Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

wlasnie przez to od 30 lat musimy siarka dokarmiac rosliny- w czasach prl-u nie bylo takiej potrzeby, znieba spadala, 

siostra robila prace magisterska na ten temat - z 20  lat temu poziom siarki w ziemi zaczal spadac. lepiej bylo na polnocy powiatu- tam akurat wiatry wialy prosto ze slaska..

Opublikowano (edytowane)
40 minut temu, mirro napisał:

I tu do dyskusji powinien włączyć się kto? Ano nikt  inny jak Galan.:lol:( oby Allach jego sny uczynił spokojnymi)

Wszystko na kredyt .

Biały Dom zapowiada pożyczkę dla Polski. Na stole także oferta na śmigłowce

Polska kupi 1700 rakiet od USA. Jest zgoda Departamentu Stanu .

https://wiadomosci.onet.pl/swiat/polska-kupi-1700-rakiet-od-usa-jest-zgoda-departamentu-stanu/kglz106

KPO - z Unii kredyt .

Same kredyty za te kredyty mirro będzie walczył w obronie Ukrainy .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
1 godzinę temu, nie napisał:

na ich routerze, który sprzedają z usługą też nie działa :D 

na sprawdzone 3 routery i 3 telefony, internet działa tylko na 2-óch tel.

sprawdzałeś karty innych operatorów bo u mnie inni operatorzy bez problemu a modemy rtk kosztują ponad 8000 i tylko pley stwarza problemy

Opublikowano
16 minut temu, v11 napisał:

sprawdzałeś karty innych operatorów bo u mnie inni operatorzy bez problemu a modemy rtk kosztują ponad 8000 i tylko pley stwarza problemy

nie sprawdzałem

14 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Jak PiS dawał 500+ na kredyt to Ci jakoś nie przeszkadzało ...

tobie też nie przeszkadzało, nawet sam brałeś w tym udział, można powiedzieć, że jesteś współwinny :D 

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, nie napisał:

tobie też nie przeszkadzało, nawet sam brałeś w tym udział, można powiedzieć, że jesteś współwinny :D 

Jak ktoś bierze na mnie kredyt to wolę mieć z tego coś więcej niż w przyszłości raty do spłaty ...

Miała się poprawić dzietność, poprawiła się tylko krótkotrwale a potem trend spadkowy i tak został utrzymany, ale to jest nic w porównaniu z tym co odwalił dziadzio w styczniu albo lutym 2024r. mówiąc, że za Tuska rodzi się mniej dzieci niż za czasów rządu PiSu, tylko biedny dziadzio nie wiedział, w sumie nie ma mu się co dziwić, bo nigdy dzieci nie miał, że decyzje o dzieciach podejmuje się co najmniej 9 miesięcy wcześniej xD 

Edytowane przez Tomasz0611
  • Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, jacus napisał:

wlasnie przez to od 30 lat musimy siarka dokarmiac rosliny- w czasach prl-u nie bylo takiej potrzeby, znieba spadala, 

siostra robila prace magisterska na ten temat - z 20  lat temu poziom siarki w ziemi zaczal spadac. lepiej bylo na polnocy powiatu- tam akurat wiatry wialy prosto ze slaska..

zanim bajki napiszesz  to zrób badania gleby ... bo sam sobie przeczysz smog większy a siarki brakuje zdecyduj się ..

Może być zdjęciem przedstawiającym tekst „Jedna z ostatnich owiec napędzana węglem. Większość owiec teraz już jest elektryczna. Szamański TreningEnerg Treiting”

Opublikowano

A no siarki brakuje w powietrze ponoć.  Dziś w RMF słyszałem o tym, przez to więcej ludzi choruje , jakaś bakteria w powietrze nie ginie a siarka jak była to ją ograniczała 🙆‍♂️ Za czyste powietrze mamy 🤭

Opublikowano (edytowane)

