Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, Ulman napisał:

prezes orlena był 3 dni już go niema afera polska 2050 kłamcy i hipokryci"

może byś poczytał co wybuchła za gówno burza ?  np jedno takie 

Na czele Narodowego Funduszu Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej stoi Przemysław Ligenza. Jak się okazuje, ciążą na nim zarzuty płatnej protekcji. Jak informuje Wirtualna Polska, grozi mu do ośmiu lat więzienia. Ligenza, stojąc na czele NFOŚiGW, odpowiedzialny jest za miliardy złotych z publicznych środków.

15 minut temu, v11 napisał:

ile jest melonów odprawy chyba przystąpie do 2050

nie wiem teraz niewolno podawać bo ustawa konkurencji spółki   

wprost zapytał o zarobki w tvp i zakaz ujawniania ...  

19 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Tiaaaa, a to co wkleiłeś to nie śmieci...

jakie śmieci kiedyś pisałeś ze pis kradnie teraz kradnie razy 2 i co ? nie przeszkadza 

Edytowane przez Roman176
Opublikowano
2 minuty temu, Ulman napisał:

A o co ci chodziło z tym orlenem bo właśnie to mnie ciekawi? O co ci chodziło?

Tomasz Sójka złożył rezygnację z rady nadzorczej Orlenu. To znajomy Hołowni

Tomasz Sójka poinformował w piątek, że odchodzi z rady nadzorczej Orlenu. Jak uzasadnił, przyczyną jego decyzji są doniesienia medialne o jego powiązaniach z Szymonem Hołownią oraz związkach z kancelarią prawną, która opiniowała fuzję Orlenu z Lotosem.

napiszesz kłamstwo masz posadę 
1 minutę temu, 12Pafnucy napisał:

Uważasz że to co wkleil, ta fotka....to coś wartościowego?

ja nie toleruje kłamców 

Opublikowano

stworzyli tymczasowy zarząd zeby zainkasować mln wszystko otoczenie Hołowni  co na to tvn tvppo   ?? 

https://www.parkiet.com/surowce-i-paliwa/art39801881-orlen-ma-nowy-tymczasowy-zarzad

Przed chwilą, 12Pafnucy napisał:

Ja też.

Ale nie o tym napisałem i nie o to zapytałem.

Tak że pozdrawiam...

powiem ci myślałem ze bd inaczej ...  ale to przed wyborami ....   a co bd po wyborach ?  aż się boje 

u mnie audyt był nic nie wskazał kosztował mln zł   i co ?   na koszt podatników  znajoma powiedziała ze oni niemieli pojęcia co robią  ...  znam to jak w 2011 rekordowy ceny węgla były na giełdzie jakieś firmy do rodaczce  wypompowały miliony  ...   

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, racyl napisał:

To chcesz powiedzieć że nikt nie wiedział o ukraińskim potencjale gdy zaczęła się wojna ? po to było krzyczeć ukraina jak najszybciej w unii . Może cała ta wojna z rosją jest po to żeby ukraina weszła do unii a potem szybko pojedna się z rosją a polaczki zostaną jak zawsze wycyckani 😉

mój pogląd - mam nadzieję - pamiętasz choćby i z wpisów na tym forum jeszcze przed wojną i później w trakcie tak że chcę czy nie to nie mogę tego powiedzieć ale jak ocenisz to?

3 godziny temu, hubertuss napisał:

@dysydent ja nikomu nie bronię protestować aby grzecznie i spokojnie. Ale zbyt wielu po tych protestach zbyt wiele sobie obiecuje. Sytuacja się zmieni. Ale nie oszukujmy się, że obciążone nadprodukcją drogie rolnictwo Europejskie nagle zmieni się diametralnie i zyski wzrosną o połowę. Tym bardziej, ze wiele postulatów jak zaniechanie ugorowania czy zaprzestanie wycofywania substancji czynnych sprzyjają jeszcze większemu wzrostowi produkcji.

przecież to jest jawne argumentowanie za wygaszaniem rolnictwa w xujni a narzędziem do tego ma/może być agresywna konkurencja ukraińskiego co w sumie jest bezsensem wszak nadprodukcji nie obniży a tylko ją przeniesie z jednego regionu w inny i przez co wprawdzie ma duże szanse się powieść w pierwszym założeniu ale bardziej prawdopodobne że Ukraina zniszczywszy rezerwy nadprodukcyjne unijne upadnie najpewniej w porażce z rosją ale równie dobrze z walk wewnętrznych czy jakiegokolwiek innego z powodów dla których nigdy jako samodzielne państwo nie była w stanie samodzielnie zaistnieć i nikt nie powiedział że wieki głód wywołany w najżyźniejszej krainie Europy eksperymentami sterowanej gospodarki przez komunistów stalinowskich się nie powtórzy tym razem wywołany przez komunistów brukselskich na tej samej Ukrainie z tego samego powodu.

