Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
19 minut temu, hubertuss napisał(a):

@nie po prostu manipuluje tutaj jak nikt inny, wyrywa z kontekstu pasujące mu treści i dorabia do tego pisowską ideologię. To czysty troling co on tu robi. I tak o to zrobił problem, ze rząd zabierze kasę na leki. A okazuje się, że sami ich producenci mieli wątpliwości czy te kasę wykorzystają Propaganda godna TV Republika. 

co jest manipulacją?

Opublikowano

image.png.ba80b63afa5379d910699d6a41efcf8c.png

Godzinę temu, hubertuss napisał(a):

Wcale mnie to nie dziwi. Tam za miskę ryżu robą chciał byś za tyle pracować.

ja nie pracuje dla kasy tylko dla idei 

Godzinę temu, hubertuss napisał(a):

Wiesz dobrze dlaczego. Ale przecież to kandydat którego pis woli. Ja tam wolę Trzaskowskiego. Z drugiej strony sam Sikorski chcąc kandydować powinien wkalkulować, że pytania o żonę padną nie raz bo kampania będzie brutalna. Ale i tak wystartuje Trzaskowski więc luz.

skąd ta pewność ?

Opublikowano
57 minut temu, hubertuss napisał(a):

Nasz eksport do Chin nie bądź śmieszny. Nie wiem dlaczego tak bronicie tych Chin za chwilę podobne działania wobec nich podejmie Trump. Chiny to sojusznik Rosji. Nawet towary rolne na rynku chińskim to już nie to co kiedyś było. Z Chinami świat może handlować w jedną stronę kupować od nich.

Patrz ,a Niemcy tam samochody produkują z przeznaczeniem na tenże rynek , nawet ciągną wspólne projekty, np AUDI .Pytanie czy dalej będą ciągnąć produkcję np w Polsce.  I wcale  rynek chiński nie działa tak  jednostronnie jak tobie się wydaje.

Opublikowano
3 godziny temu, jacus napisał(a):

podobno do czech kukurydze woza i temu jeszcze stoi.

ja zboza mam juz opryskane.

ja nie pryskałem bo to bez sensu ziemia jest sucha  przyjdzie deszcz to wszystko wyjdzie .. a po za tym glebuwka nie zadziała ci na suchej glebie 

Opublikowano
36 minut temu, andrzej78 napisał(a):

Patrz ,a Niemcy tam samochody produkują z przeznaczeniem na tenże rynek , nawet ciągną wspólne projekty, np AUDI .Pytanie czy dalej będą ciągnąć produkcję np w Polsce.  I wcale  rynek chiński nie działa tak  jednostronnie jak tobie się wydaje.

Produkują VW i Audi w Chinach i to od lat 90 tych i co to wnosi. Będą produkować w PL jak produkują. Dlaczego mieli by przestać. We Wrześni jest fabryka VW która jako jedyna produkuje craftera. Myślisz, ze ja zamkną? Kilka lat jak otworzyli.

MI się nic nie wydaje wyżej masz podane jak działa chiński rynek, my im za 3,5 mld oni nam za 50. Rozumiesz dysproporcje?

53 minuty temu, nie napisał(a):

co jest manipulacją?

Przecież wyjaśniłem. U ciebie to normalna praktyka wklejasz część tekstów lub niektóre zdania wyjęte z z kontekstu i dorabiasz swoje interpretacje.

Opublikowano (edytowane)

Małżeństwo znanych senatorów PO pobierało dwa dodatki na jeden adres mieszkania
W czasie kadencji 2019–2023 r. senatorowie Barbara i Bogdan Zdrojewscy zainkasowali ok. 300 tys. zł z tytułu parlamentarnych świadczeń na wynajem mieszkania w Warszawie – informuje Interia. Małżonkowie zawarli dwie umowy najmu nieruchomości pod tym samym adresem.

dymać frajerów :D 

35 minut temu, hubertuss napisał(a):

Przecież wyjaśniłem. U ciebie to normalna praktyka wklejasz część tekstów lub niektóre zdania wyjęte z z kontekstu i dorabiasz swoje interpretacje.

ha, ha, ha, :D :D  

Edytowane przez nie
  • Haha 2
Opublikowano
jarecki napisał:

