Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, hubertuss napisał:

Twoje manipulacje są dobre dla przeciętnego wyborcy pis jak @witejus. Wzrosty które podajesz były na podstawie prawa jakie pis zastał po rządach po i psl. Jednak pis to prawo zmienił. Hamując znacznie ten rozwój tak, że dzisiaj przy utrzymaniu prawa obowiązującego za rządów po i psl te liczby mogłyby być znacznie wyższe. 

Pisowska ciemnota zapanowała wiatraki tak, ze ledwie kilka % powierzchni kraju mogło być dostępne do ich postawienia a fotomontuję zsanowali tak, że dla gospodarstwa domowego stało się to mniej korzystne i ciemnocie tłumaczyli, ze sieci przeciążone natomiast państwowe giganty mogły stawiać takie farmy bez przeszkód. 

Tak więc w robieniu z siebie durnia nikt cię nie doścignie . Łżesz tu tak jak łgałeś z cpk. Tylko wiesz ja nie psiowska ciemnota jak niektórzy co cię lajkują. Te wzrosty które podałeś to jest na podstawie prawa zastanego przez pis po rządzie po i psl. Pis to zahamował. Było by jeszcze więcej.

Trzeba też dodać, ze zagorzały przeciwnik modernizacji energetyki jakim był pis przejrzał trochę na oczy po wybuchu wojny na UA i w rozwoju OZE wtedy coś drgnęło. 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Kiedy wybucha wojna , politycy dają broń i amunicję zaś biedni dają swoje dzieci .

Kiedy wojna się kończy , politycy zabierają broń i amunicję i podają sobie ręce , i zadowoleniem   poklepują się po plecach .

Bogaci podnoszą cenę żywności , zaś biedni szukają grobów swoich dzieci .

Tak wygląda każdy konflikt zbrojny .

Eurokołchoz do zaorania .

https://www.facebook.com/reel/750905263542277

Politycy PO .

https://www.facebook.com/reel/791405506367146

Edytowane przez galan99
Opublikowano

Mówiąc o zbrodniach popełnionych na Polakach mieszkających na Wołyniu stwierdził, że "państwo ukraińskie nie ma z tym za wiele wspólnego, bo nie istniało". - Może trzeba to wyjaśnić jeszcze raz Polakom, którzy nie mają tego właściwie ułożonego? - dodał.

Zdaniem Kowala powinno się mówić "o zbrodni dokonanej przez obywateli polskich na innych polskich obywatelach", z których "jedni byli narodowości ukraińskiej, drudzy polskiej". Obszar, na którym doszło do tragicznych wydarzeń był wówczas, w opinii polityka, "częścią Polski pod okupacją niemiecką lub nieformalną okupacją sowiecką". 

Czytaj więcej na https://wydarzenia.interia.pl/kraj/news-burza-po-wywiadzie-pawla-kowala-w-interii-posel-ko-tlumaczy,nId,7353464#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrome

taki rząd bym nam potrzebny 

Opublikowano

https://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onecie/proputinowski-baner-na-protescie-rolnikow-organizator-tlumaczy/dekkvnc

Miłośnik putina za baner propagujący ustrój komunistyczy i nawoływanie do napaści na Polską dostał  zarzuty za które grozi 5 lat odsiadki i oby dostał największy wymiar kary. Zawsze coś chociaż to i tak nie odwróci szkód jaki wyrządził ten ruski troll rolnikom i wizerunkowi polski. Organizator niby przepraszał i odcinał się, no ale przecież jechał w asyście innych rolników to co analfabeci? 5 lat odsiadki, niech jeszcze zwróci unijną kase za dżondyra skoro tak mu źle na koniec dać mu bilet na wschód niech jedzie do swojego ukochanego wodza i żyje w dobrobycie jaki mu zaoferuje.

Opublikowano

Sie kolego puknij a może wyraził to co wielu myśli może nie dokładne ale w przenośni bo nie moc polityków jest porażająca i to oni grają po stronie Putina prowokując do takiego zwrócenia uwagi .Jesteśmy zastraszani i manipulowani przez grupkę mianującą się elitami a każdy z nich widzi swój interes .Putin jest niewątpliwie agresorem ale utrwalanie wizerunku ukraina zbawcą europy jest paranoją .Trzeba się było nie pchać w 2014 w wewnętrzna sprawy ukrów i dziś było by inaczej -nie wiem jak ale inaczej 

• Haha 1
  • Confused 1
Opublikowano
58 minut temu, v11 napisał:

