpatrywać w kategoriach dobre czy złe, bo w takich kategoriach muszą to tłumaczyć ludziom. Mnie to wali, bo albo widzę i rozumiem cel tego zakupu, albo nie. Oczywiście czekam przede wszystkim na wyjaśnienie jaki to cel, bo pomimo jakiegoś pojęcia nie o wszystkim mogę pomyśleć. 

Ile trafi do polskich firm? Ano niewiele albo nic. Nie trafi, bo nie może trafić. 

Pis był krytykowany za olanie polskiej zbrojeniówki a tu Tusku robi tak samo widzę.

15 godzin temu, Tomasz0611 napisał(a):

A ty durniu propagandowy nie rozumiesz, że Włoszczowskiej niedługo kończy się mandat czy jak to tam nazywają z nadania zawodników, i żeby nadal być w MKOL to musiała by tam być z PKOL ?? Tego już nie rozumiesz ? A jak skończy jej się ten mandat to zamiast kogoś kto tam na prawdę powinien być będzie siedział PiSowski klaun ?? Na prawdę wszędzie musicie wciskać tych swoich debili, nawet do MKOL ?

Włoszczowska już się odcięła od tego szumu politycznego, twierdząc w skrócie, że nie wie co będzie w 2028 roku.

Opublikowano
2 minuty temu, dsbh napisał(a):

Pis był krytykowany za olanie polskiej zbrojeniówki a tu Tusku robi tak samo widzę.

PiS olał sektor prywatny a sektor państwowy w postaci PGZ olał państwo polskie. Zostało WB które wmiksowało się w pewne przedsięwzięcia, ale zamiast szerszego wyboru mamy dalej tylko PGZ i jej związki zawodowe. 

Opublikowano
dsbh napisał:

Bo kanalie i tak dalej to chyba każdy słyszał ale w stosunku do kobiet Kaczyński jest staroświecki. Wystarczy zobaczyć jak się z nimi wita. To nie pasuje do mizoginizmu.

Tylko, że nie mizoginizm był myślą przewodnią. Ponadto od patriarchalnego systemu wartości, który można przypisać do staroświeckiego, do mizoginistycznego podejścia nie brakuje wiele - ale jak wspomniałem nie o tym był komiks.

dsbh napisał:

Włoszczowska już się odcięła od tego szumu politycznego, twierdząc w skrócie, że nie wie co będzie w 2028 roku.

Czyli mamy niewłaściwego prezydenta.

Opublikowano

Jarzyna. To jest efekt. Siedzi jeden z drugim na świeczniku i nie przemyśli jak ugryźć temat. Tak było w pandemii, tak jest na granicy gdzie żolnierz to wciąż nie jest funkcjonariusz, tak było z rlektrownią. "Nie i xuj" naczelna myśl przewodnia.

A to

Opublikowano
Godzinę temu, DTaras napisał(a):

Tylko, że nie mizoginizm był myślą przewodnią. Ponadto od patriarchalnego systemu wartości, który można przypisać do staroświeckiego, do mizoginistycznego podejścia nie brakuje wiele - ale jak wspomniałem nie o tym był komiks.

Albo tradycja Szlachectwa Polskiego . 

Opublikowano

Adrian Zandberg
Miliony zostały rozkradzione - i to już za nowej władzy. Tysiącom uczciwych rodzin państwo obiecało pomoc i nie dotrzymuje słowa. Na koniec publiczna instytucja twierdzi, że posłowie nie mogą przeprowadzić normalnej kontroli poselskiej

Tak miała wyglądać ta demokratyczna zmiana?

-----------------------

pójdziecie do piekła  :D 

wódz peowskich idiotów

• Like 1
Opublikowano
38 minut temu, nie napisał(a):

pójdziecie do piekła  :D 

wódz peowskich idiotów

Jak tam pójdziemy, to piekło będzie miało problem. 

Ale, ponieważ powiedział to będąc na Ukrainie, to ma troszkę inny wydźwięk. Oczekuję że jakby co, to z tamtej strony też pokaźna grupa wyląduje w tej destynacji.

Opublikowano
12 minut temu, mirro napisał(a):

Jak tam pójdziemy, to piekło będzie miało problem. 

Ale, ponieważ powiedział to będąc na Ukrainie, to ma troszkę inny wydźwięk. Oczekuję że jakby co, to z tamtej strony też pokaźna grupa wyląduje w tej destynacji.

Masz na Myśli Brauna, że jakby trafił do piekła to kotły zagasi ??

• Haha 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v