Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
mirro napisał:

20 minut temu, DTaras napisał(a):

Egipcjanie wykupili truskawkę?

Egipska przez ostatnie sezony dołowała polską, produkcja nieopłacalna surowca nie ma, więc skończyła sie w tym roku szybciutko. To teraz jest egipska i se pomioty faraona odbiją dołowanie ceny a rynek już jest ich.

22 minuty temu, DTaras napisał(a):

Ukrainiec przechlał kalkulator?

Będzie tak jak z truskawką. Ten sam model opanowania rynku.

To jest ciut bzdetny model bo przejmuje popsuty rynek. Ale cóż...

Agrest napisał:

Z sadów

sadów czy sądów może?

Opublikowano
13 minut temu, DTaras napisał(a):

sadów czy sądów może?

To są liście w sądach?

Co za butami petenci wniosą to chyba ekipa sprzątająca wymiata a nie piorin 

Opublikowano

A ja na pejsbuku "podpadłem" wielkiemu zwolennikowi likwidacji małych gospodarstw, Marcinowi Grynowi, bo napisałem, że wara komus od tego, jak taki kilkuhektaorwiec gospodarzy na swojej ziemi i co z nią zrobi. A próby uszczelnienia systemu dopłat to tylko dodatkowa biurokracja i koszty dla rolników, a ten, co dzierżawi najwyżej podniesie czynsz dzierżawny o dopłaty i tylko przekładanie z kieszeni do kieszeni

Natomiast wszelkie ustawowe próby wywłaszczenia małych rolników z ziemi juz były - za komuny i widzę wracają w neokomunie z Brukseli

Po wymianie argumentów wymiękł i zamilkł.

Jak juz ktoś tu napisał - posiadanie wykształcenia nie jest równe z posiadaniem wiedzy i mądrości albo zdrowego rozsądku.

• Like 1
Opublikowano
7 minut temu, Agrest napisał(a):

To ciągle mu mało?

Sam jest takim zagrodnikiem , a rzuca się, że mali do likwidacji. Nie wiem, co tam na tym SGGW uczą, ale napewno nie zdrowego rozsądku. Podsumuję - dlaczego dzban głośny ? Bo pusty

• Like 1
Opublikowano
Agrest napisał:

13 minut temu, DTaras napisał(a):

sadów czy sądów może?

To są liście w sądach?

Co za butami petenci wniosą to chyba ekipa sprzątająca wymiata a nie piorin 

Liście w jakiej paprotce pewno są. Tylko tak mi jakoś do łba strzeliło bo przez niemal dekadę wciąż o sądach było słychać.

Opublikowano

porusze watek z morawieckim, bo nie rozumiem tego dziwnego hejtu. w polsce sa 2 obozy, ktore czyhają na blad drugiego. taki blad moze kosztowac utrate majatku. czlowiek jest tylko czlowiekiem, moze sie pomylic. mysle ,ze kazdy z nas majac do objecia taka funkcje pozbylby sie swojego majatku, bojac sie zemsty obozu przeciwnego. nie zapominajmy, ze lewactwo ma po swojej stronie bylych ubekow, sbekow, sluzby roznego typu, ktore moga kazdemu pomoc sie np powiesić. najbezpieczniej bylo pozbyc sie majatku, bo licho nie spi. tez bym tak zrobil w takiej sytuacji. czy to o nim zle swiadczy, ze potrafi takie rzeczy przewidziec? lewackie media to rozdmuchaly, a dzieciaki chodza i powtarzaja!

• Haha 1
Opublikowano

weź przestań snuć fantazje🤣 Jakby mogli wymóc coś na Mateuszu Jakubie to i na jego synie Jeremiaszu czy żonce wymogą to samo bez problemu. Pozbył się bo elektorat pisu to lewactwo które z założenia jest niechętne ludziom którzy coś osiągnęli. W ich pojęciu polityk powinien być takim samym dziadem jak oni sami.

Opublikowano

czasem zastanawiam sie ,czy dobrze posiadac co kolwiek. mozna przez przyladek, jadac samochodem kogos potracic. hieny nie zostawia ci zlamanego grosza. mysle,ze zona czy syn nie piastowaly tak waznego stankwiska, dlatego ryzyko bylo mniejsze. a po drugie, co nas to obchodzi, czy przepisal czy zostawil sobie? zrobil to legalnie, kazdy z nas ma taka mozliwosc, nie jeden z niej skorzystal, prowadząc jakąkolwiek dzialanosc gospodarcza posiadanie wlasnosci to jak spanie na dynamicie i palenie papierosa. tak sie zasttanawiam, nak chxe sie paa uderzyc to sie kij zawsze znajdzie. gdyby nie ziemia, to by sie ktos uczepil ze na samochod placi oc , a moglby ac,.albo odrotnie, ze ma drogi samochod albo za tani. przeciez to jego prywatna sprawa, komu przepisal. a moze chcieli mu to zabrac, ubiegl ich dlatego im tak zółć oczy zalewa?!

