Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Ulman napisał:

Drugi jest bardziej sensowny ale sprowadza się do tego że szwaby zrobili rezerwaty, bawili się w homeopatię , biodynamikę a niektórzy byli wegetarianami. Czy to ich czyni ekologami? 

O ile dobrze  kojarze to była mowa o " zielonym ładzie ", który jest promowany przez organizacje ekologiczne i jest tu analogia do działań jakie miały miejsce    w III Rzeszy . Nie wiem czy była o tym mowa w artykułach ale Niemcy przy budowie dróg priorytetowo traktowali ochronę  fauny i flory  ,aby w najmniejszym stopniu ingerować w naturalne środowisko. Zakładali rezerwaty przyrody , wprowadzili ochronę zagrożonych gatunków,a nawet próbowali odtworzyć wymarłe gatunki ( nie pamiętam dokładnie ,chodziło chyba o Tura lub przodka Żubra) . Chcieli stworzyć pradawną puszczę , z pradawnymi gatunkami . Tyle że wszystkie te działania miały zapewnić wyimaginowane warunki do życia dla wybrańców.

Edytowane przez andrzej78
Opublikowano (edytowane)

Polityka Niemiec , przekaz dla młodych .

CIASTECZKA NIEPOPRAWNE HISTORYCZNIE

Był 8 maja roku 2019, rocznica zakończenia w Europie II wojny światowej. Tej która zdecydowanie jest coraz bardziej zapomniana w Republice Federalnej Niemiec. Zresztą ta data w tym przypadku była akurat zwykłym zbiegiem okoliczności. 26-letnia Verena Bahlsen, młodziutka miliarderka i spadkobierczyni najsłynniejszej niemieckiej firmy produkującej ciastka wygłosiła przemówienie na biznesowej konferencji w Hamburgu. Zawsze uśmiechnięta, błyskotliwa absolwentka New York University i King's College w Londynie to reprezentantka świeżego pokolenia w niemieckim biznesie, ludzi którzy w gospodarkę wnoszą ożywczy powiew, zrównoważony rozwój i poszanowanie dla środowiska. Tak przynajmniej brzmią slogany, którymi promuje się jako młoda i zdolna biznesowa wizjonerka.

Dziedziczka fortuny rodziny Bahlsenów w czasie typowego spotkania białych kołnierzyków nieoczekiwanie jednak zaszokowała odbiorców.

Gdy otrzymała z sali pytanie o konieczność zwiększenia podatków dla najbogatszych stwierdziła hardo, że jako właścicielka 25 proc. udziałów w firmie może sobie kupić najdroższy jacht i nikt jej tego nie zabroni. Kilka dni później powtórzyła argumenty w wywiadzie dla „Bild”, ale gdy dziennikarz zapytał, dlaczego tak ostentacyjnie chwali się bogactwem zbudowanym przez jej rodzinę w czasach III Rzeszy odparła, że jej przodkowie z firmy Bahlsen czasie wojny płacili robotnikom przymusowym dokładnie tyle samo, co Niemcom i przecież całkiem dobrze ich traktowali.

Niefortunna dla firmy i zupełnie fałszywa wypowiedź dziedziczki pokazała w jakim zakłamaniu po wojnie działała niemiecka gospodarka. Niektóre z największych form RFN bazowały bowiem na kapitale zbudowanym w latach 1933-1945. To oznaczało zyski najpierw z przejmowania majątku niemieckich Żydów, a już w czasie wojny eksploatacji podbitych przez Rzeszę europejskich państw i milionów robotników przymusowych.

W odcinku >> Milionerzy III Rzeszy i ich spadkobiercy w Niemczech <<

rozmowa z holenderskim dziennikarzem ekonomicznym Davidem de Jongiem, autorem książki „Nazi Billionaires”. Zapraszam, włączysz tu: https://shorturl.at/i43kj

444228324_484764377541550_3120248800761749093_n.jpg?stp=dst-jpg_s600x600&_nc_cat=111&ccb=1-7&_nc_sid=5f2048&_nc_ohc=mC6CsVkNg7UQ7kNvgGScjA_&_nc_ht=scontent-waw2-2.xx&cb_e2o_trans=q&oh=00_AYCDzQb0sOg_Z5fku6PLHvNpmM70U1XdKbZ2wOqd04KNxg&oe=665BE808

