Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, galan99 napisał:

Smutny czemu ?.

Smutny będzie dla ciebie że po latach pracy , zostaniesz z niczym w kraju .

No smutne.

Ale przynajmniej na siebie pracowałem, a nie jakiegoś Pana.

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

No chyba tamtejszym za mało, że aż z daleka tam pracownik.

Polakom tez w kraju za mało .

Pielęgniarki za czeli strajk też chcą kasy , chcą zarabiać .

Rudy da im zarobić po 9 tyś , żeby godnie żyli ?.

Edytowane przez galan99
Opublikowano (edytowane)

Art. 45 ustawy o środkach przymusu bezpośredniego i broni palnej mówi wprost, że "broni palnej można użyć, gdy zaistnieje co najmniej jeden z następujących przypadków" i wśród nich wymienia m.in. "nienaruszalność granicy państwowej przez osobę, która wymusza przekroczenie granicy państwowej przy użyciu pojazdu, broni palnej lub innego niebezpiecznego przedmiotu". Zdaniem naszych rozmówców spełnionych zostało także kilka innych przesłanek, choćby ta mówiąca o "konieczności odparcia bezpośredniego, bezprawnego zamachu na życie, zdrowie lub wolność uprawnionego lub innej osoby albo konieczność przeciwdziałania czynnościom zmierzającym bezpośrednio do takiego zamachu".

Czyli na piechotę można przekroczyć granicę i uciekać? brawo  :P xD

Edytowane przez Desperado
Opublikowano
44 minuty temu, Desperado napisał:

No właśnie dlatego mówię na co ten płot? bez płota by przelazł za linię granicy i wtedy kula w łeb  :P

Obecnie na granicy z Białorusią  jest ok 8000 funkcjonariuszy , bez płotu trzeba by było tą ilość pomnożyć co najmniej razy 3.

Opublikowano
1 minutę temu, Leszy napisał:

Jedna prywatna firma sprzedała terminal innej firmie, a ty twierdzisz, że zostaliśmy bez portu? Jakieś podstawy do tego masz? 

jedna zaprzestaje obsługiwać zborze tylko chemie i kleje ........ druga bd obsługiwała zborze tylko z własnego kraju ... uważasz ze eksperci kłamią ? tylko rudy jest naj ? 

lalalala

Może być zdjęciem przedstawiającym 1 osoba i tekst „Niemcy dają argument dla przedłużenia działalności kopalni Turów Niemcy będą produ produkować kować energię elektryczną węgla brunatnego do 2038 roku Fot Shutterstock Shutterstock/T.W.vanUrk rstock T.W.van Urk Ten tekst jest częścią STREFY PREMIUM WNP.PL Wojciech Żurawski Dodano: 03-06-2024 13:03 Skomentuj(3) f Rząd niemiecki podtrzymuje swoje wcześniejsze deklaracje mówiące o tym, że energia elektryczna z węgla brunatnego będzie produkowana we wschodnich landach do 2038 r. To jest ważny argument dla Polski na rzecz dalszej działalności kopalni elektrowni Turów.”

Opublikowano
Przed chwilą, Roman176 napisał:

jedna zaprzestaje obsługiwać zborze tylko chemie i kleje ........ druga bd obsługiwała zborze tylko z własnego kraju ... uważasz ze eksperci kłamią ? tylko rudy jest naj ? 

Co ma do tego Rudy? Za bardzo się nakręcacie wzajemnie tutaj, i klikacie w głośne nagłówki. 

Przed chwilą, Ulman napisał:

co to jest zborze? 

W zborze modlą się protestanci ;) 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, Leszy napisał:

Bez terminalu spółki Andreas

a no właśnie, pytałem już wcześniej co to za spółka? państwowa? z kapitałem państwowym? no - czyje to jest? czy bardziej - co to za Andreas? no bo nie San Andreas? chyba :ph34r:

4 minuty temu, Ulman napisał:

co to jest zborze? 

zbór w miejscowniku lub wołaczu ;)

Edytowane przez dysydent
  • Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, Leszy napisał:

Co ma do tego Rudy? Za bardzo się nakręcacie wzajemnie tutaj, i klikacie w głośne nagłówki. 

widzisz nawet jednego portalu rolniczego nie przeczytałeś 

Jest to szczególnie ważne dla rolników i firm skupowych położonych w północnej Polsce. Teraz gdy tego terminala może zabraknąć, bliżej będą mieli ładować zboże w niemieckim porcie Mukran niż w Gdyni. To jest kwestia kilometrów, a transport jest jednym z kluczowych elementów też opłacalności. Do portu w Niemczech będą mieli 130 km, a do Gdyni ponad 350 km. To kolejny przykład, że polska zamiast rozwijać możliwości eksportowe, zwija je na korzyść naszych zachodnich sąsiadów – na korzyść Niemiec.

Opublikowano
5 minut temu, dysydent napisał:

no właśnie, pytałem już wcześniej co to za spółka? państwowa? z kapitałem państwowym? no - czyje to jest? czy bardziej - co to za Andreas?

Skarb Państwa: 13.584.100,00 zł - 86,05 % udziału w kapitale zakładowym, Gmina Szczecin: 24.500,00 zł - 0,155 % udziału w kapitale zakładowym, Gmina Świnoujście: 24.500,00 zł - 0,155 % udziału w kapitale zakładowym, Indywidualni: 2.153.390,00 zł - 13,64

• Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v