Opublikowano
5 godzin temu, Tomasz0611 napisał(a):

Wszystko ok ;) 

Jak za PiSu fajki drożały, wprowadzano podatek cukrowy itp to Romanowi nie przeszkadzało xD Teraz nagle zaczął walczyć z podwyżkami, tylko żeby te podwyżki były jakieś znaczące, a nie 3gr na butelce piwa xD 

umiesz czytać ? na samej pracy ile stracisz ? wakacje paliwo wszystko nieruchomości podatek rolny 

3 godziny temu, jahooo napisał(a):

Jak juz ktoś tu napisał - posiadanie wykształcenia nie jest równe z posiadaniem wiedzy i mądrości albo zdrowego rozsądku

dziękuje ,  

Opublikowano
2 godziny temu, Ulman napisał(a):

weź przestań snuć fantazje🤣 Jakby mogli wymóc coś na Mateuszu Jakubie to i na jego synie Jeremiaszu czy żonce wymogą to samo bez problemu. Pozbył się bo elektorat pisu to lewactwo które z założenia jest niechętne ludziom którzy coś osiągnęli. W ich pojęciu polityk powinien być takim samym dziadem jak oni sami.

Z czego wysnułeś tę teorię. Może jeszcze dopisz , że do PIS-u majętnych nie zapisują bo nie mają do szans w wyborach 😁😆 

• Like 1
Opublikowano
5 godzin temu, hubertuss napisał(a):

Roman serio myślisz, że swoją głupotą i chamstwem mnie sprowokujesz. Twój skowyt mnie bawi.

ani głupota ani chamstwo  ja cie punktuje jaki z ciebie bezmózgi ................  pamiętasz jak wkleiłem ze platforma chce banki sprywatyzować ? coś napisał ? ze propaganda uprawiamy, piszesz ze tusk by tego nie zrobił , przychodzisz za parę miesięcy i piszesz ze dobrze  bo to bo tam ......... ty jesteś pustym dzbanem   

Opublikowano
11 minut temu, andrzej78 napisał(a):

Z czego wysnułeś tę teorię. Może jeszcze dopisz , że do PIS-u majętnych nie zapisują bo nie mają do szans w wyborach 😁😆 

PIS to partia roszczeniowej biedoty . Zawsze tak było i to jest główny elektorat

Opublikowano

Niemcy mają 69 500 MW mocy w energetyce wiatrowej.

W środę o 22:00 pracowało z tego 2310 MW.

Niemcy mają 81 800 MW mocy w fotowoltaice.

W środę o 22:00 pracowało z tego 0 MW.

800 mld euro wydane na transformację energetyczną wyrzucone w błoto

głupi jak niemiec :D 

----------------

podła, zakłamana szuja niszcząca polskę

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, nie napisał(a):

Niemcy mają 69 500 MW mocy w energetyce wiatrowej.

W środę o 22:00 pracowało z tego 2310 MW.

800 mld euro wydane na transformację energetyczną wyrzucone w błoto

głupi jak niemiec :D 

----------------

podła, zakłamana szuja niszcząca polskę

zobacz sobie co sie też w PL odjebało ci co wybrali taryfę dynamiczną dostali piecie krotną podwyżkę  u nas to samo 

5 minut temu, Ulman napisał(a):

dane z godziny 22giej są miarodajne? Ty chyba sporo głupszy od tych niemców jesteś jak takie coś wklejasz. Wyciąłeś to z portalu dla upośledzonych?

Wiatraki zawiodły. Mamy w Polsce mało prądu. Cena w górę o 445 proc.

https://wyborcza.biz/biznes/7,179190,31442910,malo-pradu-w-polsce-ceny.html?disableRedirects=true

Edytowane przez Roman176
Opublikowano
24 minuty temu, Ulman napisał(a):

Wyciąłeś to z portalu dla upośledzonych?

nie ma to jak się odezwać i pokazać jakim się jest głupim :D 

25 minut temu, Ulman napisał(a):

dane z godziny 22giej są miarodajne?

rozumiem, że u was na wsi o 22 wyłączają prąd i włączają dopiero rano :D więc go nie potrzebujecie w nocy?

asfalt też zwijają na noc? :D 

Opublikowano
9 godzin temu, jahooo napisał(a):

A ja na pejsbuku "podpadłem" wielkiemu zwolennikowi likwidacji małych gospodarstw, Marcinowi Grynowi,

Yyyyyy to jakieś skutki uboczne stosowania w nadmiarze uprawy bezorkowej? 

5 godzin temu, nie napisał(a):

Iiiiiiiiii to wzbudziło największy niepokój i zdziwienie.🤣To była "czarna noc niemieckiej fotowoltaiki".😂

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v