Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, mirro napisał:

W sumie to akurat paru ludzi w Polsce powinno zainteresować, bo należy zastanowić sie co to może dla nas oznaczać. Pierwsza mysl jaka mi przyszła, to że będziemy jednak potrzebować większych zapasów amunicji 155mm. A druga to taka że Putin znaczących sukcesów na Ukrainie nie odniósł. wybory niedługo, wiec aby znowu nie wzywał go świat do uwolnienia potencjalnych konkurentów z więzień, to powie ze nie ma kogo uwalniać, bo na złość jemu wzięli się i umarli.:lol:

wielkie mi zaskoczenie że u kacapów tylko siła w cenie
to jest ta strona cywilizacji co za wybudowanie tadz mahal architektowi się łeb obcina aby nikomu innemu; czytaj - reszcie ludzkości nie służył

taka dzicz tylko rabunkiem, wymuszeniem i oszustwem żyje i bez batoga nie podchodź a niczym innym jak nahajem nie witaj to wtedy i uszanuje, a owszem 😜

• Thanks 1
Opublikowano
v11 napisał:

o tym kim jest rolnik definiuje ustawa -nawet skarbowy to definiuje jako działalność nie przedsiębiorcza 

A wiesz co to jest działalność nie przedsiębiorcza i dlaczego nie określa osoby jeno stan?

mirro napisał:

Przed chwilą, v11 napisał:

Po co żresz boczek -

Bonio jest dobry zawsze. A jak jeszcze jest stakanek wódeczki, to można świat doganiać.

Bo jak niema co jeść przy tym procederze to się od świata odłączyć...

mirro napisał:

10 minut temu, dysydent napisał:

a kogo to obchodzi?

W sumie to akurat paru ludzi w Polsce powinno zainteresować, bo należy zastanowić sie co to może dla nas oznaczać. Pierwsza mysl jaka mi przyszła, to że będziemy jednak potrzebować większych zapasów amunicji 155mm. A druga to taka że Putin znaczących sukcesów na Ukrainie nie odniósł. wybory niedługo, wiec aby znowu nie wzywał go świat do uwolnienia potencjalnych konkurentów z więzień, to powie ze nie ma kogo uwalniać, bo na złość jemu wzięli się i umarli.

Jak już podrzucasz takie pomysły to w ramach doświadczenia podooeiem, że 23, 30 mm też się szybko nie produkuje no i jakie 12,7 oraz 14,5 wraz z zautomatyzowanymi stanowiskami oraz 7,62x51 na drony plus licencja na wiadomo co...

dysydent napisał:

Przed chwilą, mirro napisał:

W sumie to akurat paru ludzi w Polsce powinno zainteresować, bo należy zastanowić sie co to może dla nas oznaczać. Pierwsza mysl jaka mi przyszła, to że będziemy jednak potrzebować większych zapasów amunicji 155mm. A druga to taka że Putin znaczących sukcesów na Ukrainie nie odniósł. wybory niedługo, wiec aby znowu nie wzywał go świat do uwolnienia potencjalnych konkurentów z więzień, to powie ze nie ma kogo uwalniać, bo na złość jemu wzięli się i umarli.

wielkie mi zaskoczenie że u kacapów tylko siła w cenie
to jest ta strona cywilizacji co za wybudowanie tadz mahal architektowi się łeb obcina aby nikomu innemu; czytaj - reszcie ludzkości nie służył

taka dzicz tylko rabunkiem, wymuszeniem i oszustwem żyje i bez batoga nie podchodź a niczym innym jak nahajem nie witaj to wtedy i uszanuje, a owszem 😜

Czy ja wiem? Grzecznie acz stanowczo powiedziałem Ukraińcom z budowy obok iż proszę łaskawie aby nie zapierd...lali tak drogą bo jest mokro, droga się niszczy a zniszczona droga może zniszczyć im samochód. Jeżdżą wolniej...