@GRZES1545 nie ma co się śmiać, siarka zmikronizowana to jeden z najwcześniejszych fungicydów ;) U mnie standardowy zabieg wiosenny w truskawce, bardzo ładnie wysusza mączniaka czy szarą pleśń która została po zimie, a i na przędziorka też działa ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano

Ten roztwór przeżywa renesans. Z sadòw jabłoniowych uczynił ekspansję na wiśnie porzeczki i agrest

Opublikowano
1 godzinę temu, GRZES1545 napisał:

A no siarki brakuje w powietrze ponoć.  Dziś w RMF słyszałem o tym, przez to więcej ludzi choruje , jakaś bakteria w powietrze nie ginie a siarka jak była to ją ograniczała 🙆‍♂️ Za czyste powietrze mamy 🤭

nie chodziło mi to to dokładnie ciężkie ziemie mają to do siebie ze same w sobie mają wysoko zawartość magnezu i siarki w każdym razie u mnie tak jest ludzie kupują tak jak jasus wapno magnezowe albo jak ja przed badaniami siarka z magnezem siarkopolu lub kirezyt  a tu taki gryps 

34 minuty temu, nie napisał:

miedź też stosujesz w truskawkach?

w zbożach czyści ...  taki zabieg T0

Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, Roman176 napisał:

w zbożach czyści ...  taki zabieg T0

w burakach się stosuje i w ekologii

------------------------

rektor Collegium Humanum Paweł Cz. podobno jest z psl -  nikt by się nie zdziwił 

-----------------------

Parlament Europejski przegłosował zmiany, które mają pomóc w zmniejszeniu zużycia energii i emisji gazów cieplarnianych z sektora budowlanego. Zgodnie z nowymi propozycjami UE, do 2030 roku budynki mieszkalne z najniższej klasy energetycznej G będą musiały być poddane renowacji.

Czeka nas prawdziwa rewolucja w budownictwie, począwszy od zeroemisyjnych budynków, przez klasy efektywności energetycznej, przymusowe remonty, skończywszy na zakazie gazu, węgla, oleju opałowego od 2040 r. do ogrzewania domów

lewactwo i peowcy zapewniają wam lepszą przyszłość, tylko później nie płaczcie 

Edytowane przez nie
Opublikowano
4 godziny temu, DTaras napisał:

Tyleś się napisał i na koniec jednak to zauważyłeś.... Wiesz co to marker? Raczej niewiesz... Dowiedz się. W zmarzlinie jest choćby metan a precesja osi to jednak nie tędy nie tędy bo ile w ostatnim stuleciu ta oś postąpiła? Gdyby ziemia miała nas zabezpieczyć przez związanie CO2 w skałach musielibyśmy spowodować aby z oceanu wynurzył się kontynent... To już prędzej nam asteroida doyebie. Porozmawiajmy o procesach, które powodujemy bo w 120 lat żeśmy odwrócili proces, który zajął planecie najmniej po tysiąckroć lat więcej. Zatem skoro 2/3 powierzchni ziemi to woda to modelujmy zjawiska oceaniczne bo to one do społu ze stałymi zjawiskami w atmosferze dają nam pogodę w miejscach przyjaznych do życia. Tak. Życiu od ciepła odpier...ala to zimno odsiewa ziarno od plew.

na razie nie rozdrabniam, kończy mi się wachta więc streszczam

1. Jeśli dobrze kojarzę to jesteś zwolennikiem elektryków i drogi ekologicznej która promuje UE, może źle kojarzę, ale prosiłbym o odpowiedź z uzasadnieniem krótkim bym nie marnotrawił czasu strzelając kulą w płot, obiecuję, że się ustosunkuję bo węszę ciekawa dyskusję 🤔.

