Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, mirro napisał(a):

To już nieaktualne i nie pytaj skąd wiem.

wczoraj w radio mowili ze bedziemy razem ze slowakami robic amunicje 155 mm .

Godzinę temu, Patrycja2 napisał(a):

@mirro Musimy pamiętać że nie tylko my płacimy na Ukrainę pieniądze jak i przekazujemy broń. To faktycznie wszystko idzie z pieniędzy podatnika My ich też utrzymujemy i nas. O tym już zapomniałeś. 

I nie zdziwiła bym bym się że będziemy robić to przez kilkanaście lat jeszcze. Dopóki cos się nie zmieni 

kolejna smierdzi onuca.. twoi dziadkowie ruskich z kwiatami witali w 39 ?? nie zaluj sobie tej przyjemnosci,jak czas ci sie dluzy to wyjedz na bialorus..

Opublikowano

20 k miesiecznie, 240 rocznie. hmmm liczylismy,.ze rolnik na 50 ha gospodarstwie mlecznym moze.zarobi 1 mil. po odliczeniu kosztow. moze tera troche zawod lekarza zszedl na psy, bo wymagania mocno obnizono, bo byloby ich jeszcze mniej. lek wet pisza ze zarabia 10 do 20 k miesiecznie, niektorzy uwazaja ze ceny sa wysokie. wielu zapomina, ze mowomy o obrocie, nikt nie liczy kosztow. lecznica to czesto gabinet na wynajmie, leki, zus, podatek. lek medycyny nie ma tych koszow, ale czesto placi zus i podatek bo jest na kontrakcie. jakos nie widze tego przepychu u lekarzy. nie maja super domow, super samochodow. moja znajoma chodzi normalnie ubrana, bez szalu. wylowiem sie moze troche przekornie, ze niektorzy rolnicy maja o wiele wieksze domy, samochody, traktory za milion, kombainy ktore stanowia wartosc. hmmm. jestem rowniez rolnikiem, ale ....lekarz ,jaki by poziom nie reprezentowali, jest odpowiedzialny za zycie. to ze system nie eliminuje łotrów, leni, cwaniakow nie mozna lekarzy upadlac.

Opublikowano

Ogólnie kandydat obywatelski wybrany przez obywatela Kaczyńśkiego słabo wypadł. Nawet o końcu wojny polsko polskiej musiał z kartki przeczytać. Niby młodszy od Trzaskowskiego wypadł sztywno, sztywno wygląda i sztywno mówił i nie porwał tłumów. Duda przynajmniej podniecić się umiał w trakcie przemowy i porywał tłumy co w kampanii pomagało a co potem stało się przyczyną wielu kompromitacji Dudy. Ciekawe ilu centrowych wyborców po których musi sięgnąć pis uwierzy, ze to kandydat niezależny?

Opublikowano
8 godzin temu, Tomasz0611 napisał(a):

A co to jest 25k dla kogoś kto decyduje o ludzkim życiu lub zdrowiu ?? Dobry inżynier na zakładzie zarabia teraz 15k, a dba tylko o maszyny, ile mniejsza odpowiedzialność ...

lekarz nie decyduje , robi wszystko czego został nauczony żęby życie ratować i lepiej żyby nie musiał decydować które życie wybrac .

Opublikowano
8 minut temu, jarecki napisał(a):

lekarz nie decyduje , robi wszystko czego został nauczony żęby życie ratować i lepiej żyby nie musiał decydować które życie wybrac .

To trochę taki skrót myślowy był, chodziło o to że od poprawnej lub błędnej decyzji lekarza zależy czy ktoś przeżyje czy umrze ...

Opublikowano
Bogdan_ja napisał:

7 godzin temu,   nie pisz do mnie tych belkotliwych wywodów bo ja nawet  nie czytam tych wypocin człowieku z deeeee wyjętych ....😲 pisałem już ci chyba że twoje wypociny mnie nie interesują ...płacą ci za ten bełkot to pisz ....Mi to wisi 🤣

I wszystko jasne.

Opublikowano

Ale jaja.🤣

https://wiadomosci.wp.pl/kontrowersje-wokol-drugiego-slubu-jacka-kurskiego-w-kosciele-da-sie-wszystko-zalatwic-7096430780389952a

"Gdański Trybunał Metropolitarny w 2019 r. nałożył na Kurskiego zakaz zawarcia nowego małżeństwa.

Pierwsze zostało unieważnione "ze względu na wykazaną niezdolność do podjęcia istotnych obowiązków małżeńskich z przyczyn natury psychicznej". Z tego też powodu Kurski dostał zakaz zawarcia kolejnego małżeństwa kościelnego."

Iiiiiiii wszystko jasne.🤣

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Przecież z facetami w kieckach to już od dawna wiadomo

Ale mnie nie o to chodziło. Zastanawiam się tylko jak trzeba być zjebanym, żeby najpierw przysięgać kobicie, zrobić jej dzieci  a potem udowadniać że jest się psycholem niezdolnym do stworzenia rodziny, tylko po to żeby grzmocić się z inną. Wtedy to właśnie , bez terapii, wszelkie problemy psychiczne ustąpiły i ten drugi związek już jest czysty i błogosławiony.

Co to do k,wy nędzy za prawica?

Edytowane przez mirro
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, mirro napisał(a):

Pseudoprawica ... Bratanica naszczalnika też przecież wzór prawicowych cnót xD Albo ta, dwutygodniowa ministra kultury, taki sam wzór cnót prawicowych xD 

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 2
Opublikowano
8 minut temu, mirro napisał(a):

Ale mnie nie o to chodziło. Zastanawiam się tylko jak trzeba być zjebanym, żeby najpierw przysięgać kobicie, zrobić jej dzieci  a potem udowadniać że jest się psycholem niezdolnym do stworzenia rodziny, tylko po to żeby grzmocić się z inną. Wtedy to właśnie , bez terapii, wszelkie problemy psychiczne ustąpiły i ten drugi związek już jest czysty i błogosławiony.

Nasza, polska, katolicka.🤣

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

To jest prawica dla ciemnoty na pokaz. A dla nich jest róbta co chceta. Swego czasu w pisie najwięcej rozwodników w sejmie było daje chyba też tak jest. W ordo iuris też się jedną kobieta wymieniali. A ciemnota głosuje bo to święte ludzie.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano

I wystarczyło zmienić prezesa GUSu i co?

Jest sukces. Produkcja przemysłowa +4%, najlepiej od lat. Genialne posunięcie🤭

A bałagan popowodziowy przykryła głowa wojewody, co zdziwiło burmistrza Lądka Zdroju, bo ten akurat był obecny podczas powodzi i komunikatywny🤣

Opublikowano (edytowane)
26 minut temu, Agrest napisał(a):

Jest sukces. Produkcja przemysłowa +4%, najlepiej od lat. Genialne posunięcie🤭

Chwała im. To tylko dowodzi jednego. Że wcale nie trzeba rozwijać przemysłu, aby produkcja przemysłowa rosła.image.png.3e340cb322d77c8eb8ed5b379780cfc8.png

Edytowane przez mirro
  • Haha 1
Opublikowano

Produkcja przemysłowa akurat musiała wzrosnać , bo po pierwsze, rosną ceny, gdyż waluty się umocniły względem złotówki, po drugie, masę montowni i fabryk przenosi produkcję do Polski z Niemiec czy Francji

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v