Sie kolego puknij a może wyraził to co wielu myśli może nie dokładne ale w przenośni bo nie moc polityków jest porażająca i to oni grają po stronie Putina prowokując do takiego zwrócenia uwagi .Jesteśmy zastraszani i manipulowani przez grupkę mianującą się elitami a każdy z nich widzi swój interes .Putin jest niewątpliwie agresorem ale utrwalanie wizerunku ukraina zbawcą europy jest paranoją .Trzeba się było nie pchać w 2014 w wewnętrzna sprawy ukrów i dziś było by inaczej -nie wiem jak ale inaczej 

Po drugie co ten baner i twoja wypowiedź ma wspólnego z ukrainą? Według mnie kompletnie nic, za to ten osobnik wychwala putina i nawołuje do najazdu na nasz kraj do mordowania i gwałcenia kobiet, dzieci,  równania z ziemią miast i wsi.

Opublikowano
8 minut temu, Dastan napisał:

za to ten osobnik wychwala putina i nawołuje do najazdu na nasz kraj do mordowania i gwałcenia kobiet, dzieci,  równania z ziemią miast i wsi.

Widać też klepnięty nie w plecki po urodzeniu, tylko w główkę. :lol:

Opublikowano
4 minuty temu, Dastan napisał:

Nie no widzę, że wielu wizja mniejszych zarobków skrzywiła mózgi

No niestety. Ale i w tych ciężkich czasach trza człowiekiem być , nie ch*jem.

Opublikowano

Nie dla mnie prezentuje rozpacz nad naszym rządem i brukselskimi fanatykami ja bym napisał dużo więcej już jesteśmy dosłownie niewolnikami ukrów -ogarnij się tysiące rolników konsumentów  mówią nie a kilku mądrali oszustów mówi woźcie dalej bo obniżamy tym inflację -już dotarło. Kto z rządu zrezygnuje ze złotówki ?najlepiej obciążyć innych i fantazjować nic nie wjeżdża z wagonów się sypie a oni twierdzą nic ne wjeżdża .jak wierzyć oszustom ? ze to tranzyt A ze jesteś sparaliżowany strachem przed rosją to twoje prawo Tak po prawdzie to dopiero rząd po wyborach pokaże gdzie ma rolników 

22 minuty temu, Dastan napisał:

Po drugie co ten baner i twoja wypowiedź ma wspólnego z ukrainą? Według mnie kompletnie nic, za to ten osobnik wychwala putina i nawołuje do najazdu na nasz kraj do mordowania i gwałcenia kobiet, dzieci,  równania z ziemią miast i wsi.

5 minut temu, mirro napisał:

No niestety. Ale i w tych ciężkich czasach trza człowiekiem być , nie ch*jem.

to do mne?

Opublikowano
12 minut temu, v11 napisał:

Nie dla mnie prezentuje rozpacz nad naszym rządem i brukselskimi fanatykami ja bym napisał dużo więcej już jesteśmy dosłownie niewolnikami ukrów -ogarnij się tysiące rolników konsumentów  mówią nie a kilku mądrali oszustów mówi woźcie dalej bo obniżamy tym inflację -już dotarło. Kto z rządu zrezygnuje ze złotówki ?najlepiej obciążyć innych i fantazjować nic nie wjeżdża z wagonów się sypie a oni twierdzą nic ne wjeżdża .jak wierzyć oszustom ? ze to tranzyt A ze jesteś sparaliżowany strachem przed rosją to twoje prawo Tak po prawdzie to dopiero rząd po wyborach pokaże gdzie ma rolników 

to do mne?

No dobrze jestem w stanie to zrozumieć tylko co to ma wspólnego z najechaniem naszych miast?

Opublikowano

ok- moim zdaniem nie ma szans na wypchnęcie ruskich z ukry na to był czas 1,5 roku temu .Dziś powinni odpuścić przestać wysyłać żołnierzy na śmierć i po rozejmie trudno przez lata czy dziesięciolecia powoli niszczyć gospodarczo Rosję ale do tego trzeba solidarności międzynarodowej szczególnie technologicznej -woda drąży skałę a jak skały nie można zepchnąć trzeba ją powoli kruszyć -powiedz szczerze czy masz ułamek wiary w to że odzyskają teren -więc po co dla kogo rujnować kraj bo komik uważa że jest naj.140 milionów przeciw 40 mil w tym 1/2 nie ma ochoty walczyć mało ponoć tam nie ma w ogóle obowiązkowego bezwzględnego poboru to co to jest /moim zdaniem dziwny biznes podsycany polityką i kasą 

1 minutę temu, Dastan napisał:

No dobrze jestem w stanie to zrozumieć tylko co to ma wspólnego z najechaniem naszych miast?

