Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, nie napisał:

Słuchaczka: U Beatay Lubeckiej powiedział pan kiedyś, że wybiera się pan na studia. Czy pan studiuje i gdzie?
Kołodziejczak: Tak. Nieważne. To moja prywatna sprawa. Nie będę się tłumaczył komuś, gdzie studiuję. Robię to dla siebie

rząd idiotów :D 

A co mnie obchodzą jego studia? Pilnuj lepiej swoich z kolegium tumanum. Lepiej już żadnych kwitów ze studiów nie mieć jak mieć kupione na pisowskim bazarze.

3 godziny temu, nie napisał:

W ciągu dnia [w sobotę 14 września – red.] zaglądaliśmy chyba z pięć razy do salonu, żeby sprawdzić, jak to wygląda – opowiadała mi właścicielka, stojąc po kostki w wodzie i szlamie we wnętrzu tego, co kiedyś było jej salonem. – Wiedzieliśmy tyle, co z telewizji, ale nikt [z władz] nie mówił: "Słuchajcie, jesteście zagrożeni, zabierajcie swoje rzeczy, uciekajcie stąd". Do ostatniej chwili pracowała stacja benzynowa Orlenu. Nie tylko my, ale wszyscy ludzie siedzieli spokojnie w domach. Nie było żadnych władz, nie było wojska, do ostatniej chwili siedzieli, a potem skakali z drugiego piętra, żeby się wydostać z budynku.

Pan Paweł Kisielewski mieszka w domu tuż przy rzece. – Już w piątek [13 września, na dzień przed powodzią – red.] dzwoniliśmy do miasta, żeby nam wojsko dali, ale powiedzieli, że wojewoda jeszcze nie podjął decyzji. Wojewoda podjął decyzję dopiero w sobotę o godz. 16, kiedy woda przechodziła już prawie przez mur przy domu. Wtedy już nie było czego ratować – relacjonował.

— Tu, w najwęższym gardle Kotliny Kłodzkiej, nie było straży, policji, nikogo, byliśmy tylko my sami — podsumował pan Paweł. Również on potwierdził, że nie otrzymywał wcześniejszych ostrzeżeń o możliwej ewakuacji

Po co wklejasz wypowiedzi tych ludzi. Ja rozumiem, ze każdy od razu chciał by wysprzątany suchy dom po powodzi nowy most i nową drogę ale tak się nie da. Nawet całego tego tekstu nie czytałem. Nie było nikogo a co mieli się na wałach pokłaść by Kłodzka nie zalało. czemu nie cytujesz jak pis nie chciał budować tam zbiorników bo mieszkańcy nie chcieli. Tak tak wiem Wielichowska też nie chciała. Ale po to jest władza by decydować mądrze a nie bo wyborcy nie chcą. A teraz piszesz o demontażu państwa a kto rządził 8 lat i demontował. Wasza propaganda jest mierna.

2 godziny temu, nie napisał:

Czy wiecie, że..? Do 30 września Ministerstwo Cyfryzacji musi przekazać uczniom laptopy z programu Laptop dla ucznia? 

Chociaż już w lutym ministrowie Barbara Nowacka i Krzysztof Gawkowski ogłaszali, że laptopów nie będzie i oczywiście w związku z tym nie ma żadnych przetargów, do dziś nie zmienione zostały przepisy. Na najbliższym posiedzeniu Sejmu nie ma też zaplanowanych prac w komisji edukacji. 

więc

Będzie wrzutka do ustawy powodziowej - chociaż było 7 miesięcy na to, by zlikwidować Laptop dla ucznia osobną nowelizacją ustawy, ostatecznie program zawieszamy przepisami dotyczącymi pomocy poszkodowanym.

ważniejsza była pigułka dzień po 

ludzie chorzy z nienawiści, zamiast rządzeniem zajmują się walką z pis, a po-łgłówki się cieszą

mam nadzieję, że ich nie dadzą Większości tych dzieciaków to nie potrzebne b są za małe. Nie wykorzystają tego w nauce. A dzisiejsza młodzież spędza i tak za dużo czasu z komputerem i telefonem. W wielu cywilizowanych państwach już kombinują jak to ograniczać a my dzięki pisowi jak zwykle kilka lat do tyłu za nimi.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
34 minuty temu, Mariusz2903 napisał:

Pis miał 2 plagi czyli covida i wojnę na UA , Tusk ma na razie powódź , więc spokojnie jeszcze nie jedno wypłynie .

Powiedzmy że PiS można tez do plag zaliczyć, bo to  coś w typie szarańczy:lol:

• Like 2
  • Haha 2
Opublikowano

Skowyt jest niesłychany. Tusk wraz ze służbami przed powodzią miał położyć się na wałach by nie zalało. Nie zrobił tego nie zapanował nad opadami jak podawała Republika i znowu wina Tuska. A że pis nie chciał budować w kotlinie kłodzkiej zbiorników to cichosza. Że zdrenowali z kasy wody polskie cichosza. Wina Tuska.

