Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
40 minut temu, DTaras napisał:

A to nie rosjanie są specami od ostrego cienia mgły?

.

No to co? Działanie mosadu pozorujące rosyjski zamach?🤔🤣

Opublikowano

Masz problem odpowiedzieć ? Pewnie jak zawsze nie wiesz o czym piszesz i w szczegółach byś poległ. Jak rozumiesz pytanie to odpowiedz. Takie zadanie cie chyba nie przerasta?

Opublikowano
19 minut temu, galan99 napisał:

Głupi jesteś i tyle za obrazę religii w normalnym kraju zostałbyś ukarany wedle prawa .

W Polsce byli łach robi co chce .

A co ty możesz wiedzieć o obrazie, o innych krajach skoro ty masz problem ze zrozumieniem najprostszych spraw.

Zapytałem tak jak masz poniżej

29 minut temu, Ulman napisał:

ch*j tam z Indiami , kogo obchodzą hinduskie krowy?

W jaki sposób ta Wielgus obraziła uczucia religijne? Co takiego zrobiła? 

Umiesz na takie proste pytanie odpowiedzieć czy tylko pieprzyć kocopoły potrafisz?

Opublikowano
1 godzinę temu, andrzej78 napisał:

To co powinni w takim przypadku zrobić ...? 

Nawiązując do mojej wcześniejszej wypowiedzi , na Onecie sprawa " córki księdza " już wisi drugi tydzień , gdzie na ogół inne informacje znikają następnego dnia .

A to bardzo ciekawe. Bo jednak sprawa córki księdza pokazuje iż trza być zawsze facetem i brać odpowiedzialność za swoje czyny. Kiedy urodziło się dziecko, to sprawa kariery księdza, czy tego co robi schodzi na drugi plan. Trza wychować potomstwo jakim obdarzył nas Pan. Generalnie jest 7 sakramentów świętych. Należą do nich kapłaństwo i małżeństwo. Dyskutować które ważniejsze nie ma sensu. Niestety to co dzieje się z tymi dziećmi woła o pomstę do nieba. Dodać do tego oburzenie i odczłowieczanie dzieciaków z In vitro i mamy obraz moralnoęci i sumienia katolickiego. Dobrze że nie mam sumienia, bo bym w lustro spojrzeć nie mógł.

1 godzinę temu, Agrest napisał:

No to co? Działanie mosadu pozorujące rosyjski zamach?🤔🤣

Dajcie robotę Antoniemu i jego chłopakom z podkomisji, to może jakoś powiążą, to do kupy.:efendi2:

Opublikowano
galan99 napisał:

Głupi jesteś i tyle za obrazę religii w normalnym kraju zostałbyś ukarany wedle prawa .

W Polsce byli łach robi co chce .

Ooo Afganistan to normalny kraj jak się okazało i Iran. Tobie idzie o karanie z Urzędu chyba a nie z powództwa i tęsknisz za batożeniem publicznym - to nie jest dobra droga...

Opublikowano
1 godzinę temu, galan99 napisał:

W Polsce nie ma kary za obrazę religii .

I dobrze, bo większość wiernych już dawno by siedziała.:D

2 minuty temu, DTaras napisał:

Ooo Afganistan to normalny kraj jak się okazało i Iran.

I wystarczyło spokojnie poczekać.:brawo:

Opublikowano
7 godzin temu, Ulman napisał:

To nie tylko kwestia przekazu ale też odbioru. Zatwardziałe katolstwo nie powie złego słowa nawet jak ich proboszcz to pijak i ma dzieciaka z gosposią. Największy problem jest z tym że lud jest ciemny, nie wykształcony i nie ma żadnych ambicji poznawczych. Nikt ich nigdy nie uczył o wstydliwych praktykach KK i teraz historyczną prawdę traktują jako pomówienia i atak na KK

dzieciak z gosposią to zło ? religia tego nie zakazuje tylko sami księża tego się trzymają , wykup sobie jakieś kanały historyczne pooglądaj później się wypowiadaj ..  gdyby mierzyć twoją miara to najwięcej w PL twoich strona ludzi niema kibli w domu .. wiec jak ich nazwiemy ? bo nie mają czy twoja miara jest archaiczna 

6 godzin temu, andrzej78 napisał:

Większe prawdopodobieństwo skazania występuje przy zakłóceniu wiecu wyborczego ( w zależności od ugrupowania ) , niż przy zakłóceniu  sprawowanej mszy .