47 minut temu, mirro napisał(a):

z punktem 1,2,3,4,5,6 ,7,8  zgadzam się nad 9,10 musiał bym kilka razy przeczytać żeby zrozumieć lepiej .    Nawet slowa Kaczyniskiego żę kobiety dają w szyje to po czesci miał racje najpierw zabawa , kariera a potem sie zobaczy , sam taki byłem i znałem wiele dziewczyn co podobnie przez życie przechodziły to dawanie w szyje to zbyt pochopne stwierdzenie ale zabawa , zwiedzanie mogł użyć słów delkatnych 

Aaalee jak kobita da w szyje to łatwiej zaskakuje - to kak?

Opublikowano
jacus napisał:

tylko mam watpiwosci, czy on naprawde wierzy w to co mowi..obluda to drugie imie takich jak on.

Aale negatyw czy czarnek?

jahooo napisał:

Kaczyński w pewien sposób miał rację, tylko sposób, w jaki to wyraził, był po prostu obraxliwy i nie do przyjęcia w merytorycznej dyskusji

Pospolity cham czyli...

jahooo napisał:

Dziś kobiety wychodzą za mąż w wieku, który, po pierwsze, nie  gwarantuje sukcesu w prokreacji, po drugie, niesie ze sobą masę problemów zdrowotnych tak dla matki, jak i dla dziecka. Po trzecie - popkultura wmawia dziś młodym ludziom, że trzeba posiadać, trzeba konsumować, trzeba żyć pełnią życia.

Ii z tego wynika iż Tobie popkultura wmówiła iż trzeba się ożenić aby mieć dzieci podczas gdy w pewnej korporacji o czarnych sukienkach już dawno wiedzą iż nie e...

hubertuss napisał:

Wiesz dobrze dlaczego. Ale przecież to kandydat którego pis woli. Ja tam wolę Trzaskowskiego. Z drugiej strony sam Sikorski chcąc kandydować powinien wkalkulować, że pytania o żonę padną nie raz bo kampania będzie brutalna. Ale i tak wystartuje Trzaskowski więc luz.

I pa tera to. Dał paliwo adwersarzom, poczeka aż będą chcieli zrobić z niego ogień. Gdy już się to stanie ze spokojem zrobi z nich durniów bo wtedy będzie miał co ugrać a teraz mu to wszyscy zapomną...

Opublikowano (edytowane)

jahoo dobrze zauwazyl, obecnie spoleczenstwo , a juz na pewno pokolenie Z nastawione jest na korzystanie z zycia, nie chca tyrac, opiekowac sie dzieciakami,.a juz na pewno jakas 5 biegajacych bobasow. oni chca podrozowac, bawic sie. beda mieli 1 moze 2 dzieci. praktycznie 1 do 1, zaden przyrost. w kazdym spoleczenstwie sa osoby, ktore nie beda mialy dzieci, nednak pozostali za nich nadrabiali. nawet moj kolega pochodzil z wielodzietnej rodziny, wychowywala go babcia bo byl najstarszy, a do mamy jezdzil na weekend rowerem . takie czasy. jak jakas para nie miala dzieci, to nikt nie bawil sie w jakies in vitro. zanim oglosili ze nie moga miec dzieci, najpierw ze 2 facetow musialo to sprawdzic. kazdy byl zadowolony, dziewczyna bo zostala matka, facet bo zostal " ojcem". czego oczy nie widza tego sercu nie zal. wszystkie dzieci nasze sa 😎 swiat sie nie zawalil, a dzieci na wsi biegalo od groma. teraz hmmmmm najwiecej to 2 , u mnie na rodzinnej wsi max to 2. a standard 1. demografia sie sypie, dlatego ukry to jak vwiazdka z nieba, a co najwazniejsze, przywiezli dzieci i to one sa najbardziej wartościowym "towarem" ktore nam podarowali. oni sa biali, pożenia sie i porodza dzieci. za 2 pokolenia beda Polakami, nie do odroznienia, choc juz wiadomo,ze to za malo. musialo by tych dzieci ze 2 mil. przyjechac. no i tu sie ukrą dziwie. spadaja na nich bomby, zabijana im najblizszych, zamiast dzieciaki do polski wyslac, to narazaja je na takie niebezpieczenstwo.