Opublikowano
7 minut temu, hubertuss napisał:

Skowyt jest niesłychany. Tusk wraz ze służbami przed powodzią miał położyć się na wałach by nie zalało. . Wina Tuska.

To dlaczego  Tusek je..ał służby za działania w czasie powodzi skoro wszystko było OK i dlaczego ,skoro on je nadzoruje?😆

Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, andrzej78 napisał:

To dlaczego  Tusek je..ał służby za działania w czasie powodzi skoro wszystko było OK i dlaczego ,skoro on je nadzoruje?😆

Nigdy nie jest OK kto by nie rządził. Ale pretensje  w wielu wypadkach sa do garbatego, ze ma dzieci proste. CO przy takiej skali powodzi można było zrobić w Kotlinie Kłodzkiej jak nawet ludzie nie chcieli się ewakuować a potem wojsko musiało ich helikopterami zabierać. 

Parę dni przed powodzią nie wiele możesz zrobić. Widziałeś koryto Białej głuchołaskiej. Żaden wał tam nie został a koryto małej rzeki jest teraz szerokości kilka razy większej co ty tam chciałeś zrobić. 

Pewnie każdy by chciał by mu wojsko chatę posprzątało odmalowało wysuszył zrobiło drogę oczyściło podwórko. Ale jaka jest skala. Pomijam już że wojsko w dużej mierze idzie przed falą i ratuje to co można jeszcze uratować. Ale skala jest taka, że nie da się w dwa dni wszystkich zadowolić.

Opublikowano
1 godzinę temu, Ulman napisał:

Republika jest potrzebna do utrzymania sekty PIS w ryzach. Do opowieści o złym Tusku i UE, uchodźcach,  straszenia Ruskimi i Niemcami, pedałami , muzłumanami, lewakami i roztaczania katastroficznych wizji oraz oczywiście do pielęgnowania mitu smoleńskiego. Czym bardziej zastraszeni i ogłupiali tym bardziej będą posłuszni zabetonowani. Ja czasem republike ogladam i niektóre narracje są dla niewyobrażalnej ciemnoty. Człowiek intelektualnie sprawny powinien czuć się niektórymi treściami urażony.  

Jaki jest Twój stosunek, jako niegłupiej i w mniejszości,  niestety, elity, do Tuska, unii, uchodźców, pedałów, muzułmanów i lewaków? 
o niemców i ruskich nie pytam, bo jako najjaśniej na forum oświecony niegłupek, chciałbyś z nimi robić tylko interesy, co po wielokroć, akcentowałeś. 

Opublikowano

Bezbarwny nie pyta o Niemców i Ruskich a powinien. Pis sprzedał Rosjanom po napaści Rosji na UA 2 tys wiz. Pomimo ostrzeżeń kierowanych przez pis służb. W ogóle pis dużo robił pomimo ostrzeżeń ze strony kierowanych przez pis służb. Podobnie było w przypadku Orlenu i Obajtka.

Opublikowano
44 minuty temu, Ulman napisał:

Ale co w związku z tym? Toż PIS KPO nie chciał wiec o co chodzi?

PIS nie chciał a PO chciało i gdzie te miliardy na rozwój ? rok zleciał a tu ani grosza . Zobacz PKB za PIS a jakie są prognozy aktualne , pewnie jakiś kryzys nas czeka . Budżet świeci pustkami za PO a obciążenia mają być jeszcze większe . 

Opublikowano (edytowane)

czyli zarobił więcej na detalu .....a za obajtka zysk był z przejęcia i rozgrabienia   lotosu jak i sprzedaży arabom ...no wielkie mi zarządzanie 🤣🤣🤣🤣 pierdel czeka na tego geniusza 🤣

Edytowane przez Bogdan_ja
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

Desperado sprzedaj gospodarkę za pół darmo jak Obajtek Lotos i tez będziesz miał rekordowe zyski.

A tu kolejny wał. Sam nie wiem to tacy gamonie, że ich oszukują czy tacy złodzieje, że kradną gdzie się da. Kupili fortepian na którym nie grał Paderewski. Ale ktoś im powiedział, ze grał.

https://www.wprost.pl/kraj/11816899/jan-zaryn-kupil-fortepian-paderewskiego-kosztowna-wpadka-szefa-idmn.html

Opublikowano (edytowane)

Ale z czego ty się cieszysz, że pis miał zyski bo zdzierał z ludzi na stacjach paliw? Ty jesteś normalny? Cieszy cię, że do tych zysków doliczyli kasę za pół darmo sprzedany Lotos. Sprzedaj swój majątek za pół ceny też będziesz miał takie zyski. Pytanie co potem będziesz sprzedawał?

Na nawozach zgrabili rolnika i tez mieli zyski. Cieszyło cię, że musiałeś płacić cenę razy dwa? Ale pis miał zyski. Już za pisu jak rolników wkur to ceny obniżali nawozów i grupa azoty zaczęła przynosić straty. Takie to były zyski. 

1ac2c7abe1eb0dfb7a7d2fdacef29597.jpg

eb0330490ba58c3f0ac20f5ff9df8c34.jpg

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v