Edytowane przez galan99
  • Thanks 1
Opublikowano
3 godziny temu, hubertuss napisał:

@nieweź napisz jak to Zero Izrael przepraszał po ustawie niedouczonego doktora Jakiego. Jak to tak pis i Zero żydów się bali. Czy ustawa byłą po to by złożyć hołd państwu Izraelskiemu przez pis?

gratuluję panie Holecki powrotu na forum po skończonym kursie z siania propagandy i to w samej Brukseli, ale patrząc po niezmiennym słabym poziomie chyba komisarz do spraw propagandy dał ciała. cały czas ta sama narracja. "Rozliczamy pisiorów, patrzajta ludzie jak nam (nie)idzie." Już to słyszałem przez 8 ostatnich lat, tyle, że z drugiej strony.

Mamy czasy aktualne, a w nich MSZ (tzw ministerstwo SanEscobar) zostało przemianowane na ministerstwo spraw żydowskich pod przewodnictwem nie wiadomo czy już byłego agenta brytyjskiego niejakiego Pana Appelbaum i rezygnacja swego czasu z obywatelstwa brytyjskiego nic tu nie zmienia. Sikorski jak i Tusk zachowali się jak pizdy gdy Zydzi rozwalili z premedytacją transport pomocy humanitarnej i naszego obywatela. Gdyby nie ogólny sprzeciw obywatelski to WoGóle by nie zajeli żadnego stanowiska. A tu jeszcze któryś z przydupasów Sikorki publicznie się wypowiadał u Rymanowskiego, że Polska powinna wspierać Izrael jak sojusznika i dodatkowo potępić Iran ( a Iran do dzisiaj dba o andersowe groby nie żądając niczego, w tej dziedzinie Ukry miały nasze groby w d*pie)

BTW Sikorski z racji tego jak się wypowiada o Polsce jego żona co najwyżej powinien móc zostać sołtysem. No ale mamy (nie)szczęście do agentów przy władzy. Bo członka (wraz z żoną) nawet tymczasowego Grupy Bilderberg patriotą, albo chociaż obrońcą interesu narodowego nie nazwę mimo iż nie jestem fanem teorii spiskowych i foliowych czapeczek.

Jakoż iż Panie Holecki gdy rządził PiS nie zwracałeś uwagi na rozliczanie ówczesnej opozycji tak teraz skup się też na rządzących. Prawie pół roku rządów, jak tam 100 konkretów? opozycja twierdziła, że rząd spełnił 6, rządzący że 12. Toć to nawet by zdać maturę trzeba mieć mierne 30%. (a Pisiory pokazały przy swojej pierwszej kadencji, że idzie dużo i szybko zmieniać). Widać tobie nie przeszkadza, że rządzący idą w zaparte ze swoimi kłamstwami nawet jak im się przytacza ich wypowiedzi i to z przed paru dni niejednokrotnie, a co tu mówić o obietnicach wyborczych. Taki Błaszczak to przynajmniej umiał wymówić nazwę "zakupionego" sprzętu, bo obecny szef MON w tzw 3 osobach tylko robi z siebie błazna w sejmie.  A od pół roku to on jest odpowiedzialny min za opóźnienia z polską wersją koreańskiego  sprzętu jak i za to, że jebać rozwój zbrojeniówki i jebać też Kraby (wyszło coś w końcu z tych Błaszczakowych 152 sztuk, a podobno wojna za pasem. Tutaj jest paru trepów co to patrzą na nie przez palce, ale prawda jest taka, że najbezpieczniejsze jest użytkowanie sprzętu który jest najlepiej w 100% produkowany w kraju by być niezależnym od widzimisię dostawców z zagranicy

Pisiory padały na mordę przed Trumpem, a jak cioteczka Ula przyjechała z reichu to koalicja rządząca zabijała się o fotki na ściance. To jest ta jakość i powaga?

Nie ma jak marnotrawić KPO na stare elektryki, którymi nie pojeździsz w Polsce jeszcze 10 lat jak tradycyjnymi ściąganymi. Teraz palą się nam składowiska śmieci z Niemiec, za chwilę będzie śmietnisko z elektryków pewnie też się będą palić.