Edytowane przez Siedzacybyk
  • Like 2
Opublikowano
8 godzin temu, hubertuss napisał(a):

Produkują VW i Audi w Chinach i to od lat 90 tych

Chinczycy wprowadzili cła zaporowe dla importu samochodów w tamtych latach  i firmy chcące tam sprzedawać musiały produkować na miejscu . Tradycyjna motoryzacja niemiecka się obroni bo chinczycy sa daleko w tryle ale elektryczne samochodu to już europa przegrała , nawet już w produkcji turbin wiatrowych są troche z przodu  .

6 godzin temu, DTaras napisał(a):

Pospolity cham czyli.

A ja sobie bardzo cenię konkrety zamiast owijania , znam siebie i swoją wartość [ co by to nie oznaczało 😎] i ciezko jest mnie obrazić , zresztą trzeba wrócić do tych słów [ o dawaniu w szyje ]które Kaczyński wypowiadał z usmiechem na twarzy 

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, jarecki napisał(a):

Tradycyjna motoryzacja niemiecka się obroni bo chinczycy sa daleko w tryle ale elektryczne samochodu to już europa przegrała , nawet już w produkcji turbin wiatrowych są troche z przodu  .

Nie był bym tego taki pewien, jeszcze 10lat temu chińskie motocykle kojarzyliśmy z pierdziawkami do 125cm3, a aktualnie oni robią motocykle z silnikami do 1000cm3, z silnikami R2,R3,R4,V2, to nie jest ten sam chińczyk co jeszcze 10 lat temu ... Jedyne co zniechęca klientów to niepewna jakość tego sprzętu, ale jeżeli po kilku latach na rynku pokażą że wiedzą co robią to japońskie i chińskie motocykle będą mieć spore problemy ... Chociaż japońce już chyba zauważyli problem i nie podnoszą już cen za nowe sprzęty.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano (edytowane)

, Suzuki , kawasaki , aprilla nawet mimo swoich wad to są marki cenione , a na gosci co jezdzi chinską marką nawet jesli bedzię bardzo dobry konstrukcyjnie to nadal bedzie chinczyk a własciciel nie bedzie postrzegany raczej , ...... inaczej niz by jezdził topową marka , tak samo jak samochody Dacia są coraz ładniejsze i lepsze ale to nadal Dacia       Jest wiele motorów ale harley jest tylko jeden 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

Chinczycy obrali dobrą drogę , nie porywają sie z siekierą na księżyc ale cięzko praca uczą sie przechodząc etap z małych popierdułek na budowę coraz lepszych konstrukcji , Jak wygraja kilka wyscigów super ,, bajków ''to wtedy wejdą do motoryzacji swiatowej 

Opublikowano
jarecki napisał:

A ja sobie bardzo cenię konkrety zamiast owijania , znam siebie i swoją wartość [ co by to nie oznaczało 😎] i ciezko jest mnie obrazić , zresztą trzeba wrócić do tych słów [ o dawaniu w szyje ]które Kaczyński wypowiadał z usmiechem na twarzy 

Ok. To jest w porządku jeżeli rozmawiamy szczerze a szczerość dotyczy obecnej jednostki i nie ma na celu jej deptania. Jarosław zbawiciel definiował publicznie problem społeczny i wyszło co wyszło. Szczerość od chamstwa dzieli cienka linia. Osoby publiczne mają pewne w tym temacie obowiązki - wszak to: "oni są elitą" jak to mówił sam zainteresowany.

jarecki napisał:

, Suzuki , kawasaki , aprilla nawet mimo swoich wad to są marki cenione , a na gosci co jezdzi chinską marką nawet jesli bedzię bardzo dobry konstrukcyjnie to nadal bedzie chinczyk a własciciel nie bedzie postrzegany raczej , ...... inaczej niz by jezdził topową marka , tak samo jak samochody Dacia są coraz ładniejsze i lepsze ale to nadal Dacia       Jest wiele motorów ale harley jest tylko jeden 

Yyyy to przeważnie kopie czegoś są.

• Like 1
Opublikowano

No i jak wam teraz ? Pani Mossbacher, na razie jeszcze jako "osoba prywatna" mówi oficjalnie, że USA najchętnie jwidziałoby na tronie w Polsce Rafała Trzaskowskiego. Czyli USA już nam prezydenta wybrało - uległego, bez większych ambicji, takiego, który podpisze wszystko.

