Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
2 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

Bo jeszcze mosz oszczędności P0 Pisie

Ale te na długo nie wystarczą

Jake oszczędności. 🤦‍♂️

Kasa jest z pracy a nie z wyciągania łapy po cudze pieniądze. 

Opublikowano
1 minutę temu, 12Pafnucy napisał:

Zauważ że bardziej im zależy zawsze żeby to innym się pogorszyło... Nie ważne że tym samym okrętem płyną....ważne by zatonął...

Czemu narzekać kto wyłazi na drogi same bambry kwiczą . Ten rok pokaże kto będzie kwiczał na pewno nie ja . Mi nic nie zrobią nie odczuję nic .

Opublikowano
1 minutę temu, Rolnik1973 napisał:

Człowieki

A jak to tera z wjazdem na Białoruś co P0 trzeba? 

Glejt od jaśnie oświeconego Jarosława. 🤣😂

1 minutę temu, galan99 napisał:

Czemu narzekać kto wyłazi na drogi same bambry kwiczą . Ten rok pokaże kto będzie kwiczał na pewno nie ja . Mi nic nie zrobią nie odczuję nic .

Kwiczą to pisy jak od koryta są odrywane. 😁

Opublikowano
2 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

...i dlatego musisz za granicą dorabiać?

Z tego dobrobytu?

Tak było dobrze że ci nie wystarcza?

Dorabiać każdemu wolno zazdrościsz komuś że ma .

Na roli się nigdy nie dorobisz tylko zarobisz na przeżycie ten rok pokaże jaki będzie to pogadamy sobie jeszcze .

Opublikowano
7 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Bo jeszcze mosz oszczędności P0 Pisie

Ale te na długo nie wystarczą

No tobie też skończą Się oszczędności i co wtedy??  wyjedziesz traktorem strajkować czy będziesz płakać pod bramą

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, PRIMO napisał:

Jake oszczędności. 🤦‍♂️

Kasa jest z pracy a nie z wyciągania łapy po cudze pieniądze. 

To po co  rolnik chce 1000 zł do kuku by mu dopłacać ?. Kredyt na 2 % to samo dopłacać trzeba i łapy wyciąga stale.

Edytowane przez galan99
  • Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, marulekk napisał:

No tobie też skończą Się oszczędności i co wtedy??  wyjedziesz traktorem strajkować czy będziesz płakać pod bramą

Wtedy na Białoruś wyjedzie. Już pyta się co potrzeba. 

• Haha 1
Opublikowano
Przed chwilą, galan99 napisał:

To po rolnik chce 1000 zł do kuku by mu dopłacać ?. Kredyt na 2 % to samo dopłacać trzeba i łapy wyciąga stale.

Nie wyciągał by jakby PISuar nie otworzył granicy z ukrami na bezcłowy wwóz towarów. 

Opublikowano
7 minut temu, galan99 napisał:

.... . Ten rok pokaże kto będzie kwiczał na pewno nie ja . Mi nic nie zrobią nie odczuję nic .

Wystarczy, że ten Twój bamber znajdzie tańszą siłę roboczą z UA i też odczujesz. Nie bądź taki pewien siebie, życie pisze różne scenariusze.

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, jacor73 napisał:

Wystarczy, że ten Twój bamber znajdzie tańszą siłę roboczą z UA i też odczujesz. Nie bądź taki pewien siebie, życie pisze różne scenariusze.

Już zaczyna się tak dziać. 

Mam paru znajomy w germani i zaczynają narzekać bo powoli zaczyna się robić lipa z robotą bo coraz więcej ukrów tam na roboty jeździ a nasi na bok odstawiani są. 

Jeden to nawet do Holandii z Niemiec pojechał za robotą. 

Opublikowano
23 minuty temu, galan99 napisał:

Biedota do biedy jest przyzwyczajona.

Te wróżby twoje i innych zawistnych niespełnionych pisowców bardzo lubię czytać. Oj nienawiść do wyższych klas taka sama jak za proletariatu Lenina. Echhh.....prawica PISowska 😆😂🤣

• Like 1
Opublikowano
PRIMO napisał:

Przed chwilą, galan99 napisał:

To po rolnik chce 1000 zł do kuku by mu dopłacać ?. Kredyt na 2 % to samo dopłacać trzeba i łapy wyciąga stale.

Nie wyciągał by jakby PISuar nie otworzył granicy z ukrami na bezcłowy wwóz towarów. 

Tak, tak ... Jak był ruski gaz w rurach to nikomu nie przeszkadzało. Ta granica otworzyłaby się i tak...

Opublikowano

Ulman, a tak z ciekawości to w której klasie jesteś, a raczej do której przynależysz?

Każdy biedny to pisowiec?

Opublikowano (edytowane)

innych zawistnych

Nikomu nie zazdroszczę  ani tobie masz to co masz twoja sprawa .

Tylko po co wyłażą na drogi i kwiczą że nie maja na spłatę kredytów ile jest takich wypowiedzi , Kto kazał im brać ? 

Edytowane przez galan99
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, galan99 napisał:

innych zawistnych

Nikomu nie zazdroszczę  ani tobie masz to co masz twoja sprawa .

Tylko po co wyłażą na drogi i kwiczą że nie maja na spłatę kredytów ile jest takich wypowiedzi , Kto kazał im brać ? 

Przeczytaj w końcu postulaty i przestań bredzić.

Długo nie pociagniesz jedząc zboże techniczne 

Powinieneś się cieszyć że ktoś d*pę ruszył by ukrócić to bezprawie 

Edytowane przez 12Pafnucy
  • Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v