6 godzin temu, galan99 napisał:

W Polsce nie ma kary za obrazę religii .

Szkoda dyskusji na ten temat .

pany szkoda klawiatury na te bzdury , ja mieszkam najbardziej zaludnionym regionie polski .. no wawa teraz króluje ......  przykład miasto sranie niechodzenie do kościoła cos ala ulman  .. teraz zobaczcie sobie jak odpierdal... komunie limuzyny imprezy masowe z dj czy Disko  polo ...  nawet znacie jednego Rutkowski zomowiec anty kleryk startował

z lewicowych bloków itp np pa co za typ 

Komunia Rutkowskiego Juniora wyjątkowo skromnie, dostał samochód za 200  koła | Donald.pl

gdy gada się o chamie katoliku o to właśnie mam na myśli ........

przykład drugi s!K całe życie srał na kościół a to a tam ........... nagle przychodzi zwrot w życiu zachorował na raka (jeszcze są patokato co po zachorowaniu syna ) bogo bojni nawet innych nauczają aż im klepka odpadła    szkoda mi sie rozpisywać 

3 przykład coś ala w/w przykład tylko przychodzi choroba nieuleczalna dziecka z rodziny .....  wiecie gdzie sie głoszą o pomoc 

Brak odpowiednich placówek, gdzie można by ich było otoczyć stosowną opieką, powodował, że często umierali w nędzy i strasznych cierpieniach. Nadzieją dla tych „najnieszczęśliwszych” okazało się powołanie Towarzystwa Opieki dla Nieuleczalnie Chorych. Dzięki jego działalności stworzono zorganizowany system opieki dla tych chorych, który obejmował: 3 lecznice, w których udzielano doraźnej medycznej, a także materialnej pomocy chorym nieuleczalnie; utworzono zakład dla nieuleczalnych przy ul. Wspólnej, później przeniesiony do Królikarni, gdzie cierpiący na choroby nowotworowe objęci byli opieką szpitalną. W ramach działalności Towarzystwa udzielano pomocy chorym „rakowatym” także w ich domach rodzinnych. Od początku istnienia Towarzystwa Opieki nad Nieuleczalnie chorymi, w skład Rady Opiekuńczej weszła Założycielka Zgromadzenia Sióstr Franciszkanek od Cierpiących – Matka Kazimiera Gruszczyńska. Opiekę zaś nad chorymi powierzono jej duchowym córkom – siostrom franciszkankom od cierpiących. Swoją posługę wobec nieuleczalnie chorych objętych opieką Towarzystwa siostry sprawowały nieprzerwanie do lat 50. XX wieku

jeszcze nie bd pisał ze porzuconym dzieciom niepełnosprawnymi  zajmują się ? no no te h .. k.....  

teraz rzeczywistość jaka organizacja lewicowa anty kościelna zajmuje się bezinteresownie ludźmi podkreślam ludźmi bo zwierzętami tak       

bo teraz robią zmasowany atak na furmanów na morskim okiem zbierają kasę i chcą ich zniszczyć 

Opublikowano
5 godzin temu, Roman176 napisał:

bo teraz robią zmasowany atak na furmanów na morskim okiem zbierają kasę i chcą ich zniszczyć 

Chcesz zobaczyć Morskie Oko? To trza za***rdalać z lacza w te i nazad..Przejdziesz się , dla zdrowia lepiej, docenisz swój wysiłek a konie i fury nie będą potrzebne. Droga jest dobra i d*py wozić wcale nie trzeba.

• Thanks 1
Opublikowano

Nie ma co ukrywać, że teraz koniem, co pracuje 5-6 godzin dziennie bardziej się lewacy interesują, niż człowiekiem, co zapier.... po 12 godzin w magazynie Amazona , nie mając nawet przerwy na sranie.

Opublikowano

To drastycznie zwiększa szanse na trafienie gooowna w paczce🤭

Opublikowano
1 godzinę temu, mirro napisał:

Chcesz zobaczyć Morskie Oko? To trza za***rdalać z lacza w te i nazad..Przejdziesz się , dla zdrowia lepiej, docenisz swój wysiłek a konie i fury nie będą potrzebne. Droga jest dobra i d*py wozić wcale nie trzeba.

Tak się zastanawiam komu tak bardzo zależy żeby z polskiego krajobrazu zniknęły konie?