Moim zdaniem ta pani powinna dostać zakaz wjazdu do naszego kraju, bo zachowyje się jak rosyjski ambasador Repnin, próbując ustawiac polityków w Polsce.

Jakkolwiek nie jestem przeciwko USA, to takie osoby wywołują u mnie odruch wymiotny, jawnie i po chamsku próbując ustawiać w naszym kraju wynik wyborów. Przecież wielu baranów pójdzie za sugestia tej kretynki.

• Like 1
Opublikowano

Dlatego media nie moga być w całości prywatne. Ot , wybory. USA stac na posiadanie nawet 2 stacji tv, radia i co tam nie chcecie. Przez 3 m ludzie gapia sie w monitor i podswiadomie ida glosowac na osobe wskazana w usa-zaleznych mediach. Nie czarujmy sie, ludzie jak owce, pojda za głosem :) W socjologii jest taki poglad - tłum ma wiele głów, ale nie ma mózgu. Media powinny być choć w małej czesci byc kontrolowane przez narod, no nei stety w naszym przypadku przez rząd.

Opublikowano

Mediów publicznych i w Polsce mamy pod dostatkiem .  Naród je kontroluje , czym lepsza oglądalnośc tym wieksze wpływy z reklam ostatnio chyba Republika osiaga lepszą ogladalność od TVN 24 , z drugiej strony kiedyś w TVP nie widziałem reklam np . mcdonalds czy biedronki więc nie do końca oglądalność idzie w parze z wpływami pomijając już grupe wiekową . 

Opublikowano
3 godziny temu, jahooo napisał(a):

Jakkolwiek nie jestem przeciwko USA, to takie osoby wywołują u mnie odruch wymiotny, jawnie i po chamsku próbując ustawiać w naszym kraju wynik wyborów. Przecież wielu baranów pójdzie za sugestia tej kretynki.

PiS owski rząd ustawiła z marszu. A tu próbuje wskazać zwycięzcę z którym na bank problemów miała nie będzie.

• Like 1
Opublikowano
6 godzin temu, jacek1296 napisał(a):

Pisowcy też oficjalnie woleli Trumpa. W jednym jesteśmy zgodni: takie osoby wywołują odruch wymiotny.

za to peowcy, lewica itp. nie woleli bidena/harris i nie wywołują u ciebie odruchu wymiotnego :D 

tak ⬆️, proszę państwa, wygląda sekta

Opublikowano
55 minut temu, nie napisał(a):

za to peowcy, lewica itp. nie woleli bidena/harris i nie wywołują u ciebie odruchu wymiotnego :D 

Ty jednak jesteś idiota i do tego masochista. Przeczytaj co napisał kolega po nade mną. Tylko do tego się odniosłem. Ty nie pytany, wpierdalasz się między wódkę a zakąskę jak normalni ludzie rozmawiają. Bez odbioru.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Co się stało .

Norwegia przejmuje 9 tys. km gazociągów, w tym te należące do Orlenu za 1,6 mld dolarów .

https://www.bankier.pl/wiadomosc/Norwegia-przejmuje-9-tys-km-gazociagow-w-tym-te-nalezace-do-Orlenu-za-1-6-mld-dolarow-8843773.html

Orlen maiłby szybko splajtować na to się zanosi .

@mirro tak słucham i nie wierzę w to co powiada ale powiada co to ma być to piszą nam ustawę inni .

https://www.facebook.com/watch?v=1955861031558116

Edytowane przez galan99
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, nie napisał(a):

Marszałek rotacyjny wystartuje w wyborach na Prezydenta Polski .

Na uśmiech radosny z obecnej władzy .

https://www.facebook.com/reel/1138004104356393

Nowelizacja Budżetu   brakuje 56 miliardy .

2026 roku duże problemy z dostawą mocy do produkcji energii elektrycznej taką informację PSE trafiła do rządu .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
23 minuty temu, galan99 napisał(a):

Marszałek rotacyjny wystartuje w wyborach na Prezydenta Polski

nawet stanowski będzie miał więcej głosów niż tan pajac :D 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v