Opublikowano (edytowane)
Przed chwilą, DTaras napisał:

Grzecznie acz stanowczo powiedziałem Ukraińcom z budowy obok iż proszę łaskawie aby nie zapierd...lali tak drogą bo jest mokro, droga się niszczy a zniszczona droga może zniszczyć im samochód. Jeżdżą wolniej..

a zdajesz se sprawę że nauczyłeś tych Ukraińców innych znaczeń słowa "droga" ?
jak zobaczyli ceny na dzisiejszym Orlenie to może im i wyszło że dzisiaj nawet i flaszka koktaila mołotowa tanio nie wychodzi xD

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
28 minut temu, DTaras napisał:

A wiesz co to jest działalność nie przedsiębiorcza i dlaczego nie określa osoby jeno stan?

poza rolnicza działalność gospodarcza a działalność rolnicza jedyny wspólny mianownik to możliwość rozliczania vat  poza tym ani przywilejów ani obciążeń nie ma podobnych 

Opublikowano

To co się wyrabia kwalifikuje się do obalenia rządu ja wam mówię gdzie ci którzy mówili je&ac PIS ? ta arogancja i buta obecnego rządu sięgnęła zenitu szydzą z nas i traktują jak w morzu plantkon. Muszą nam zabrać wszystko co mamy żebyście zrozumieli że to zdrajcy narodu??

• Like 3
Opublikowano
2 minuty temu, MarekUA napisał:

To co się wyrabia kwalifikuje się do obalenia rządu ja wam mówię gdzie ci którzy mówili je&ac PIS ? ta arogancja i buta obecnego rządu sięgnęła zenitu szydzą z nas i traktują jak w morzu plantkon. Muszą nam zabrać wszystko co mamy żebyście zrozumieli że to zdrajcy narodu??

A co niby się przez te 2 miesiące zmieniło?

Opublikowano
4 minuty temu, MarekUA napisał:

Przecież jeszcze w P0 przedniej kampani wyborczej mówili że najważniejsze są związki bezPiS dowe

P0tem adopcje dzieci przez nich

a P0lski rolnik na końcu

Opublikowano
7 minut temu, MarekUA napisał:

Przestałeś chodzić po socjal ? masz honor i nie weźmiesz od platfusów ?

Opublikowano

W tym kraju alkoholik czy pedał ma swoje prawa -rolnik też -za***rdalać aż zdechnie jeszcze jest za dobrze jeszcze nie ma komornika parafialnego ale coś mi się widzi że to idzie w tą stronę -dopłaty do QQ 1 miliard a dopłaty  1,36 do paliwa i 12,4 do kredytów  tu jest odpowiedz tej polityki -lata 70-80 Usa dać kredyt i z uśmiechem przejąć grunty iprzekształcići biznes cacy oto wizja jaka czeka większość a pozostali będą ryć aż wyzdychają 

Opublikowano

Wyobraź sobie że mnie jest dobrze i jeszcze długo tak będzie .Jestem przygotowany na kilkanaście lat chudych i uprawa to właściwie już rozrywka ale dobrze jednak nie robić za free albo patrzeć jak powoli się wszystko w koło  sypie - bez podpuszczania tak jak minione 10 lat to było idealnie ale to już przeszłość - każdemu życzę tak spokojnego życia jakie właśnie  mija

Może być nawet 20% gorzej to jeszcze będzie ok 

1 godzinę temu, Ulman napisał:

Czyli  co trzeba zrobić żeby ci dogodzić? Jakie rozwiązania twoim zdaniem powinno się wprowadzić?

A stricte do tego tylko zmianowanie mi przeszkadza -może być nawet  6% ugoru to nie przeszkadza mam to przemyślane i rozplanowane 

Opublikowano
racyl napisał:

Szaleństwa to raczej nie. Ale za hamulec na spalanie forsy to im pochwała się należy.

Tak mnie naszło przed spaniem... Przez Litwe i Łotwe jedzie zboże do Belgii, Hiszpanii. Taki sam proces jak z naszymi warzywami. Niby jakiś tranzyt ale kto to potem sprawdza. Jedzie na masową skalę. Skoro siedzą tam nasi żołnierze to może wysłać kontyngent rolników na traktorach?

Opublikowano
15 godzin temu, Ulman napisał:

A propos Nawalnego , uważacie że go zamordowali?

Masz wątpliwości że zamordowali?bo ja nie, choć Nawalny to Putin bis, a różnił się od Putina tym że Putin siedzi na tronie a Nawalny chciał go zrzucić z tronu.Innych różnic nie widzę.

Opublikowano

Nie był na świeczniku ostatnio.

Ni ziębił ni grzał Putina. 

Czy potrzebny był mu szybki zgon Nawalnego?

Chyba nie, i tak był skutecznie odizolowany.

Zmęczenie psychiczne i fizyczne mogło doprowadzić do zatrzymania serca.

A narracje będą dwie i dwa obozy.

1 godzinę temu, racyl napisał:

To zimą sex shop na ulicach Lublina prowadzisz?

Schodzą Ci te zabawki?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v