a już w kwestii "przyzwolenia" na protesty tylko "grzeczne i spokojne" to co mi zrobisz @hubertuss jeśli ja tylko niegrzeczne i z groźbą rozwalenia paru łbów protesty uznaję za sensowne czyli tylko wtedy gdy za protestującymi stoi realna siła i realna groźba jej użycia bo grzecznie i spokojnie to swoich interesów broni Tybet; no i co? :P

z resztą sam argument o nadprodukcji popierany dowodem jakoby to drożejąca żywność była w xujni tego objawem już nawet litościwie wcale nie skomentuję

xujne rolnictwo jest drogie z innych niż rzekoma nadprodukcja rodzima powodów ale o tym innym razem

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
46 minut temu, racyl napisał:

dzięki komisarzowi wojciechowskiemu masz mniej ugorowania, trzeba się cieszyć 😄 nigdy tak dobrze nie mieliśmy jak z polskim komisarzem

Weź no pokaż kto przeciw temu działał przeciw i głosował przeciw tym decyzjom ?🧐

Opublikowano
1 godzinę temu, Roman176 napisał:

prezes orlena był 3 dni już go niema afera polska 2050 kłamcy i hipokryci 

6 minut temu, Roman176 napisał:

Ale miało być o prezesie Orlenu a nie o jakimś członku rady nadzorczej? Poj....ało ci sie jak zwykle?

Opublikowano (edytowane)

jedyny poseł co głosował z pisu to był Brudziński cały pis był przeciw  

1 minutę temu, Ulman napisał:

Ale miało być o prezesie Orlenu a nie o jakimś członku rady nadzorczej? Poj....ało ci sie jak zwykle?

jutro podają bo orlenie nikogo niema polsat wiadomości cie odsyłam  

Edytowane przez Roman176
Opublikowano
3 minuty temu, Roman176 napisał:

jutro podają bo orlenie nikogo niema polsat wiadomości cie odsyłam  

Nie mąć tematu  - to w końcu chodziło ci o prezesa czy tego z rady nadzorczej? A może sam nie wiesz o co ci chodziło i teraz musisz się zastanowić?

Opublikowano
3 godziny temu, racyl napisał:

Kultury mamusia nie nauczyła jak widać 😄 Takie rzeczy to się wynosi z domu ale jaki dom tacy domownicy 😄

To u Ciebie w domu to musiała być niezła chamówa bo większej brejzy( chama) na tym forum to nie ma. Wystarczy w różnych tematach poczytać gdzie się udzielasz

Opublikowano
17 minut temu, Roman176 napisał:

Tomasz Sójka poinformował w piątek, że odchodzi z rady nadzorczej Orlenu. Jak uzasadnił, przyczyną jego decyzji są doniesienia medialne o jego powiązaniach z Szymonem Hołownią oraz związkach z kancelarią prawną, która opiniowała fuzję Orlenu z Lotosem.

Delikwent może ma jaja bo tak robią na zachodzie a właściwie ich zmuszają do takich posunięć 

Opublikowano (edytowane)

Taaa, nie wiedział by co obiecywać żeby Ursulki nie wkurzyć czasem, to było do przewidzenia że tak właśnie będzie po wyborach, na razie te protesty nie przeciwko rządowi, tym się zasłaniają,  tylko jak długo, obawiam się że jednak nie długo.

Edytowane przez Desperado
Opublikowano
9 godzin temu, soltys48 napisał:

Było nie mniejsze ale ciągników dużo mniej 

Były za to brony na drodze🤭

Były nawet większe bo było więcej aktywnych rolników. Teraz 90% tych strajkujących to tacy co na 50 hektarów po dwa nowe ciągniki w kredycie mają i patrzą aby w życiu się nie wysilić.

Czy teraz czy wtedy zawsze byłem przeciwnikiem strajkowania. Jak Ci się nie opłaca to zmień branżę.

W zasadzie dobrze zacząłem zarabiać w gospodarstwie od 2013 jak po ostatnie dopłaty wystąpiłem. A ostatnie 3 lata rekordowe.

Ale mi szkoda czasu na przesiadywanie całymi dniami na tym forum

Opublikowano
13 minut temu, saszeta napisał:

To u Ciebie w domu to musiała być niezła chamówa bo większej brejzy( chama) na tym forum to nie ma. Wystarczy w różnych tematach poczytać gdzie się udzielasz

No i sam widzisz jaki jesteś, nikt o tobie nie wspomina a Ty kogoś wyzywasz. Za takie rzeczy to powinien być ban.

Miarkuj się chłopie albo zacznij brać coś na uspokojenie

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v