Teraz za 10 mld będą budować linie Maginota i  zabagniać tereny, ale nie dla zielonego ładu tylko by ruskie nie weszły. Mrzonki i zamki na piasku, rosjanie jak chcą załatwiają nam regularnie w połowie kraju GPS, rakiety latają jak chcą, większość polityków z Koalicji 13 grudnia w wywiadach stawia służbę UE nad służbą Polsce.W świecie arabskim o Jahu Natanie mówią polski terrorysta.

Przez 8 lat wstawania z kolan padliśmy prawie na pysk, zmieniła się władza i gówno nawet jakby się powoli zwiększało.

No ale @hubertuss ty pewnie nadal się trzymasz swojej wypowiedzi z przed twojej przerwy od AF, że robią ci dobrze to mają twoje poparcie. Tylko uważaj na dwie rzeczy, by mieć zapas lubrykantów i sp***dalac jak przy ziewaniu będzie się robił przeciąg😝 Bo niestety z twoich świeżych postów nadal jesteś niestety ślepym fanatykiem KO identycznym jak ma PiS

• Like 2
  • Thanks 1
  • Haha 2
Opublikowano
mirro napisał:

1 godzinę temu, DTaras napisał:

Aaale Łukaszenka robi swój autorski płot, ma już w ciul okopów i pokazuje w swoim środku przekazu. 

Aaale przeznaczenie tego płotu jeszcze nieokreślone. Może tylko boi sie że mu obywatele zwieją gromadnie do Polski.

Tak czy siak - rozdziela się raczej...

Opublikowano
9 godzin temu, mirro napisał:

YYYyyyyyyyy a którą jednostkę widziałby Spiegel maszerująca w kierunku Ukrainy? Bardziej Panzergrenadier, czy piechotę zmechanizowaną?:lanie:

10 miliardów złotych na umocnienia i fortyfikacje granicy z Rosją i Białorusią. Uruchamiamy #TarczaWschód, czyli Narodowy Program Obrony i Odstraszania.

Wasz Tusk .

Opublikowano
12 godzin temu, DTaras napisał:

Romek. Tam są już inni uchodźcy. Odkąd jest płot sprowadzają takich, którzy mają we du..ie zasady.

Zamienił stryjek siekierkę na kijek I tak będzie do zgonu tego naszego przedziwnego Ludu. Raz kijek, raz siekierka. Chyba, że jakimś cudem ten nasz "We the People" załapie, że trzeba zmienić ustrój Państwa, ordynację, podstawy ustrojowe. Ale to wątpliwe. Po zaborach spustoszenia w mózgach dokończą tik tok i media

https://www.facebook.com/1656256890/videos/332056993247673/

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Roman176 napisał:

Zamienił stryjek siekierkę na kijek I tak będzie do zgonu tego naszego przedziwnego Ludu. Raz kijek, raz siekierka. Chyba, że jakimś cudem ten nasz "We the People" załapie, że trzeba zmienić ustrój Państwa, ordynację, podstawy ustrojowe. Ale to wątpliwe. Po zaborach spustoszenia w mózgach dokończą tik tok i media

@mirro Na granicy naszych Żołnierzy   nożem dziabać chcą jednego już potraktowali .

Jak by  płotu nie ,było zadziabali by naszych ?.

kOKO KOCHA PRZYBYSZY JAK TO BĘDZIE TAKI SKANDAL TERAZ .

Edytowane przez galan99
Opublikowano

A jakie twoje zdanie w temacie wysłania naszych żołnierzy na upadlinę?  Powinni wysłać czy nie?  Co z tym posłem Braunem ? Czym on się tak straszliwie ośmieszył? Umiesz na takie proste pytania odpowiedzieć czy to wykracza poza twój potencjał intelektualny?

Opublikowano
4 minuty temu, Ulman napisał:

A jakie twoje zdanie w temacie wysłania naszych żołnierzy na upadlinę?  Powinni wysłać czy nie? 

mamy się narażać za debili ? w porzo z tobą ? 

gwiazdy z tvp tracą żeby

Jaka telewizja taka prezenterka - tragedia i paskuda

Opublikowano

@Takeda co z twego bełkotu wynika konkretnie? Bo nawet nie czytałem tego pierdzielenia. Ja ci podąłem konkret. Jaki niedouczony doktor napisał ustawę która chciał zmieniać prawo w Izraelu. Za co jego szef Ziobro musiał Izrael przepraszać. Wystarczy dwie linijki zamiast pół strony twego bełkotu.