2. A teraz skoro ty sobie pozwoliłeś na drobne złośliwostki to ja też sobie pozwolę. Tyle się napisałem, a ty ustosunkowałeś się do mniej ważnego fragmentu mojej wypowiedzi. w skrócie bo czas goni. O dziwo wiem co to jest marker (nie pisak) i czym powinien się charakteryzować, co prawda głównie z genetyki ale jednak. Dziwię się dlaczego uważasz CO2 jako marker. Akurat w kinach jest "Diuna" przykład książkowy (nie filmowy) jak znalazł, klimat to system składający się z wielu składowych, ty wybrałeś CO2 jako jedyny prawilny, na tej podstawie jak wyciągniesz wnioski, że były epoki lodowcowe przy większym stężeniu CO2 niż mamy obecnie, a zaczynające się przy średniej temperaturze o 5 stopni wyższej niż mamy i prawie 30 metrowym wyższym stopniu poziomu wody, nie tak powinny działać markery jeśli nimi są. Błędne założenia, błędne wnioski.

Dlaczegóż to zimno odsiewa ziarno od plew? Kolejny błąd. Selekcja ze względu na prymarny czynnik zawsze oddziela "ziarno od plew" czy to będzie niska temperatura, czy wysoka czy pole elektrostatyczne, czy tez stężenie tego nieszczęsnego CO2, tylko w zależności od czynnika czasem ziarno jest plewami, a czasem na odwrót.

Wydaje mi się, że Waćpan jest wyznawcą tych co uważają, że idealne warunki to są takie dla człowieka zatrzymane jak mucha w bursztynie. Spójrz szerzej na milenia, czy wszechświat, istotą są zmiany, ewolucja i zdolność adaptacji. Nie jesteśmy czymś wyjątkowym w ujęciu biblijnym co ma władać wszechświatem. Jesteśmy jako ludzkość tu na chwilę i tez przeminiemy bez śladu, zwłaszcza, że dana nam rola pasożyta.

Opublikowano
1 godzinę temu, marks50 napisał:

Jest tam fajny zwrot że te zakazy nie będą dotyczyć budynków zabytkowych i rolniczych ???? czyli wystarczy piec zamontować w obórce i podłączyc mieszkanie ??? bo sam nie wiem jak to interpretować .

nie doczytałeś, że NA RAZIE to nie dotyczy do 2030

Opublikowano
1 godzinę temu, marks50 napisał:

Jest tam fajny zwrot że te zakazy nie będą dotyczyć budynków zabytkowych i rolniczych ???? czyli wystarczy piec zamontować w obórce i podłączyc mieszkanie ??? bo sam nie wiem jak to interpretować .

No ja myślę że raczej chodzi o ogrzewanie budynków rolnczych

Opublikowano (edytowane)

Ja to mam zamiar pożyć dalej niż 2030 roku bo się nie szczepiłem ale chodzi o to że takie same pytanie mogłeś zadać 6 lat wcześniej na temat energi odnawialnej czy zielonego ładu że to kiedyś a dziś od strajku do strajku jeżdże bo nie myślałem wcześniej jak to zatrzymac w zarodku .

jaki dziś problem zamontowac piec nawet w stodole i podłączyć się pod dom-tylko czy będzie można . tez kiedyś myślałem że wolnoć Tomku w swoim domku ale jak przejrzałem mape geoportal ze swojego gospodarstwa to aż przeraża ilość szczegółów , tam sa wszystkie szczegóły od studni która nieużywana jest od 20 lat , po kazdy kabel puszczony ziemia do innych budynków , kanalizacja itd. a nawet na cieniowaniu odnalzałem gdzie jest piwnica wybudowana po wojnie , dopiero starszyzna plemienna uświadomiła mi ze kiedyś w tym miejscu była piwnica . tak więc w temacie to jak to będzie wyglądało prawnie ? bo technicznie to mozna wszystko ale w dzisiejszej inwigilacji to może lepiej pujść za rada ebila schwaba - nie mieć niczego i byc zadowolonym . zamieszkac w obórce , przypiąć kolczyk do ucha , połozyc sie na stanowisku i czekac aż podadza świerszcze jako paszę 

Edytowane przez marks50
Opublikowano
GRZES1545 napisał:

Aaa czteroetylek ołowiu jak był w benzynie i w powietrzu to odbijał UV i podczerwień i obniżał temperaturę ziemi...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v