Opublikowano

choć do substancji "polityk" mam jednakową pogardę i obrzydzenie nieważne od frakcji do której dany się akurat podpina to jednak tak obiektywnie muszę przyznać że na dziś mamy mądrzejszego Premiera niż Prezydenta
https://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,30989258,tusk-zapytany-o-dude-dziennikarka-zaskoczona-nie-wierze-w.html

"Jestem głęboko poruszony wiadomością o tragicznej śmierci Prezydenta Iranu Pana Ebrahima Raisiego wraz z delegacją rządową, w katastrofie lotniczej" - napisał w poniedziałek na portalu X prezydent"

ja politykiem a dyplomatą to już wcale nie będąc mogę sobie pozwolić na poniższe.
No przecież tam zdechło bydle zamordystyczne, wyznaniowy ciemniak co mordować siepaczami państwowymi gotów nawet baby które szmatą se gęby nie chcą zakrywać a Ten jest "poruszony"
Niejeden sobie może pomyśleć że jest fascynatem takich kanalii i sam by chciał tylko ta wraża xujnia Mu zabrania bo by wykopali razem z państwem które by w reżim ciemnotą zabobonu rządzony wpędził, no ja uspokajam - to nie fascynacja, to głupota ale może na przyszłość nie wybierajmy takich więcej, co?
tak - wiem - niepoprawny marzyciel ze mnie.

Opublikowano
22 minuty temu, jahooo napisał:

Nie ma co ukrywać, że teraz koniem, co pracuje 5-6 godzin dziennie bardziej się lewacy interesują, niż człowiekiem, co zapier.... po 12 godzin w magazynie Amazona , nie mając nawet przerwy na sranie.

A kto , kogoś trzyma w magazynie Amazona? Koń raczej wyboru nie ma.

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, Nieustraszony1044 napisał:

Z Ciebie widać też powoli lewak wyłazi 

Omawiamy konkretną sytuację. Góry , to góry. Jak się chce leźć w góry, to się bierze plecak i lezie. Pewnie za młodu się nie łaziło. to teraz sadza się dupsko na furę i rżnie pawiana turystę. Kiedyś szedłeś szlakiem. spotykałeś ludzi, wszyscy mówili sobie "dzień dobry, albo cześć" było inaczej, bo ludzie szli w góry w całkiem innym celu.

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, mirro napisał:

A kto , kogoś trzyma w magazynie Amazona? Koń raczej wyboru nie ma.

nie tędy argumentacja przeciw konnym przejażdżkom bo znak równości między koniem a człowiekiem stawia i prowadzi w koń-cu na manowce  i wyśmianie o którego to rodzaj wyśmiania nawet Tobie nie chodzi.
Już mi tu nie pisz jaki to jesteś "poruszony" z kolei Ty losem koni tatrzańskich tak jak Tamten jakiegoś zakapiora muzułmańca; " bo uwierzę"" :P

no ale dzięki, jaka mi rzecz czy się śmieję z Twojego czy z Ciebie, każdy śmiech to pono zdrowie?

a czekaj - chyba jednak i niezdrowy bywa

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, dysydent napisał:

Już mi tu nie pisz jaki to jesteś "poruszony" z kolei Ty losem koni tatrzańskich

Nie jestem poruszony, bo czyż "Nie dobija się koni?"

3 minuty temu, dysydent napisał:

nie tędy argumentacja przeciw konnym przejażdżkom bo znak równości między koniem a człowiekiem stawia i prowadzi w koń-cu na manowce

Nie jestem przeciw konnym przejażdżkom ale Kolega wrzucił temat Amazona, więc oględnie chciałem zasugerować iż człowiek ma wybór a zwierzę jednak nie. A jak ma wybór i mu się nie podoba, to tkwiąc w tym w zasadzie sankcjonuje działania takiego Amazona i pokazuje że nic złego się nie dzieje.

Opublikowano

porównaj jeszcze "prawo wyboru" pracowników Amazona do drobiu fermowego to już na prawdę nie wytrzymam i dobrze że jeszcze kawy ani nic jeszcze dziś z rana nie piłem bo polał bym się ze śmiechu

se wyobrażam gościa rozkminiającego czy to jajko chce pod kwokę czy jednak zgodzi się na patelnię? xD

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, dysydent napisał:

porównaj jeszcze "prawo wyboru" pracowników Amazona do drobiu fermowego

No to po kija ludzie idą robić w tym Amazonie? Szczególnie w Polsce? Przecież roboty jest w ciul, można pójść na swoje i otworzyć se działaność?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Rozmowy o polityce oczami rolników w 2026 roku, kontynuacja tematu z 2025 roku

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v