PS żadnej przerwy od AF nie miałem. Mogłem pisać miałem moderacje. DO dziś nie wiem za co bo nikt mi nie napisał. A jak moje wpisy miały czekać na publikacje ileś tam czasu raz szybko raz długo to se dałem spokój.

Opublikowano

a ty co ? alter ego galana? Pytam człowieka jakie ma zdanie na temat tego co dziś rano wkleił. Pytam ale mam obawy że oczekuje za dużo i własnych przemyśleń nie przedstawi bo takowe nie istnieją.

Opublikowano

Image

tarcza wschód według debili peowskich ma nas odgradzać min. od litwy i od ukrainy ale nie od rosji :D 

brawo dla wyborców, to jest wasz poziom

Opublikowano
Roman176 napisał:

12 godzin temu, DTaras napisał:

Romek. Tam są już inni uchodźcy. Odkąd jest płot sprowadzają takich, którzy mają we du..ie zasady.

Coś żeś skrócił myślowo jak nasze dziadki na widok graffiti...

galan99 napisał:

9 godzin temu, mirro napisał:

YYYyyyyyyyy a którą jednostkę widziałby Spiegel maszerująca w kierunku Ukrainy? Bardziej Panzergrenadier, czy piechotę zmechanizowaną?

10 miliardów złotych na umocnienia i fortyfikacje granicy z Rosją i Białorusią. Uruchamiamy #TarczaWschód, czyli Narodowy Program Obrony i Odstraszania.

Wasz Tusk .

Ta. To miejsce gdzie teraz stoję trzeba by odebrać rolnikowi na ten pas zapór betonowych punktów oporu i pól minowych. Będzie jazda jak w Baranowie no i ktoś te punkty oporu musiałby obsadzić. To projekt dla napaleńców z przemysłu betoniarskiego do pukania niemca w hełm wieczorową porą. Chociaż... za 20 lat, gdy już beton chwycą porosty, będzie to atrakcja turystyczna na skalę MRU. Puścić tylko legendę, że umocnienia mają połączenie z Warszawą...

Opublikowano
7 godzin temu, Takeda napisał:

A od pół roku to on jest odpowiedzialny min za opóźnienia z polską wersją koreańskiego  sprzętu jak i za to, że jebać rozwój zbrojeniówki i jebać też Kraby (wyszło coś w końcu z tych Błaszczakowych 152 sztuk, a podobno wojna za pasem. Tutaj jest paru trepów co to patrzą na nie przez palce, ale prawda jest taka, że najbezpieczniejsze jest użytkowanie sprzętu który jest najlepiej w 100% produkowany w kraju by być niezależnym od widzimisię dostawców z zagranicy

Trepy dobrze wiedzą od początku przygód z Koreańczykami, że produkcja w Polsce nie ruszy dnia następnego, Nie ruszy, bo choćby tłumaczenie dokumentacji technicznej będzie trwało tyle, co pobudowanie nowej fabryki, Nie ruszy, bo wersja PL sprzętu, to nie dostarczenie kilku wiader farby w innym kolorze. 

W sprawie polskiej zbrojeniówki ręce i nogi opadły mi lata temu, Jako wieloletni klient tego tworu rozgoniłbym to towarzystwo jednego dnia.

3 godziny temu, DTaras napisał:

Chociaż... za 20 lat, gdy już beton chwycą porosty, będzie to atrakcja turystyczna na skalę MRU. Puścić tylko legendę, że umocnienia mają połączenie z Warszawą...

Zaleta taka, że wschodnie nietoperze będą miały pod ręką miejsce do zimowania, tak jak te w MRU. Może i kumplom z Białorusi pozwolą powisieć u sufitu?

Opublikowano

@niewyzywasz a sam na koniec głupi wychodzisz. Poczytaj o linii Maginota i którędy Niemcy ją obeszli.  Litwa i Ukraina mogą zostać podbite przez RU i stać się drogą ataku na PL. Proste jak cep a ty nie rozumiesz. Granica z Rosją też zostanie umocniona. Jesteś mega sfrustrowany, rzucasz wyzwiskami a wiedzy zero.

Opublikowano
6 godzin temu, nie napisał:

Image

tarcza wschód według debili peowskich ma nas odgradzać min. od litwy i od ukrainy ale nie od rosji :D 

brawo dla wyborców, to jest wasz poziom

Wniokujesz to na podstawie jakiś konkretnych danych czy tylko  zamieszczonej grafiki?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v