Jaki najazd naszych miast jak uważasz że nato to fikcja to tak masz problem - w takim razie tylko sprowadzenie broni nuklearnej jest jakimś zabezpieczeniem -bo tak ukry miały gwarancje z lat 90 W Brytani i USA więc to na nich spada odpowiedzialność (o rusku nie wspominam ) i dziś ja mam odpowiadać za to porozumienie -chyba pomyłka tego brakuje na forum międzynarodowym aby wytknąć usa i brytolom że nie dotrzymały umowy 

Opublikowano

Robisz tu jakieś dywagacje, ale chodzi o sam baner i jego hasło zachęcające do najazdu Putina na nasz kraj.   Jakoś cięzko mi pojąć tok rozumowania tego gościa i jak sie okazuje nie tylko jego. Jakie mielibysmy z tego korzyści?

No ludzie, gro rozumnych i cywilizowanych ludzi potępiło to zachowanie włącznie z organizatotrem protestu, to kim trzeba być aby popierac tego ruskiego trolla?

Opublikowano

Akurat ruscy z ukraińcami  wymordowali 21 stycznia 1945 wszystkich z okolicznych wiosek co do jednego nawet nie mam ze strony matki krewnych (mama była na robotach ) więc mam raczej pogląd wyważony .Ale chociaż mi źle nie idzie ale wiem co to desperacja i wołanie o litość .Kolega ma w magazynie 2022 i 2023 czy był głupcem ? dziś wie że popełnił błąd ale ten błąd wywołały elity do których nic nie dociera .Jaki problem odsunąć zielone gówno na 5 lat i jeszcze raz przedyskutować .A delikwent chciał wstrząsnąć opinią publiczną a poprzez poprawność został potępiony i nie zasługuje na karę może na lekkie upomnienie ale to moje zdanie i kończmy bo napiszę za dużo 

Opublikowano
4 godziny temu, jahooo napisał:

zapomniałeś dodać, że we wszystkich krajach europy, a zwłaszcza w niemczech zaostrzono warunki dofinansowań i stawiania wiatraków

u nas dostrzeżonow porę, że sieć energetyczna nie jest z gumy i wyhamowano niekontrolowany wzrost energetyki wiatrowej, zanim będzie za późno i trzeba będzie inwestorom płacić kary za przestojowe z powodu ograniczeń sieci przesyłowej

wyciągnięto dość słuszne wnioski z doświadczeń niemieckich

a twoje odczucia to po prostu twoje odczucia,twoje wypowiedzi traktuję już od dawna jako humor a nie fakty, podobnie jak większość zajawek galana - stoicie na podobnum poziomie, tylko on na wszystkich dookoła nie pluje jadem

Nie ma większego humoru tutaj jak wypowiedzi wyborcy pisu. Nikt tu nie pluje jadem tak jak wyborca pisu. Tak i ty nic mądrego nie napisałeś ale przynajmniej się wyżaliłeś. Wiatrak czy fotwoltaikaą jak jest przeciążona sieć najzwyczajniej się wyłącza. A ty bredzisz o jakiejś sieci z gumy. 

Ciekawe jest, ze takie PGE buduje farmy wiatrowe na morzu w prasie np rolniczej co i rusz są ogłoszenia  o wynajem pola pod panele. I dla państwowych firm sieci nie są przeciążone natomiast dla pisowskiej ciemnoty już są przeciążone. Ty nawet nie rozumiesz jak cię w wała robią.

Pisałeś o pluciu jadem. tak masz rację tylko dlatego, ze brak ci wiedzy co się dzieje dookoła postanowiłeś wylać z siebie jad. Ale dobre i to.

Opublikowano
3 godziny temu, hubertuss napisał:

Nie ma większego humoru tutaj jak wypowiedzi wyborcy pisu. Nikt tu nie pluje jadem tak jak wyborca pisu

tak a widziałeś siebie i te forum ?  ... 

3 godziny temu, hubertuss napisał:

Wiatrak czy fotwoltaikaą jak jest przeciążona sieć najzwyczajniej się wyłącza. A ty bredzisz o jakiejś sieci z gumy. 

na parę godzin albo 1 dzień  u mnie tak było na jednej ulicy wszyscy maja panele napięcie skoczyło na 250v  i cyk 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v